Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

Lietuvoje kompensuojami beveik visi ortopediniai gaminiai (nekompensuojamieji standartiniai gaminiai - korsetai bei įtvarai iš tekstilinių ir elastinių medžiagų) pagal socialines grupes nuo 50 iki 100 proc. Visa bazinė (nustatyta vidutinė) ortopedijos technikos kaina kompensuojama pirmos grupės invalidams, vaikams invalidams iki 16 metų, socialiai remtinų šeimų nariams, asmenims, įsigyjantiems sudėtingą ortopedijos techniką. 80 proc. bazinės ortopedijos technikos kainos kompensuojama antros ir trečios grupės invalidams, pensinio amžiaus žmonėms. 50 proc. bazinės kainos kompensuojama kitiems asmenims, kai gydymui, reabilitacijai ir prevencijai būtina ortopedijos technika.
Apie korsetus:
Priklausomai nuo gamybai naudojamų medžiagų korsetai skirstomi į didelės (plastmasiniai arba odiniai) ir mažos (elastiniai arba tekstiliniai) imobilizacijos jėgos korsetus. Pirmieji naudojami po stuburo lūžių, slankstelių išnirimų, pasislinkimų, plyšus raiščiams, esant didelio laipsnio stuburo iškrypimui, stuburo tuberkuliozei. Elastiniai arba tekstiliniai korsetai skiriami po lengvesnių stuburo traumų: patempimų, slankstelių panirimų, sergant distrofinėmis ligomis, osteochondroze. Korsetas sumažina dalį stuburui tenkančio krūvio - taip sumažėja skausmai. Standartiniai ir gaminami pagal užsakymą korsetai kainuoja nuo 67 iki 190 litų.

Taigi, jei tau reikalingas didelės imobilizcijos korsetas, kompensacija priklauso. Jei mažos- deja, ne.
Atsakyti
QUOTE(Kostina @ 2007 08 06, 05:49)
13 straipsnis. Ligos pašalpos mokėjimas atostogų metu

1. Jeigu apdraustojo asmens laikinasis nedarbingumas dėl ligos arba traumos atsirado to asmens mokamų kasmetinių atostogų metu arba šių atostogų metu apdraustasis asmuo gydosi sveikatos priežiūros įstaigoje, teikiančioje ortopedines ir (ar) protezavimo paslaugas, ligos pašalpa mokama šio įstatymo 9 ir 12 straipsniuose nustatyta tvarka.

Kažkaip nerandu 9 ir 12 straipsnių blush2.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, kaip yra su darbo ketimu turint nedarbingumo pažymėjimą? g.gif T.y. mano vyras susirado naują darbą, bet šiuo metu turi nedarbingumo pažymėjimą.Jei parašys prašymą išeiti iš darbo ar tos 2sav. kurias reikia atidirbti įeina į nedarbingumo laikotarpį, ar pirma turi užsidaryti biletenį ir tik tada skaičiuosis tos 2 atidirbimo savaitės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget-me-not @ 2007 09 24, 15:40)
ar tos 2sav. kurias reikia atidirbti įeina į nedarbingumo laikotarpį

Įeina
Atsakyti
Labas, o as turiu toki klausima.
Dabar laukiuos ir paslubavo sveikata, labai gaila bet teko imti nedarbinguma ( o taip nenorejau, juk sitas men, man buvo labai svarbus) Noriu suznoti, kiek procentu nedabingumo pazymejimas yra apmokamas?
O kazka esu girdejusi, kad jeigu isbuni menesi laiko tuomet 100 procentu yra apmokamas?
Atsakyti
QUOTE(vivaflame @ 2007 10 02, 10:39)
Noriu suznoti, kiek procentu nedabingumo pazymejimas yra apmokamas?
O kazka esu girdejusi, kad jeigu isbuni menesi laiko tuomet 100 procentu yra apmokamas?

Visais atvejais- nesvarbu, kiek laiko sirgta- nedarbingumo pašalpos dydis už pirmas dvi kalendorines dienas (už kurias moka darbdavys) nustatomas atskiru jo įsakymu, toliau (iki nedarbingumo pabaigos, moka Sodra)- 85 procentai atlyginimo.
100 procentų nedarbingumas apmokamas tik nelaimingo atsitikimo darbo metu įgytu nedarbingumu.
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 02, 18:11)
Visais atvejais- nesvarbu, kiek laiko sirgta- nedarbingumo pašalpos dydis už pirmas dvi kalendorines dienas (už kurias moka darbdavys) nustatomas atskiru jo įsakymu, toliau (iki nedarbingumo pabaigos, moka Sodra)- 85 procentai atlyginimo.
100 procentų nedarbingumas apmokamas tik nelaimingo atsitikimo darbo metu įgytu nedarbingumu.

Aaaaa
viskas aisku smile.gif
Aciu labai smile.gif
o is kurio ketvircio skaiciuoja?
Atsakyti
QUOTE(vivaflame @ 2007 10 02, 10:39)
Labas, o as turiu toki klausima.
Dabar laukiuos ir paslubavo sveikata, labai gaila bet teko imti nedarbinguma ( o taip nenorejau, juk sitas men, man buvo labai svarbus) Noriu suznoti, kiek procentu nedabingumo pazymejimas yra apmokamas?

Pridursiu, kad anskčiau (prieš kokių porą metų) buvo mokama iki 14 sirgtų dienų 80 proc., o po to 100 proc. darbo užmokesčio, bet panaikino šią nuostatą, kad neskatintų žmonių sirgti, dabar visą laiką Sodra moka 85 proc..
Papildyta:
QUOTE(vivaflame @ 2007 10 02, 21:32)
Aaaaa
viskas aisku smile.gif
Aciu labai smile.gif
o is kurio ketvircio skaiciuoja?

Ligos pašalpa, kai ir kitos pašalpos skaičiuojasi iš Užpraeito kalendorinio ketvirčio pajamų.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 10 03, 07:14)
Pridursiu, kad  anskčiau (prieš kokių porą metų) buvo mokama iki 14 sirgtų dienų 80 proc., o po to 100 proc. darbo užmokesčio, bet panaikino šią nuostatą, kad neskatintų žmonių sirgti, dabar visą laiką Sodra moka 85 proc..
Papildyta:
Ligos pašalpa, kai ir kitos pašalpos skaičiuojasi iš Užpraeito kalendorinio ketvirčio pajamų.

Nu va kaip aiskiai man paaiskinot smile.gif
aciu labai

As ir sakau, kad kazkur esu girdejusi, kad ir 100 procentu buvo...
Aciu labai mirksiukas.gif

Atsakyti
O galiu prasyme sodroje nurodyti ne savo saskaitos numeri o vyro g.gif Nekils del to jokiu rupesciu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sfinksutė @ 2007 10 15, 15:44)
O galiu prasyme sodroje nurodyti ne savo saskaitos numeri o vyro  g.gif Nekils del to jokiu rupesciu  g.gif

Vis dar aktualus klausimas, nes sodroje pildant prasyma bijau pasakyti kad nurodau ne savo saskaita blush2.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Norėjau pasiteirauti tokio dalyko, kadangi man taip nutiko. Ar tikrai mūsų valstybė taip skriaudžia mamytes? unsure.gif Pasiėmiau savaitę atostogų, nes ilgai neatostogavau, o pasitaikė taip, kad mano mergaitė susirgo ir mes prasirgom mano atostogas ligoninėje unsure.gif Aš gavau nedarbingumą, bet pasirodo jis kaip ir nereikalingas, kadangi mamai slaugančiai vaiką ligoninėje atostogų pratęsti negalima, kadangi ji ale atostogavo, ir nesvarbu, kad ji buvo ligoninėje prie vaiko bemieges naktis unsure.gif Ar tikrai įstatymas taip ir teigia? 4u.gif
Atsakyti