Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

gal galit pasakyti as s.m. sausy buvau ant biuliotenio tai is kurio ketvircio man skaiciuos,nes dirbu tik nuo praeitu metu rugsejo,tai gal as is viso nieko negausiu g.gif
is anksto dekoju
Atsakyti
QUOTE(gudytejol @ 2007 01 25, 14:02)
gal galit pasakyti as s.m. sausy buvau ant biuliotenio tai is kurio ketvircio man skaiciuos,nes dirbu tik nuo praeitu metu rugsejo,tai gal as is viso nieko negausiu  g.gif
is anksto dekoju

Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio, buvusio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį, asmens draudžiamąsias pajamas.
Jei dirbantis ir apdraustasis asmuo, turintis reikiamą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą ligos pašalpai gauti, užpraeitą ketvirtį neturėjo pajamų, nes buvo išėjęs nemokamų, vaiko priežiūros nuo vienerių iki trejų metų atostogų ar apskritai nedirbo, jam skiriama minimalaus dydžio ligos pašalpa.Minimali mėnesio ligos pašalpa negali būti mažesnė už laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį galiojusių einamųjų metų šalies draudžiamųjų pajamų ketvirtadalį, t. y. 303 Lt, kai einamųjų metų šalies draudžiamosios pajamos –1212 Lt.

Už pirmas dvi ligos dienas moka darbdavys - toliau Sodra, tai minimali sausio mėn. 1 dienos ligos pašala 13.77 Lt (lentelėje galite pasižiūrėti).

http://www.sodra.lt/...os_pasalpa/2023 Ten kur ligos pašalpa
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 01 25, 13:13)
Papildyta:
Tai gi rašote į dekretą 2007-06-22, o kitur jau 2007-05-22 blink.gif

Atleiskit
sumakalavau,o taip stengiausi pataisyti
i dekreta[SIZE=7]2007-05-22
Dar karta atsiprasau
Del tu ketvirciu, jus pati man taip suskaiciavot "dekreto ir vaiko piniguose"jus pati saket, jai as iseisiu 05[COLOR=red]-25d. tada jau IIket.,o dabar susitvarkiau, taip kaip jus pataret ,jai as noreciau I ket .JUS man taip aiskinot ,kad gaunasi savaitgalis ir as persoku i kita ket. doh.gif jai iseinu 25diena
Del sios prezasties man ir kyla tiek klausimu doh.gif
Darbas sunkus ir i nestumo pabaiga tikrai bus sunku issedeti 12val.kadangi pagal jusu paskaic.motinystės pašalpą skaiciusis is IVket ,o Iket .vaikucio pinigai,tai like du men. man nesvarbu(balandis,geguzes22dienos)tai per jas noreciau pasiimti biulet.kazkurem laikui(kad ir geguzes1d.-geguzes21d.)va del siu dienu ir kyla klausimas
Tai geguzes1d.-geguzes21d.(IIket.)tai biulet. skaiciuos pagal IVket.
Ar labai sumazetu mano mot.pinigai(pav.IVketvircio suma buvo 4400lt.ant pop.)
gal galit pasakyti mazdaug koke suma butu tokiu ar tokiu atveju
(su biulet.,be biulet.)
Labai atsiprasau uz ikiruma,bet taip nesinori prarasti ir taip sunkiu pinigeliu.
Aciu
Labai atsiprasau sumaisius men. buvau ir jus suklaidinau.
Atsakyti
QUOTE(agug @ 2007 01 25, 20:56)
Atleiskit
sumakalavau,o taip stengiausi pataisyti
i dekreta[SIZE=7]2007-05-22
Dar karta atsiprasau
Del tu ketvirciu, jus pati man taip suskaiciavot "dekreto ir vaiko piniguose"jus pati saket, jai as iseisiu 05[COLOR=red]-25d. tada jau IIket.,o dabar susitvarkiau, taip kaip jus pataret ,jai as noreciau I ket .JUS man taip aiskinot ,kad gaunasi savaitgalis ir as persoku i kita ket. doh.gif jai iseinu 25diena
Del sios prezasties man ir kyla tiek klausimu doh.gif
Darbas sunkus ir i nestumo pabaiga tikrai bus sunku issedeti 12val.kadangi pagal jusu paskaic.motinystės pašalpą skaiciusis is IVket ,o Iket .vaikucio pinigai,tai like du men. man nesvarbu(balandis,geguzes22dienos)tai per jas noreciau pasiimti biulet.kazkurem laikui(kad ir geguzes1d.-geguzes21d.)va del siu dienu ir kyla klausimas
Tai geguzes1d.-geguzes21d.(IIket.)tai biulet. skaiciuos pagal IVket.
Ar labai sumazetu mano mot.pinigai(pav.IVketvircio suma buvo 4400lt.ant pop.)
gal galit pasakyti mazdaug koke suma butu tokiu ar tokiu atveju
(su biulet.,be biulet.)
Labai atsiprasau uz ikiruma,bet taip nesinori prarasti ir taip sunkiu pinigeliu.
Aciu
Labai atsiprasau sumaisius  men. buvau ir jus suklaidinau.

Nu dar kartą perskaičiavau, jeigu į dekretą 05-22 d. + 126 d, dekretio, tai jis baigsis 09-24 (jūs irgi paskaičiuokite), tada išeinte į vaiko priežūros atsotogų, ir vaiko iki 1 metų pašalpą skaičiuos iš I ketvirčio. Tai jums balandis ir gegužė - nėra svarbūs, neturi jokios įtakos. Jeigu tuos mėn. būsite 'ant biuletenio", tai jie jums jokios įtakos nedaro. Jums motinytės pašalpą ir ligos pašalpą skaičiuos iš IV ketvirčio pajamų.
Nesuprantu kodėl jums turi sumažėti motinystės pinigai (tai gi ne IV ketvirtį turite "biuletenį"), todėl, kad ir ligos pašalpą skaičiuos iš to pačio ketvirčio, tai šiuo atveju, tas nedaro jokios įtakos, tiek ligos tiek ir motinystės pašalpą jums skaičiuos nuo visos algos, gautos IV ketvirtį.

Atsakyti
ACIU!
Atsakyti
Sveikutes,
Noriu ir as jusu pagalbos,nes as jau visai susipainiojau del tu ketverciu. smile.gif
Paskaiciuokit ir man 4u.gif
Iseinu i dekreta 03.26 (t.y.kovo 26d),pries tai buvau biliuteny-nuo 2006.12.22 iki 2007.01.18 dabar nuo 19d.iki 02.01-atostogos tai noriu suzinoti Ar labai sumazetu mano mot.pinigai ir pagal kokius ketvircius jie bus skaiciuojami.ir vaiko prieziuros pinigai.
Tikiuosi supratot mano klausymus smile.gif
Is anksto dekoju
Atsakyti
Sveikutės,reikia pagalbos cool.gif
Brolis po sunkios traumos 5 mėn. turėjo biuletenį,vėliau gavo 2 gr.invalidumo ir dabar vėl dirba.Kiek esu girdėjusi deklaravus pajamas galima kažkiek susigrąžiti iš VMI.Ar tai tiesa?Jei taip,gal galite parašyti apie tai daugiau informacijos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2007 02 12, 19:01)
Sveikutės,reikia pagalbos cool.gif
Brolis po sunkios traumos 5 mėn. turėjo biuletenį,vėliau gavo 2 gr.invalidumo ir dabar vėl dirba.Kiek esu girdėjusi deklaravus pajamas galima kažkiek susigrąžiti iš VMI.Ar tai tiesa?Jei taip,gal galite parašyti apie tai daugiau informacijos cool.gif

Va čia tokia pati situacija ir paaiškinimas, kaip, nuo ko, ir ką sugrąžina:
http://www.supermama...howtopic=150915
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 02 12, 19:23)
Va čia tokia pati situacija ir paaiškinimas, kaip, nuo ko, ir ką  sugrąžina:
http://www.supermama...howtopic=150915

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(natylli @ 2007 01 28, 20:39)
Sveikutes,
Noriu ir as jusu pagalbos,nes as jau visai susipainiojau del tu ketverciu. smile.gif
Paskaiciuokit ir man 4u.gif
Iseinu i dekreta 03.26 (t.y.kovo 26d),pries tai buvau biliuteny-nuo 2006.12.22 iki 2007.01.18  dabar nuo 19d.iki 02.01-atostogos   tai noriu suzinoti Ar labai sumazetu mano mot.pinigai ir pagal kokius ketvircius jie bus skaiciuojami.ir vaiko prieziuros pinigai.
Tikiuosi supratot mano klausymus smile.gif
Is anksto dekoju

Sodra pašalpas skaičiuoja pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio pajamas.
Kalendoriniai ketvirčiai:
I-sausis, vasaris, kovas
II-balandis, gegužė, birželis
III- liepa, rugpjūtis, rugsėjis
IV-spalis, lapkritis, gruodis.

Jeigu į dekretą 03.26 t.y kovo mėn, t.y. I ketvirtis, tai motinystės pašalpą Sodra skaičiuos iš III ketvirčio pajamų, dekretas trunka 126 d. tai dekretas baigsis kažkur liepos pabaigoje, tada jums bus suteiktos vaiko priežiūros atostogos, kadangi vaiko priežiūros atostogos suteiktos liepos mėn. t.y. III ketvirtis, vaiko iki 1 metų pašalpą skaičiuos iš I ketvirčio pajamų.

Ar labai sumažės vaiko pinigai sunku pasakyti, tai priklauso nuo darbo užmokesčio, jums ligos pašalpą Sodra skaičiavo iš II ketvirčio pajamų, tai pasiskaičiuokite, kiek gavote ligos pašalpos ir kiek per tą laikotrapį galėjote uždirbti.
Atsakyti
gal zinot per kiek laiko sodra persiuncia pinigelius uz nedarbingumo lapely g.gif ,nes pridaviau pries gera savaite,bet pinigeliu dar nera g.gif
Atsakyti
QUOTE(gudytejol @ 2007 03 01, 12:16)
gal zinot per kiek laiko sodra persiuncia pinigelius uz nedarbingumo lapely  g.gif ,nes pridaviau pries gera savaite,bet pinigeliu dar nera  g.gif

Iš Sodros:
Per kiek laiko turi būti išmokama ligos, motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa?

Sprendimą dėl ligos, motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų skyrimo “Sodros” teritorinis skyrius turi priimti ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo prašymo su visais reikiamais dokumentais gavimo. Pašalpos turi būti išmokėtos per 5 darbo dienas nuo sprendimo dėl pašalpos skyrimo priėmimo.

Tai realiai gali užtrukti iki 3 svavaičių.
Atsakyti