Įkraunama...
Įkraunama...

Valgiaraštis- VII

Sveikos biggrin.gif

Pusryčiai: kava su pienu (25), liesas jogurtas (100)
Priešpiečiai: grūdėta varškė su spanguolėm (210), kava
Priešpšpiečiai II: kava su pienu (25)
Pietūs: makaronų sriuba (150), 40g "rugelio" (85), 0,5 višt. krūtinėlės, troškintos su morkom ir liesa grietine (400), 100g kons.žirnelių (60)
Pavakariai: granatas (120)
Vakarienė: moliūgo/pomidorų/paprikų/bulvių troškinys (185), 25 g "rugelio" (55)

VISO: 1415 kcal
Atsakyti
Pirmadienis

Pusryčiai (9 val.): 1 bananas, 2 meduoliukai, žalia arbata;
Priešpiečiai (11 val.): 6 bananiniai blyneliai, 2 v.š. aviečių uogienės, vaisinė arbata;
Pietūs (16 val.): 2 v.š. virtų ryžių su trupučiu sviesto, 100 g keptos vištienos filė, 4 v.š. šviežių kopūstų/morkų salotų su grietine, žalia arbata;
Pavakariai (bus apie 19 val.): 1 obuolys, 1 bananas;
Vakarienė (bus apie 21 val.): kepsiu varškės apkepą, tai jis ir bus rolleyes.gif
Atsakyti
sekmadienis
pusryčiai diiiiidelis obuolys (120)
pietūs 3 pupelių - humuso kotletai (400), salotos (salotų lapai, pomidorai, raudonosios paprikos, porai, moliūgų sėklos, gemalai, svarainių sirupas) (200)
pavakariai, užkandžiai ir t.t. duona (250), humusas (70) (na, sumuštiniai tatai: duona su špinatų - saulėje džiovintų pomidorų humusu), 2 obuoliai (300), uogienė (300) (aaa, atrodo, pms ateina, nes ją vieną šaukštais valgau! Per dvi dienas - stiklainį.. Ką daryt blink.gif ?), riešutai (300)

viso: 1940

pirmadienis
pusryčiai bananas (150)
pietūs salotos (200), 2 grikių kotletai (kepti aliejuje) (? - gal 400?)
užkandžiai duona (200) + humusas (70), šokoladinis pudingas (110)
pavakariai ir užkandžiai duona (200) + humusas (100) (vakar prisidariau jo kupina, tai negaliu sustoti valgiusi - taip skanu), moliūgų sėklos (200), uogienė (400)

viso: 2030
Atsakyti
sveikos, jungiuosi ir aš prie jūsų4u.gif pastebėjau, kad pradedu nusivažiuoti su nesveiku maistu, tai grįžtu į doros kelią ir , kad nebūtų pagūndos, bandysiu užsirašyti ką valgau biggrin.gif taip pat bandysiu susiskaičiuoti kcal, bet nežinau kaip pavyks blush2.gif prašau pataisyti, jei nusigrybausiu 4u.gif

taigi, pirmadienis:

07:00 pusryčiai pieniška dešrelė + 1/4 ruginės riekelės, kava 3 in 1 (300)
08:00 žalia arbata + šok.saldainis (50)
10:00 priešpiečiai kriaušė (60)
11:00 d. mandarinas (30)
12:00 pietūs 1/2 lėkštės kopūstų sriubos + vidutinė l. graikiškų salotų (350)
15:30 pavakariai grikiai+guliašas (1/2 valgyklos porcijos) + šok.saldainis (400)
19:00 vakarienė vištos krūtinėlė+1/2 ruginė riekelė (280)
žalia arbata

1,5 l vandens +3 puodeliai žalios arbatos + sportas namų sąlygomis
Viso: 1470
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cherchikas: 06 lapkričio 2007 - 08:40
Cherchikai, sveika prisijungusi mirksiukas.gif

QUOTE(pragiedruliai @ 2007 11 05, 20:00)
pietūs  3 pupelių - humuso kotletai (400), salotos (salotų lapai, pomidorai, raudonosios paprikos, porai, moliūgų sėklos, gemalai, svarainių sirupas) (200)

Jau kaip skaniai nuskambėjo... bigsmile.gif Kotlečiukų receptėlį, plyyyyz ax.gif
Tiesa, ar gemalai salotose nesižiūrėjo sprangiai? O gal juos kaip nors apdorojai, pvz, sausai pakepinai? rolleyes.gif

Mano šiandiena:
Pusryčiai: kava su pienu (25), daniška bandelė (185), 25g sūrio (90), šv.agurko
Priešpiečiai: kava, jogurtas (140), šv.kopūstų salotos (80)
Pietūs: grybų sriuba (po teisybei, buljonas ten daugiau...40), jaut.befstrogenas su bulvių koše bei pora šaukštų salotų (600)
Pavakariai: kava su pienu (25), saldainis (50)
Vakarienė: 2 granatai (230)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškutė_Nida: 06 lapkričio 2007 - 16:23
Antradienis:

Pusryčiai (9 val.): kokie 200 g varškės apkepo, žalia arbata;
Priešpiečiai (12 val.): 1 bananas;
Pietūs (13 val.): kopūstų sriuba, 50 g virtos kiaulienos išpjovos, 2 šaukštai kopūstų/morkų salotų su grietine, 1 riekė juodos "Ajerų" duonos, žalia arbata;
Pavakariai (16 val.): 1 obuolys, 1 kriaušė;
Vakarienė (bus kokia 20 val.): 60 g k.r. lašišos, virta bulvė, žalia arbata.
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 11 06, 17:17)
Jau kaip skaniai nuskambėjo... bigsmile.gif Kotlečiukų receptėlį, plyyyyz ax.gif
Tiesa, ar gemalai salotose nesižiūrėjo sprangiai? O gal juos kaip nors apdorojai, pvz, sausai pakepinai? rolleyes.gif

O kodėl turėtų atrodyti sprangiai? Juk jie kaip sėlenos, tik gelsvos spalvos.. Net nesijaučia.. Aišku, ne tiek ir daug aš jų pyliau - gal porą valgomų šaukštų..

Štai receptėlis. Tiesa, ne mano sugalvotas (http://blog.fatfreevegan.com/2007/11/can-this-recipe-be-saved-contest.html , pavažiavus žemiau, tik moliūgus pakeičiau humusu, receptas čia: http://veganyumyum.c...-tomato-hummus/ , tik čia "kale" (nežinau, kas tai) pakeičiau špinatais..), bet nežinau, ar skaitai angliškai, tai išversiu:

360 g šparaginių pupelių
stiklinė šviežių baziliko lapų
kokie trys-keturi kupini šaukštai humuso
3 v.š.sojų padažo
4 kaffir lapai arba tarkuota laimo žievelė (šliūkštelėjau šiek tiek citrinos sulčių, nes nei vieno, nei kito neturėjau)
1 a.š. rudojo cukraus (dėjau paprastą)
1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 v.š. maltų linų sėmenų
2 v.š. krakmolo (naudojau kukrūzų)
1 v.š. raudonojo kario pastos (dėjau žaliojo, nes tik jo turėjau, ir tik vieną a.š. ... Ir taibuvo truputį per aštru. Manau, galima ir nedėti)

dar nuo savęs pridėjau džiovintų paprikos dribsnių, džiovinto baziliko ir žiupsnelį kajeno.

Trintuvėje (virtuvės kombainėlyje ar blenderyje) pasmulkinti pupeles ir baziliką (neturi gautis košė..), įmaišyti kitus produktus. Formuoti kotletukus. Kepti orkaitėje (ant folijos, arba patepus aliejumi. Arba ant kepimo popieriaus..) apie 30-40 minučių, pusiaukelėj apversti. Patiekti su aštriu padažu (tame puslapyje yra jo receptas, aš naudojau kitą, savo..).
Vaizdinės priemonės:

[nepavyksta įdėti nuotraukėlių, tai tik nuorodos..]
http://farm3.static....92811d2.jpg?v=0
http://farm3.static....ecf8dfa.jpg?v=0

Humuso receptas elementarus.. Tiesiog blenderyje sumalami kons. avinžirniai, įdedama druskos, pipirų, špinatų, česnako ir saulėje džiovintų pomidorų (kuo daugiau - tuo skaniau, bent jau man thumbup.gif ). Viskas.!

Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2007 11 06, 17:19)
1 v.š. maltų linų sėmenų

čia turi omeny tahini, ane?
ačių už receptą, būtinai išbandysiu... oi kaip mėgstu tokius sveikuoliškus receptus bigsmile.gif
ir išvis, pragiedruliai, man atrodo, kad tu labai skaniai maitiniesi... biggrin.gif tu vegetarė ar prijaučianti?

o aš šiandien iškrovą apturėjau, tai ir valgiaraštis skurdus: 3 bananai ir 1 kg mandarinų.
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
antradienis:

07:00 pusryčiai sumuštinis su kalakutiena+kava 3 in1 (250)
08:00 kava+cukrus+cinamonas (50)
09:00 šok.saldainis (50)
10:00 priešpiečiai jogurtas Activia+ 2 mandarinai (150)
12:00 pietūs užkepėlė (jūros lydeka+bulvė+morkos+sūris+svogūnai) (450)
13:30 gabaliukas torto (apie 50g) (300)
19:00 vakarienė orkaitėje kepta triušienos kulšelė (nežinau kaip pavadiniti blush2.gif )+ šaukštas laukinių ryžių+ pekino salotos+2 mandarinai (330)

1,5 l vandens + mankšta + 3 puodeliai žalios arbatos
Viso: 1580
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 11 06, 22:58)
čia turi omeny tahini, ane?
ačių už receptą, būtinai išbandysiu... oi kaip mėgstu tokius sveikuoliškus receptus bigsmile.gif
ir išvis, pragiedruliai, man atrodo, kad tu labai skaniai maitiniesi... biggrin.gif  tu vegetarė ar prijaučianti?

o aš šiandien iškrovą apturėjau, tai ir valgiaraštis skurdus: 3 bananai ir 1 kg mandarinų.

Ne, tahini - tai maltos sezamo sėklos.. Dar kiek aliejaus pridėta.. O malti linų sėmenys - tai tokie milteliai. Aš naudoju tokius - http://www.linai.lt/produktai/ - arba perku turguje nemaltus sėmenis ir susimalu pati.

Aš veganė net, ne vegetarė mirksiukas.gif Vai dėkui dėkui už pagyras 4u.gif
Atsakyti
Vakar valgiau taip:

Pusryčiai: kažkokia grūdėta duona, neatsimenu pavadinimo, pakelį jau išmečiau ir Rama tepamas varškės sūrelis, kava be cukraus.

Užkandis: obuolys

Pietūs: žuvies troškinio apie 400 gr. (gaminau taip: šaldytų daržovių pakelis, menkės filė 400 gr., 3 vidutinės bulvės, viskas užpilama 1/4 tiršta pievagrybių sriuba ir šaunama į orkaitę)

Užkandis: puse banano

Vakarienė: apie 400 gr. salotų (pekino kopūstas, aisberg salota, pomidoras) su šaukštu aliejaus.

Vertinčiau sveiką kritiką 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Tai kad tamstos valgiaraštyje niekas taip baisiai į akis nekrinta smile.gif Pasigedau kiek pieno produktų (apart tepamos varškės kremo), bet gal čia tik vakar taip... g.gif
Atsakyti