Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

Aš asmeniškai baltymų nesendinu - gaminimo diena išimu iš šaldytuvo kiaušinius, atidalinu baltymus ir palieku kokiai valandai, kad taptų kambario temperatūroje. Buvo, kad ir su kątik iš šaldytuvo išimtais gaminau.
Tas sendinimas reikalingas tam, kad iš baltymo išgaruotų kuo daugiau drėgmės, nes ji macaronsams yra visiškai nereikalinga. Tuo pačiu baltymas pakeičia savo struktūra, atrodo lyg ir skystesnis, kai pastovi.
Bet aš per savo bandymų patirtį esminio skirtumo nepastebėjau, naudojant sendintus ar šviežius baltymus. Aš net ir nedžiovinu pačių sausainiukų prieš kepimą. Pagrindinė sėkmės paslaptis - tinkamai paruošta merenga ir teisingai išmaišyta tešla - o tai žodžiais sunku nupasakoti smile.gif tam reikia laiko ir įgūdžių.
Beje, konditerijos, kurios gamina juos, naudoja baltymų miltelius, albuminą, tad ten išvis nėra jokios kalbos apie sendinimą, nes jokia maisto ir veterinarijos tarnyba neleistų jiems to daryti smile.gif
Keli mano paskutiniai kūriniai 😉
[attachmentid=232176]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kati_: 25 gegužės 2014 - 18:13
QUOTE(Kati_ @ 2014 05 25, 18:07)

Kokie grazussssssssssssssssss !!! wub.gif
Atsakyti
Kati, tiesiog nuostabu wub.gif
jeigu jus nesendinat baltymo,tai galbut imat kitoki santyki/kieki baltymu?
Atsakyti
QUOTE(okmantes @ 2014 05 26, 01:41)
Kati, tiesiog nuostabu  wub.gif
jeigu jus nesendinat baltymo,tai galbut imat kitoki santyki/kieki baltymu?


Receptūros nekeičiu, naudoju Pierre Herme receptą.
Atsakyti
Kati - nuostabūs! Gal Jūs man patarsit kas gali būti blogai. Darau su italisku morengu, išvaizda gaunasi puiki, bet vidus tuščias. Nebesugalvoju ir nerandu priežasties kodėl taip... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Fecyte @ 2014 05 28, 00:03)
Kati - nuostabūs! Gal Jūs man patarsit kas gali būti blogai. Darau su italisku morengu, išvaizda gaunasi puiki, bet vidus tuščias. Nebesugalvoju ir nerandu priežasties kodėl taip... blink.gif


Žinokit, tai dažna problema. Ir man pasitaiko, kad viduje tuštuma. Neatsakysiu vienareikšmiškai, bet dažniausiai tai būna dėl netinkamai išmaišytos tešlos arba merengos kokybės.
Atsakyti
QUOTE(Kati_ @ 2014 05 25, 18:07)



Koks grožis wub.gif
O Kaip juos padarot tokius lygius (taisiklingos formos)? Gal ta silikonini takeli naudojat? Nes man nesigauna tokie grazus lygus doh.gif
Gal kuri galetu pasidalint kokiu recepteliu kaip pasigamint koki pertepima is vaisiu, dzemai netinka. Bandziau daryt su citrinu curdu tai labai geri buvo, o kaip padaryt is kitokiu uogu curda? Nes vasara norisi kazko gaivaus. Su sokoladu ziema norisi, o namiskiai pradejo saukt kad nori konors su uogom.
Atsakyti
Sveikos mergikes,turiu toki klausima ar butinai reik deti migdolinius miltu(ar pirktiniu ar savu pasidarytu) ar negalima daryti is kitokiu riesutu?nes vaikysteje esu persivalgius siu riesutu tai vien pro sona einant mane nuo ju purto ,isanksto aciu atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baisa-pabaisa @ 2014 06 19, 08:59)
Gal kuri galetu pasidalint kokiu recepteliu kaip pasigamint koki pertepima is vaisiu

Gal kuris nors receptukas tiks:

150g svieziu arba saldytu avieciu
50g svieziu arba saldytu raudonuju serbentu
1 valgomasis saukstas roziu vandens
180g susmulkinto baltojo sokolado
Uogas sublenderiuoti, pertrinti per sieteli (jei nemegstat seklyciu). Uogu piure su roziu vandeniu pakaitinti apie minute ar dvi (ant vidutinio stiprumo ugnies). Suberti sokolada, letai maisyti su mediniu saukstu kol sokoladas istirps ir susimaisys su uogu piure. Nukelti nuo ugnies, atvesinti ir pastatyti i saldytuva valandai laiko. Pertepimas paruostas.

60g kambario temperaturos sviesto
125g cukraus pudros (sijotos)
0,5 arbatinio saukstelio vaniles ekstrakto
1-1,5 sauksto braskiu piure
Sviesta isukti elektriniu mikseriu iki purumo. Sudeti cukraus pudra ir mikseriu isplakti iki sviesios purios mases. Sudeti vaniles ekstrakta ir braskiu piure, mikseriu ismaisyti iki vienalytes mases.

Abiejuose receptukuose uogas galima deti kokiu norisi arba vietoj uogu deti vaisius (persikas, mangas ir pan.)

QUOTE(GALUZE @ 2014 06 25, 20:30)
Sveikos mergikes,turiu toki klausima ar butinai reik deti migdolinius miltu(ar pirktiniu ar savu pasidarytu) ar negalima daryti is kitokiu riesutu?nes vaikysteje esu persivalgius siu riesutu tai vien pro sona einant mane nuo ju purto ,isanksto aciu atsakiusioms  4u.gif

Macarons'ai gaminami butent su migdolu miltais. Nors galima kepti su kitokiu riesutu miltais, bet tai jau nebus macarons'ai smile.gif O miltus siulyciau pasidaryti paciai (ne visada pavyks rasti migdolu miltu sumaltu be luobeliu) - nuo miltu kokybes priklausys ar gerai pasiseks macaronage etapas ir ar patys macarons'ai pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 06 26, 17:05)
Gal kuris nors receptukas tiks:

150g svieziu arba saldytu avieciu
50g svieziu arba saldytu raudonuju serbentu
1 valgomasis saukstas roziu vandens
180g susmulkinto baltojo sokolado
Uogas sublenderiuoti, pertrinti per sieteli (jei nemegstat seklyciu). Uogu piure su roziu vandeniu pakaitinti apie minute ar dvi (ant vidutinio stiprumo ugnies). Suberti sokolada, letai maisyti su mediniu saukstu kol sokoladas istirps ir susimaisys su uogu piure. Nukelti nuo ugnies, atvesinti ir pastatyti i saldytuva valandai laiko.  Pertepimas paruostas.

60g kambario temperaturos sviesto
125g cukraus pudros (sijotos)
0,5 arbatinio saukstelio vaniles ekstrakto
1-1,5 sauksto braskiu piure
Sviesta isukti elektriniu mikseriu iki purumo. Sudeti cukraus pudra ir mikseriu isplakti iki sviesios purios mases. Sudeti vaniles ekstrakta ir braskiu piure, mikseriu ismaisyti iki vienalytes mases.

Abiejuose receptukuose uogas galima deti kokiu norisi arba vietoj uogu deti vaisius (persikas, mangas ir pan.)



Aciu labai 4u.gif

Pas mus einamiausi sie dabar, su citrininiu kremu
user posted image
Atsakyti
gal galit citrininio kremo receptu pasidalint? as kazkoki is anglisko psl dariau, tai skonis buvo geras, bet kazkodel jis man gavosi skystokas ir isbego per makaroonsu krastus. ir dar klausimas, ar kita diena nuo sio kremo sausainiai nebuna patize?
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2014 07 09, 21:17)
gal galit citrininio kremo receptu pasidalint? as kazkoki is anglisko psl dariau, tai skonis buvo geras, bet kazkodel jis man gavosi skystokas ir isbego per makaroonsu krastus. ir dar klausimas, ar kita diena nuo sio kremo sausainiai nebuna patize?


Vakare galesiu parasyt. Foto jie tika sutepti, tai ir kremas skystesnis nes svieziai virtas. O jei palaikius saldytuve krema, tai jis sutvirteja. Aisku nepasidao kaip kad koks sokoladinis pertepimas, bet tvirtas ir silumos nelabai bijo. Neskystas kremas, ir macaronsu konsistencija nepasikeite (netapo nei slapesni nei patizo schmoll.gif ). Draugu vestuves buvo, tai jie ir siluma atlaike smile.gif
Atsakyti