As visko neperskaiciau, bet esu sio viruso nesiotoja ir turiu visiskai sveika suneli
Dabar laukiuosi antrojo ir stengiuosi visai nebijoti. Vasara tyriausi del citomegalo, tai jis buvo neaktyvus. Skaiciu visai neatsimenu. Ir gydytoja sake, kad jis, deja, negydomas...Vat ir idomu is kur kitos mamytes vaistu traukia?
Dabar vel kartosiu tyrima, ziuresim kaip cia seksis...
Visu zinuciu neskaiciu, bet perskaiciusi pirmasias privalau pasakyti apie savo patirti. Man irgi kai laukiausi, tyrimai parode umu CMV. Umus butent ir yra blogai nei letinis. Man irgi pasake, kad vaikas gali buti apsigimes iki tokio lygio kaip atviras stuburas, gali gimimo metu net neisgyventi del savo apsigimimu, o jei isgyventu tai gali buti protiskai ir fiziskai atsilikes.
Jei ir galejo buti pazeistos sveikatos, tai tik nuo nervu per tas 2 savaites po tokio gydytojos pasisakymo.
As nenuleidau ranku ir narsiau internete kelias dienas is eiles, rinkdama visa imanoma informacija apie CMV. Ir is visu perskaitytu saltiniu pasidariau tokia isvada:
1. jei moteris buvo uzsikretusi CMV anksciau nei pastojo, tai visiskai nekenksminga kudikiui, nes 80% suaugusiu zmoniu turi si virusa ir jiems nieko nuo to nesidaro.
2. jei moteris uzsikrecia CMV pirma karta ir butent nestumo metu, tuomet yra sioks tos pavojus vaisiui, bet butina skaityti toliau
3. net jei is tiesu pasitvirtins, kad moteris uzsikrete CMV budama nescia, tik 30% nesciuju sis virusas praeis per placenta ir pasieks vaisiu.
4. tik 20% is tu vaisiu pas kuriuos per placenta praeis sis virusas, gali buti kazkokiu pakenkimu. Ir tie pakenkimai gali buti nuo labai labai nedideliu, neturinciu visiskai jokios reiksmes kudikio issivystymui ir jo tolimesnei sveikatai.
5. taip, pasaulyje gal ir zinoma apie tokius atvejus, kai CMV pakenke taip stipriai, kaip mums sneka gydytojai, t.y. iki stuburo ar smegenu pakenkimu, net net tuo atveju, kai virusas pakenks vaisiui, gal tik 2-3% pakenkimu gali buti tokie rimti!
Mielosios, isvadas pasidarykit pacios. Kokia tikimybe, kad virusas butinai bus umus, kad butent uzsikresit nestumo metu, kad butent pataikysit tuo metu, kai vaisius labiausiai vystosi, kad CMV praeis pro placenta ir dar kad pazeis, o kad pazeidimai bus itin rimti, tikimybe yra ziauriai maza!
Taip kad nustokit nervintis ta pacia sekunde! Mano vaikis -saunus raudonskruostis protingas ir linksmas berniukas, dabar is manes zyziantis kompo pazaist Tako zaidimus