Įkraunama...
Įkraunama...

Šeškinė: Kodėlčiukas

Labas 4u.gif norejau paklausti, kiek darzelio grupese vaikuciu? ypac domina paruosiamosios grupes. aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(posa @ 2007 12 11, 11:47)
As tikrai nieko pries, kad juos moko rengtis. Tai tik sveikintina. Bet kai visas pulkas jau apsirengusiu stovi ir prakaituoja.... As pati du vaikucius priziurejau, tai ziema arba rengdavau palaipsniui, kad nestovetu vienas kuris apmuturiuotas, arba aprengusi isleisdavau i balkona, kol kita aprengsiu. Bet zinot, kuo maziau vaiku grupej, tuo po to joma legviau dirbti...
Tikrai, yra ir puikiu aukletoju. Tik zinot, kazkaip tie geri dalykai maziau pastebimi ir sirdies del ju neskauda... Todel ir bedavojames, kaip blogai tas ar anas... O apie gerus dalykus papasakoti ir pamirstam.
Todel papasakosiu ir geru dalyku apie si darzeli, kad neatrodytu, kad ten labai blogai. Taip, problemu yra, kaip ir visur, bet jei butu laaaabai blogai, savo vaiko ten nevesciau. Apie visa darzeli pasakoti negaliu, tik apie savo grupe ir savo vaika galiu papasakoti. Mano sunus darzeli lanko jau antri metai. Pradejo, kai jam buvo 3,5 metu. Priprato labai sunkiai. Jis super jautrus vaikas (ir cia ne mano, kaip mamos, nuomone, o neurologo "diagnoze"). Privargau kol priprato prie darzelio, bet dabar labai noriai ten eina. Daug drasesnis, savarankiskesnis pasidare. Labai buna grazios vaikuciu sventes, aukletojos tikrai daug padirbeja su jais pries kiekviena svente. Mano sunus lanko sokius darzelyje, na uz juos reikia moketi teveliams, bet labai faina ju vadove, tikrai super moka dirbti su vaikuciais. Tai pat dar lanko ir niat-nam vietnamietiska manksta. Kokiu tik pratimu neprirodo grizes! Treneris grieztas, bet sunui jis labai patinka - autoritetas. Jei treneris pasake - sventa. Dar labai dziaugiuosi logopede. Irgi labai maloni moteris, dirba puikiai. Aukletojos abi geros moterys, tik viena is ju daug uzsiima ir dirba su vaikasi, o kita tiesiog pabuna su jais... Seimininkute labai gera ir sauni moteris. Kad dar isguitu kas is to darzelio ta sena tarybini poziuri i kai kuriuos dalykus, manau butu visai neblogai. Zinoma, labai truksta darzeliui pinigu viskam. Savivaldybes finansavimas - minimalus. Darzelio langai keiciami ir siokie tokie remontai atliekami uz tevu pervestus 2% is mokesciu valstybei, kuriuos galima skirti kam nori. O maziausiai lieka zaislams, knygoms, ugdymo priemonems. Todel mes, tevai, siek tiek bandom ta dalyka pataisyti. Arba patys nuperkam zaisliuku ir knyguciu, arba surenkam pinigeliu ir nuperkam. tai vat toks tas darzelis. Nera labai blogai, bet zinoma, visada norisi dar geriau. O ypac savo vaikams  4u.gif

tikra tiesa
Atsakyti
QUOTE(Inguze @ 2007 12 11, 20:09)
Mes lankom si darzeli ir viskas gerai einasi ir aukletojos geros , ir vaikas nori eiti i darzeli, bet man juokas ima kai skaitau JOLITOS.MARTINOS  zinutes apie darzeli ir aukletojas, juk pati kaip rasei priziuri vaikus , tai kokia prieziura jei tu istisom dienom tik stebi pro langa aukletoju darba?

taip matau,nes visada einame i lauka pro darzeli ir pareiname pro darzeli.Turbut nesu akla,kad nematyciau smile.gif O kur parasyta,kad stebiu istisom dienom smile.gif Tiesa kai maciau,kaip isejo vaikas is darzelio tada net nedirbau su vaikuciais smile.gif tai buvo ne siais ir ne praeitais metais.
O jei nepatinka tai ka rasau....tai juokites...garsiai juokites... smile.gif kad butumete geresne ir nelistumete i asmeniskumus smile.gif
Atsakyti
Dar pastebejau, kad kai kurios mamytes skubat kritikuoti, o apie smulkmenas nepagalvojat? Sakot, kad kai eina i lauka pirmi aprengti vaikai prakaituoja kol likusius aprengia, o nepagalvojat, kad nera paprasta 15vaiku apreng vienu metu ir per trumpa laika. As saviske viena kol aprengiu jau bunu visa slapia. O per susirinkima kaip tik aukletoja prase teveliu, kad kuo patogiau rengtu vaikus (kad batukai butu ne su raistukais, o su lipdukais, kad uztrauktukas butu nestringantis, kad pirstinytes butu ne pirstuotos, kad aprengti butu kuo lengviau ir patogiau), tada greiciau aprengia ir maziau prakaituoja. Argi tai ne tiesa? Vasara aisku daug paprasciau. O lauke nebutinai jie turi visa laika tik ratuku zaisti ar pan. Leiskit jiems issilakstyti, issidukti. Gal vienas nori suptis, kitas karstytis, nejaugi tai problema, kad aukletoja neveda kieme ratelio? Stenkites buti supratingesnes aukletojoms, juk ju darbas be galo sunkus, vaiku juk daug, visi skirtingi. As pati kol neturejau savo vaiko, anksciau keleta metu esu dirbusi aukle namie, ne patys graziausi tie atsiminimai, tai neklauso, tai nevalgo, tai graziai kol prikalbini, tad suprantu ka reiskia dirbti su vaikais. Visu neprinesiosi, neprimyluosi ir meiles "kibirais" nepridovanosi.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 12 12, 13:01)
taip matau,nes visada einame i lauka pro darzeli ir pareiname pro darzeli.Turbut nesu akla,kad nematyciau smile.gif O kur parasyta,kad stebiu istisom dienom smile.gif Tiesa kai maciau,kaip isejo vaikas is darzelio tada net nedirbau su vaikuciais smile.gif tai buvo ne siais ir ne praeitais metais.
O jei nepatinka tai ka rasau....tai juokites...garsiai juokites... smile.gif kad butumete geresne ir nelistumete i asmeniskumus smile.gif

Nekreipkit dėmesio irnesakyk.gif Kažkodėl man, perskaičius, kad matot, ką auklėtojos veikia, neatėjo tokia mintis, jog daugiau nieko neveikiat, o tik stebit.Tiesiog, kai kurie žmonės išsakytas mintis dar sugeba painterpretuot savaip mirksiukas.gif
Atsakyti
Beabejo,jau rasiau,kad yra ir puikiu aukletoju. smile.gif ir vaiku grupeje daug,tad reikia issivesti sistema,kaip aprengi,kad nesusiltu,juk tikrai viskas imanoma.As vat iki siol atsimenu puikia auklyte..is lopselines grupes......tikrai puiki,vaikai patenkinti buvo ir kiekvieni teveliai iseidami is lopselio grupes prasydavo perkelti kartu ir ta auklyte...deja ji likdavo lopselio grupeje.Tad reiskias imanoma dirbti su meile,bet juk ne visi dirba pagal pasaukima unsure.gif Ir vyresnese grupese buvo puki aukletoja Roze ...sunus iki siol mena graziu zodziu...bet ne visos oi grazu ne visos aukletojos yra tokios puikios unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Treja @ 2007 12 12, 12:11)
Nekreipkit dėmesio irnesakyk.gif Kažkodėl man, perskaičius, kad matot, ką auklėtojos veikia, neatėjo tokia mintis, jog daugiau nieko neveikiat, o tik stebit.Tiesiog,  kai kurie žmonės išsakytas mintis dar sugeba painterpretuot savaip mirksiukas.gif

aciu mirksiukas.gif ...kai kurie zmones pamirsta,kad net priziurint vaikucius auklyte turi dar ir pietu pertauka mirksiukas.gif ..kol vaikuciai miega mirksiukas.gif ir akis,kad kai eini i lauka viska pastebetum mirksiukas.gif
o darbas su vaikais yra tikrai sunkus ir atsakingas,tad tiek sau,tiek kitom aukletojom/auklem keliu itin didelius reikalavimus..aisku to nebuvo,kai ko nemaciau,kai mano sunus lanke..jauna gal buvau ir viskas tiko lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 12 gruodžio 2007 - 13:17
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 12 12, 13:12)
Ir vyresnese grupese buvo puki aukletoja Roze ...sunus iki siol mena graziu zodziu...bet ne visos oi grazu ne visos aukletojos yra tokios puikios unsure.gif

Apie šitą auklėtoją ir dabar girdžiu puikių atsiliepimų, šįmet ji turi paruošiamukus
Mūsų irgi geros auklėtojos, neturiu jokių priekaištų.Kūrybingos, su vaikais užsiimama, o kokie spektakliukai būna wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2007 12 12, 12:16)
Apie šitą auklėtoją ir dabar girdžiu puikių atsiliepimų, šįmet ji turi paruošiamukus
Mūsų irgi geros auklėtojos, neturiu jokių priekaištų.Kūrybingos, su vaikais užsiimama, o kokie spektakliukai būna wub.gif  wub.gif

drinks_cheers.gif taip kai gera aukletoja tai smagu ir pagirti mirksiukas.gif Noreciau,kad pas ja eitu ir mano mergina rolleyes.gif o vat daugeliu kitom(aisku ne visomis) nelabai pasitikiu unsure.gif ,bet ne visas ir pazistu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 12 12, 13:19)
drinks_cheers.gif taip kai gera aukletoja tai smagu ir pagirti mirksiukas.gif Noreciau,kad pas ja eitu ir mano mergina rolleyes.gif o vat daugeliu kitom(aisku ne visomis) nelabai pasitikiu unsure.gif ,bet ne visas ir pazistu rolleyes.gif

Mes lankom "Giliukų " grupę, auklėtojos Dalia ir Eglė. O aš kadangi nesu iš tų pretenzingų mamyčių, tai labai didelių reikalavimų ir nekeliu. Turiu pažįstamų, kurios gyvena užsienyje ir ten leidžia vaikus į darželius, tai ten auklėtojų visas darbas yra vaikų priežiūra.Apie jokius ten lavinimus ir ugdymus, ar kokių švenčių rengimus niekas net nekalba doh.gif Taip kad mūsų auklėtojos tikros šaunuolės (nu ne visos aišku)
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2007 12 12, 12:24)
Mes lankom "Giliukų " grupę, auklėtojos Dalia ir Eglė. O aš kadangi nesu iš tų pretenzingų mamyčių, tai labai didelių reikalavimų ir nekeliu. Turiu pažįstamų, kurios gyvena užsienyje ir ten leidžia vaikus į darželius, tai ten auklėtojų visas darbas yra vaikų priežiūra.Apie jokius ten lavinimus ir ugdymus, ar kokių švenčių rengimus niekas net nekalba doh.gif Taip kad mūsų auklėtojos tikros šaunuolės (nu ne visos aišku)

drinks_cheers.gif vat situ nepazistu mirksiukas.gif bet...issidemesiu,jei sakai,kad geros.tada as irgi nekeliau,kaip sakiau dideliu reikalavimu,na eina,viskas lyg gerai,tik poto kazkaip pamaciau,kaip ten kas.....ai svarbiausia,kad yra dar geru aukletoju mirksiukas.gif ...jo o uzsienyje tada is vis nekas doh.gif ...tad mes cia sokineti neturetumeme tada is vis lotuliukas.gif
Atsakyti
po paskutiniu perskaititu postu net ivaizdis darzelio pasikeite thumbup.gif Nes pries tai atrode, kad ne darzelis o baubas kazkoks blush2.gif
Atsakyti
Niekas ir nesako, kad darželis kaip koks baubas, viena auklėtoja super, o kita tikrai su svetimais vaikais nepersistengia. Kuo vaikų daugiau serga, tuo joms lengviau dirbti. Tik taip galiu paaiškinti tokią situaciją: lauko durys praviros, langai ir, o vaikai ant kilimo sėdi.
Atsakyti