laba diena
norejau pagalbos, gal kas esate susidure su tokia situacija. esu registruota darbo birzoje, kita savaite planuoju gultis i ligonine, darys man operacija. klausimas butu ar reikia man i ligonine veztis pazyma is darbo birzos ar ligoniu kasu? kai buvau poliklinikoj kurioj esu registruota ten nieko nenesiau, nes pagal asmens koda mane patikrino ir pasake, kad rodo, jog esu drausta.
sakykite siais sunkiais sodrai laikais kaip yra su pinigeliu mokejimu?
ta prasme ar neveluoja ismokos? vyras jau dirba nuo kovo 2d. po biuletenio , bet dar vis laukiam...

o jis pats nunešė nedarbingumo lapelį, ar darbovietė nešė? jei darbovietė, tai gal tegul pasiklausia, gal dar net nenunešė. būna ir taip
QUOTE(neriuxxx @ 2009 03 20, 13:36)
sakykite siais sunkiais sodrai laikais kaip yra su pinigeliu mokejimu?
ta prasme ar neveluoja ismokos? vyras jau dirba nuo kovo 2d. po biuletenio , bet dar vis laukiam... 

MB dirba nuo vasario 23d. ir iki šiol dar negavo

QUOTE(voveriukstis @ 2009 03 20, 20:53)
o jis pats nunešė nedarbingumo lapelį, ar darbovietė nešė? jei darbovietė, tai gal tegul pasiklausia, gal dar net nenunešė. būna ir taip
darboviete viska tvarko, bet sake kita diena nuveze

šiaip girdėjau, kad sodra vėluoja mokėti ligos pašalpas, gali išmokėti tik po mėnesio.
Tikrai taip,visos išmokos veluoja, nes ir jie neturi pinigų, nesurenka

jau gavom
, tesiam remontus
Finna linkim kuo greiciau sulaukti

Papildyta:
na jei skaiciuoti darbo dienas tai praktiskai laiku mums

Finna linkim kuo greiciau sulaukti

Papildyta:
QUOTE(Zydrulyte @ 2009 03 24, 10:10)
na jei skaiciuoti darbo dienas tai praktiskai laiku mums

Norėčiau konsultacijos, gal kas esate susidūrę....Jei aš išeinu atostogų nuo kovo 30 iki balandžio 5,o balandžio 1 pasiimu biuletenį iki balandžio 14 imtinai,tai kada man reikia grįžti į darbą?
Norėjau pasiteirauti, kada reikia išeiti į dekretą, kad pašalpa būtų skaičiuojama pagal antrąjį vaikelį. Motinystės atostogų esu išėjusi iki dviejų metų.
QUOTE(ramuniuks @ 2009 04 01, 15:06)
Norėčiau konsultacijos, gal kas esate susidūrę....Jei aš išeinu atostogų nuo kovo 30 iki balandžio 5,o balandžio 1 pasiimu biuletenį iki balandžio 14 imtinai,tai kada man reikia grįžti į darbą?
Darbo kodeksas
74 straipsnis. Kasmetinių atostogų perkėlimas ir pratęsimas
1. Perkelti kasmetines atostogas leidžiama tik darbuotojo prašymu arba sutikimu. Kasmetinės atostogos taip pat perkeliamos, kai darbuotojas:
1) yra laikinai nedarbingas;
(......)
2. Jeigu šio straipsnio 1 dalyje nustatytos arba kitos priežastys, dėl kurių kasmetinės atostogos negali būti panaudotos, atsirado iki kasmetinių atostogų pradžios, darbuotojui susitarus su administracija kasmetinės atostogos perkeliamos kitam laikui. Jei tokios priežastys atsirado kasmetinių atostogų metu, kasmetinės atostogos pratęsiamos atitinkamą dienų skaičių arba darbuotojui susitarus su administracija nepanaudotų kasmetinių atostogų dalis perkeliama į kitą laiką.
3. Perkeltos kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos tais pačiais darbo metais. Darbuotojo prašymu arba sutikimu nepanaudotų kasmetinių atostogų dalis gali būti perkeliama ir pridedama prie kitų darbo metų kasmetinių atostogų.
čia galioja, tik jeigu pa darbotojas serga, jeigu slauga (pav. vaikas serga), atostogos nepersikelia, ir Sodra ligos pašalpą mokės nuo kitos dienos kada baigiasi kamestinės atostogos.
QUOTE(Keiti @ 2009 04 01, 20:56)
Norėjau pasiteirauti, kada reikia išeiti į dekretą, kad pašalpa būtų skaičiuojama pagal antrąjį vaikelį. Motinystės atostogų esu išėjusi iki dviejų metų.
kad bent viena diena iš antrajam vaikui skaičiuojamos pašalpos pakliūtų į pirmojo vaiko vaiko priežiūros atostogas iki 3 m.