Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(Laurita_22 @ 2009 03 10, 15:27)
o jei savaitgalis ispuola g.gif Mano vyrui dabar kai rase biuleteni vaiko slaugai, tai ligoninej israse viena, ji uzdare, o nuo pirmadienio jau kita daktare israse slaugai biuleteni nauja ax.gif Tai kaip tokiu atveju g.gif

Jeigu nors viena diena yra tarpe (nesvarbu šeštadienis ar sekmadienis), tai jau naujas nedarbingumo pažymėjimas.
Atsakyti
noreciau paklausti, kiek procentu algos as gauciau paemusi biuleteni? turiu 2 grupes invaliduma, esu darbinga 40proc, taciau dirbu pilna darbo diena. mane gasdina kad paemus biuleteni man sodra moketu tik 40proc algos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(krikre @ 2009 03 12, 21:41)
noreciau paklausti, kiek procentu algos as gauciau paemusi biuleteni? turiu 2 grupes invaliduma, esu darbinga 40proc, taciau dirbu pilna darbo diena. mane gasdina kad paemus biuleteni man sodra moketu tik 40proc algos 4u.gif

*Už dvi pirmąsias kalendorines laikinojo nedarbingumo dienas, sutampančias su darbuotojo darbo grafiku, moka darbdavys (išskyrus slaugančius šeimos narį bei organų donorus). Ši pašalpa negali būti mažesnė negu 80 procentų ir ne didesnė kaip 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio darbo užmokesčio (apskaičiuojama pagal Vyriausybės 2003 m. gegužės 27 d. nutarimu Nr. 650 patvirtintą Darbuotojo ir valstybės tarnautojo vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarkos aprašą).
**nuo trečios laikinojo nedarbingumo dienos (slaugant sergančius šeimos narius – nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos) ligos pašalpa mokama iš „Sodros“ biudžeto lėšų 85 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

Kiek laiko mokama ligos pašalpa apdraustajam, gaunančiam invalidumo (netekto darbingumo) pensiją?
* ne ilgiau kaip 90 kalendorinių dienų per kalendorinius metus.
Atsakyti
sakykit kiek dienų po atleidimo galima pasiimti biuletenį ir jis bus apmokėtas?Ar ligonio, t.y. vaiko slaugos biuletenis bus apmokėtas ar liga paties tik apmokama?
Atsakyti
Turiu klausimą . g.gif Prie nedarbingumo pažymėjimo yra pora šaknelių, kurias užsipildo ir pasilieka darbdavys. O aš dirbu trijuose darbuose, ir visi jie oficialūs. tai va klausimas - ką pasiliks trečiasis darbdavys, jei šaknelės yra tik dvi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2009 03 13, 14:05)
Turiu klausimą .  g.gif Prie nedarbingumo pažymėjimo yra pora šaknelių, kurias užsipildo ir pasilieka darbdavys. O aš dirbu trijuose darbuose, ir visi jie oficialūs. tai va klausimas - ką pasiliks trečiasis darbdavys, jei šaknelės yra tik dvi? g.gif

Pasidaro šaknelės kopiją ir užsipildo.
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 03 13, 16:18)
Pasidaro šaknelės kopiją ir užsipildo.

Aisku smile.gif
Atsakyti
Ar nestukei biuleteni gali israsyti tik ja priziurinti ginekologe, ar ir seimos gydytojas?
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2009 03 16, 22:19)
Ar nestukei biuleteni gali israsyti tik ja priziurinti ginekologe, ar ir seimos gydytojas?

Gali ir šeimos.
Atsakyti
Sveikutes,gal galite padeti,reikia greito ats.Kiek procentu algos db moka kai esi ant biuletenio?anksciau budavo 78 ar 85 % ,o jei isbuni visa menesi ,mokedavo 100%,ar ir db taip yra?nes man truksta keliu dieneliu iki pilno menesio,ir nzn ar testi blush2.gif
aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(muter @ 2009 03 19, 08:04)
Sveikutes,gal galite padeti,reikia greito ats.Kiek procentu algos db moka kai esi ant biuletenio?anksciau budavo 78 ar 85 % ,o jei isbuni visa menesi ,mokedavo 100%,ar ir db taip yra?nes man truksta keliu dieneliu iki pilno menesio,ir nzn ar testi  blush2.gif
aciu labai  4u.gif

85 proc. neprikalusomai nuo to, kiek būsit.
Atsakyti
Aciu notworthy.gif
Atsakyti