Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(Gitulia_Fai @ 2008 05 09, 23:05)
Nepriklauso  schmoll.gif

Ot gaila, situacija be išeities...
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 05 09, 21:53)
Sveikos, aš irgi turiu klausimą:

Jeigu mama yra dekrete ir gula į ligoninę, ar vyrui priklauso koks nors nedarbingumas, kad prižiūrėti vyresnį vaiką (2,5 m.), nes realiai nėra kam jo palikti. Vyrui darbas pamaininis.

QUOTE(Gitulia_Fai @ 2008 05 09, 22:05)
Nepriklauso  schmoll.gif

o tai gal išeitų vyresnio vaiko slaugai biuletenį pasiimt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(day @ 2008 05 10, 08:08)
o tai gal išeitų vyresnio vaiko slaugai biuletenį pasiimt? ax.gif

Vat šiandien kaip tik ir išsiaiškinau, kad tokiu kaip mūsų atveju, būtent tokį biulietenį ir duos. Vyras per piet eina su mažiuke pas gydytoją wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 05 10, 13:07)
Vat šiandien kaip tik ir išsiaiškinau, kad tokiu kaip mūsų atveju, būtent tokį biuletenį ir duos. Vyras per piet eina su mažiuke pas gydytoją wink.gif

Šiuo metu guliu ligoninėje ir jau kryžiaus kelius numyniau dėl to biuletenio, visi tvirtino, kad niekas nepriklauso, tačiau, dabar atėjo gydytoja, atsiprašė klaidinusi ir pasakė, kad aš buvau teisi. Ligoninė rašys biuletenį vyrui, vaiko priežiūrai.

Cituoju sodrą:
"Slaugant sergančius šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:
motinai (tėvui), įmotei (įtėviui), prižiūrintiems vaiką, kurio priežiūrai suteiktos nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogos kitam asmeniui, dėl savo ligos ar traumos negalinčiam šio vaiko prižiūrėti, ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų."

Taigi, mamytės, žinokite, jeigu esatevaiko priežiūros ar dekretinėse atostogose ir atsigulėte į ligoninę, Jūsų vyrams priklauso biuletenis, kad jis prižiūrėtų vaiką.
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 05 09, 22:53)
Sveikos, aš irgi turiu klausimą:

Jeigu mama yra dekrete ir gula į ligoninę, ar vyrui priklauso koks nors nedarbingumas, kad prižiūrėti vyresnį vaiką (2,5 m.), nes realiai nėra kam jo palikti. Vyrui darbas pamaininis.

QUOTE(Keiti @ 2008 05 12, 08:51)
Šiuo metu guliu ligoninėje ir jau kryžiaus kelius numyniau dėl to biuletenio, visi tvirtino, kad niekas nepriklauso, tačiau, dabar atėjo gydytoja, atsiprašė klaidinusi ir pasakė, kad aš buvau teisi. Ligoninė rašys biuletenį vyrui, vaiko priežiūrai.

Cituoju sodrą:
"Slaugant sergančius šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:
motinai (tėvui), įmotei (įtėviui), prižiūrintiems vaiką, kurio priežiūrai suteiktos nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogos kitam asmeniui, dėl savo ligos ar traumos negalinčiam šio vaiko prižiūrėti, ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų."

Taigi, mamytės, žinokite, jeigu esatevaiko priežiūros ar dekretinėse atostogose ir atsigulėte į ligoninę, Jūsų vyrams priklauso biuletenis, kad jis prižiūrėtų vaiką.

Priklauso n/p sveiko vaiko priežiūrai net tokiu atveju, jei mama neguli stacionare, bet gydosi namuose. Tik ji turi būti kreipusis į savo gydantį gydytoją ir tada jis duoda nedarbingumą sveiko vaiko priežiūrai tėčiui. O jei mama yra nėštumo ir gimdymo atostogose ar vaiko priežiūroje, bet neserga, o serga vaikas, tėtis n/p vaiko slaugai negaus.
Ir nedarbingumo pažymėjimas vaiko priežiūrai nepriklauso, jei mama serga, bet nesikreipė į savo gydytoją. O jei serga ir mama, ir vaikas, bet mama nesikreipė į gydytoją, tai vaiko slaugai taip pat nepriklauso n/p.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikaja: 14 gegužės 2008 - 07:15
Sveiki. Iskilo klausimas. Jau 1 sav kaip turiu nedarbingumo lapeli del vaiko.Tikiuosi,kad gyd ji jau uzdarys sia savaite. Bet po savaites reikes imti nedarbinguma man paciai del iskilusios problemos. Ar SODRA man apmokes del mano ligos duota nedarbingumo lapeli? Kas kiek laiko galima imti n/l, kad jis butu apmokamas?
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2008 06 02, 08:39)
Sveiki. Iskilo klausimas. Jau 1 sav kaip turiu nedarbingumo lapeli del vaiko.Tikiuosi,kad gyd ji jau uzdarys sia savaite. Bet po savaites reikes imti nedarbinguma man paciai del iskilusios problemos. Ar SODRA man apmokes del mano ligos duota nedarbingumo lapeli? Kas kiek laiko galima imti n/l, kad jis butu apmokamas?

Pažymėjimai sergančiam vaikui slaugyti duodami reikalingam slaugos laikotarpiui, bet ne ilgiau kaip:
59.1. 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus – slaugant stacionare bet kuria liga sergantį vaiką iki 7 metų;
59.2. 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus – slaugant stacionare ar medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje vaiką iki 16 metų, sergantį sunkiomis ligomis, įrašytomis į sveikatos apsaugos ministro ir socialinės apsaugos ir darbo ministro patvirtintą sąrašą;
59.3. 14 kalendorinių dienų slaugant ambulatoriškai gydomus vaikus iki 14 metų;
59.4. 14 kalendorinių dienų nepertraukiamai slaugant ambulatoriškai ir stacionare gydomus vaikus nuo 7 iki 14 metų

Darbingo amžiaus asmenys, kurių darbingumas yra sutrikęs, GKK siunčiami darbingumo lygiui nustatyti į NDNT ne vėliau kaip po.1. 122 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs nepertraukiamai;
41.1. 122 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs nepertraukiamai;
41.2. 153 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs su pertraukomis per paskutinius 12 mėnesių (neįskaitant nėštumo komplikacijų);
41.3. 182 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs nepertraukiamai sergant tuberkulioze;
41.4. 244 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs su pertraukomis per paskutinius 12 mėnesių sergant tuberkulioze.

Taigi, jūs galit pasiimti sau biuletenį, nors ir sekančią dieną, ir jis bus apmokamas, jei neviršysit šių terminų iki komisijos. O toliau jau komisijos medikų išvados.
Atsakyti
QUOTE(pupa.uoga @ 2008 06 02, 11:11)

Taigi, jūs galit pasiimti sau biuletenį, nors ir sekančią dieną, ir jis bus apmokamas, jei neviršysit šių terminų iki komisijos. O toliau jau komisijos medikų išvados.

Dekoju uz issamia informacija! aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2008 06 03, 13:46)
Dekoju uz issamia informacija!  aciuks.gif  4u.gif

Nėra už ką 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.Turiu du klausimukus:

1.Nuo liepos mėn.planuoju imti biuletenį (kadangi šiek tiek problemų derinant nėštumą ir mano darbą ax.gif ), tai kaip suprantu jį skaičiuos iš I ketvirčio,tačiau sausio mėn.esu dirbus 13 darbo dienų,kitas rimtai sirgau(buvo biuletenis). Tai kaip "Sodra" skaičiuos?Ar sausį ims dirbtas 13 d.,ar dalins ant viso mėn. teoriškų darbo dienų?

2.Nuo balandžio mėn. įsidarbinau dar vienoj įmonėj,tai kaip čia "Sodra" skaičiuos? I ketvirtį tai aš joje nedirbau g.gif

Tikiuosi suprasit ką aš čia prirašiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2008 06 03, 17:58)
Sveikos.Turiu du klausimukus:

1.Nuo liepos mėn.planuoju imti biuletenį (kadangi šiek tiek problemų derinant nėštumą ir mano darbą ax.gif ), tai kaip suprantu jį skaičiuos iš I ketvirčio,tačiau sausio mėn.esu dirbus 13 darbo dienų,kitas rimtai sirgau(buvo biuletenis).  Tai kaip "Sodra" skaičiuos?Ar sausį ims dirbtas 13 d.,ar dalins ant viso mėn. teoriškų darbo dienų?

2.Nuo balandžio mėn. įsidarbinau dar vienoj įmonėj,tai kaip čia "Sodra" skaičiuos? I ketvirtį tai aš joje nedirbau g.gif

Tikiuosi suprasit ką aš čia prirašiau ax.gif

1. skaiciuos is viso I ketvircio darbo dienu, neziurint i tai, kad buvo liga. Jei buvo biuletenis, tai uz ji gautos pajamos irgi isiskaiciuoja i I ketvircio draudziamasias pajamas.

2. Skaiciuos tik is tu pajamu, kurios buvo I ketvirty, t.y. is pirmosios darbovietes ir ligos pasalpos.
4u.gif
Atsakyti
sveiko, norejau paklausti, turiu bileteni jau 2 savaites birzelio, is kuriu menesiu man skaiciuos pinigelius siam menesiui ir kiek procentu sudarys mano algos. aciu uz atsakyma.
Atsakyti