QUOTE(~saulyte~ @ 2008 06 02, 08:39)
Sveiki. Iskilo klausimas. Jau 1 sav kaip turiu nedarbingumo lapeli del vaiko.Tikiuosi,kad gyd ji jau uzdarys sia savaite. Bet po savaites reikes imti nedarbinguma man paciai del iskilusios problemos. Ar SODRA man apmokes del mano ligos duota nedarbingumo lapeli? Kas kiek laiko galima imti n/l, kad jis butu apmokamas?
Pažymėjimai sergančiam vaikui slaugyti duodami reikalingam slaugos laikotarpiui, bet ne ilgiau kaip:
59.1. 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus slaugant stacionare bet kuria liga sergantį vaiką iki 7 metų;
59.2. 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus slaugant stacionare ar medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje vaiką iki 16 metų, sergantį sunkiomis ligomis, įrašytomis į sveikatos apsaugos ministro ir socialinės apsaugos ir darbo ministro patvirtintą sąrašą;
59.3.
14 kalendorinių dienų slaugant ambulatoriškai gydomus vaikus iki 14 metų;
59.4. 14 kalendorinių dienų nepertraukiamai slaugant ambulatoriškai ir stacionare gydomus vaikus nuo 7 iki 14 metų
Darbingo amžiaus asmenys, kurių darbingumas yra sutrikęs, GKK siunčiami darbingumo lygiui nustatyti į NDNT ne vėliau kaip po.1. 122 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs nepertraukiamai;
41.1. 122 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs nepertraukiamai;
41.2. 153 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs su pertraukomis per paskutinius 12 mėnesių (neįskaitant nėštumo komplikacijų);
41.3. 182 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs nepertraukiamai sergant tuberkulioze;
41.4. 244 kalendorinių dienų, jeigu darbingumas buvo sutrikęs su pertraukomis per paskutinius 12 mėnesių sergant tuberkulioze.
Taigi, jūs galit pasiimti sau biuletenį, nors ir sekančią dieną, ir jis bus apmokamas, jei neviršysit šių terminų iki komisijos. O toliau jau komisijos medikų išvados.