Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(Braske @ 2006 09 08, 15:06)
Slauga apmokama nuo pirmos dienos iš socialinio draudimo lėšų. Jei darbdavys suklydo ir sumokėjo už tas dienas (taip dažnai būna), o apdraustasis neturi teisės į ligos pašalpą, darbdavys informuojamas, kad ta suma( už dvi dienas) nebus įtraukta į žmogaus draudžiamąsias pajamas ir darbdavys turėtų išskaičiuoti tą sumą.

doh.gif  atsakiau ir pamačiau, kad jau atsakė  blush2.gif

Ar tam , kad išskaičiuotų tą sumą, darbdavys privalo gauti raštišką darbuotojo sutikimą?
Mums atėjo tokia pažymėlė, kad nebus traukiamos į draudžiamas pajamas..., tai va dabar galvojam - ar čia reikia to sutikimo ar ne.
Atsakyti
Tiesiog pasakyk gydytojai kad dirbi ir sekmadieniais mirksiukas.gif tikrai prates, nieko cia baisaus, nedarb.lapeli slaugai galima testi 14d Pati rasau n.p. 4u.gif
Atsakyti
O kaip tokiu atveju skaiciuos nedarbinguma, jei uzpraeita ketvirti buvo dirbtas tik vienas menuo? Ar uzteks to vieno menesio gautu draudziamuju pajamu? Ar ves koki bendra vidurki kartu su minimaliom draudziamom pajamom?
Atsakyti
o as dar noriu painformuoti, kad sodra dabar pasidare super gudria tu ismoku skaiciavimo metodika verysad.gif dabar uz nedarbingumo lapeli apskaiciuojamos ismokos taip pat kaip ir uz motinystes ar gimdymo atostogas, t.y., imamos imokos sumoketos sodrai 2 ketvircius atgal!!! Kazkoks apsurdas, bet patyriau savo kailiu verysad.gif
Pvz, as pradejau dirbti kovo vidury, o rugpjucio gale buvau paemusi nedarbingumo lapeli kelioms dienoms sergancios dukters slaugymui. Mano vienas darbadienis 120lt, o Sodra man uz 4 nedarbo dienas sumokejo 50 lt, nes tipo rugpjutis 3 metu ketvirtis, o du ketvirciai atgal iseina sausis, vasaris, kovas... kadangi tik kovo gale pradejau dirbti, tad ir gavau tokia niekinga suma! Kazkokia nesamone, vadinasi, kai pati sunegaluoji, tai ir uz pirmas dienas 100% atlyginimo gauni + uztenka buti padirbusiai 3 menesius, o va jei sunegaluoja mazuliukas, tai arba mesk ji, taip iseina, likimo valiai ir eik i darba arba negausi nieko, jei dar neisdirbai minimum metu sad.gif kvailiausi istatymai kokie tik begali buti, nesistebiu, kad visi, kas gali, bega is sitos salies, kur viskas paremta tik tokiais istatymais, kurie kenkia kaip galedami tiems, kurie labiausiai pazeidziami verysad.gif Rekomenduoju, mamytes, jei ketvirciai palankiai nedsusidelioja, geriau kaip nors sau biuleteni susivairuoti, nes kitaip nukentesite....
Atsakyti
QUOTE(Riugliuke @ 2006 10 01, 12:55)
o as dar noriu painformuoti, kad sodra dabar pasidare super gudria tu ismoku skaiciavimo metodika  verysad.gif  dabar uz nedarbingumo lapeli apskaiciuojamos ismokos taip pat kaip ir uz motinystes ar gimdymo atostogas, t.y., imamos imokos sumoketos sodrai 2 ketvircius atgal!!! Kazkoks apsurdas, bet patyriau savo kailiu  verysad.gif
Pvz, as pradejau dirbti kovo vidury, o rugpjucio gale buvau paemusi nedarbingumo lapeli kelioms dienoms sergancios dukters slaugymui. Mano vienas darbadienis 120lt, o Sodra man uz 4 nedarbo dienas sumokejo 50 lt, nes tipo rugpjutis 3 metu ketvirtis, o du ketvirciai atgal iseina sausis, vasaris, kovas... kadangi tik kovo gale pradejau dirbti, tad ir gavau tokia niekinga suma! Kazkokia nesamone, vadinasi, kai pati sunegaluoji, tai ir uz pirmas dienas 100% atlyginimo gauni + uztenka buti padirbusiai 3 menesius, o va jei sunegaluoja mazuliukas, tai arba mesk ji, taip iseina, likimo valiai ir eik i darba arba negausi nieko, jei dar neisdirbai minimum metu sad.gif kvailiausi istatymai kokie tik begali buti, nesistebiu, kad visi, kas gali, bega is sitos salies, kur viskas paremta tik tokiais istatymais, kurie kenkia kaip galedami tiems, kurie labiausiai pazeidziami  verysad.gif Rekomenduoju, mamytes, jei ketvirciai palankiai nedsusidelioja, geriau kaip nors sau biuleteni susivairuoti, nes kitaip nukentesite....

Visas pašalpas Sodra skaičiuoja iš užpaeito ketvirčio pajamų, nesvarbu ar jūs sergate, ar jūsų vaikas. Jeigu sirgtumėte jūs, jums irgi ligos pašalpą būtų skaičiavę iš sausio, vasario, kovo mėn. pajamų O 3 mėn.- tai darbo stažas, reikalingas pašalpai gauti, jeigu nebus šio stažo, Sodra visai nemokės jokios pašalpos. Pavyzdžiui, susergate pradirbus 2 mėn. ir iš Sodros nieko negausite.

Ir už pirmas dvi dienas darbdavys nebūtinai moka 100 proc.
Ligos pašalpą už pirmąsias 2 kalendorines ligos dienas, sutampančias su darbuotojo darbo grafiku, (išskyrus šeimos nario slaugos pašalpą) apmoka darbdavys. Darbdavio apmokama ligos pašalpa negali būti mažesnė negu 80 procentų ir didesnė negu 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio uždarbio,
Atsakyti
unsure.gif
Neseniai susiduriau su viena problema. Grizusi is Vilniaus ligonines, pastebejau, kad nedarbingumo pazymejime yra isivelusi maza klaidele. Mano pavardeje irase papildoma raidele, kuri tiesiog ja suminkstina. Vietoj ...luniene, parase ...liuniene. (pvz Baltrūnienė, o parašė Batriūnienė) Sake, kad gali buti problemu ir jos nepriimti, nors visi kiti duomenys - asmens kodas, sodros numeris yra teisingi.
Kiek zinau, tai tokio dokumento niekas netaiso. Ar at klaidele sudarys problemu? Ar reikia vel grizti I ligonine, kad viska pakeistu, bet tada tektu vel pas gydytoja eiti ir vel registruoti kaip nauja dokumenta. Ar galit patarti, ka tokiu atveju daryti? Ar verta dėl tokios klaidos sunerimti? Gal kam taip jau yra buvę?

Atsakyti
mamytes patarkit
dirbau ir gavau bileteni sirgau 3 savaites ir sumoketa sodros labai mazai ar cia uzmokestis 150 lt.tai mano manymu nerelu. gal zinot kas kiek mokama uz diena sodroj .? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 11 02, 22:46)
mamytes patarkit
dirbau ir gavau bileteni sirgau 3 savaites ir sumoketa sodros labai mazai ar cia uzmokestis 150 lt.tai mano manymu nerelu. gal zinot kas kiek mokama uz diena sodroj .? g.gif

Jei neklystu, susirgus žmogui, pirmas tris dienas moka darbdavys. Vėlaiu, moka sodra. Ji moka 80 proc. nuo uždarbio. Jei legali alga nedidelė, vadinasi ir sodra mokės nedaug.
Atsakyti
QUOTE(pupa @ 2006 11 03, 08:42)
Jei neklystu, susirgus žmogui, pirmas tris dienas moka darbdavys. Vėlaiu, moka sodra. Ji moka 80 proc. nuo uždarbio. Jei legali alga nedidelė, vadinasi ir sodra mokės nedaug.

alga legali gaunu 800lt.per men.
Atsakyti
Už pirmas dvi dienas moka darbdavys, o tavo alga ir užpreitam ketvirtyje irgi buvo 800 Lt. Šiaip paskui į darbovietę atsiunčia pažymą apie išmokėtas pašalpas ir ten aiškiau matosi už kiek dienų, kiek atskaito ir t.t.
Mane irgi nesenai apsuko - buvau vaiko slaugymo biuleteni gavusi, tai nepažiūrėjo, kad slauga ir mokėjo tik nuo trečios dienos, kai už slaugą turi mokėt nuo pirmos dienos. Vat, jei jų nepaklibinsi tai nieks ir neapsižiūrės.
Svarbiausia kokia alga buvo užpreitam ketvirtyje.
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2006 11 03, 09:55)
Už pirmas dvi dienas moka darbdavys, o tavo alga ir užpreitam ketvirtyje irgi buvo 800 Lt. Šiaip paskui į darbovietę atsiunčia pažymą apie išmokėtas pašalpas ir ten aiškiau matosi už kiek dienų, kiek atskaito ir t.t.
Mane irgi nesenai apsuko - buvau vaiko slaugymo biuleteni gavusi, tai nepažiūrėjo, kad slauga ir mokėjo tik nuo trečios dienos, kai už slaugą turi mokėt nuo pirmos dienos. Vat, jei jų nepaklibinsi tai nieks ir neapsižiūrės.
Svarbiausia kokia alga buvo užpreitam ketvirtyje.

as dirbau tik tris men.ir paskui susirgau uz dvi dienas maciau kad ant biletenio buvo paskaiciota darbdavio bet toliau tai moka sodra tai atmetus savaitgalius ir darbdavio dienas gaunasi 15 dienu sodrai moket,ogavau 150lt diena iseina10lt nerealu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 11 03, 10:07)
as dirbau tik tris men.ir paskui susirgau uz dvi dienas maciau kad ant biletenio buvo paskaiciota darbdavio bet toliau tai moka sodra tai atmetus savaitgalius ir darbdavio dienas gaunasi 15 dienu sodrai moket,ogavau 150lt diena iseina10lt nerealu schmoll.gif

Va tau ir atsakymas. Pašalpa skaičiuojama už liepos - rugpjūčio - rugsėjo mėnesius.
Atsakyti