Įkraunama...
Įkraunama...

Nesveika veido odos spalva... kaip kovoti?

o pas mane stai tokia problema: iki kokiu 12 metu idegdavau labai greit, vaiksciodavau kaip negriuke. veliau kazkas labai pasikeite, nes kiek bebuciau ant saules, labai nezymiai idegu. Tuo metu kai esu ant saules oda parausta, grizti namo, atrodo raudonumas praeis ir rusvumas atsiras, bet ne, kita diena atsikeli ir vistiek balta...nesuprantu kaip tai gali buti...dabar man jau 21m. mano tevas, jo sesuo yra labai baltos odos, ir jie ant saules budami paraudonuoja labai ir jiem tada skauda oda. Sakau, gal vaikystej mano oda buvo kaip mamos( ji be jokiu problemu idega graziai) o paauglystej pasikeite kazkas ir i teva nuejau....? g.gif vaiksciojau i oliariuma, po 10 kartu atrodziau taip, kaip mano sese po kokiu 3 kartu soliariume atrodo...siaip kunas dar vienu tonu tamsesnis, bet jau veidas baltas kaip sniegas. tenka pudra tepliotis, o taip atsibodo, ir rubus tepa ta pudra, ir odai negerai ir taip laiko daug uzimas. taip noretusi but rudesnei. girdejau, kad yra kazkokie keratino vitaminai pirkt, bet daugiau nieko nezinau.nieko nesuprantu.padekite. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 06 28, 14:00)
o pas mane stai tokia problema: iki kokiu 12 metu idegdavau labai greit, vaiksciodavau kaip negriuke. veliau kazkas labai pasikeite, nes kiek bebuciau ant saules, labai nezymiai idegu.

Primena mano situaciją.

Aš taip pat vaikystėje ir paauglystėje labai greit ir gražiai įdegdavau. Įrudusi vaikščiodavau visus metus. Tačiau nuo kokių 15 metų nebesu linkusi taip greit įdegti. Įtariu, kad mažiau būnu ant saulės. Vaikystėje visas laisvalaikis vasaros metu ir tebūdavo lauke. Nors ir visas kūnas įdega sunkiau, veidas vis vien yra keliais tonais šviesesnis. Labai didelės problemos tame nematau, nors ir norėtųsi būti šiek tiek tamsesne, nes dažnai iš aplinkinių susilaukių nejaukių komentarų: "Kodėl tu tokia išbalusi? Gal sergi? Gal nevalgai?" ir pan. Turiu tokių spėlionių, kad veido skaistumas galėjo atsirasti dėl tam tikrų veido priežiūros priemonių, kurių pagalba paauglystėje pradėjau gydyti spuogelius. Kaip žinia, daugumoje priemonių būna kažkokių rūgščių, tam tikrų ingredientų, kurie skaistina, balina odą (ne itin tame nusimanau). Pastebėjau, kad net savaiminio įdegio kremas nesilaiko taip ilgai, kai naudoji tokias veido priežiūros priemones. Pastaraisiais metais tokių veido priežiūros priemonių nebenaudoju, tačiau vis tiek veido oda pas mane yra itin šviesi. Žinoma, mano mityba taip pat nėra labai subalansuota, o tai irgi turėtų įtakoti veido odos spalvą.

Kaip ir minėjau, per daug dėl to nesikankinu, pudrą naudoju tik retkarčiais, vaikštau balta ir tiek. Tačiau iš ties įdomu, kodėl šitaip pasikeičia odos spalva ir polinkis į įdegį.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 06 28, 14:00)

Beta karotenas - vitamino A provitaminas. " Vitamino A trūkumas pasireiškia ir odoje - oda tampa blyškesnė, sausesnė. Pagrindinės vitamino A trūkumo priežastys yra dvi - nevisavertė mityba arba sutrikęs jo pasisavinimas iš žarnyno. Vitaminas A ir beta karotenas yra antioksidantai. Jų antioksidacinis poveikis labai reikšmingas saugant akis ir odą nuo žalingo aplinkos teršalų, ultravioletinių spindulių poveikio. Todėl beta karoteno papildomai vartojama vasarą, kaitinantis saulėje ar lankantis soliariumuose. Jis padeda gražiau įdegti, išlaikyti odos švelnumą ir saugo odą nuo kenksmingų spindulių."
Atsakyti
skaisciai odai tureti:
1. mityba (darzoves, vaisiai, proteinas, angliavandeniai)
2.vanduo
3.ne cigaretems!
4.ne alkoholiui
5. ne naktiniam gyvenimui
6. daug miego, daug gryno oro,
7. harmoninga asmenybe, t.y kuo maziau stresu, pykcio, pavydo..

taip, visko turet neimanoma, bet galima pasistengti mirksiukas.gif

Pablyskusi oda rodo a vit arba gelezies trukuma. Galima anemija arba mazakraujyste. Grauzit morkas ir burokelius, gerkit zuvu taukus.
taip pat nepakenktu skaistinamoji ar gaivinamoji veido procedura paribkta speciailsto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusele: 03 liepos 2010 - 12:16
QUOTE(Tendre @ 2007 11 07, 10:57)
Mano oda ziema pasidaro ir blyski schmoll.gif  bet daugelio lietuvaiciu oda yra sviesi. Jei oda butu papilkejusi, tai matyt galima butu su tuo kovoti, o dabar... as matau tik dvi iseitis: vaikscioti pabalusiai arba pasitelkti kosmetika/soliariumus
Tai kai oda pradeda balti naudoju arba skysta pudra ar kompaktine, dar turiuy egipto zemes.Aisku, butu smagu jei nereiktu mozotis smile.gif nors kartais man tai labai patinka ax.gif

Norejau paklausti, gal kuri bandėte tą stebuklingą Bežos germanio lazdelę. Labai būtų smagu sužinotiatsiliepimus ax.gif
Atsakyti
4u.gif

Prie viso teisingo Dusele sąrašo dar:

Pabandyk rinktis veido priežiūros priemones, pagamintas su baziniu erškėtuogių aliejumi (Rosa rubiginosa), suteikiančiu odai sveiką spalvą.
Atsakyti
Mano oda is tamsesniu, tai ir ziema atrodau lyg vaiksciociau i soliariumus smile.gif , o vasara spalvyte isvis super pasidaro ir be ilgu deginimusi smile.gif
Atsakyti
O kaip kovoti su papilkejusia veido oda? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 03 30, 10:38)
O kaip kovoti su papilkejusia veido oda? smile.gif

Oi, čia viso komplekso priemonių reikės tongue.gif

Sorto, miego, maisto ir tik tada - kosmetinių priemonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaya @ 2012 04 05, 18:33)
Oi, čia viso komplekso priemonių reikės tongue.gif

Sorto, miego, maisto ir tik tada - kosmetinių priemonių smile.gif

Pirmiausia matyt mest rukyti teks smile.gif blush2.gif
Atsakyti
nors esu tamsiaode ir greit degu , bet nesveikuojanti veida nuo vaikystes pajuode paakiai ir nelygios spalvos oda sudaro.
ka -gelbeja soliariumas , vasara saule.o jei pasidazau tada visai nieko merga lotuliukas.gif
Papildyta:
beja mastau isigyti BB abna tonalini krema, su spalva, manau tai irgi iseitis
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 06, 09:14)
Pirmiausia matyt mest rukyti teks smile.gif  blush2.gif

Va va, nuo rukymo reik pradet, nes jis ir suteikia pilka spalva. Pamenu kai rukiau ir meciau po savaites oda paskaistejo.
Atsakyti