Laba grazus, kai gim musu pirmagime, tai tris sav Gertrūdė buvo(pakeista galune svelniau skamba). bet del amseniniu priezasciu teko sio vardelio atsisakyti nors ir gimio liudijimas buvo nuvestas daryti, zodziu paskutine akimirka is Gertrūdės tapo Austėja.
Na man Gertrūda labai jau "riebus" vardas
pas vaika grupeje buvo mergaite tokiu vardu, tai kadangi ji pati ne coliuke, tai jai visai tiko
siaip savo vaiko tokiu vardu nepavadinciau.

Man ir šis vardas nelabai gražus. Mergaitei norėtusi šiek tiek švelnesnio

QUOTE(chiuncia @ 2010 02 18, 14:06)
Na man Gertrūda labai jau "riebus" vardas
pas vaika grupeje buvo mergaite tokiu vardu, tai kadangi ji pati ne coliuke, tai jai visai tiko
siaip savo vaiko tokiu vardu nepavadinciau.

man irgi, iškart asociacijos kaip su kokia helga ar brunhilda -

Man skambesys irgi nepatinka sito vardo. Tas galas -trūda taip kazkaip....
O trumpinys Gerda - grazu
O trumpinys Gerda - grazu
man tai grubus lb
Gertruda man asocijuojasi su stampia mergaite ar moterimi
(nieko nenoriu izeisti)

mano dukriuko vardas Gertruda. Ir neleidziam su MB niekam trumpinti jokiom Gerdom ar Gertom. Kazkada tos mazos mergaites uzauga... tampa moterimis. Ir musu nuomone, savarankiskai moteriai visai tinka astrus, senovines kilmes vardas...
Beje, norincias pavadinti siuo vardu mamas, galiu padrasinti - daugiau girdesite atkalbinejimu, bet as tikrai nesigailiu... literaturoje taip pat sis vardas nera labai retas - tegu ne visada gerieji personazai tai buna, bet kiek teko susidurti - stiprios asmenybes... (kad ir sekspyro "hamletas")

Vardas tikrai "sunkus'', ne Teja, Leja, Meja, kazka saukt butu smagu, bet savo vaiko nevadinciau