Aš taip pat darydavau,nors pas mus jų daug nebudavo.
Čia kazkuri minėjo Kerasal tepalą.Man vaistinėj,kai paklausė kam naudosiu nepardavė,nes sakė yra sudėtyje rugšties,kuri gali vaikeliui pakenkti

QUOTE(Ritutė mažutė @ 2006 07 01, 22:14)
Mes šią problemėlę pataisėm aliejuko ir šampūno "Jonsons baby" pagalba. Prieš maudynes galvytę patepdavau aliejuku (irgi tos pačios firmos), paskui išplaunu tuo šampūnu ir dar po vonios pašukuodavau. Labai greit viskas susitvarkė. 

viaka darau jau pusmetis,deje vis dar yra

Ar kas nors bandė naudoti tokius kaip vaistukus kremą Kerasal? Ar padeda?
Mūsų dukrytei irgi yra luobelė. Nuo gimimo. Iki šiol nebandžiau taikyti jokių priemonių, nes skaičiau, kad tai pradingsta, vaikas išauga. Bet po galais, kiek gi galima laukti?
Žodžiu, patarimų šiame forume radau daug. Taip pat norėjau dar perduoti vienos draugės patarimą - sakė, kad visoms, kas taip darė padėjo.
Aišku, kiekvienas vaikas skirtingas, bet pabandyti niekas nedraudžia - ji siūlė galvytę plauti su sebamed vonios putomis (kurios tinka vaikams). Aš asmeniškai, pirmiausia bandysiu ši patarimą, nes vaistukai yra vaistukai. Jei nepadės, tuomet imsiuosi kitų priemonių.
Tiesa, vaikiškas aliejukas Johnons mums sukėlė labai didelę alergiją (šiaip vaikas niekam nealergiškas bent jau kol kas.. tfu tfu tfu..) - buvo išbertas visas pilvelis (norėjau, kad būtų geriau, bet gavosi blogiau
). Tiesa, tokią pat reakcija šis aliejus sukėlė dar keliems pažstamiems vaikams. Ir masažistė sakė, kad jis sukelia alergiją daugeliu atveju, plius sausina odelę. Ji siūlo naudoti natur produktus - alyvuogių aliejų, sėmenų aliejų.

Tiesa, vaikiškas aliejukas Johnons mums sukėlė labai didelę alergiją (šiaip vaikas niekam nealergiškas bent jau kol kas.. tfu tfu tfu..) - buvo išbertas visas pilvelis (norėjau, kad būtų geriau, bet gavosi blogiau

O mums aliejus, deja, nepadėjo. Gydytoja išrašė kažkokio spirituoto skysčio.
Na va, išbandėme Sebamed putas. Rezultatai - didžioji dalis luobelės nusiplovė.
Liko nedidelis gabaliukas, manau kitą kartą ir to neliks.

mums užteko vieną kart patepti vaikišku aliejuku, palaikyti kokią valandą ar porą. tada iššukuoti šukytėm ir išplauti galvyte.problemos neliko
pabandykit gal pavyks

Mums buvo tokia pat problema,bet labai greitai ją panaikinom,nors sako,kad iki mrtų vaikui turi pats luobelis išnykt.mes tepėm paprasčiausiu ricinos aliejumi ir po to su šukutėmis iššukuodavom.per vieną kartą pavyko,o buvo daug.Jau praėjo nemažai laiko,bet neatsinaujina.

as viena vakara patepiau vazelinu ir tankiom sukutem issukavau ir luobele dingo

aš irgi laukiau kol pati dings,bet labai jau lėtai o kadangi vaikinas gauruotas,tai net iššukuot nelabai eidavo.tai aš kelias dienas darydavau taip-iš ryto ištepu vai.aliejuku,ir laikau visą dieną,o vakare išplaunu.kitiems užtenka kelių valandų,bet ne musų galvai.dabar oda švari,graži,o reikėjo kokių4-5 pakartojimų.
As irgi laukiau kol ji isnyks pati
bet paskui viena mama pasake nieko tu nelauk nes gali buti ir bedu
tai vaikisku aliejumi patepiau, pamirkiau kokia 3 val ir issukavau. viskas kuo puikiausiai dingo. o ta mama pasakojo kad savo dukrytei irgi buvo pirmagime irgi sake kad pati luobele turi isnykti, bet pralauke iki metu ir ji neisnyko
o pasidare kieta pluta
ir turejo daug vargo kol ismirkino ja ir issukavo