Laba visoms,
Nestumo pradzioje man buvo atlikti sie tyrimai, kurie parode, kad as niekada neturejau viruso. Gasdinausi kuri laika, steriliai viska valgoma plaudavau, mesa perkempdavau taip, kad tikriausiai valgyt neimanoma budavo, o kates aplenkdavau per dideli atstuma. Nors del tu paciu kaciu gydytoja sake, jog jei kate namine, skiepyta, sveika ir needa mesos zalios tai neva nera ko baimintis. Bet mano teta, kuri daug metu dirbusi akusere-ginekologe antakalnio klinikose ;perspejo, kad nesvarbu kaip kate priziureta, bet vistiek savo kailyje gali nesioti virusa ir pries veja nepapusi.
O sakykit, nereikia pakartoti tyrimo i nestumo pabaiga? Man ginekologe kazkaip tyli siuo klausimu, nelabai man patinka jos poziuris ir informacijos suteikimo stoka, nors kiek klausiau tai mazdaug "viskas gerai"...Keisiu isejusi i dekreta.
QUOTE(Kirkė @ 2009 07 03, 10:49)
Gal kas iš čia esančių galit pakomentuoti mano tyrimų rezultatą.? Kiek žiūrėjau dauguma rašė, kad pas jas skaičiai tik po 0. O pas mane CMV IgG - 189,7 IgM - 63,4. Šitą bjaurybę nustatė Klinikose, nes gydytoja siuntė išsitirti imunitetą. Kadangi šiek tiek situacija, kol priėjo vizito laikas pasikeitė, tai vietoj imuniteto tyrimo darė citomegalo ir nustatė tokius skaičius. Imunologė tik pakomentavo, kad pas mane virusas aktyvus ir daugiau pasakys infektologai. Kaip supratau, IgG rodo užsikrėtimą, o IgM - ar seniai užsikrėsta. Bet infektologė šitų skaičiukų man nepaaiškino, tai dabar suku galvą ar tai labai blogai, kai IgG toks didelis? Ir ar seniai, o gal neseniai užsikrėčiau, jei IgM 63,4 ?

Merginos, jei turit galimybę, visada pasitarkit su keliais gydytojais. Mano atveju, buvau pas infektologę Kaune, 2-oje ligoninėje. Tai ji pasakė, kad nieko čia baisaus, gydymo nėra, gyvenk toliau. Ir jokių rekomendacijų ginekologui.
Kažkaip man neįtikino manęs toks gydytojos atsakymas ir nuvažiavau pas gyd. Marcinkutę. Ji liepė pakartoti tyrimus. Po tyrimų pakartojimo, CMV IgG - 106,8 (riba 6,0), CMV IgM - 4,36 (riba - 0,85). Diagnozė - CMV reaktyvacija. Paguodžiama bent tai, kad šiek tiek sumažėjo. Kai gydytoja pamatė tokius rezultatus, pasakė, kad nieko gero, liepė pasidaryti AIDS centre CMV DNR tyrimą, o genetikui užrašė, kad būtina daryti vaisiaus vandenų DNR tyrimą.
Jau taip buvau apsidžiaugusi po 1-o apsilankymo pas genetikę, kad viskas gerai, mažiukui iš apžiūros ir kraujo tyrimo genetinių pakitimų nenustatė. O dabar... vėl nerimas, toks graužiantis ...ir dar 3 savaitės iki genetiko.
Labai norėčiau tikėtis, kad viskas bus gerai... Labai labai norėčiau...
QUOTE(rasuoleg @ 2009 07 26, 19:42)
Laba visoms,
Nestumo pradzioje man buvo atlikti sie tyrimai, kurie parode, kad as niekada neturejau viruso. Gasdinausi kuri laika, steriliai viska valgoma plaudavau, mesa perkempdavau taip, kad tikriausiai valgyt neimanoma budavo, o kates aplenkdavau per dideli atstuma. Nors del tu paciu kaciu gydytoja sake, jog jei kate namine, skiepyta, sveika ir needa mesos zalios tai neva nera ko baimintis. Bet mano teta, kuri daug metu dirbusi akusere-ginekologe antakalnio klinikose ;perspejo, kad nesvarbu kaip kate priziureta, bet vistiek savo kailyje gali nesioti virusa ir pries veja nepapusi.
O sakykit, nereikia pakartoti tyrimo i nestumo pabaiga? Man ginekologe kazkaip tyli siuo klausimu, nelabai man patinka jos poziuris ir informacijos suteikimo stoka, nors kiek klausiau tai mazdaug "viskas gerai"...Keisiu isejusi i dekreta.
Jus apie toksoplazmoze kalbat
Nu kažkokia mistika man su tuo citomegalo virusu. Gydytoja liepė pasidaryti viruso DNR tyrimą, nes virusas aktyvus. Padarius tyrimą - atsakymas: šlapime CMV DNR nerasta
Žiūrėsiuk ągydytoja sakys. jei vėl liekps pakartoti tyrimą, tai nežinauuu
Visgi 200 lt kišenės nedrasko
Žiūrėsiuk ągydytoja sakys. jei vėl liekps pakartoti tyrimą, tai nežinauuu
Sveikos,
Gavau atsakyma kad IGG teigiamas (1:11668). tai gydytojos paklausiau o kokios ribis. Sako ribu nera. Tai sakau kaip suprast ar jis aktyvus sako kai busi nescia darykis pakartotina tyrima ir tada pamatysi ar jis dideja ar ne.
Paskaicius si foruma radau visai kitokia informacija. Ir dabar likau nustebus "Tai ka, tie daktarai nieko nezino???"
Kaip suprantu man reikia isistirti Igm? tada pamatysiu jis aktyvus ar ne? Ar taip?
Gavau atsakyma kad IGG teigiamas (1:11668). tai gydytojos paklausiau o kokios ribis. Sako ribu nera. Tai sakau kaip suprast ar jis aktyvus sako kai busi nescia darykis pakartotina tyrima ir tada pamatysi ar jis dideja ar ne.
Paskaicius si foruma radau visai kitokia informacija. Ir dabar likau nustebus "Tai ka, tie daktarai nieko nezino???"
Kaip suprantu man reikia isistirti Igm? tada pamatysiu jis aktyvus ar ne? Ar taip?
QUOTE(Frija @ 2009 09 07, 17:03)
Sveikos,
Tikrai taip. IgG parodo ar esi užsikrėtusi, o IgM - parodo ar virusas tyrimo metu aktyvus, ar ne. Iš patirties galiu pasakyti, kad ko gero geriausiai apie CMV žino Marcinkutė. Tai jos "arkliukas"
laba visom,zinau kad ne is sportinio intereso cia susirinkot,o tik ieskodamos pagalbos.. as ne siaip rasau,jusu bedos man buvo labai artimos,esu praradus pirmame nestumo trumestre leli sio bjauraus viruso deka,paskui dariausi tyrimus irtada pasake kad turiu citomegala neaktyvu,bet susilpnejus imunitetui jis suaktyveja ir padaro juoda darba..o tada pamenu labai sirguliavau.. rasoma kad tas virusas nepagydomas,bet tai tikrai netiesa, imesiu nuoroda i straipsni kur rusijoj sergancios sia liga isnesioja sveikus naujagimius. http://www.immunity-...com/popul5.html ir tas gydymas visom prieinamas.yra daug informacijos tik nevisi mokam susirast,o konkretus atvejai labai padeda.. as esu labai supykusi ant gydytoju kad tai ligai gydyti priskiria nezmonisko brangumo vaistus, ka gali padaryt 2 kapsules kurios kainuoja per 200 lt??ir kokia zala jos padaro kitiem organam? as kalbu kai man buvo skirtas gydymas po abrazijos kai dariausi tyrimus del virusu,siunte i ivairias laboratorijas kurios su gydytojais ranka ranka plauna.. kodel gydytojai nepasako kad siandienine medicina nuslopina tik simptomus bet priezasties nepasalina?? ir taip skaudu skaityt tuos jusu pasisakymus, taip gaila tu maziu negimusiu..linkiu stiprybes ir sekmes visoms!
Kai buvau 13 sav.
, man rado tą bjaurybę. Net nepasakė ar virusas aktyvus, ar ne. Tai visas nėštumas buvo kaip ant adatų. ir ką, pagimdžiau sveiką berniuką
Klausiau daktarų apie cimetogalo viruso poveikį jam. Tai daktarai liko nesupratę kas čia per virusas
Pastebėjau, kad gydytojai (ypač mažesniuose miestuose) neturi pakankamai žinių apie šį virusą
nu,vienu zodziu-be zodziu
Na, ką.... Vėl suaktyvėjo tas bjaurybė....
Vakar pajutau, kad peršti panosė - ruošiasi išlįsti pūslelinė.
Kol kas priemonių gydymui geriau už kordicepsą neradau. Dabar geriu po 2 kapsules ir tikiuosi, kad nuslopinsiu ir CMV, ir pūslelinę. O trečiadienį bandysiu pakliūti pas Marcinkutę.... ką ji pasakys...
Visa laimė, kad bent mažylė kol kas vystosi gerai.
Ačiū ,gutute, už nuorodą.
Papildoma informacija tikrai nepakenks.
Vakar pajutau, kad peršti panosė - ruošiasi išlįsti pūslelinė.
Kol kas priemonių gydymui geriau už kordicepsą neradau. Dabar geriu po 2 kapsules ir tikiuosi, kad nuslopinsiu ir CMV, ir pūslelinę. O trečiadienį bandysiu pakliūti pas Marcinkutę.... ką ji pasakys...
Visa laimė, kad bent mažylė kol kas vystosi gerai.
Ačiū ,gutute, už nuorodą.
ar as gerai suprantu, kad citomegalo viruso suaktyvejimas gali pasireiksti lupu pusleline?
jei taip tai as liudziu, nes vakar uzsoko sita zraza ant lupos, o laukiuosi tik 6.5 savaites... Pusleline iskyla per metus gal 2-3 kartus, sita virusa turiu nuo paauglystes, bet taip tikejau kad per nestuma nebus ir vitaminus geriu ir darzoves bei vaisius is po vasaros nestokoju... Galvoju koks sudniekis ant lupos, o reiksme jo didele ir nenuspejama... Liudesys ir pesimizmas ima virsu...
jei taip tai as liudziu, nes vakar uzsoko sita zraza ant lupos, o laukiuosi tik 6.5 savaites... Pusleline iskyla per metus gal 2-3 kartus, sita virusa turiu nuo paauglystes, bet taip tikejau kad per nestuma nebus ir vitaminus geriu ir darzoves bei vaisius is po vasaros nestokoju... Galvoju koks sudniekis ant lupos, o reiksme jo didele ir nenuspejama... Liudesys ir pesimizmas ima virsu...
QUOTE(zvorune @ 2009 10 19, 12:11)
ar as gerai suprantu, kad citomegalo viruso suaktyvejimas gali pasireiksti lupu pusleline?
Aš irgi turiu pūslelinės virusą nuo paauglystės. Buvo ilgam užmigęs. Galvojau, jau niekad neišlys
Siūlyčiau nusipirkt kordicepsą, kad ir lietuvišką ir pagert po 2-3 kapsules per dieną, kokias 4-5 dienas. Po to po vieną kapsulę per dieną, kokį mėnesiuką.
Bent jau man padeda - ypač, jei pradedu gerti padidintą dozę tik pajutus pūslelinės pirmus požymius. Nuslopina ir neleidžia iškilti, arba greičiau nugyja.
Dar gerai Limfozilis, bet Lietuvoje juo nebeprekiauja. Kas važiuoja į Lenkiją, ten jo yra. Galima būtų paieškoti ir Kalvarijų turguje, bet nesu tikra ar jo ten yra.
P.S. Nenoriu liūdinti ar gasdinti, bet kai laukiausi antrojo leliuko, nuo CMV persileidau (buvo 10 sav.) Maniau, kad nuo peršalimo... nes tuo metu nežinojau, kad jau turiu CMV. Jis kaip tik buvo tuo metu suaktyvėjęs, o jo požymis buvo pūslelinė ir peršalimo požymiai.