Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

Labas, skaniuju sausainuku megejos. Pries kelias dieneles apsilankiau Paryziuje, ragavau ju beje seniausioj kepykloj/kavinej Angelina. 1903m atidaryta. Skonis pasakiskas. Buvo dezutej dar avietinis ir juodu serbentu, bet vaikai suvalge, nespejau nufotkint biggrin.gif Juodu serbentu gal ir buvo man skaniausias..

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(HēiBai @ 2014 03 18, 14:04)
Pas mane kartais gaunasi ta pati bėda...  g.gif Sijonai išsipučia pakyla į viršų vos ne 5 cm, o tada subliūkšta žemyn ir gaunasi vos ne tutu sijonėlis, o viršus mažytis ir plonas..biggrin.gif
Kartais galvoju gal per daug baltymų, nors šiaip visada tą patį kiekį jų dedu...
Mistika tie macaronsai...  tongue.gif


Mažinkit kepimo temperatūrą.
O oro tarpai atsiranda dėl neteisingai užmaišytos tešlos: gali būti permaišyta tešla, gal baltymas perplaktas.
Atsakyti
Skaiciau prisiskaiciau patarimu ir receptu,tai jau laikas bandyt smile.gif.Tik gal kas galit atskayt i viena klausima-niekur nerandu atsakymo g.gif Jei baltymus reikia sendinti,palaikyti saldytuve,po to kambario temperaturoje,tai kaip jei issiplaka silti?Esu girdejus kad reikia plakti tik saltus.Tai gal po paros laikymo kambario temperaturoje vel reikia deti saltai? g.gif Aciu is anksto uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolita Geranija @ 2014 04 24, 09:42)
Skaiciau prisiskaiciau patarimu ir receptu,tai jau laikas bandyt smile.gif.Tik gal kas galit atskayt i viena klausima-niekur nerandu atsakymo  g.gif  Jei baltymus reikia sendinti,palaikyti saldytuve,po to kambario temperaturoje,tai kaip jei issiplaka silti?Esu girdejus kad reikia plakti tik saltus.Tai gal po paros laikymo kambario temperaturoje vel reikia deti saltai?  g.gif Aciu is anksto uz atsakyma  smile.gif

O as ju nesendinau ir nelaikiau kambario temper. Isimiau is saldytuvo visa kiausini, idejau 5kiom min i karsta van ir plakiau. Viskas gavosi puikiai. bigsmile.gif
Atsakyti
Gera kulinare esat,jei gavos net su nesendintu smile.gif Aciu uz patarima smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolita Geranija @ 2014 04 24, 18:55)
Gera kulinare esat,jei gavos net su nesendintu  smile.gif Aciu uz patarima  smile.gif 4u.gif


as irgi nesendinu, jeigu planuoju kepti, kiausinius is vakaro isimu is saldytuvo. Jeigu sugalvoju ekspromtu, baltymus truputi pasildau ant garu voneles iki kambario temp. geriau issiplaka siltesni, turis gaunasi siek tiek didesnis. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, pribrendau ir as sitam skanestui, atsiprasau, bet neisgalejau paskaityti visos temos, nes ir pries tai daug ka skaiciau. ir prasau atsakyti man I kl, gal jie ir kartosis, bet labia prasau 4u.gif
1. skaiciau , kad baltyma reikia sendinti kambario temperaturoje(mergina buvo prancuzu kursuose) bet daugelyje parasyta tik saldytuvas , paskui para kambario temp. kas bande taip ir taip kuom skiresi?ne sidejau I saldytuva, sindien perskaiciau kitaip, prasiau vyro isimt, pati ne namuose dabar, jau jis miega , o as vel perskaiciau kad I saldytuva. ar jau blogai ir rytoj kitus padaryt?ar dar galeisu naudot?
2.gal kur yra daugiau pertepimu?ar pagrindas sviestas ir dedi ka nori I ji?
Atsakyti
baltymai sandariai uzdaryti saldytuve gali stovet apie 40d. diena pries kepant makarunsus baltymus isimat is saldytuvo ir per nakti palaikot kambario temperaturoj.

idaru buna labai visokiausiu, balto sokolado, juodo sokolado ganasas, karamelinis kremas, citrininis kremas, pistaciju kremas, sviezios uogos, visokie rugstesni dzemai tinka.
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2014 05 08, 22:45)
baltymai sandariai uzdaryti saldytuve gali stovet apie 40d. diena pries kepant makarunsus baltymus isimat is saldytuvo ir per nakti palaikot kambario temperaturoj.

idaru buna labai visokiausiu, balto sokolado, juodo sokolado ganasas, karamelinis kremas, citrininis kremas, pistaciju kremas, sviezios uogos, visokie rugstesni dzemai tinka.

as suprantu, kad idaru gali buti visokiu, noreciau suzinoti kaip juos padaryti, juk ne dzemu istepti tik:(
Atsakyti
gali buti tik dzemu pertepti, ir tikrai zinokit skonis labai gud, nes pats sausainis saldus, o rugstus dzemas ta salduma atsveria. sokoladinis ganasas: 100gr juodo sokolado 200gr grietineles, sokolada islydom, pravesinam, sumaisom su grietinele ir dedam i saldytuva parai, kita diena isimam su mikseriu isplakam iki purios kremo konsistencijos. sokolado nepadauginam, nes neissiplaks. taip pat daromas pienisko sokolado ganas ir balto sokolado ganas, bet sitie tai jau labai saldus, todel pertepus rekomenduociau dar idet sviezia uoga pvz braske ar idealiu atveju aviete. karamelinis kremas: 100gr kambario temperaturos sviesto 200gr rududu. sviesta mikseriu isplakam iki purumo, po sauksta dedam rududu ir toliau plakam, kol sudedam visa rududu, jei norisi galima i si krem ipilt truputi romo ir kambario temperaturos kavos, tada bus karamelinis kavos kremas. idaras tikrai fantazijos reikalas, galima pertept praktiskai belenkuo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2014 05 10, 17:06)
gali buti tik dzemu pertepti, ir tikrai zinokit skonis labai gud, nes pats sausainis saldus, o rugstus dzemas  ta salduma atsveria.  sokoladinis ganasas: 100gr juodo sokolado 200gr grietineles, sokolada islydom, pravesinam, sumaisom su grietinele ir dedam i saldytuva parai, kita diena isimam su mikseriu isplakam iki purios kremo konsistencijos. sokolado nepadauginam, nes neissiplaks. taip pat daromas pienisko sokolado ganas  ir balto sokolado ganas, bet sitie tai jau labai saldus, todel pertepus rekomenduociau dar idet sviezia uoga pvz braske ar idealiu atveju aviete.  karamelinis kremas: 100gr kambario temperaturos sviesto 200gr rududu. sviesta mikseriu isplakam iki purumo, po sauksta dedam rududu ir toliau plakam, kol sudedam visa rududu, jei norisi galima i si krem ipilt truputi romo ir kambario temperaturos kavos, tada bus karamelinis kavos kremas.  idaras tikrai fantazijos reikalas, galima pertept praktiskai belenkuo  biggrin.gif

labai , labai aciu
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2014 05 10, 16:06)
gali buti tik dzemu pertepti, ir tikrai zinokit skonis labai gud, nes pats sausainis saldus, o rugstus dzemas  ta salduma atsveria.  sokoladinis ganasas: 100gr juodo sokolado 200gr grietineles, sokolada islydom, pravesinam, sumaisom su grietinele ir dedam i saldytuva parai, kita diena isimam su mikseriu isplakam iki purios kremo konsistencijos. sokolado nepadauginam, nes neissiplaks. taip pat daromas pienisko sokolado ganas  ir balto sokolado ganas, bet sitie tai jau labai saldus, todel pertepus rekomenduociau dar idet sviezia uoga pvz braske ar idealiu atveju aviete.  karamelinis kremas: 100gr kambario temperaturos sviesto 200gr rududu. sviesta mikseriu isplakam iki purumo, po sauksta dedam rududu ir toliau plakam, kol sudedam visa rududu, jei norisi galima i si krem ipilt truputi romo ir kambario temperaturos kavos, tada bus karamelinis kavos kremas.  idaras tikrai fantazijos reikalas, galima pertept praktiskai belenkuo  biggrin.gif


labai ačiū už puikius pasiūlymus pertepimams 4u.gif 4u.gif
Atsakyti