QUOTE(krikre @ 2009 03 12, 21:41)
noreciau paklausti, kiek procentu algos as gauciau paemusi biuleteni? turiu 2 grupes invaliduma, esu darbinga 40proc, taciau dirbu pilna darbo diena. mane gasdina kad paemus biuleteni man sodra moketu tik 40proc algos
*Už dvi pirmąsias kalendorines laikinojo nedarbingumo dienas, sutampančias su darbuotojo darbo grafiku, moka darbdavys (išskyrus slaugančius šeimos narį bei organų donorus). Ši pašalpa negali būti mažesnė negu 80 procentų ir ne didesnė kaip 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio darbo užmokesčio (apskaičiuojama pagal Vyriausybės 2003 m. gegužės 27 d. nutarimu Nr. 650 patvirtintą Darbuotojo ir valstybės tarnautojo vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarkos aprašą).
**
nuo trečios laikinojo nedarbingumo dienos (slaugant sergančius šeimos narius nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos) ligos pašalpa mokama iš Sodros biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.
Kiek laiko mokama ligos pašalpa apdraustajam, gaunančiam invalidumo (netekto darbingumo) pensiją?
* ne ilgiau kaip 90 kalendorinių dienų per kalendorinius metus.