Įkraunama...
Įkraunama...

lėtinis citomegalano infekcijos virusas.

viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Šiandien jau važiuojame namo.
Mažylei patikrino akių dugną, jokių pakitimų nerado, bet liepė atvažiuoti po 2 mėnesių pakartotiniam vizitui.
Labai džiaugiuos, kad iš SM sužinojau apie gyd. Marcinkutę Labai labai jai ačiū už palaikymą ir už gydymą. doctor.gif aciuks.gif Nes Kauno II ligoninės infekcionistai mane ramia sąžine pasiuntė namo, sakydami, kad CMV nieko rimto, gydymo nėr, gali važiuot namo. bash.gif O gyd. Marcinkutė ir visą informaciją apie CMV poveikį kūdikiui suteikė, ir visus reikiamus tyrimus, kuriuos reikėjo atlikti kūdikiui, surašė. Kaip šiandien sakė naujagimių gydytoja CMV yra pavojingas virusas ir labiausiai pakenkia organams,kurie yra galvoje: smegenims - nerviniai traukuliai ir nervų sistema, ausytės - susilpnėjus klausa arba kurtumas, akytės - regėjimas.
Laimei, kol kas jokių pakitimų nenustatė, tačiau reikės su infektologais ir kitais gydytojais bendrauti tiek man, tiek ir kūdikiui, kol įsitikins ar viskas gerai.
Atsakyti
As kazkaip vis tiek mazai info randu apie letine forma. Jei keli menesiai pries nestuma nustatytas citomegalo viruso IgG padidejes, tai reikia gydytis dabar ar ne? Nes nestumo metu (10 sav.) pasidariau IgM (rodo umia forma), jis buvo neigiamas. Kiek suprantu padidejes IgG reiskia, kad kazkada esu prasirgusi ir kol nebuvau nescia, tai tikrai sake nereikia gydyti. Gydytoja sake beveik visi mes su tuo virusu gyvenam. Bet dabar kai nestumas (14 sav.) tai ar susirupinti, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(LUUU @ 2010 02 01, 12:22)
As kazkaip vis tiek mazai info randu apie letine forma. Jei keli menesiai pries nestuma nustatytas citomegalo viruso IgG padidejes, tai reikia gydytis dabar ar ne? Nes nestumo metu (10 sav.) pasidariau IgM (rodo umia forma), jis buvo neigiamas. Kiek suprantu padidejes IgG reiskia, kad kazkada esu prasirgusi ir kol nebuvau nescia, tai tikrai sake nereikia gydyti. Gydytoja sake beveik visi mes su tuo virusu gyvenam. Bet dabar kai nestumas (14 sav.) tai ar susirupinti, ar ne.

miela LUUU dabar rupinkites tik sveiku gyvenimo budu,stenkites stiprinti imuniteta,kuo daugiau vaiksciokit grynu oru,kol jausites stipri ir sveika nieko nereikia bijoti, citomegalas suaktyveja atsiradus jam tinkanciai islyst terpei,t.y susilpnejus ar visiskai nusilpus imunitetui,bet ir tai kartais pavyksta isvengt.taip kad laukites savo mazylio ,vartokit vitaminus ar ka kita,ka vartojat ir viskas bus "ore" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LUUU @ 2010 02 01, 11:22)

Man ta pati problema mirksiukas.gif o jau kaip nestumas ir baigiasi viskas gerai, pritariu gututes patarimams drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mergaites, kas kiek laiko kartojat tyrimus, jei turit letine CMV forma? Taip norisi greiciau pastoti, o titrai auksti, vel ir vel 3 menesius laukt nesinori...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myciute: 02 vasario 2010 - 14:56
QUOTE(Myciute @ 2010 02 02, 15:56)
Mergaites, kas kiek laiko kartojat tyrimus, jei turit letine CMV forma? Taip norisi greiciau pastoti, o titrai auksti, vel ir vel 3 menesius laukt nesinori...

Aš visgi lukterčiau. Geriau 3 mėnesiai laukimo, nei 9 mėnesiai nerimo. Geriau per tą laiką pastiprinsi imunitetą, gal ir titrai sumažės... g.gif
Pagaliau sulaukiau dukrytės tyrimų atsakymų. Visi tyrimai neigiami, įgimto CMV nėra. Dabar tik belieka pasikonsutuoti su gyd. Marcinkute ir sulaukti jos nuomonės.
Beje, man kilo toks klausimas. Ar galima žindyti vaikutį, kai mama turi CMV? Pamiršau ape tai paklausti gydytojos. Internete radau, kad CMV gali būti perduodamas kūdikiui per motinos pieną.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2010 02 03, 14:04)
Aš visgi lukterčiau. Geriau 3 mėnesiai laukimo, nei 9 mėnesiai nerimo. Geriau per tą laiką pastiprinsi imunitetą, gal ir titrai sumažės... g.gif
Pagaliau sulaukiau dukrytės tyrimų atsakymų. Visi tyrimai neigiami, įgimto CMV nėra.

suprantu, kad geriau palaukti, jei titrai bus auksti, tai ir nebandysim tikrai. Tiesiog galvoju, ar uztektu kas 2 menesius kartoti tyrima, ar imanoma, kad greitai sumazetu tie titrai? g.gif

Sveikinu su neigiamais tyrimais 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myciute: 03 vasario 2010 - 13:20
QUOTE(Myciute @ 2010 02 02, 15:56)

as tai nieko nelaukiau. man atliko plazmofereze (kraujo valyma) ir cmv zymiai sumazejo iki nekenksmingo lygio
reiktu del to pasitart su gydytoja-infektotoge
Atsakyti
Man irgi darė šį 12 sav. tyrimą tai CMV IgM - 0.22(neig.), o CMV IgG - 0.878 (teig.) gydytoja sakė, kad viskas gerai ir kad tai rodo kad aš persirgus šiuo viruau. Bet va dabar man 30 sav. ir ant lūpų iškilo pusleline ar verta sunerimti? g.gif Gal paprašyti kad vel kartotų tyrimus? unsure.gif
Atsakyti
Va dar radau visų tyrimų normas http://www.medicinap...ntiniai_tyrimai
Atsakyti
Sveikutės

Aš tai pat turiu ta bacila, tik apie ja sužinojau jau po antrosios dukrelės gimimo, nes norėjosi rasti mūsu nelaimės priežastis, nes genetikai iš savo pusės nieko nerado. Tuo metu (rugpjūčio gale) CMV buvo IgG-214,8; IgM-0,265 (driausi AIDS centre). Nelabai gaudausi šiuose skaičiuose, tai nesuprantu ar pas mane titrai rodo čia lėtinė forma ar kad senai ar nesenai persirgus???????? Supratau tik tiek kad tuo momentu jinai buvo neaktivi.
Perskaičiau visa šia tema ir radau panašiu atveju kaip ir mano. Po apsigimusiu lialiuku pastojot ir susilaukėt sveiku mažyliu. Mes dabar vėl pradėjom planuoti, tai mane domina: ka darėte? kokius tyrimus atlikinėjote prieš ir jau pastojusios? žodžiu domina viskas, kad nepasikartotu toks atvejis vėl.
Dar tiesa kas dėl gyd Marcinkutės. Kad pas ja patekti reikia siuntimo iš savo gyd ar privačiai eit? ar pas ja pasirodyti reikėtu prieš planuojant ar kai jau pastojai????
Na žodžiu užkroviau klausimais. Tikiuosi sulauksiu atsakymus į juos.
Atsakyti