Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(furyy @ 2007 11 18, 09:00)
Gal galit paaiškinti ir šitą:
mėnesio kompensuojamasis uždarbis ligos pašalpoms apskaičiuoti negali viršyti vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojusių laikino nedarbingumo nustatymo mėnesį, 3,5 dydžio sumos

dabar ne 3,5, o 5, t.y kad ligos pašalpa per mėn. negali būti didesnė kaip 6780 Lt.
Draudžiamosios pajamos yra 1356 Lt * 5 yra 6780 Lt
Atsakyti
Turiu ir as klausima, gal kas paaiskins 4u.gif
2 sav turesiu nedarbingumo pazyma ("bilieteni"), paskui is karto bus dekretras. Kaip butu geriau uzbaigti ta bilieta?
1) uzbaigti penktadieni, nes dekretas bus pradetas nuo pirmadienio. Bet lieka kaboti 2 dienos: sestadienis ir sekmadienis, jos pas mus nedarbo dienos. Bet ar nebus painiavos Sodroje del tu dienu?
2) stengtis uzbaigti bilieta butent pirmadieni, o dekreta pradeti tada nuo antradienio..... tai nebus pertrauku.

Nezinau, kuris variantas geresnis, ka man patartumet, ar nera jokio skirtumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2007 11 19, 18:37)
Turiu ir as klausima, gal kas paaiskins  4u.gif
2 sav turesiu nedarbingumo pazyma ("bilieteni"), paskui is karto bus dekretras. Kaip butu geriau uzbaigti ta bilieta?
1) uzbaigti penktadieni, nes dekretas bus pradetas nuo pirmadienio. Bet lieka kaboti 2 dienos: sestadienis ir sekmadienis, jos pas mus nedarbo dienos. Bet ar nebus painiavos Sodroje del tu dienu?
2) stengtis uzbaigti bilieta butent pirmadieni, o dekreta pradeti tada nuo antradienio..... tai nebus pertrauku.

Nezinau, kuris variantas geresnis, ka man patartumet, ar nera jokio skirtumo  g.gif

Sakyčiau, kad nėra jokio skirtumo.
Atsakyti
Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Laba diena:)
Turiu ir as klausimeli... pries beveik dvi savaites susirgau ir pasiemiau bilioteni. O dirbt pradejau nuo siu metu liepos menesio. Mama pagalvojo,kad uz sias dvi savaites beveik nieko negausiu ir paskambino i sodra,o ten pasake,kad man mokes tik 85% minimumo....?! unsure.gif Ieskojau informacijos ir radau tik kad tuos 85% moka atsizvelgiant i uzpraeita ketvirti. Bet kad as tik keturis menesiu dirbu.....to 'uzpraeito' ketvircio kaip ir neatidirbus as verysad.gif Gal kas galit man padet tokioj situacijoj,nes nieko nekertu sitoj srity.. unsure.gif Aciu is anksto!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raimutia: 25 lapkričio 2007 - 22:42
QUOTE(Raimutia @ 2007 11 25, 22:41)
Laba diena:)
Turiu ir as klausimeli... pries beveik dvi savaites susirgau ir pasiemiau bilioteni. O dirbt pradejau nuo siu metu liepos menesio. Mama pagalvojo,kad uz sias dvi savaites beveik nieko negausiu ir paskambino i sodra,o ten pasake,kad man mokes tik 85% minimumo....?!  unsure.gif  Ieskojau informacijos ir radau tik kad tuos 85% moka atsizvelgiant i uzpraeita ketvirti. Bet kad as tik keturis menesiu dirbu.....to 'uzpraeito' ketvircio kaip ir neatidirbus as verysad.gif Gal kas galit man padet tokioj situacijoj,nes nieko nekertu sitoj srity.. unsure.gif  Aciu is anksto!

Ligos pašalpa, jeigu tą ketvirtį neturite pajamų skaičuojasi ne nuo minimimumo, o nuo draudžiamųjų pajamų. Jeigu reikiamą neturite pajamų, tada:
Ligos pašalpa, mokama iš Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų, lygi 85 procentams pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio. Tačiau ši pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė už nedarbingumo atsiradimo mėnesį galiojusių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų ketvirtadalį.
Draudžaimosios pajamos yra 1356 tai jų ketvirtadalis yra 339 Lt
Susirgote lapkritį, darbo dienų lapkritį 21, tai 339/21 yra 16,14 Lt už sirgtą ligos dieną (su mokesčiais).

Tiesa pasakius, kaip jie gali mokėti 85 proc. minimumos, nes algos apskaičiuojamos skirtingai, minimali mėnesinė alga darbuotojų yra 700 Lt. Valstybės tarnautojų minimali pareiginė alga yra 442 Lt, biudžetinių įstaigų darbuotojų bazinė alga yra 115 Lt.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 11 26, 09:18)
Ligos pašalpa, jeigu tą ketvirtį neturite pajamų skaičuojasi ne nuo minimimumo, o nuo draudžiamųjų pajamų. Jeigu reikiamą neturite pajamų, tada:
Ligos pašalpa, mokama iš Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų, lygi 85 procentams pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio. Tačiau ši pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė už nedarbingumo atsiradimo mėnesį galiojusių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų ketvirtadalį.
Draudžaimosios pajamos yra 1356 tai jų ketvirtadalis yra 339 Lt
Susirgote lapkritį, darbo dienų lapkritį 21, tai 339/21 yra 16,14 Lt už sirgtą ligos dieną (su mokesčiais).

Tiesa pasakius, kaip jie gali mokėti 85 proc. minimumos, nes algos apskaičiuojamos skirtingai, minimali mėnesinė alga darbuotojų yra 700 Lt. Valstybės tarnautojų minimali pareiginė alga  yra 442 Lt, biudžetinių įstaigų darbuotojų bazinė alga yra 115 Lt.

aciu uz atsakyma! tik va gaila,kad nieko negausiu labai.... schmoll.gif o dirbt dar vis negaliu... unsure.gif
Atsakyti
gal galite pasakyti, ar nescioji uz biuleteni gauna 100 proc. ar 85 g.gif
Atsakyti
QUOTE(lioniukė @ 2007 11 27, 11:41)
gal galite pasakyti, ar nescioji uz biuleteni gauna 100 proc. ar 85 g.gif

Už kurį "biuletenį"? Už ligos "biuletenį" gauna 85 proc., už neštumo i gimdymo "biuletenį" - 100 proc.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 11 27, 13:30)
Už kurį "biuletenį"? Už ligos "biuletenį"  gauna 85 proc., už neštumo i gimdymo "biuletenį" - 100 proc.

as turejau pmeny uz ligos biuleteni, nes kazkas klaidingai suprato is kolegiu ir aiskino, jog gauni 100 proc., ech gaila ax.gif

aciuks.gif
Atsakyti
Sveikutės,
aš turiu irgi klauimuką, turiu nedarbingumo pažymėjimą (biuletenį taip sakant), nuo lapkričio 5d. Jaigu man dar pratęsia biuletenį, tai gausis jau antras mėnuo - kiek tada man mokės už biuletenį, tuos pačius 85%, ar jau 100%? Dėkui
Atsakyti
QUOTE(DainaM @ 2007 11 29, 20:12)
Sveikutės,
aš turiu irgi klauimuką, turiu nedarbingumo pažymėjimą (biuletenį taip sakant), nuo lapkričio 5d. Jaigu man dar pratęsia biuletenį, tai gausis jau antras mėnuo - kiek tada man mokės už biuletenį, tuos pačius 85%, ar jau 100%? Dėkui

85% mokės, nepriklausomai kiek ilgai sirgsi. 100%moka tik tuo atveju, jei nelaimingas atsitikimas darbe, pakeliui į darbą ar iš jo (jei įvykis pripažintas draudiminiu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikaja: 29 lapkričio 2007 - 20:07