Įkraunama...
Įkraunama...

Fabijoniškės:Vandenis

Na paaiškinkit man blondei tada, kaip ta eilė juda g.gif Tarkim, vaikeliukas ką tik gimė. Nueinat ir sakot: noriu po dvejų metų, t.y. 2010 rudenį, leisti jį į lopšelį. Lopšelyje yra 50 vietų, norinčių lankyti nuo 2010 rudens (t.y. gimusių tais pačiais 2008) yra kokių 100 vaikų. Jūs užsirašot 101-u numeriu. Kokiu būdu juda eilė? Norit pasakyti, kad 2010 rudenį jūs būsite eilėje ne 101, o tarkim 70-a ar 80-a? Kur dings tie 20-30 vaikų, kurie buvo prieš jus užsirašę?

Beje, iš Karuselių mane kaip tik išgrūdo ir net neregistravo, pasakė, kad vietų nėra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sekcija: 25 lapkričio 2008 - 18:45
QUOTE(Sekcija @ 2008 11 25, 18:44)
Na paaiškinkit man blondei tada, kaip ta eilė juda  g.gif  Tarkim, vaikeliukas ką tik gimė. Nueinat ir sakot: noriu po dvejų metų, t.y. 2010 rudenį, leisti jį į lopšelį. Lopšelyje yra 50 vietų, norinčių lankyti nuo 2010 rudens (t.y. gimusių tais pačiais 2008) yra kokių 100 vaikų. Jūs užsirašot 101-u numeriu. Kokiu būdu juda eilė? Norit pasakyti, kad 2010 rudenį jūs būsite eilėje ne 101, o tarkim 70-a ar 80-a? Kur dings tie 20-30 vaikų, kurie buvo prieš jus užsirašę?

Buna, kad tevai uzsiraso keliuose darzeliuose. Ir pvz i Vandeni nebeina. Ir i lopseli daug kas nejo, nors buvo uzsirase ax.gif Automatiskai apatiniai vaikai kyla aukstyn.
Atsakyti
QUOTE(Fanta* @ 2008 11 25, 19:46)
Buna, kad tevai uzsiraso keliuose darzeliuose. Ir pvz i Vandeni nebeina. Ir i lopseli daug kas nejo, nors buvo uzsirase ax.gif Automatiskai apatiniai vaikai kyla aukstyn.

Supratau smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(Deta_ @ 2008 11 24, 10:52)
Tai jeigu mano vaikas gims 2008 gruodi, o dirike jau nuo 2008 lapkricio 14 d. nepriima 2008 metu gimimo vaiku prasymu, yra normalu? DISKRIMINACIJA. Zinokit, ir vien is principo svarbu, kad tokias slykscias moteris i vieta pastatyti - mes kaip ne kaip gyvename demokratineje valstybeje, kur visiems taikomi vienodi istatymai, o ne taip, kad Vandenis leidzia sau tokia prabanga nepriimti prasymu, o vat Karusele, kaip vargse naslaitele, privalo ne tik priimti prasymus, bet dar ir visus imanomus kaltinimus susirinkti.

QUOTE(Sekcija @ 2008 11 25, 18:44)
Na paaiškinkit man blondei tada, kaip ta eilė juda  g.gif  Tarkim, vaikeliukas ką tik gimė. Nueinat ir sakot: noriu po dvejų metų, t.y. 2010 rudenį, leisti jį į lopšelį. Lopšelyje yra 50 vietų, norinčių lankyti nuo 2010 rudens (t.y. gimusių tais pačiais 2008) yra kokių 100 vaikų. Jūs užsirašot 101-u numeriu. Kokiu būdu juda eilė? Norit pasakyti, kad 2010 rudenį jūs būsite eilėje ne 101, o tarkim 70-a ar 80-a? Kur dings tie 20-30 vaikų, kurie buvo prieš jus užsirašę?

Beje, iš Karuselių mane kaip tik išgrūdo ir net neregistravo, pasakė, kad vietų nėra  g.gif

Diskriminacija. Bet ne dėl direktorės kaltės. Kaip ir sakiau – kas iš to kad priims tą prašymą, jei vis vien jokių šansų pakliūti. Na ir kas kad po poros ar trejų metų, kai pradėsit lankyti kažkas iš priekyje esančių nubyrės (sakykim iš 100-osios vietos pakilsit į 70-ąją) – tai nereiškia kad dar metus kantriai palaukę pateksit. Nepamirškit kad eilė ne bendra, o atskiros eilės kiekvienais metais gimusiems. Kiekvienais metais priima tik tam tikrą skaičių to amžiaus vaikučių. Kad aiškiau būtų šįmet į lopšelinę grupę buvo priimami 2006 (na ir gal vienas kitas 2007 metų pradžios) gimę vakučiai, o į darželinukus – 2005 ir 2006 gimusieji. O tie kurie nepateko iš 2004 metų eilės manau jau ir nebepateks (nesu tikra, bet berods Vandenyje nėra mišraus amžiaus vaikų grupės). Tiesiog grupės komplektuojamos iš to paties amžiaus vaikučių.
Atsakyti
Taip, eilė bendra, tik ne kiekvienas užsirašęs pageidauja leisti vaiką į lopšelį. Mūsų kaimynai buvo Nr.75, mes- 79. Jie į lopšelį nenorėjo, taigi mes pakilome į jų (ir visų kitų, kurie nėjo nuo 1,5metukų) vietą. O vat jiems tai nežinau ar dar bus formuojama papildoma darželinė grupė kitais metais verysad.gif . Kiek šiuo metu žadama- tai lopšelinukai pataps darželinukais ir bus tik viena jų grupė.
Atsakyti
Kap manot, ar yra sansu vaikuciui patekti i lopseli. Gime spali, 2008. Gyvenam Baltupio gatvej- tarsi Gintarelis priklausytu. Bet mums zymiai arciau Vandenis doh.gif nes ta gatve ILGA, o jie vis tiek pagal gatves skirsto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurelyy @ 2008 11 14, 20:04)
Mes taip pat lankom darzeli Vandeni nuo 1,5 m,  smile.gif tai kas liecia darzeli tikrai gan visos grupes suremontuotos, baldukai vis atnaujinami, sale sutvarkyta, koridorius taip pat. Baseinas yra, bet tik pavaiksto keleta sav ir iskrato suserga, bet labai patinka vaikui, tiesiog praso i baseina.  mirksiukas.gif Kas liecia aukletojas tai tikrai labai neblogos, pvz: Ingrida, Janyte na ir Stasele. O apie direktore nuomones taip ir nepakeiciau, jau kaip vaikstom, tai tipo mandagiai uzkalbina vaikucius, jei vyksta susirinkimas tai vienintele tema pinigai, pinigai ir pinigai, kad dar reikia pinigeliu ten, ir ten ir t.t. Matosi nagla, issipusciusi, kabinetas vos ne euroremontas (kaip skaiciau kazkieno pasisakymus). Bet visumoj esam patenkinti, nes vaikas labai nori eiti i darzeli, vadinasi jai ten gerai, o kas liecia uzklasine veikla, tai daug eilerastuku mokinasi, soka salej, dainuoja ir seip visokiais rankdarbiais uzsiima  4u.gif

g.gif Nezinau kur viskas taip grazu, bet bent jau lopselio grupe (maniske eina nuo s.m. rugsejo i si darzeli) tai tikrai neblizga naujais baldeliais, zaislais ir pan schmoll.gif Bet sie daiktai tai tiek to, bet vat man galva labiausiai skauda del saltu patalpu blink.gif Vaika palieku aprengta trim sluoksniais unsure.gif O po pietu miegelio atsikelia visa susalusi... O aukletojos vaikams siulo pagerti SALTOS arbatos ar kompotuko blink.gif Man keista, kad mama atvedusi sveika vaika, po poros dienu turi imti biuleteni, nes vaikas PERSALO DARZELIO GRUPEJE blink.gif blink.gif Kur tai matyta???

Gal kas zino, ar yra kokie teisiniai aktai nustatantis privaloma temperatura darzelio patalpose??? Nes man attodo, kad yra smarkiai prisuktas sildymas (taupymo sumetimais), o kencia vaikuciai unsure.gif

Aisku, galima vel rasyti apie lesu trukuma ir t.t., bet manau pirmiausiai turetu rupintis paciu maziausiuju gerove (nes ju imunine dar l. silpna), t.y. keisti langus ar bent jau gerai juos apkamsyti, o ne baldelius pirkineti. Ar bent jau parinkti vieta grupei geresne.

Man po poros menesiu pakito nuomone, kuria buvau susidariusi pries tai, kol dar nelankem sio darzelio. Pateikiama info (pvz. direktores), kaip viskas yra grazu, kiek pagirimu yra gauta, o kad vaikai elementariai sala grupeje ir negauna silto gerimo dazniau bunant tokiom salygom, tai nematoma ir negalvojama kaip tai spresti blink.gif

Reiks nupirkti virduli, sakau, kad bent jau vaikas gauti siltos arbatytes grupeje...

O auklytes cia tai tikrai labai malonios ir geros drinks_cheers.gif Tik mazai kas nuo ju priklauso...
Atsakyti
O gal kas zino,kaip cia su tais niezais ir utelem?
Atsakyti
QUOTE(saulle @ 2008 11 30, 20:30)
O gal kas zino,kaip cia su tais niezais ir utelem?

Dar nei niežų, nei utėlių neparsinešėm ok.gif .

Kristal, jei auklėtoja leis pirkti arbatinuką, pasakyk---> galim pinigus mestis per pusę. Mes irgi trim sluoksniais vaikštom apsikutoję ph34r.gif.
Atsakyti
Gal pasiūlyti langus apkamšyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soul: 01 gruodžio 2008 - 07:19
QUOTE(Soul @ 2008 12 01, 08:09)
Dar nei niežų, nei utėlių neparsinešėm  ok.gif .

Kristal, jei auklėtoja leis pirkti arbatinuką, pasakyk---> galim pinigus mestis per pusę. Mes irgi trim sluoksniais vaikštom apsikutoję  ph34r.gif.

Mes irgi kol kas svarus (tpfu tpfu tpfu...) Bet auklytes klausiau, tai sake, lyg kitoje grupeje kazkur tikrai buvo atvejis toks su niezais... tik nieko jos sakyti daugiau negali unsure.gif
Pasitikslinau, tai sake visi vaikuciai siais metais miega SAVO lovytese, tai man ramiau tapo truputi, nes praeitais metais sioje grupeje keliavo vaikai per lovytes, kadangi daug ju buvo.

Uzklausiau aukletojos, tai palaimino arbatinio pirkima smile.gif Tai gruodzio 3 d, atvesiu arbatini jau thumbup.gif Sakau paziuresiu koki ~40 Lt., kad jau normalesnis butu truputi ax.gif
O tada jau uzklausiu kitu teveliu, jei nores/gales, tai pasidalinsim islaidas pirkimo pagal ceki 4u.gif
Dar viena mamyte sake tikrai prisides prie pirkimo drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Soul @ 2008 12 01, 08:16)
Gal pasiūlyti langus apkamšyt  g.gif

Kiek maciau, tai langai grupej jau yra apklijuoti, tik neasku ar sandariai tai atlikta... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2008 11 28, 14:55)
<...> Vaika palieku aprengta trim sluoksniais  unsure.gif  O po pietu miegelio atsikelia visa susalusi... O aukletojos vaikams siulo pagerti SALTOS arbatos ar kompotuko  blink.gif  Man keista, kad mama atvedusi sveika vaika, po poros dienu turi imti biuleteni, nes vaikas PERSALO DARZELIO GRUPEJE  blink.gif  blink.gif  Kur tai matyta???

Gal kas zino, ar yra kokie teisiniai aktai nustatantis privaloma temperatura darzelio patalpose??? Nes man attodo, kad yra smarkiai prisuktas sildymas (taupymo sumetimais), o kencia vaikuciai  unsure.gif

Nu vadinasi mūsų vaikučiai grupiokai mirksiukas.gif
Dėl šalčio labai nesiskundžiu – aprengiu trim sluoksniais, šaltu sezonu tai normalu, nemanau kad kituose darželiuose yra kitaip. Dėl sirgimų, susirgo ne dėl peršalimo, o todėl kad pusė grupės vaikų sloguoja ir kosti. Ir dar keistas vienos iš auklėtojų požiūris – ji net nustebo kad mes dėl slogos biuletenį ėmėm, pasak jos kiti vaikučiai eina su slogom ir tik jau kai rimtai suserga (t.y. slogos komplikuojasi iki plaučių uždegimų ir ligoninių), jau tada neina blink.gif Vat čia tai blogai, turėtų nepriimti su didele ir pūlinga sloga. Tada ir kiti mažiau sirgtų. Gi mūsų lopšelinukai nelabai ir nosytę moka išpūsti. Ir dar nepatinka kad į lauką retai eina. Bet pasak pačių auklėtojų joms sunku sužiūrėti tokį didelį būrį mažylių, nes yra tokių aktyvistų, kuriems lauke reikia kone individualaus prižiūrėtojo doh.gif
Bet visumoje kol kas nesigailiu kad lankom šį darželį. Jei mažoji ryte noriai eina ir po ligos ilgiau pabuvusi namuose su džiaugsmu keliasi, nes galės eiti pas „lialias“, tai vadinasi viskas gerai bigsmile.gif
Atsakyti