QUOTE(saldainia @ 2008 03 28, 02:02)
Mergaitės visur prasidėjo velykinių dekoracijų išpardavimai, gal kitiems metams užsipirkti ?
Manau laisvai galima- bet aš užsipirkčiau jei tiksliai žinočiau kokios buvo parduodamos pačioje pradžioje- kad būčiau užtikrinta, jog perku gražiausias, nes kai kitais metais atveš gražesnių, anų jau gali nesinorėti. Tai aš užsiperku paprastai tokių, kurios į akį buvo kritę ką tik atvežtos, tik buvo brangokos, o dabar išparduodamos... Na o šiaip visokių velykiniams pauošimams gaminti naudojamų dalykų manau ypač verta užsipirkti...
Aš kalėdoms taip dariau šiemt- po kalėdų radau nerealiai atpigintų labai gražių žaislų statybų alėjoje ir senukuose- o mano eglė didelė ir reikia daug, tai čiupau, nors jau buvo po švenčių, ir didelį kiekį- ir manau nepasigailėsiu..
Apskritai, kadangi per šias velykas labai privargau su tuo kiaušinių dažymu, dekoravimu, ir pan. nusprendžiau komiškai absurdišką, bet man praktišką dalyką

:- prisirušti dekoracijų ir išpūstų margučių kitoms velykoms
Taip susiruošti, kad per ateinančias velykas liktų tik maisto gaminimo rūpesčiai, ir visko išdėliojimas
Pastebėjau, kad tas pasiruošimas šventėms kartais labai išvargina, ypač jei stengiesi viską apgalvotai daryti ir derinti, jei nori viską padaryti kiek galima geriau... Daug ko nebespėji, be to prieš didžiąsias šventes, kaip pastebėjau, visokie darbai ir mokslai duoda didžiausią krūvį- visokios ala ataskaitos, egzaminai ar pan- ir kai viskas susikrauna į vieną krūvą- šventės nebelieka, arba liek atik jos trupiniai... O joms pasibaigus pastebi, kad nebuvo kada sustoti, pamąstyti apie vidinius dalykus, šventės prasmę, sudalyvauti šventiniuose renginiuose, galiausiai su draugais pašvęsti...
Taigi skelbiu protestą - ir ateinančioms velykoms ruošiuosi šį pavasarį- pagrinde balandžio mėnesį, nes per tą ruošimąsi velykoms darbo prisikaupė, kurį iki mėnesio pabaigos reiks suspėt kažkaip..
Viską susiplanuosiu- kaip puošiu kambarius, stalą, susidarysiu sąrašą valgių kitoms velykoms, prisimarginsiu išpūstų kiaušinių (arba bent jau nuvaškuosiu ar lakais papaišysiu- kad kitais metais teliktų malonumas juos įmerkti į dažus)- nes mes margintų vis tiek niekada nevalgome- norime karštų ir be dažų, gal net įdarytų, taigi mums margučiai visad tik puošmena... Pasidarysiu velykinių dekoracijų, vainiką velykinį , ant lubų dar ką pakabinti, ir kitaus metais labai noriu daugiau laiko skirti dvaisiniams dalykams, nes visko neįmanoma suspėti

Pavasarį po švenčių dar kurį laiką tvyro šventinė nuotaika, taigi velykinis įkvėpimas dar neišblėsęs , ir skubėti nėra kur- taigi- pats tas

kat tik užtektų valios pabaigti pradėtus darbus, ir laikytis to, ką išvardinau, kol dar vasara neįsuko į savo verpetus ir šurmulį..