Įkraunama...
Įkraunama...

lėtinis citomegalano infekcijos virusas.

QUOTE(una @ 2007 04 12, 22:22)
lijo, aisku, nelabai gerai, bet tikrai ne pasaulio pabaiga. lieka tiketis geriausio  4u.gif GC visgi turetu pamatyt pakenkimus, o jei ju nematys , greiciausiai ju ir nera. Nezinau, kokiais budais, bet tikrai reikia nesinervinti ir ilsetis. Stresas atsilieps vaikui...
As su umine toksoplazmoze isnesiojau sveika vaika. viskas imanoma  biggrin.gif GC buvau tris kartus, nieko blogo nemate, o ieskojo tikrai "mikroskopiskai". bet tiek prisinervinau, oi...

o atrodo kaip pabaiga smile.gif ... siaubas kažkoks... dar kai paskaičiau, kad galėjau ir nuo kūdykių užsikrėsti unsure.gif nežinai žmogus, ko ir saugotis

QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 04 13, 09:27)
Lijo, brangute, skaiciau kazkur labai geros info apie ta CMV, kad jeigu tu juo sergi tai nereiskia, kad leliui bus kazkas blogai, jei teisingai pamenu apie 3% vaikeliu tik pasiekia tas virusas gimdoje. Blembacky reiktu surasti vel ta info, bet berods cia SM'e ir buvo viskas sutalpinta, tiksliau vienos mamos susiteminta info apie procentus  rolleyes.gif  mane ta info tikrai nuramino  ax.gif

perskaičiau jau laaaaaaaaaaaabai daug ir, regis, žinau, apire kokią info šneki mirksiukas.gif ji tikrai šiek tiek ramina

QUOTE(philipuks @ 2007 04 13, 13:07)
Ojezau, tu tik nesinervuok. Reikia tikėtis, kad viskas bus gerai  4u.gif

stengiuosi užsimiršti...
Atsakyti
Sveikos

As irgi pasidariau si tyrima. Pas mane IgM neigiamas(0.01), o IgG teigiamas(7.5).
Gydytoja nieko konkretaus nepaaiskino, tik pasake kad kazkada jau esu persirgus.
Man kazkaip neramu del to, geriau jau buciau nesidarius ir nezinojus verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(sokoladine25 @ 2007 05 08, 20:23)
Sveikos

As irgi pasidariau si tyrima. Pas mane IgM neigiamas(0.01), o IgG teigiamas(7.5).
Gydytoja nieko konkretaus nepaaiskino, tik pasake kad kazkada jau esu persirgus.
Man kazkaip neramu del to, geriau jau buciau nesidarius ir nezinojus  verysad.gif

va kas blogiausia, kad dorai nepaaiškina doh.gif bereikalo tau neramu, nesergi dabar, vadinasi, viskas tvarkoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2007 05 08, 21:56)
va kas blogiausia, kad dorai nepaaiškina  doh.gif bereikalo tau neramu, nesergi dabar, vadinasi, viskas tvarkoje  4u.gif

Nu tikiuosi kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Viskas bus gerai 4u.gif
As irgi turiu letini citomegala. Ir jau antro laukiuosi. Ir labai tikiu, kad viskas ir si karta bus gerai.
Gydytoja tyrimo net nedare, nes vistiek nieko nieko nepakeisi. Na nebent jis butu aktyvus, tai kiek skaiciau, tada reikia stiprinti imuniteta, kad jis uzmigtu. Bet girdejau ir kita nuomone, kad stiprindama imuniteta, gali ir ji susitiprinti. Taip kad jei virusas letas, ramiai nesiok smile.gif
Daugelis musu citomegala turim. Ir suzinom tik per nestuma, arba ir is viso nesuzinom...
Atsakyti
QUOTE(sokoladine25 @ 2007 05 08, 20:23)
Sveikos

Man kazkaip neramu del to, geriau jau buciau nesidarius ir nezinojus  verysad.gif

Man sake gan kompetetinga gydytoja, kad jei IgG teigiamas, o IgM neigiamas, tai nera blogai. Juk virusas uzmiges, tai tik suaktyvejes gali pakenkti. Reikia visokiu imuniteta stiprinanciu papildu gerti ir tiketis, kad viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
o kokiu nėštumo metu rekomenduojama tą tyrimą pasidaryti??Nėštumo pradžioje, kaip suprantu, ar nebūtinai g.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2007 06 14, 09:59)
o kokiu nėštumo metu rekomenduojama tą tyrimą pasidaryti??Nėštumo pradžioje, kaip suprantu, ar nebūtinai g.gif Ačiū

Kaip tik vakar skaiciau apie tai - rekomenduojama dar iki 12 savaites issitirti del toksoplazmozes ir sio viruso, tam, kad zinoti, ar yra pavojai neisnesioti kudiki ir pan. Pvz., del CMV viruso yra gresme, kad nestumas nesivystys. Bet Tau, kaip matau, tai neaktualu 4u.gif
Jeigu tyrimai buvo ne visai geri, ar nustatytas "miegantis" virusas, kiek supratau, tyrimus po kurio laiko kartoja, bet jau gerokai ipusejus nestuke.gif

Aisku, kai eisi pas savo gydytoja gali klustelt, nors tau ne tiek jau ir daug liko nestuke.gif

As siuos tyrimus pasidariau pati, dar nesulaukius pirmojo apsilankymo pas gydytoja ax.gif
Atsakyti
Mane nusiunte issitirti del toksoplazmozes ir citomegalo i AIDS centra ginekologe dar nestumo pradzioje. Poliklinikose siu tyrimu nedaro, jie nera privalomi pagal Sveikatos ministro patvirtinta isakyma, bet rekomenduojama juos padaryti. (Del tos rekomendacijos tai as net nzn kaip ta vertinti, nes as sau tiek nervu susigadinau, kad kartais pagalvoju, kad geriau nebuciau tu tyrimu darius g.gif ).

Taigi man parode teigiama ir IgG, ir IgM. Teigiamas IgG tikrai nereiskia nieko baisaus, nes apie 80 proc. zmoniu ji turi. Tai reiskia, kad kazkada jau esi persirgusi siuo virusu. Prasciau su IgM, nes teigiamas reiskia, kad tas virusas vis dar aktyviai gyvena musu organizme. Taigi as pasiziurejus i skaicius ir prisiskaicius visokiu baisumu Internete, visa isbalusi ejau i konsultacija pas infektologe Zveryne. Ten man is pradziu nieko aiskiai nepaaiskino, tik paminejo, kad sis virusas negydomas, gali pakenkti vaisiui, jei buvo uzsikresta nestumo metu ir nusiunte daryti pakartotinu tyrimu. Si karta dariau juos Santariskese. IgM vel buvo teigiamas, taciau padarius avidiskumo (viruso senaties) tyrima paaiskejo, kad tas virusas pas mane seniai organizme, t.y. tikrai neuzsikreciau nestumo metu, taigi ir vaikeliui didesnio pavojaus nera. Po to dariau ta pati tyrima 20 sav. ir rezultatai parode, kad virusas kinta paklaidos ribose, taigi kol kas tfu tfu tfu. Dar turejau siuntima i Genetikos centra, bet ten uzsirasyti neimanoma, taigi su gydytojos pagalba patekau i Antakalnio Klinikas, kur mane isechoskopavo, pamatavo visa vaikiuka ir pasake, kad jis vystosi normaliai ir jokiu anomaliju jie nemato.
Taigi infektologe nusprende, kad nera reikalo nuolat kartoti tyrimu ir dabar turesiu pas ja ateiti jau artejant gimdymui. Man tada tures padaryti kazkoki nuodugnesni paties IgM tyrima, kuris kainuoja 150 lt ir kuris parodys viruso aktyvuma, ir jeigu jis bus aktyvus, tai darys man cezario pjuvi, kad vaikelis gimdamas sito viruso neperimtu. Vat tokia mano patirtis blush2.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti ir as savo rupesteliu. Jei ne sis forumas, tai turbut prasikankinciau iki pat pabaigos. Prasidejo 12 savaite ir nustate Citomegalo virusa. Pasaulis apsiverte man aukstyn kojom, tai gryzusi namo puoliau ieskotis internete kas tai yra, aciu visom forumietems, nes labai daug radau informacijos, bet nusiraminti aiskus nepadejo. Ant kito ryto nuejau pas daktare ir ji man nieko nebutu darius ar siuliusi, jei nebuciau apsiverkusi (aiskus ne specialiai tai nutiko). Ji man siule laukti simptomu ir viskas, kad tik is 90proc. uzsikretusiu vaikai tik 5 proc. buna apsigime. Tai zinokit cia toks buvo nuraminimas. Tiesa pas mane teigiamas IGM, del to pasiskaiciusi supratau ka turetu daryti. Ir beje net pati daktare eme knygute ir bande man pacituoti, o as jai i prieki uzbaigineju sakinius. Tai ji o matau, kad pasiskaitei. Tai nieko nebuciau sulaukusi, jei ne pati ar ne reikia pakartotini daryti tyrima ir t.tt. Tai sutiko kitoj savaitej daryti echoskopija, kad nusiraminti arba ne unsure.gif ar nera anomaliju, ar vaikas vystosi gerai. Tada i ENDEMIK tirtis ar vaikas nesirgs dauno liga ir tada jau pries iseinant i dekreta dar karta tyrima del citomegalo ar nepasikeite rodikliai, nes kiek suprantu tada arba cezariu gimdyti turesiu, arba ne. Del vaistu kai paklausiau ar tiesa, kad yra imuniteta stiprinantys vaistai, kurie gali uzmigdyti si virusa, pasake taip, bet net nepasiule, tai vel paciai reikes rupintis. Vat kur musu daktarai ritasi, seis laikais paciam viskuom reikia rupintis ir diagnozes atrasti. smile.gif Sekmes ir stiprybes visoms kurios turite sia beda.
Atsakyti
As truputi nesuprantu. Cia kalbama apie citomegalo virusa, o tyrimai aprasomi IgG ir IgM. mane tai siunte tirtis del toksikoplazmozes ir nustatinejo tuos igg ir igm. Tai cia tas pats- tas citomegalas ir toksikoplazmoze, ar kazkas kito?
Atsakyti
QUOTE(vilmarak @ 2007 09 05, 17:17)
Noriu pasidalinti ir as savo rupesteliu. Jei ne sis forumas, tai turbut prasikankinciau iki pat pabaigos. Prasidejo 12 savaite ir nustate Citomegalo virusa. Pasaulis apsiverte man aukstyn kojom, tai gryzusi namo puoliau ieskotis internete kas tai yra, aciu visom forumietems, nes labai daug radau informacijos, bet nusiraminti aiskus nepadejo. Ant kito ryto nuejau pas daktare ir ji man nieko nebutu darius ar siuliusi, jei nebuciau apsiverkusi (aiskus ne specialiai tai nutiko). Ji man siule laukti simptomu ir viskas, kad tik is 90proc. uzsikretusiu vaikai tik 5 proc. buna apsigime. Tai zinokit cia toks buvo nuraminimas. Tiesa pas mane teigiamas IGM, del to pasiskaiciusi supratau ka turetu daryti. Ir beje net pati daktare eme knygute ir bande man pacituoti, o as jai i prieki uzbaigineju sakinius. Tai ji o matau, kad pasiskaitei. Tai nieko nebuciau sulaukusi, jei ne pati ar ne reikia pakartotini daryti tyrima ir t.tt. Tai sutiko kitoj savaitej daryti echoskopija, kad nusiraminti arba ne  unsure.gif ar nera anomaliju, ar vaikas vystosi gerai. Tada i ENDEMIK tirtis ar vaikas nesirgs dauno liga ir tada jau pries iseinant i dekreta dar karta tyrima del citomegalo ar nepasikeite rodikliai, nes kiek suprantu tada arba cezariu gimdyti turesiu, arba ne. Del vaistu kai paklausiau ar tiesa, kad yra imuniteta stiprinantys vaistai, kurie gali uzmigdyti si virusa, pasake taip, bet net nepasiule, tai vel paciai reikes rupintis. Vat kur musu daktarai ritasi, seis laikais paciam viskuom reikia rupintis ir diagnozes atrasti.  smile.gif  Sekmes ir stiprybes visoms kurios turite sia beda.

Laba, na ir as turejau sia beda, tik man viskas baigesi blogai, nestumo metu rado man 1.36 aktyvaus viruso, as persileidau, dabar po persileidimo vel dariaus ta tyrima tai jis jau neaktyvus, bet Ig 20, tai vat eisiu pas gydytoja tartis, ka daryti, nes galvoju po kokiu 4 men vel pastoti,
Atsakyti