Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(kroska19 @ 2008 04 07, 15:39)
Darbdavys apmoka pirmas 2 sirgtas darbo dienas. Jei iš jūsų darbdavys nereikalauja atsiskaityti, kur jūs buvote2-3 dienas ar visą savaitę ir už tai jums moka darbo užmokestį, tai biuletenio ir nepateikite...
Tik klausimas, kam iš viso reikėjo imti biuletenį, jei į darbą nereikia pristatyti..???

negalvojau, kad taip greit pasveiksiu....
Atsakyti
4u.gif ar nesamone, ar teisybe, kad vaiko uz vaiko slauga (sirgo maziulis) moka ne 85, o 100 proc???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dainulle @ 2008 04 23, 14:09)
4u.gif ar nesamone, ar teisybe, kad vaiko uz vaiko slauga (sirgo maziulis) moka ne 85, o 100 proc????  g.gif

"Nuo trečios laikinojo nedarbingumo dienos (slaugant sergančius šeimos narius – nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos) ligos pašalpa mokama iš „Sodros“ biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio."
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 04 23, 16:50)
"Nuo trečios laikinojo nedarbingumo dienos (slaugant sergančius šeimos narius – nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos) ligos pašalpa mokama iš „Sodros“ biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio."

4u.gif aciuks.gif dekuj.....
O jau buvau apsidziaugusi............ ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Aš norėjau paklausti, ar gydytojai turi sekti, kokį laikotarpį jų pacientas dirba?

Mat viena ginekologė atsisako išduoti nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimą, motyvuodama tuo, kad nėščioji dirba mažiau nei 3 mėnesius.

Negi privaloma tai ginei dabar pasakoti, kuo dirbi, kiek uždirbi, kiek laiko dirbi? Juk registratūroj patikrina SODRA duomenų bazę, ir įrašo kortelėj - dirba. Na, gal dar firmos pavadinimą.
Atsakyti
Noriu paklausti, kažin ar yra kokios nors diagnozės, kai turint nedarbingumo lapelį galima kirsti sieną? Na pvz, man koks nervinis išsekimas ir aš privalau pailsėti na kad ir užsienyje kokią savaitę.....Ar dabar visus peržiūri ar kirsta siena ar ne... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuniuks @ 2008 05 07, 19:28)
Noriu paklausti, kažin ar yra kokios nors diagnozės, kai turint nedarbingumo lapelį galima kirsti sieną? Na pvz, man koks nervinis išsekimas ir aš privalau pailsėti na kad ir užsienyje kokią savaitę.....Ar dabar visus peržiūri ar kirsta siena ar ne... g.gif

Visus, nepriklauso nuo diagnozės schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutės,
gal kas galit man paaiškinti, tarkim man Cezario operacija, tai jau komplikuotas gimdymas ir man prasitęsia biuletenis 14d. Bet jis bus mokamas 85 procentai, kaip ir visi biuleteniai ar 100 procentų kaip kad ir dekretas??? Ar aš galiu neimti biuletenio, o iš karto eiti vaiko auginimo atostogų? Nežinau, ar man verta jį imti... DĖKUI
Atsakyti
QUOTE(DainaM @ 2008 05 08, 10:29)
Sveikutės,
gal kas galit man paaiškinti, tarkim man Cezario operacija, tai jau komplikuotas gimdymas ir man prasitęsia biuletenis 14d. Bet jis bus mokamas 85 procentai, kaip ir visi biuleteniai ar 100 procentų kaip kad ir dekretas??? Ar aš galiu neimti biuletenio, o iš karto eiti vaiko auginimo atostogų? Nežinau, ar man verta jį imti... DĖKUI

"
Motinystės pašalpa mokama:

# už 126 kalendorines dienas (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių);
# komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų."

Taigi Cezario operacijos atveju, Jums bus pratęsiamas dekretas, o kaip žinia, už dekretą mokama 100 proc. atlyginimo. Taigi piniginiu atžvilgiu komplikuotas gimdymas yra naudingesnis.
Atsakyti
Klausiu tikriausiai ne ten, bet nerandu (arba ieskot nemoku). blush2.gif
Jei zmogus studijuoja neakivaizdiniame skyriuje ir siuo metu niekur nedirba. Ar imanoma gaut nemokama gydyma poliklinikoj ir pan. Ar priklauso? Jei ne, tai kur kreiptis, norint patekt pas gydytoja? unsure.gif
Aciu atsakiusiems.
Atsakyti
Sveikos, aš irgi turiu klausimą:

Jeigu mama yra dekrete ir gula į ligoninę, ar vyrui priklauso koks nors nedarbingumas, kad prižiūrėti vyresnį vaiką (2,5 m.), nes realiai nėra kam jo palikti. Vyrui darbas pamaininis.
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 05 09, 22:53)
Sveikos, aš irgi turiu klausimą:

Jeigu mama yra dekrete ir gula į ligoninę, ar vyrui priklauso koks nors nedarbingumas, kad prižiūrėti vyresnį vaiką (2,5 m.), nes realiai nėra kam jo palikti. Vyrui darbas pamaininis.

Nepriklauso schmoll.gif
Atsakyti