Parvežė mums lauktuvių kaštonų, tačiau nepasakė, kaip, kiek ir kur juos kepti Žinau, kad gatvėse tai ant žarijų kepa, o namuose... Gal kuri patartumėt?
Yra tokios keptuves, kastainiams kepti: su skylutem. Tiksliau lengva pasidaryt ir patiems tokia: pigioje keptuveje prigrezti daug skyluciu ir viskas. Keptu skonis neblogas, bet... Man skaniausia vis tiktai orkaiteje. Kastonus reikia BUTINAI ipjaut, nes kitaip ikaite sprogines (ypac nemalonu jeigu tai nutinka burnoje isbandytas reikalas) . Taigi, ipjaunami, ant ju uzberiu truputi druskos (istraukia dregme) ir pasauni i karsta orkaite kokioms 20 minuciu. Kepimo laikas priklauso ir nuo to, kokio sviezumo yra tie kastonai. Kuo daugiau sudziuve, tuo maziau turi kepti orkaitej, nes kitaip sukieteja. Taigi, reiketu paragauti.Iskepe, man labai patinka su raudonu vynu, truputi uzbarstant ant kastonu druskos (tos, su kuria kartu kepe).
Siaip galima ir virti pasudytam vandeni Tik geriausia tada nupjauti vienoj pusej luobele, labai patogiai i burna isispaudzia - kaip saulegrazos Kiek laiko virti nebepamenu, bet nesunku patikrint.
Haifa, su mesa, man ju skonis visiskai nepanasus.Nors labai priklauso ir nuo rusies, ir nuo paruosimo budo. Yra ir kastainiu desertu, deja neteko niekad ragaut. Tarp kitko, juos galima valgyti ir zalius, kaip riesutus.
Isbandziau tuos konservuotus pagal recepta, kuris ten ir buvo parasytas. labai skaniai gavosi, nors jie visai nepanasus i tuos kastonus, kurie su lukstais buna.