Ai man iki Sodros tik 15 min kelio. Tai ir nueinu ir dar amn rodos greičiau viską susitvarkai.
QUOTE(vailija @ 2006 08 13, 17:01)
Tai pas jus gera tvarka. Aš nunešu lapelį, sutvarko, o tada turiu pati pėdinti į Sodrą. Kažkokia nesąmonė. 

Taip, tikrai gerai. Mes tai pacios vezdavom.
na, čia kažkada pasikeitė tasiyklės, kad pats darbuotojas turi nešti nedarbingumo lapelį į sodrą (bet gali ir kitas asmuo).
Papildyta:
o kaip tos dvi dienos, už kurias moka darbdavys?
Papildyta:
QUOTE(Braske @ 2006 08 11, 10:08)
Jei apdraustasis neturi 3mėn. per paskutinius 12mėn. ar 6 mėn per pasktinius 24mėn. darbo stažo, jam ligos pašalpa nepriklauso ir nedarbingumo pažymėjimo pristatyti neverta, nes tas laikotarpis iškris iš darbo stažo, socialinio draudimo stažo, pensijų stažo, kuris turės įtakos tolimesnėm pašalpom ir t.t.
Šiuo atveju nedarbingumo pažymėjimas tik pateisins tavo neatvykimą į darbą.
Šiuo atveju nedarbingumo pažymėjimas tik pateisins tavo neatvykimą į darbą.
QUOTE(Vike @ 2006 09 03, 21:05)
na, čia kažkada pasikeitė tasiyklės, kad pats darbuotojas turi nešti nedarbingumo lapelį į sodrą (bet gali ir kitas asmuo).
Papildyta:
Papildyta:
Už slaugą Sodra moka nuo pirmos dienos, dardavys už jokias 2 dienas nemoka.
Iš įstatymo
10 straipsnis. Ligos pašalpos sergančiam šeimos nariui slaugyti mokėjimo trukmė
1. Kai apdraustasis asmuo slaugo sergantį šeimos narį, pašalpa iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų pradedama mokėti nuo pirmosios slaugymo dienos (...)
Slauga apmokama nuo pirmos dienos iš socialinio draudimo lėšų. Jei darbdavys suklydo ir sumokėjo už tas dienas (taip dažnai būna), o apdraustasis neturi teisės į ligos pašalpą, darbdavys informuojamas, kad ta suma( už dvi dienas) nebus įtraukta į žmogaus draudžiamąsias pajamas ir darbdavys turėtų išskaičiuoti tą sumą.
atsakiau ir pamačiau, kad jau atsakė

jei turi nedarbingumo lapeli - negali dirbti nei vienoje darbovieteje, net jei ir kazkuriame galetum. Tokios taisykles, mieloji... geriau sirgdama skirk laika sau - jei nesi toks jau labai ligonis, palepink save pieneliais, kitomis maloniomis proceduromis, galu gale pamiegok ar pan.
Linkime pasveikti!
Linkime pasveikti!

QUOTE(pinciuke @ 2006 09 12, 17:43)
jei turi nedarbingumo lapeli - negali dirbti nei vienoje darbovieteje, net jei ir kazkuriame galetum. Tokios taisykles, mieloji... geriau sirgdama skirk laika sau - jei nesi toks jau labai ligonis, palepink save pieneliais, kitomis maloniomis proceduromis, galu gale pamiegok ar pan.
Linkime pasveikti!

Linkime pasveikti!

Taip ir darau, pasirodo liga daug rimtesne nei manau. Si savaite man paskutines ant biuletenio tad jau pradesiu dirbt.
O ka daryti jei biuletenis nuo pirmadeinio iki penktadienio, o mano darbas toks, kad reikia dirbti ir sekmadieniais. Tai kaip cia dabar, siaip savaitėje dirbame po 5 dienas, t.y.jeigu as dirbsiu sekmadieni, tai savaites viduryje turiu laisva diena, o kaip dabar daryti, kiek as pati suprantu, tai nereikia tada sekmadieni eiti?
Aš manau kad turėtum gydytojai apie darbo grafiką pasakyti. Gal pratęstų iki pirmadienio, o jei ne tai sekmadienį į darbelį
.

as ta pati galvoju, bet klausyk, taip iseina kad as tada buciau turejusi 6 darbo dienas saviteje...

Jei nedarbingumo paž. iki penktadienio, tuomet sekmadienį į darbelį. Bet tas nėr blogai, nes sodra apmokės 1-5, o įmonė už 7-adienį irgi juk

nu tikiuosi...nes tada labai neidomu butu