Įkraunama...
Įkraunama...

lėtinis citomegalano infekcijos virusas.

QUOTE(cuname @ 2007 02 02, 20:27)
Sakykit,kaip nustato citomegala,ar kraujo tyrima daro?Man dare toksoplozmozes ir chlamidiju.Nieko nerado,ar citomegalas daromas jei randa toksoplazmoze ar kaip?,nes gyd.sake,kad tipo tada nereikia,jei kiti tyrimai OK g.gif

Mano minėtu atveju darė visus įmanomus tyrimus, nes vaikas nesveikavo, o ligos ilgai nerado (priežastis buvo ne citomegalas, bet "atrado" ir tą... atrodo, Santariškėse). Kiek žinau, jokio ryšio su toksoplazmoze, chlamidijom ar dar kuo nors, t. y. tą tyrimą reikėtų darytis (arba ne) nepriklausomai nuo kitų. Bet šiaip tai retas dalykas, nemanau, kad normaliu atveju, kai nėra įtarimų, jį kam nors darytų.
Atsakyti
O tai kaip jis jauciamas ar yra kokie pozymiai?ir kokiu atveju gali kilti itarimas,kad jis yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(cuname @ 2007 02 03, 15:29)
O tai kaip jis jauciamas ar yra kokie pozymiai?ir kokiu atveju gali kilti itarimas,kad jis yra g.gif

Man žinomu atveju nebuvo JOKIŲ to viruso požymių ir, kaip minėjau, nustatė visai atsitiktinai. Gydytoja sakė, kad būna tokie variantai: 1. užsikrėtę šiuo virusu kūdikiai negimsta (t. y. miršta dar įsčiose), 2. labai sunkiai serga nuo gimimo ir dažnai neišgyvena ilgiau kaip 2 metus, 3. gimsta ir gyvena su tuo virusu be jokių požymių, bet retais atvejais virusas gali vis tik "atsibust" ir pasireikšt... pvz., gali "pažadint" kiti virusai, šiaip jau žmogui nekenksmingi, nešiojami naminių gyvūnų (paukščių ir žinduolių). Tokiu atveju pavojus mažesnis, negu kūdikiams, bet kuo liga pasireikštų, kokie požymiai, nežinau... Dar minėjo, kad jis giminingas herpes virusui (kuris sukelia lūpų pūslelinę ir, berods, yra dar lyt. organų). Apie gydymą - kažką minėjo, kad vaistų beveik ir nėra... kažkokie l. brangūs ir ne Lietuvoj... Bet čia viskas vyko maždaug prieš 3 metus, tai gal dabar ir Lietuvoj yra vaistų, jei jau reikėtų.
Beje, pagaliau nustatė vaikui ligą, išgydė, o tas virusas liko ir nekelia absoliučiai jokių rūpesčių - nepasireiškia niekuo ir niekaip... Netgi su kačiukais ir šuniukais draugaujant...
Tikiuos, neišgąsdinau. Sąžiningai surašiau viską, ką žinojau. Neieškokit ligų, kol jos jūsų nesusirado... Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2007 02 03, 22:08)
Man žinomu atveju nebuvo JOKIŲ to viruso požymių ir, kaip minėjau, nustatė visai atsitiktinai. Gydytoja sakė, kad būna tokie variantai: 1. užsikrėtę šiuo virusu kūdikiai negimsta (t. y. miršta dar įsčiose), 2. labai sunkiai serga nuo gimimo ir dažnai neišgyvena ilgiau kaip 2 metus, 3. gimsta ir gyvena su tuo virusu be jokių požymių, bet retais atvejais virusas gali vis tik "atsibust" ir pasireikšt... pvz.,  gali "pažadint" kiti virusai, šiaip jau žmogui nekenksmingi, nešiojami naminių gyvūnų (paukščių ir žinduolių). Tokiu atveju pavojus mažesnis, negu kūdikiams, bet kuo liga pasireikštų, kokie požymiai, nežinau...  Dar minėjo, kad jis giminingas herpes virusui (kuris sukelia lūpų pūslelinę ir, berods, yra dar lyt. organų). Apie gydymą - kažką minėjo, kad vaistų beveik ir nėra... kažkokie l. brangūs ir ne Lietuvoj... Bet čia viskas vyko maždaug prieš 3 metus, tai gal dabar ir Lietuvoj yra vaistų, jei jau reikėtų.
Beje, pagaliau nustatė vaikui ligą, išgydė, o tas virusas liko ir nekelia absoliučiai jokių rūpesčių - nepasireiškia niekuo ir niekaip... Netgi su kačiukais ir šuniukais draugaujant...
Tikiuos, neišgąsdinau. Sąžiningai surašiau viską, ką žinojau. Neieškokit ligų, kol jos jūsų nesusirado... Sėkmės.

Tai va,kad planuojam vel leliuka,nes spali turejau nesivystanti.Dariausi chlamidijas ir toksoplazmoze. Nieko nerado.Gyd.klause ar dariau citomegalo,kai pasakiau kad ne.Nu sako tai gal nereikia.Bet vis del to gal reiktu pasidaryt. g.gif
Atsakyti
Citomegalo virusa nustato paemus krauja is venos.Siaip pats tyrimas uztrunka keleta dienu,kol atsakymas gaunamas,nes daromas is DNR.Turejau ir as ji,nors man cia buvo prie kitos ligos,ne prie nestumo(na nesvarbu).Taigi turiu as dar tu vaistuku.Jie yra lasinami.Siaip 1 buteliukas kainuoja 164lt,bet man kompensavo,tai primokejau uz buteliuka 4lt.Taigi,dar turiu kazkur virs 20,jei kam reikia galeciau atiduoti uz ta pacia kaina.Rasykit az,as Kaune,jei reikia.Galioja iki 2009.01
Atsakyti
Noreciau suzinoti kuris yra pasyvus o kuris aktyvus IgG,ar IgM? Pas mane rado IgG 12.7 nors sake kad juo as jau persirgus ir todel yra tu antikuniu. Ir dar ar del visa pikta paprasyti gydytojos siuntimo y VGC?
Atsakyti
IgG yra pasyvus. šiaip mano gydytoja sako kad labiau vertingas yra tas IgM, nezs rodo ar aktyvus virusas
Atsakyti
As visko neperskaiciau, bet esu sio viruso nesiotoja ir turiu visiskai sveika suneli smile.gif
Dabar laukiuosi antrojo ir stengiuosi visai nebijoti. Vasara tyriausi del citomegalo, tai jis buvo neaktyvus. Skaiciu visai neatsimenu. Ir gydytoja sake, kad jis, deja, negydomas...Vat ir idomu is kur kitos mamytes vaistu traukia?
Dabar vel kartosiu tyrima, ziuresim kaip cia seksis...
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2006 05 13, 21:57)
Visu zinuciu neskaiciu, bet perskaiciusi pirmasias privalau pasakyti apie savo patirti. Man irgi kai laukiausi, tyrimai parode umu CMV. Umus butent ir yra blogai nei letinis. Man irgi pasake, kad vaikas gali buti apsigimes iki tokio lygio kaip atviras stuburas, gali gimimo metu net neisgyventi del savo apsigimimu, o jei isgyventu tai gali buti protiskai ir fiziskai atsilikes.

Jei ir galejo buti pazeistos sveikatos, tai tik nuo nervu per tas 2 savaites po tokio gydytojos pasisakymo.

As nenuleidau ranku ir narsiau internete kelias dienas is eiles, rinkdama visa imanoma informacija apie CMV. Ir is visu perskaitytu saltiniu pasidariau tokia isvada:

1. jei moteris buvo uzsikretusi CMV anksciau nei pastojo, tai visiskai nekenksminga kudikiui, nes 80% suaugusiu zmoniu turi si virusa ir jiems nieko nuo to nesidaro.

2. jei moteris uzsikrecia CMV pirma karta ir butent nestumo metu, tuomet yra sioks tos pavojus vaisiui, bet butina skaityti toliau

3. net jei is tiesu pasitvirtins, kad moteris uzsikrete CMV budama nescia, tik 30% nesciuju sis virusas praeis per placenta ir pasieks vaisiu.

4. tik 20% is tu vaisiu pas kuriuos per placenta praeis sis virusas, gali buti kazkokiu pakenkimu. Ir tie pakenkimai gali buti nuo labai labai nedideliu, neturinciu visiskai jokios reiksmes kudikio issivystymui ir jo tolimesnei sveikatai.

5. taip, pasaulyje gal ir zinoma apie tokius atvejus, kai CMV pakenke taip stipriai, kaip mums sneka gydytojai, t.y. iki stuburo ar smegenu pakenkimu, net net tuo atveju, kai virusas pakenks vaisiui, gal tik 2-3% pakenkimu gali buti tokie rimti!

Mielosios, isvadas pasidarykit pacios. Kokia tikimybe, kad virusas butinai bus umus, kad butent uzsikresit nestumo metu, kad butent pataikysit tuo metu, kai vaisius labiausiai vystosi, kad CMV praeis pro placenta ir dar kad pazeis, o kad pazeidimai bus itin rimti, tikimybe yra ziauriai maza!

Taip kad nustokit nervintis ta pacia sekunde! Mano vaikis -saunus raudonskruostis protingas ir linksmas berniukas, dabar is manes zyziantis kompo pazaist Tako zaidimus wink.gif  drinks_cheers.gif

va kur auksine zinute drinks_cheers.gif
Atsakyti
As irgi kai pasidariau kraujo turimus, man rado IgG teigiama. Raudojau, sienomis lipiau, kol daktare pasake, kad cia virusas kaip sloga ir jei jis neaktyvus, tai nereikia saves laidoti. Tai dabar ir meldziuosi, kad mano zirniukas sveikas gimtu. IgM mano neigiamas. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2007 03 28, 18:53)
As irgi kai pasidariau kraujo turimus, man rado IgG teigiama. Raudojau, sienomis lipiau, kol daktare pasake, kad cia virusas kaip sloga ir jei jis neaktyvus, tai nereikia saves laidoti. Tai dabar ir meldziuosi, kad mano zirniukas sveikas gimtu. IgM mano neigiamas. blink.gif

Nu pas mane irgi taip pat, bet gydytoja dave siuntima pas infekcionistus pakartoti tyrimus, tai dar ytampoje ir laukime esu unsure.gif Tikiuosi kad viskas bus gerai
Atsakyti
pas mane rode letinis - teigiamas, uminis - greyzone, tai reiskia neaktyvus siuo metu, gine net nekreipe demesio, sake viskas ciki ax.gif taip kad as kazkaip ne trupucio neuzstrigau ties tuo klausimu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 04 02, 08:17)
pas mane rode letinis - teigiamas, uminis - greyzone, tai reiskia neaktyvus siuo metu, gine net nekreipe demesio, sake viskas ciki  ax.gif  taip kad as kazkaip ne trupucio neuzstrigau ties tuo klausimu  unsure.gif

Tai saunu kad per daug negasdina, o man tai liepe pakartotinus tyrimus pasidaryti, nes neaisku kada juo sirgau ar vaikas neuzsikrete, nu vienu zodziu ryt vaziuojam y Kauna pas infekcionista tirtis
Atsakyti