Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

Man ir taip buvo.Sirgau visa menesi ir gavau tik 220lt.Pasirodo sodra moka 80% algos ir dar nuo tos sumos atskaiciuoja 27%.Kitais metais reikia deklaruoti pajamas ir mokesciu inspekcija grazina ta suma.
Atsakyti
QUOTE(Guosta @ 2006 11 03, 10:56)
Man ir taip buvo.Sirgau visa menesi ir gavau tik 220lt.Pasirodo sodra moka 80% algos ir dar nuo tos sumos atskaiciuoja 27%.Kitais metais reikia deklaruoti pajamas ir mokesciu inspekcija grazina ta suma.

man vistiek kazkaip nerealu, mano drauge ir kolege tiek pat pradirbus g.gif kiek ir as ir kartu gavom bileteni tik jos biletenis 10dienu o mano 15d.ji gavo 180lt. o as maziau g.gif
kaip jus manot ar man verta eiti i sodra aiskintis? g.gif
Atsakyti
Bet jos gal anksčiau kur dirbo ir gerą algą turėjo?
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2006 11 03, 11:25)
Bet jos gal anksčiau kur dirbo ir gerą algą turėjo?

drauge 5 metai kaip niekur nedirbo g.gif

o tai gal pas tave alga nedidele? g.gif blush2.gif kad irgi mazai gavai g.gif
Atsakyti
Nu tada pabandyk pasiskambint į sodrą ir išsiaiškink.
Atsakyti
QUOTE(Guosta @ 2006 11 03, 10:56)

Negrąžina.
27 proc. - tai yra gventojų pajamų mokestis, jo tikrai negrąžina šiaip sau. Gražina nepritaikytą NPD ar PNPD, jeigu jis yra nepritaikytas. O Sodros pašalpos yra normalios apmokestinamos pajamos, nuo kurių turi būti išskaičiuotas GPM (ir jis tikrai nėra grąžinamas)
Papildyta:
Šiaip skaičiavimo tvarka aprašyta Sodros puslapyje - Sodros vykdomos išmokos-ligos pašalpos.

Už pirmas dvi ligos dienas moka darbdavys ne mažiau kaip 80 proc. ir nedaugiau kaip 100 proc. Skaičiuojamas iš užpraeito kalendorinio ketvirčio prieš ligą gautas pajamas, iš kurių buvo skaičiuojamos privalomojo valstybinio socialinio draudimo įmokos, įskaitant ligos ir motinystės (tėvystės) pašalpas. Jeigu apdraustasis už praėjusį ketvirtį pajamų neturėjo, kompensuojamas uždarbis nustatomas pagal dar ankstesnį ( buvusį prieš užpraeitą) ketvirtį turėtas pajamas.
Jeigu per tą laikotarpį pajamų neturėjai skaičuojama nuo minimalios algos man atrodo.
Atsakyti
Visiškai sutinku su Auges
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 11 02, 22:46)
mamytes patarkit
dirbau ir gavau bileteni sirgau 3 savaites ir sumoketa sodros labai mazai ar cia uzmokestis 150 lt.tai mano manymu nerelu. gal zinot kas kiek mokama uz diena sodroj .? g.gif

Sodra pašalpas skaičiuoja pagal užpraeitą ketvirtį, jeigu tą ketvirtį nėra pajamų gausite minimalias išmokas, t.y einamųjų metų draudžiamųjų pajamų ketvirtadalį t.y 303 Lt už mėn. Tai tuo 303 Lt padalinkite ir to sirgto mėn. darbo dienų ir padauginkite iš sirgtų dienų skaičiaus, dar turbūt mokesčius atskaičiavo ir išėjo 150 Lt.

Atsakyti
aciu asja 4u.gif
Atsakyti
su daukuo pakalbejau sake nedelsti ir eiti i sodra nes labai mazai gavau maziausiai turejau gauti 200 tai cia maziausiai g.gif
Atsakyti
Prašau patarimo ir aš.
Esu mokytoja. Dabar turiu biuletenį. Dirbu keturiose mokyklose ax.gif
Biuletenį man skaičiuos iš balandžio, gegužės ir birželio mėn. Tuo metu dirbau kitose mokyklose, nei dabar ( dvi tos pačios mokyklos ir dvi kitos). Ar man biuletenio išmokas skaičiuos nuo bendros pajamų sumos, ar tik nuo tose mokyklose uždirbtų pinigų, kuriose dirbu ir dabar?
Tikiuosi aiskiai surašiau tongue.gif
Ačiū
Atsakyti
Nuo bendros pajamų sumos - jei neklystu
Atsakyti