erikiuxxx, receptas , parasiau vertima.
irmulia, pasistenk miltus su baltymais sumaisyti per du kartus. Su kuo viska maisai? Saukstu? As maisau su tokia mentele:
http://iweb.cooking....rge/238887e.jpg Zymiai geriau nei saukstas.
Pabandyk kepti macarons su pravertom orkaites durelem.
Dziovinimo temperatura taip pat gali svyruoti nuo 10- 15min iki keliu valandu. Jei virtuveje silta, nereiks tos valandos, kaip raso receptuose. O jei vesiau gali prireikti ir daugiau nei 2 valandu. Ai, ka as cia pleciuosi...
O cia mano macarons su pistacijom:
Macarons su pistacijomKo reikes:
182gr + 1 arbatinis saukstelis cukraus pudros
125 gr migdolu miltu
6 valg. saukstai baltymu
ziupsnelis druskos
57gr cukraus
valgomi dazai (nebutina)
Kremui:
1 puodelis sokolado
1 puodelis grietineles
pistacijos (nebutina)
Eiga:
1. Ikaitinkit orkaite iki 180C. Migdolu miltus sumaisykite su cukraus pudra. Kiausiniu baltymus isplakite su mikseriu iki kol jie prades putoti pamazu dedant cukru. Plakite baltymus iki standumo (taip lyg darytumet morengus). Pries plakant kiausiniu baltymus, isimkite juos is saldytuvo ir palaikykite kambario temperaturoje apie 24h.
2. Kepimo skarda isklotine sviestiniu popierium. Migdolu ir cukraus pudros mase atsargiai sumaisykite su baltymais. Mase sudekite i dekoravimo/kepimo maiseli ir isspauskite vienodo dydzio rutuliukus. Tarp rutuliuku pasistenkite palikti vietos, kepant jie pleciasi.
3. Isspaudus rutuliukus, padauzykite kepimo skarda i stala, kad kepant nesusidarytu oro pusles, palikite pastoveti apie 15min, kad ant jie apdziutu. Apibarstyti pistacijomis.
4. Kepkite macarons apie 15min su pravertomis orkaites durelemis. Iskepus leiskite atvesti ir tik tada nuimkite nuo sviestinio popieriaus. Nenuiminekite karstu, nes jie trapus, labai lengvai suskils.
Kremas:
1. Sokolada sudekite i inda.
2. Grietinele uzvirkite ant mazos ugnies ir uzpilkite ant sokolado. Gerai ismaisykite ir palikite atvesti.
3. Sutepkite macarons puseles su kremu.