perziurejau youtube vakar nemazai receptu..dauguma su tuo verdamu syrupu..as buvau nusipirkusi spec virtuves zurnala del tu macaronu...isbandziau recepta, bet ten viskas kitaip daroma..na, kad buvo skanu tai taip, tik isvaizda prilygo morengams nors ateje i svecius mane, jog pirkau si saldumyna
erikiuxxx, receptas , parasiau vertima.
irmulia, pasistenk miltus su baltymais sumaisyti per du kartus. Su kuo viska maisai? Saukstu? As maisau su tokia mentele: http://iweb.cooking....rge/238887e.jpg Zymiai geriau nei saukstas.
Pabandyk kepti macarons su pravertom orkaites durelem.
Dziovinimo temperatura taip pat gali svyruoti nuo 10- 15min iki keliu valandu. Jei virtuveje silta, nereiks tos valandos, kaip raso receptuose. O jei vesiau gali prireikti ir daugiau nei 2 valandu. Ai, ka as cia pleciuosi...
O cia mano macarons su pistacijom:
Macarons su pistacijom
Ko reikes:
182gr + 1 arbatinis saukstelis cukraus pudros
125 gr migdolu miltu
6 valg. saukstai baltymu
ziupsnelis druskos
57gr cukraus
valgomi dazai (nebutina)
Kremui:
1 puodelis sokolado
1 puodelis grietineles
pistacijos (nebutina)
Eiga:
1. Ikaitinkit orkaite iki 180C. Migdolu miltus sumaisykite su cukraus pudra. Kiausiniu baltymus isplakite su mikseriu iki kol jie prades putoti pamazu dedant cukru. Plakite baltymus iki standumo (taip lyg darytumet morengus). Pries plakant kiausiniu baltymus, isimkite juos is saldytuvo ir palaikykite kambario temperaturoje apie 24h.
2. Kepimo skarda isklotine sviestiniu popierium. Migdolu ir cukraus pudros mase atsargiai sumaisykite su baltymais. Mase sudekite i dekoravimo/kepimo maiseli ir isspauskite vienodo dydzio rutuliukus. Tarp rutuliuku pasistenkite palikti vietos, kepant jie pleciasi.
3. Isspaudus rutuliukus, padauzykite kepimo skarda i stala, kad kepant nesusidarytu oro pusles, palikite pastoveti apie 15min, kad ant jie apdziutu. Apibarstyti pistacijomis.
4. Kepkite macarons apie 15min su pravertomis orkaites durelemis. Iskepus leiskite atvesti ir tik tada nuimkite nuo sviestinio popieriaus. Nenuiminekite karstu, nes jie trapus, labai lengvai suskils.
Kremas:
1. Sokolada sudekite i inda.
2. Grietinele uzvirkite ant mazos ugnies ir uzpilkite ant sokolado. Gerai ismaisykite ir palikite atvesti.
3. Sutepkite macarons puseles su kremu.
irmulia, pasistenk miltus su baltymais sumaisyti per du kartus. Su kuo viska maisai? Saukstu? As maisau su tokia mentele: http://iweb.cooking....rge/238887e.jpg Zymiai geriau nei saukstas.
Pabandyk kepti macarons su pravertom orkaites durelem.
Dziovinimo temperatura taip pat gali svyruoti nuo 10- 15min iki keliu valandu. Jei virtuveje silta, nereiks tos valandos, kaip raso receptuose. O jei vesiau gali prireikti ir daugiau nei 2 valandu. Ai, ka as cia pleciuosi...
O cia mano macarons su pistacijom:
Macarons su pistacijom
Ko reikes:
182gr + 1 arbatinis saukstelis cukraus pudros
125 gr migdolu miltu
6 valg. saukstai baltymu
ziupsnelis druskos
57gr cukraus
valgomi dazai (nebutina)
Kremui:
1 puodelis sokolado
1 puodelis grietineles
pistacijos (nebutina)
Eiga:
1. Ikaitinkit orkaite iki 180C. Migdolu miltus sumaisykite su cukraus pudra. Kiausiniu baltymus isplakite su mikseriu iki kol jie prades putoti pamazu dedant cukru. Plakite baltymus iki standumo (taip lyg darytumet morengus). Pries plakant kiausiniu baltymus, isimkite juos is saldytuvo ir palaikykite kambario temperaturoje apie 24h.
2. Kepimo skarda isklotine sviestiniu popierium. Migdolu ir cukraus pudros mase atsargiai sumaisykite su baltymais. Mase sudekite i dekoravimo/kepimo maiseli ir isspauskite vienodo dydzio rutuliukus. Tarp rutuliuku pasistenkite palikti vietos, kepant jie pleciasi.
3. Isspaudus rutuliukus, padauzykite kepimo skarda i stala, kad kepant nesusidarytu oro pusles, palikite pastoveti apie 15min, kad ant jie apdziutu. Apibarstyti pistacijomis.
4. Kepkite macarons apie 15min su pravertomis orkaites durelemis. Iskepus leiskite atvesti ir tik tada nuimkite nuo sviestinio popieriaus. Nenuiminekite karstu, nes jie trapus, labai lengvai suskils.
Kremas:
1. Sokolada sudekite i inda.
2. Grietinele uzvirkite ant mazos ugnies ir uzpilkite ant sokolado. Gerai ismaisykite ir palikite atvesti.
3. Sutepkite macarons puseles su kremu.
aga1, su tokia ir maišau ir miltus dedu ne vienu metu per tris kartus , du kartus na manau, kad mano orkaitė čia ožius rodo, mat visada turiu kepti 30-40 laipsnių mžiau ne būna nurodyta receptuose.
tavieji žali nuostabūs
Aš galvoju špinatinius pagaminti irgi ryškiai žali būtų
tavieji žali nuostabūs
Aš galvoju špinatinius pagaminti irgi ryškiai žali būtų
As noreciau, kad jie didesni butu, bet neturiu didesnio antgalio ir niekur nerandu kokio noriu. Turiu viena toki didziuli, bet jis jau perdaug didelis. Cia tokie vieno kasnio macarons - miniai.
QUOTE(aga1 @ 2012 01 23, 16:37)
Aciukas
kokie grazus
O zalia spalva ven nuo riesutu, dazu nereikia dadeti?
erikiuxxx, receptas kuri parasiau yra skirtas pirmiesiems macarons. I siuos zalius dejau maistine zalia spalva. Riesutai niekad spalvos neduos. Nei pistacijos, nei dar kokie kiti.
Sausainiai macarons
Tai antras bandymas daryti siuos skanėstus...šį kartą jie gav
osi plonesni ir lygesni,atrodo,kad bandymas pavyko...sijonėliai yra..
100g kiaušinių baltymų kambario temperatūros [man išėjo iš 3 k]
50g cukraus
110g migdolų, sumaltų į miltus (aš maliau su luobele)
200g cukraus pudros
Smulkintuvu sumalame migdolus iki miltų,sukratome pudrą ir dar pamalame.Gautus miltus persijojame per sietelį.Riešutam reikėtų nuimti luobelę,šį kartą aš patingėjau...gėda,bet taip jau buvo...
Švariame inde išplakame baltymus iki standžių putų,plakant supilame cukrų ir dar plakame apie 5 min.Į plaktus baltymus supilame riešutus su pudra[aš dar įpyliau kelis lašelius maistinių dažų],atsargiai išmaišome iš apačios į viršų.Tešlos ilgai nemaišome,kad per daug neišskystėtų.
Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius,jie turėtų lengvai slysti į šalis ir būti lygūs.
Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje,kad apdžiūtų,tada kepame 150 c 15 min.Truputį ataušusius nuimti nuo skardos ir atvėsinti pilnai.Atvėsusius sutepame tirpintu šokoladu arba kremu kokiu jūs mėgstate.
Mano pastebėjimas;kitur rašo kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje,mano pabuvo tik apie valandą,nes kepti juos sumasčiau greitai..taigi,tai įtakos manau sausainiam neturėjo,nes jie gavosi geri..gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo,ir nuo to,kokiame inde juos plakam[indas turi būti idealai švarus].Atrodo,kad sudėtinga juos padaryti...bet nieko čia baisaus....
Tai antras bandymas daryti siuos skanėstus...šį kartą jie gav
osi plonesni ir lygesni,atrodo,kad bandymas pavyko...sijonėliai yra..
100g kiaušinių baltymų kambario temperatūros [man išėjo iš 3 k]
50g cukraus
110g migdolų, sumaltų į miltus (aš maliau su luobele)
200g cukraus pudros
Smulkintuvu sumalame migdolus iki miltų,sukratome pudrą ir dar pamalame.Gautus miltus persijojame per sietelį.Riešutam reikėtų nuimti luobelę,šį kartą aš patingėjau...gėda,bet taip jau buvo...
Švariame inde išplakame baltymus iki standžių putų,plakant supilame cukrų ir dar plakame apie 5 min.Į plaktus baltymus supilame riešutus su pudra[aš dar įpyliau kelis lašelius maistinių dažų],atsargiai išmaišome iš apačios į viršų.Tešlos ilgai nemaišome,kad per daug neišskystėtų.
Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius,jie turėtų lengvai slysti į šalis ir būti lygūs.
Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje,kad apdžiūtų,tada kepame 150 c 15 min.Truputį ataušusius nuimti nuo skardos ir atvėsinti pilnai.Atvėsusius sutepame tirpintu šokoladu arba kremu kokiu jūs mėgstate.
Mano pastebėjimas;kitur rašo kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje,mano pabuvo tik apie valandą,nes kepti juos sumasčiau greitai..taigi,tai įtakos manau sausainiam neturėjo,nes jie gavosi geri..gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo,ir nuo to,kokiame inde juos plakam[indas turi būti idealai švarus].Atrodo,kad sudėtinga juos padaryti...bet nieko čia baisaus....
dievuliau, kokie groziai ir skoniai
as morengus jau ikirtau kaip tobulai skaniai iskept, bet siu geriu- dar niekaip neiveikiu..nesigauna man tie sijonai nors tu kaaaaaaaaaaaa
as morengus jau ikirtau kaip tobulai skaniai iskept, bet siu geriu- dar niekaip neiveikiu..nesigauna man tie sijonai nors tu kaaaaaaaaaaaa
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 01 10, 17:07)
Sausainiai macarons
Riešutam reikėtų nuimti luobelę,šį kartą aš patingėjau...gėda,bet taip jau buvo...
Riešutam reikėtų nuimti luobelę,šį kartą aš patingėjau...gėda,bet taip jau buvo...
Labai lengva ir greita luobeles nuimti uzpilkit migdolus 15min verdanciu vandeniu ir jie savaime issilups
QUOTE(knopke* @ 2013 01 10, 18:14)
dievuliau, kokie groziai ir skoniai
as morengus jau ikirtau kaip tobulai skaniai iskept, bet siu geriu- dar niekaip neiveikiu..nesigauna man tie sijonai nors tu kaaaaaaaaaaaa
as morengus jau ikirtau kaip tobulai skaniai iskept, bet siu geriu- dar niekaip neiveikiu..nesigauna man tie sijonai nors tu kaaaaaaaaaaaa
O kad sijoneiai gautusi skarda pries kepant su macarrons numeskit ant stalo pora kartu, kad oro burbuliukai susproginetu, tada gausis lygus, nesuskilineje ir su sijoneliu
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 01 10, 18:07)
Sausainiai macarons
Mano pastebėjimas;kitur rašo kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje,mano pabuvo tik apie valandą,nes kepti juos sumasčiau greitai..taigi,tai įtakos manau sausainiam neturėjo,nes jie gavosi geri..gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo,ir nuo to,kokiame inde juos plakam[indas turi būti idealai švarus].Atrodo,kad sudėtinga juos padaryti...bet nieko čia baisaus....
Mano pastebėjimas;kitur rašo kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje,mano pabuvo tik apie valandą,nes kepti juos sumasčiau greitai..taigi,tai įtakos manau sausainiam neturėjo,nes jie gavosi geri..gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo,ir nuo to,kokiame inde juos plakam[indas turi būti idealai švarus].Atrodo,kad sudėtinga juos padaryti...bet nieko čia baisaus....
grazus macaroons jusu
del pastebejimo... tai itakos turi, visu pirma, jie turi pastoveti saldytuve kuo ilgiau, kaip sakant buti "pasene", o kambario temp nors 1 val reikia palaikyti (kaip jus ir padaret) ir taip pat kiti argumentai, kuriuos paraset
juos kepu pakankamai daznai - ir istikruju tai vienas is kaprizingiausiu saldumynu, bet vertas demesio, o ypac su citrininiu idaru
[quote=sannioks,2013 01 10, 19:41]
Labai lengva ir greita luobeles nuimti uzpilkit migdolus 15min verdanciu vandeniu ir jie savaime issilups
zinau,bet tiesiog del laiko stokos ir tingejimo to nedariau...
keila,aciu
kad vertas demesio ir pastangu,tai
vakar juos isbandziau su zemes riesutais...su migdolais zymiai skaniau...
kuom dazot,maistiniais dazais?
Labai lengva ir greita luobeles nuimti uzpilkit migdolus 15min verdanciu vandeniu ir jie savaime issilups
zinau,bet tiesiog del laiko stokos ir tingejimo to nedariau...
keila,aciu
kad vertas demesio ir pastangu,tai
vakar juos isbandziau su zemes riesutais...su migdolais zymiai skaniau...
kuom dazot,maistiniais dazais?
[quote=JOLKA999,2013 01 10, 22:49]
[quote=sannioks,2013 01 10, 19:41]
Labai lengva ir greita luobeles nuimti uzpilkit migdolus 15min verdanciu vandeniu ir jie savaime issilups
zinau,bet tiesiog del laiko stokos ir tingejimo to nedariau...
keila,aciu
kad vertas demesio ir pastangu,tai
vakar juos isbandziau su zemes riesutais...su migdolais zymiai skaniau...
kuom dazot,maistiniais dazais?
[/quote]
taip, maistiniais
[quote=sannioks,2013 01 10, 19:41]
Labai lengva ir greita luobeles nuimti uzpilkit migdolus 15min verdanciu vandeniu ir jie savaime issilups
zinau,bet tiesiog del laiko stokos ir tingejimo to nedariau...
keila,aciu
kad vertas demesio ir pastangu,tai
vakar juos isbandziau su zemes riesutais...su migdolais zymiai skaniau...
kuom dazot,maistiniais dazais?
[/quote]
taip, maistiniais