Įkraunama...
Įkraunama...

lėtinis citomegalano infekcijos virusas.

QUOTE(Neytiri @ 2010 05 24, 11:06)
Atsiprašau, kad ne toj temoj, bet dar norėjau paklaust, ar yra prasmė tas pūsleles ant lūpos tepti antivirusiniais tepaliukais?

nesciom nerekomenduotina nei naudot nei vartot antivirusiniu vaistu,svarbu uzdziovint zaizdeles ar pusleles,kad infekcija neplistu,radau liaudisku recepteliu tai manau bus visom naudinga :

Po pirmųjų ligos požymių

•Pasirodžiusias pūsleles 2 kartus per dieną ir nakčiai tepkite balteglių aliejumi.
•Kai tik šalia lūpų atsiranda pūslelių, keletą kartų įtrinkite jas vietas melisų ekstraktu. Jis greitai sunaikina virusus.
•Gydymas šiltuoju metų periodu: vos tik pasirodžiusias pūsleles patepkite didžiųjų ugniažolių arba medetkų žiedų sultimis. Galima naudoti ir tepalą, pagamintą iš 1 dalies šviežių ugniažolių sulčių ir 4 dalių vazelino aliejaus.
•Šaltuoju metų periodu pūslelinę gydykite ugniažolių miltelių ir vazelino lygių dalių mišiniu. Šiuo tepalu taip pat galite gydyti raumenų mėšlungį ir poliartritą.
•Pūslelinės gydymas alavijais: nupjaukite seno alavijo lapą, apipjaustykite dygius kraštus ir išsiskyrusiomis alavijo sultimis patepkite pažeistas vietas. Tepkite kuo dažniau - taip greičiau išgysite.
•Pūslelės gali neiškilti, jei gydomas vietas patepsite ką tik sudeginto balto popieriaus pelenais.
•Arbatinį šaukštelį įdėkite į karšto vandens stiklinę, palaukite, kol šaukštelis įkais, ir karštą pridėkite prie bekylančios pūslelės. Palaikykite, kol atvės. Procedūrą kartokite 5-6 kartus. Būkite atsargūs, nenudeginkite odos.
•Pabandykite ant ką tik pasirodžiusių pūslelių kas 15-20 min. uždėti kelioms minutėms ledo. Gydymas bus veiksmingesnis, jei ledą sušaldysite iš kavos, melisų, ramunėlių arba medetkų antpilo.
•Jei ant lūpų iškilo pūslelių, kuo dažniau jas tepkite arbatmedžių aliejumi.
•Pajutus pirmuosius požymius, galima ant pažeistos vietos uždėti tamponėlį, sumirkytą šaltoje juodoje kavoje, spiritiniame balzame arba degtinėje. Galite uždėti ir sudrėkintą arbatos pakelį.
•Suvilgykite tamponėlį neatskiestu obuolių actu ir uždėkite ant pažeistos vietos. Tai darykite 6 kartus per dieną. Pūslelinė išnyks per 2-4 dienas.
Vaistiniai augalai

•Ramunėlių ir bičių pikio antpilas: 1 arbatinį šaukštelį ramunėlių žiedų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite 15 min. nusistovėti, vėliau nukoškite ir įpilkite 1 šaukštelį spiritinio bičių pikio antpilo. Gerkite šio antpilo 2 kartus per dieną po 1 stiklinę ir šiuo antpilu tepkite iškilusias pūsleles.
•Pūslelinei gydyti pasigaminkite jonažolių aliejaus: 1 valgomąjį šaukštą jonažolių miltelių užpilkite puse stiklinės augalinio aliejaus, pakaitinkite verdančio vandens vonelėje pusvalandį, vėliau palikite nusistovėti 3 dienas, nukoškite. Jonažolių aliejų laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Pūslelių išbertas vietas tepkite jonažolių aliejumi kas 2 valandas.
•Pūsleles patariama skalauti šalavijų antpilu arba dėti šalavijų antpilu sudrėkintus tamponus: 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų vaistinių šalavijo lapų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite 15-20 min. nusistovėti, vėliau nukoškite.
•Pūslelinę galima gydyti geltonųjų medetkų žiedų antpilu: susmulkintus sausus medetkų žiedus santykiu 1:3 užpilkite degtine arba spiritu, palikite nusistovėti 2 paras, vėliau antpilą nukoškite ir įpilkite alyvų aliejaus: 7 dalys aliejaus, 1 dalis medetkų antpilo. Antpilą pakaitinkite karšto vandens vonelėje 7 valandas, nukoškite. Šiuo antpilu galite gydyti ir kitas žaizdas.
Jei dažnai sergate pūsleline

•Jei dažnai po peršalimo susergate pūsleline, gerkite vaistažolių arbatos: susmulkinkite ir sumaišykite lygiomis dalimis jonažolių, medetkų žiedų, melisų, miško žemuogių ir juodųjų serbentų lapų. Arbatinį šaukštelį vaistažolių mišinio užplikykite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite nusistovėti 15 minučių. Gerkite šios arbatos po 1 stiklinę 3-4 kartus per dieną.
•Vaistinių augalų mišinys: sumaišykite 1 dalį kadagių uogų, 3 dalis melisų lapų ir 3 dalis ievų žiedų. Valgomąjį šaukštą vaistinių augalų mišinio užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite nusistovėti. Gerkite karštą 3-4 kartus per dieną po 1 stiklinę su medumi. Antpilas padės įveikti ligą, sustiprins imuninę sistemą.

p.s isoriskai ,manau galima vartot bet kokias vaistazoles,o pries geriant reikia pasidomet,ar rekomenduotina nestumo metu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gutute: 25 gegužės 2010 - 11:38
Ačiū gutute už dalinimasi info. Ypatingai už paskutinį info 4u.gif
Pasidariau tyrimus CMV vaikams. Pas abu yra, bet kol kas neaktyvūs. Tikiuosi ir toliau nesuaktyvės.
Pasidariau ir sau tyrimą. Sutapimas ar ne, bet CMV, pradėjus vartoti homeopatinius, perėjo į neaktyvią formą, o ir titrai labai sumažėjo. thumbup.gif
Dabar planuojam trečią, tikiuosi CMV nesutrukdys. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki.Mazyliui 1menesio padare kraujo tyrimus del citomegalijos:IgM-neigiamas,IgG-teigiamas[137u/ml].Neurosonograma rado pavieniu kalcinatuku,cistele,padidinto echogeniskumo zonas.O,kompiuterine tomografija kalcinatuku nerado.Sako vyksta mielinizacija.Gal zinote kuris tyrimas tikslesnis,kuriuo tiketi?Dabar jam 3,5 menesio,kraujo tyrimu daugiau nedare,kaip supratau is forumo,reikia pakartoti po 2sav.Provincijos gydytojai visai ziopli,nieko nedaro.Issireikalavome siuntimo pas neurologa,nes buvo priepuoliukai,itare epilepsija,bet ju jau ilga laika nebuvo.Gal zinote, ka reiskia tas didelis IgG pas kudiki?Vieni sako,kad IgG paveldejo is mamos,ir jis mazes-rodo imuniteta,kiti-rodo infekcija.Ar galima maitinti mamos pienu,kraujo tyrimai nedaryti?Skaiciau,kad virusas buna piene,o vienas gydytojas sake,kad IgM sudarytas is 5 IgG,kaip zvaigzde,ir jis is virskinamojo trakto i krauja nepatenka.Tai kas tas IgM?Virusas,ar antikunis?Labai aciu uz atsakymus
Atsakyti
Pasiskaiciau tema ir issigandau .. Net nebuciau pagalvojus, kad pusleline nestumo metu gali rodyt tokias baisias ligas verysad.gif
Pirma nestuma visai nezinojau kas tai yra, o va sikart puole 2-3 kartus (pirma karta, kai tebuvo pati pradzia 5-6 sav.) .. Jokiu tyrimu nesidariau, nes esu ne LT, cia gyd. atsainiai ziuri i viska .. Tai nors ir nedaug liko iki gimdymo, bet neramu dabar .. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(marijoka @ 2010 11 27, 16:57)
Sveiki.Mazyliui 1menesio padare kraujo tyrimus del citomegalijos:IgM-neigiamas,IgG-teigiamas[137u/ml]. Gal zinote, ka reiskia tas didelis IgG pas kudiki?Vieni sako,kad IgG paveldejo is mamos,ir jis mazes-rodo imuniteta,kiti-rodo infekcija.Ar galima maitinti mamos pienu,kraujo tyrimai nedaryti?Skaiciau,kad virusas buna piene,o vienas gydytojas sake,kad IgM sudarytas is 5 IgG,kaip zvaigzde,ir jis is virskinamojo trakto i krauja nepatenka.Tai kas tas IgM?Virusas,ar antikunis?Labai aciu uz atsakymus

Sveika 4u.gif ,
gaila, kad gutute neužsuka į temelę - ji geriausiai išmano CMV ir galėtų tiksliai atsakyti.
Pabandysiu aš atsakyti į tavo klausimus ax.gif
IgG - rodo, kad yra antikūniai virusui. Greičiausiai gavo iš tavęs. Jis turėtų mažėti.
IgM - rodo viruso aktyvumą. Pas tavo mažylį virusas neaktyvus, nes IgM - neigiamas
Maitink savo pienu mažylį, o pati stiprink imunitetą. Jei bus stiprus imunitetas pas tave, ir mažylis bus sveikas 4u.gif
Atsakyti
IgM,IgG-tai imunoglobulinai,kurie rodo,konkreciai,ar yra antikuniu,ar nera susidariusiu,kai motina pagavo sia infekcija
Imuninis organizmo atsakas citomegalovirusui yra antikūnų - specifinių baltymų imunoglobulinų M ir G klasių atsiradimas kraujyje. CMV IgM kraujyje randami jau po 3-4 dienų nuo infekcijos pradžios ir išlieka keletą mėnesių. Virusui reaktyvuojantis ar pakartotinai užsikrėtus CMV IgM kraujyje nesigamina arba gaminasi labai mažai. CMV IgG galima aptikti po 7-14 dienų nuo viruso patekimo. Pradžioje jų kiekis auga, paskui šiek tiek sumažėja ir išlieka visą gyvenimą. Sveikiems asmenims viruso reaktyvacija žymesnio CMV IgG padidėjimo nesukelia, tačiau rizikingo nėštumo moterims, senyvo amžiaus žmonėms, AIDS ligoniams, po transplantacijų, jų kiekis gali ryškiai padidėti.
Jei CMV tyrimo rezultatas yra IgG+/IgM-, reiškia, kad citomegalovirusas yra latentinėje, neaktyvioje būsenoje, motina turi imunitetą, kurį perduos vaisiui. Jei CMV antikūnų testo rezultatas yra IgG-/IgM+, galima įtarti pirminę infekciją, arba yra nespecifinė IgM reakcija. Jei po dviejų savaičių pakartojus tyrimą rezultatas yra IgG+/IgM+, didelė tikimybė, kad tai yra pirminė CMV infekcija, kuri gali būti perduota vaisiui. CMV IgM labai retais atvejais gali padidėti ir viruso reaktyvacijos metu ar pakartotinai užsikrėtus (nors tokia imuninė reakcija daugiau būdinga asmenims su stipriai pažeista imuninės sistemos funkcija). Jei CMV testo rezultatas yra IgG-/IgM-, galima teigti, kad nėščioji nebuvo užsikrėtusi citomegalovirusu arba infekcija yra latentinėje fazėje ir CMV IgG lygis yra toks žemas, kad neviršija aukščiausios normos ribos.
daugelis daktaru nerekuomenduoja maitint kudikio tokiu atveju,bet yra ir kitaip mananciu
IGM letine forma,o IGG umi forma

mielos mamytes,tokiu atveju nepatartina labai gilintis,ir suprasti kas vyksta zmogas organizme ,patekus virusui,zmogui nesusijusiam su medicina suprasti sudetinga,jis gali dar labiau pasiklyst atsakymu labirintuose ir pradet panikuot.Tegu apie tyrimus paaiskina daktarai,arba tyrejai. O kompiuterinis tyrimas pakankamai informatyvus,randant kalcinatus,jie labai gerai baltai nuotraukoj matosi..
Ojei paprasciau- vykit salin blogas mintis! Susirupinimas baime,nerimas,depresija trukdo normaliai funkcionuoti sirdziai,plauciams,skrandziui ir zarnynui.Mediku bendruomene tik dabar pradeda suprasti kokios rimtos yra vadinamosios su stresais susijusios ligos.Jos sukelia mintys kurios sutrikdo harmoninga pasamones darba..Nuolat tikekites tik pacio geriausio,o pasamone tiksliai sukurs tai ka jus kasdien galvojate!
Nepamirskite,kad vaikai nors ir dar labai mazyciai,jie jaucia jusu tiek teigiama ,tiek neigiama vibracija,padekim savo vaikuciams jaustis sveikiems ir laimingiems smile.gif

Atsakyti
Labas visoms 4u.gif tema senai nebeatnaujinta ir be reikalo mirksiukas.gif labai daug naudingos informacijos thumbup.gif Aš esu po nesivystančio ir žr iki pastojimo atliktus tyrimus ir matau, kad IgG 9,86, o IgM 0,155. Tai kaip suprantu esu persirgusi senokai pagal IgG, o IgM abejotinas rodiklis ir jis galėjo man sukelti nesivystantį. Ar galėtų kas pakomentuoti mano situaciją? Ir tubūt svarbaisuias klausimas kada vėl galima pastoti? nestuke.gif
Atsakyti
Visoms 4u.gif mergytės, ar kam teko leistis vaistukus CIKLOFERONĄ? kokia nuomonė? labai lauksiu atsakymėlių į šį klausimėlį g.gif
Atsakyti
Sveikos,pries menesi persileidau,atlikau citomegalo tyrima,kurio rezultatai:

Citomegalo virusas IgG -norma(0-6.0) mano- 215.8 - teigiamas

Citomegalo virusas IgM-norma(0-1.0) mano 0.13 - neigiamas

Esu pasimetus,nes nuejus pas viena gydytoja jis pasake,kad tai liga sena ir jokio gydymo nera ir nereikia,o kitas prigasdino ,kad jei negydysiu kitus kartus bus vel persileidimai ir israse priesvirusinius vaistus.nezinau ka daryti,ko klausytis?Sirdis sako nieko negerti,nes IgG juk nurodo ar su infekcija esu anksciau susidurus,tik neramu del to ,kad labai virs normos tie skaiciukai(beje dar isgirdau tokia nuomone,pasidaryt pakartotinai IgG ir jei jis nepakites ar nukrites,tai negert nieko,jei kyla skaiciukai tada gert vaistus)

Gal yra kurioms irgi buvo tie skaiciukai labai virs normos ?gal galetumet pakomentuot?

Atsakyti
O gal žinote ar gydytoja Marcinkutė dirba ir Santariškėse? Ar tik Žvėryne? ir ar ten mokama su siuntimu?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule8609 @ 2011 10 03, 20:30)
Sveikos,pries menesi persileidau,atlikau citomegalo tyrima,kurio rezultatai:

Citomegalo virusas IgG -norma(0-6.0) mano- 215.8 - teigiamas

Citomegalo virusas IgM-norma(0-1.0) mano 0.13 - neigiamas

Esu pasimetus,nes nuejus pas viena gydytoja jis pasake,kad tai liga sena ir jokio gydymo nera ir nereikia,o kitas prigasdino ,kad jei negydysiu kitus kartus bus vel persileidimai ir israse priesvirusinius vaistus.nezinau ka daryti,ko klausytis?Sirdis sako nieko negerti,nes IgG juk nurodo ar su infekcija esu anksciau susidurus,tik neramu del to ,kad labai virs normos tie skaiciukai(beje dar isgirdau tokia nuomone,pasidaryt pakartotinai IgG ir jei jis nepakites ar nukrites,tai negert nieko,jei kyla skaiciukai tada gert vaistus)

Gal yra kurioms irgi buvo tie skaiciukai labai virs normos ?gal galetumet pakomentuot?

Be panikos - citomegalo virusas yra herpes (pūslelinė). Mano IgG skaičiukai irgi virš 200, tai reiškia, kad herpes turiu jau seniai ir jis yra nepavojingas. Kuo IgG skaičiai didesni, tuo virusas seniau sėdi organizme. Išnešiojau vaiką be jokių komplikacijų 4u.gif
Pavojinga tuomet, jei nėštumo metu užsikrečiama aktyvia forma, ją rodo IgM skaičiukai 4u.gif Jei IgM skaičiukai didesni nei IgG, tuomet virusas yra aktyvus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 13 vasario 2012 - 14:42
QUOTE(femme @ 2012 02 13, 14:41)
Be panikos - citomegalo virusas yra herpes (pūslelinė). Mano IgG skaičiukai irgi virš 200, tai reiškia, kad herpes turiu jau seniai ir jis yra nepavojingas. Kuo IgG skaičiai didesni, tuo virusas seniau sėdi organizme. Išnešiojau vaiką be jokių komplikacijų 4u.gif
Pavojinga tuomet, jei nėštumo metu užsikrečiama aktyvia forma, ją rodo IgM skaičiukai 4u.gif Jei IgM skaičiukai didesni nei IgG, tuomet virusas yra aktyvus.

citomegalas ir herpes tikrai ne tas pats ax.gif , citomegalas yra herpes grupes virusas bet ne pusleline ax.gif
Atsakyti