Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(Alyvuogė+ @ 2007 03 30, 13:10)
Sveiki,norejau pasiteirauti,nes pati nieko nesigaudau tuose socialiniu reikalu labirintuose  blush2.gif  doh.gif Jei esi vaiko auginimo atostogose iki 3 metu ir susirgus vaikui galima imti biuleteni?Ar ji apmoka sodra?Ar galima deklaravus pajamas uz praeitus metus dar kazkiek pinigeliu susigrazint ar cia negalioja esancioms vaiko auginimo atostogose?Dekui is anksto uz atsakymus  4u.gif

Labai nekokretus klausimas, kas nori imti biuleteinį, kuriam vaikui, jeigu vyras nori imti biuletenį kitam vaikui, ne tam su kuriuojūs esate vaiko priežiūros atostogose, tada gali imti, Sodra apmoka. Jeigu jūs - niekas nieko neapmokės, kol esate vaiko priežiūros atostogose.
Dė pajamų ir nekonkretus klausimas deklaravimo sunku taip pat pasakyti gal ir galima susigrąžinti, o gal ir ne, o gal ir primokėti reiks, reikia žiūrėti konkrečią situaciją; kiek ir kokias pajamas gavote.
Atsakyti
rolleyes.gif sveiki....nežinau ar aš čia į temą su savo klausimu,ar ne... 4u.gif
Gal esat kas susidūrę-jeigu žmogus lanko kursus iš darbo biržos,prasidėjo praktika(įmonė jį apiformino) ir smarkiai apsirgo-išėjo į biuliotenį,pradirbęs vos tris dienas,gali būti,kad biuliotenyje prabus apie dvi sav.kažin ar tokiu atveju praktika bus užskaityta? g.gif Iš anksto dėkoju..... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki. Gal kas galėtų man pasakyti vieną tokį dalyką.
Būna kartais, kad suserga vienu metu vaikiukas ir mamytė. Gydytoja ateina į namus ir klausia kokios rūšies nedarbingumo lapelį rašyti - ant mamytės ar slaugos biuletenį? Koks labiau apsimoka žiūrint į biuletenio apmokėjimą iš Sodros? Už kurį gautum daugiau pinigėlių? O gal galima imti iš kart du, jei serga ir vaikas ir mama?
Atsakyti
Turiu tokį klausimėlį: pagal kurių mėnesių pajamas yra skaičiuojamos nedarbingumo lapelio išmokos?

Jeigu aš dabar turiu nedarbingumą jau trečia savaitė, tai pagal kuriuos mėnesius ir kiek procentų nuo atlyginimo bus skaičiuojama?

Dėkui už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Meilė @ 2007 04 13, 17:12)
Koks labiau apsimoka žiūrint į biuletenio apmokėjimą iš Sodros? Už kurį gautum daugiau pinigėlių? O gal galima imti iš kart du, jei serga ir vaikas ir mama?

Iš Sodros- jokio skirtumo. Tačiau jei imsi savo vardu, už pirmąsias dvi dienas apmokės darbdavys, o jei imsi kaip slaugą- ne.
Dviejų nieks nerašys ir nieks už du nemokės
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2007 04 13, 22:00)
Turiu tokį klausimėlį: pagal kurių mėnesių pajamas yra skaičiuojamos nedarbingumo lapelio išmokos?

Jeigu aš dabar turiu nedarbingumą jau trečia savaitė, tai pagal kuriuos mėnesius ir kiek procentų nuo atlyginimo bus skaičiuojama?

Dėkui už atsakymą.

Sodra moka pašalpas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio pajamas.
Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio, buvusio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį, asmens draudžiamąsias pajamas.

Tai jeigu jūs susirgote kovą, tai pašalpą jums Sodra skaičiuos Iš III ketvirčio, t.y. 2006 metų liepos, rugpjūčio, rugsėjo mėn. pajamų.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 04 13, 23:10)
Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio, buvusio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį, asmens draudžiamąsias pajamas.

Tai jeigu jūs susirgote kovą, tai pašalpą jums Sodra skaičiuos Iš III ketvirčio, t.y. 2006 metų liepos, rugpjūčio, rugsėjo mėn. pajamų.

Dėkui už atsakymą.
Tai jeigu būčiau susirgus balandžio mėn., tai tada man skaičiuotų pagal spalį, lapkritį, gruodį?
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2007 04 13, 23:47)
Dėkui už atsakymą.
Tai jeigu būčiau susirgus balandžio mėn., tai tada man skaičiuotų pagal spalį, lapkritį, gruodį?

Taip, pagal šiuos mėn.
Papildyta:
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 04 13, 22:24)
Iš Sodros- jokio skirtumo. Tačiau jei imsi savo vardu, už pirmąsias dvi dienas apmokės darbdavys, o jei imsi kaip slaugą- ne.
Dvuejų nieks nerašys ir nieks už du nemokės

Paskutinių trijų

Dar pridursiu, kad darbdavys moka nuo 80 iki 100 proc. atlyginimo, o sodra moka 85 proc. Be to vaiko slaugai Sodra apmoka ne ilgiau kaip 14 dienų.
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(koalyte @ 2007 03 29, 14:40)
Laba diena
Biuleteni emiau tik 2dienom(pati sirgau), kaip suprantu darbdavys ir apmokes man tas dienas,. Klausimas: ar reikia tada nesti biuleteni sodrai?

QUOTE(AsJa @ 2007 03 30, 09:03)
Nereikia, gi Sodra jums nieko nemokės.

REIKIA!!!! nesti visais atvejais!
Tai draudziamosios pajamos ir Sodra turi duomenis isivesti i duomenu baze, nes is kitur uz sias dvi dienas duomenu negauna!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BITUTIS: 01 gegužės 2007 - 15:34
Ar moka už nedarbingumą dirbant antraeilėse pareigose?
Atsakyti
QUOTE(jusda @ 2007 05 03, 11:41)
Ar moka už nedarbingumą dirbant antraeilėse pareigose?

Taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 04 13, 22:10)

O jei as sedejau namie kolei vaikui sueis 3 metai, tai kaip tada g.gif
Atsakyti