QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 11 06, 17:17)
Jau kaip skaniai nuskambėjo...

Kotlečiukų receptėlį, plyyyyz
Tiesa, ar gemalai salotose nesižiūrėjo sprangiai? O gal juos kaip nors apdorojai, pvz, sausai pakepinai?
O kodėl turėtų atrodyti sprangiai? Juk jie kaip sėlenos, tik gelsvos spalvos.. Net nesijaučia.. Aišku, ne tiek ir daug aš jų pyliau - gal porą valgomų šaukštų..
Štai receptėlis. Tiesa, ne mano sugalvotas (http://blog.fatfreevegan.com/2007/11/can-this-recipe-be-saved-contest.html , pavažiavus žemiau, tik moliūgus pakeičiau humusu, receptas čia:
http://veganyumyum.c...-tomato-hummus/ , tik čia "kale" (nežinau, kas tai) pakeičiau špinatais..), bet nežinau, ar skaitai angliškai, tai išversiu:
360 g šparaginių pupelių
stiklinė šviežių baziliko lapų
kokie trys-keturi kupini šaukštai humuso
3 v.š.sojų padažo
4 kaffir lapai arba tarkuota laimo žievelė (šliūkštelėjau šiek tiek citrinos sulčių, nes nei vieno, nei kito neturėjau)
1 a.š. rudojo cukraus (dėjau paprastą)
1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 v.š. maltų linų sėmenų
2 v.š. krakmolo (naudojau kukrūzų)
1 v.š. raudonojo kario pastos (dėjau žaliojo, nes tik jo turėjau, ir tik vieną a.š. ... Ir taibuvo truputį per aštru. Manau, galima ir nedėti)
dar nuo savęs pridėjau džiovintų paprikos dribsnių, džiovinto baziliko ir žiupsnelį kajeno.
Trintuvėje (virtuvės kombainėlyje ar blenderyje) pasmulkinti pupeles ir baziliką (neturi gautis košė..), įmaišyti kitus produktus. Formuoti kotletukus. Kepti orkaitėje (ant folijos, arba patepus aliejumi. Arba ant kepimo popieriaus..) apie 30-40 minučių, pusiaukelėj apversti. Patiekti su aštriu padažu (tame puslapyje yra jo receptas, aš naudojau kitą, savo..).
Vaizdinės priemonės:
[nepavyksta įdėti nuotraukėlių, tai tik nuorodos..]
http://farm3.static....92811d2.jpg?v=0http://farm3.static....ecf8dfa.jpg?v=0Humuso receptas elementarus.. Tiesiog blenderyje sumalami kons. avinžirniai, įdedama druskos, pipirų, špinatų, česnako ir saulėje džiovintų pomidorų (kuo daugiau - tuo skaniau, bent jau man

). Viskas.!