QUOTE(baisa-pabaisa @ 2014 06 19, 08:59)
Gal kuri galetu pasidalint kokiu recepteliu kaip pasigamint koki pertepima is vaisiu
Gal kuris nors receptukas tiks:
150g svieziu arba saldytu avieciu
50g svieziu arba saldytu raudonuju serbentu
1 valgomasis saukstas roziu vandens
180g susmulkinto baltojo sokolado
Uogas sublenderiuoti, pertrinti per sieteli (jei nemegstat seklyciu). Uogu piure su roziu vandeniu pakaitinti apie minute ar dvi (ant vidutinio stiprumo ugnies). Suberti sokolada, letai maisyti su mediniu saukstu kol sokoladas istirps ir susimaisys su uogu piure. Nukelti nuo ugnies, atvesinti ir pastatyti i saldytuva valandai laiko. Pertepimas paruostas.
60g kambario temperaturos sviesto
125g cukraus pudros (sijotos)
0,5 arbatinio saukstelio vaniles ekstrakto
1-1,5 sauksto braskiu piure
Sviesta isukti elektriniu mikseriu iki purumo. Sudeti cukraus pudra ir mikseriu isplakti iki sviesios purios mases. Sudeti vaniles ekstrakta ir braskiu piure, mikseriu ismaisyti iki vienalytes mases.
Abiejuose receptukuose uogas galima deti kokiu norisi arba vietoj uogu deti vaisius (persikas, mangas ir pan.)
QUOTE(GALUZE @ 2014 06 25, 20:30)
Sveikos mergikes,turiu toki klausima ar butinai reik deti migdolinius miltu(ar pirktiniu ar savu pasidarytu) ar negalima daryti is kitokiu riesutu?nes vaikysteje esu persivalgius siu riesutu tai vien pro sona einant mane nuo ju purto ,isanksto aciu atsakiusioms
Macarons'ai gaminami butent su migdolu miltais. Nors galima kepti su kitokiu riesutu miltais, bet tai jau nebus macarons'ai

O miltus siulyciau pasidaryti paciai (ne visada pavyks rasti migdolu miltu sumaltu be luobeliu) - nuo miltu kokybes priklausys ar gerai pasiseks macaronage etapas ir ar patys macarons'ai pavyks