Tvarka tenka ivedinet kasdien!
Ryte apsitvarkau kol vyr. mokykloje. Kita ryta vel tas pats! Nepernesu jai dulkes kur pamatau, jai indai stovi kriauklej. Negaliu ramiai sedet, kol neisivedu tvarkos. Kaip mano mama sako: tokia moters dalia!

maniskiui dar tik metukai bet jau pradedam mokinti kad reikia i vieta zaisliukus savo padeti
na aisku kad dar nelabai to supranta bet kai kada atidaro koky stalciu ar spinta ir graziai padeda savo viena kita zaisliuka
manau reikia tik laiko ir kantrybes

QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2008 03 07, 13:33)
o kur daugiau leist kai nera ka veikt?o tvarkymasis nemanau kad yra "vejas"

Kasdien tvarkausi minimaliai, o jau rimtai tik savaitgaliais, nes po darbo parejus tikrai nera jegu pulti prie siurblio, ar sluotos tvarkyti kambariu. Vaiko zaislus tvarkomes abi, padeda surinkti

Pas mus knygutes ir piesimo popierius padeti zemai spinteleje, zaislai - dezeje. Ant zemes patiestas kilimelis su seses barskuciais, tai dideles netvarkos kaip ir nera
Aisku, uzeina kartais noras viska perziureti, bet paskui tvarkomes abi. jei nepadeda tvarkytis, zaisliukai keliauja i siuksliu deze
(uztenka tik ispeti, tada greit susirenka) arba iseina pas kitus vaikucius

Jo.... mes irgi susidurem su ta pacia problemyte- kaip optimaliai pritaikyti namus kad butu patogu visiems seimos nariams...
As stengiausi namus pertvarkyti taip, kad visur daugiau-maziau tiktu zaisti mano kleckiukui ir tik keleta drauziamu vietu (1kambari 1-2 kur grieztai negalima, pvz. kompo laidai po rasomu stalu, virtuveje spintele kur siuksliu deze stovi, duse- tuoletas, kambaryje stalas. Ten as neleidziu isisukti niekada ir jis tai gerai zino, priliecia ta daikta ir laukia mano reakcijos (kol kas tikriausiai
).
O visa kita tvarkomes taip:
1. Zaislu deze- greita ir efektyvi tvarkymosi priemone. Beje geriausiai tureti 2- o duoti zaisti tik su 1. Maziau netvarkos vienu metu. Beje keciant ziaslus lengviau islaikyti vaiko demesi, susidomejima (na bent kuri laika)
2. Valgome tik savo keduteje- isvengiu maisto ismetymo ir netvarkos namuose. Tai taip pat padeda vaikui igyti rutina, kad valgoma keduteje, kad maistas nera zaislas. Isimtis taikome kai ateina i svecius mazieji draugai.
3. Keleta stalciu padariau leistinus vaikui kraustyti, kas draudziama- keliu aukstai,o kas retai naudojama- is stalciu issukau rankineles (bent jau kuriam laikui, nes mano kantrybe surintineti daiktus irgi seniai baigesi
), i spintutes idejom uzraktus ir pan...
4. Svarbiausia Nepersistenkti. Jei mama isitempus- isitempes ir mazylis.... Truputis netvarkos ir atsipalaidavimo nepakenks. Kai mano nervai nebeatlaiko zirzimo ir zujimo po namus spaudimo keliu klecka i vezima ir einu bent pusvalandziui lauk is namu- ar iki parduotuves pieno, ar pas drauge,ar i parka....
Kantrybes visom
P.S. gaila kad jos nera prikti vaistineje
As stengiausi namus pertvarkyti taip, kad visur daugiau-maziau tiktu zaisti mano kleckiukui ir tik keleta drauziamu vietu (1kambari 1-2 kur grieztai negalima, pvz. kompo laidai po rasomu stalu, virtuveje spintele kur siuksliu deze stovi, duse- tuoletas, kambaryje stalas. Ten as neleidziu isisukti niekada ir jis tai gerai zino, priliecia ta daikta ir laukia mano reakcijos (kol kas tikriausiai

O visa kita tvarkomes taip:
1. Zaislu deze- greita ir efektyvi tvarkymosi priemone. Beje geriausiai tureti 2- o duoti zaisti tik su 1. Maziau netvarkos vienu metu. Beje keciant ziaslus lengviau islaikyti vaiko demesi, susidomejima (na bent kuri laika)
2. Valgome tik savo keduteje- isvengiu maisto ismetymo ir netvarkos namuose. Tai taip pat padeda vaikui igyti rutina, kad valgoma keduteje, kad maistas nera zaislas. Isimtis taikome kai ateina i svecius mazieji draugai.
3. Keleta stalciu padariau leistinus vaikui kraustyti, kas draudziama- keliu aukstai,o kas retai naudojama- is stalciu issukau rankineles (bent jau kuriam laikui, nes mano kantrybe surintineti daiktus irgi seniai baigesi

4. Svarbiausia Nepersistenkti. Jei mama isitempus- isitempes ir mazylis.... Truputis netvarkos ir atsipalaidavimo nepakenks. Kai mano nervai nebeatlaiko zirzimo ir zujimo po namus spaudimo keliu klecka i vezima ir einu bent pusvalandziui lauk is namu- ar iki parduotuves pieno, ar pas drauge,ar i parka....
Kantrybes visom

P.S. gaila kad jos nera prikti vaistineje

QUOTE(romanciuke @ 2007 11 05, 11:39)
sveikutes...
zinot, iskilo toks klausimas ar man cia vienai jau i depresija varo tas tvarkymasis ir pastovus ''BARDAKAS'' ar yra ir daugiau tokiu. Gyvenam nuosavame name, kuriame tarp kambariu nera duru, tai visuos kampuos ir apversta... visos spinteles isverstos ir viskas ismetyta.... kai mazoji uzmiega susitvarkau, bet tai atima labai daug laiko, dar mokinuos, tai neber net laiko ne pasimokint, o ka jau kalbet apie pailsejima... ir taip kartais pavargstu vien nuo tos netvarkos, kai gali tvarkytis ir tvarkytis.... kaip jus su tuo susitvarkot? ar neapsesta kasdienine depresija? o gal as per daug smulkmeniska?
na zodziu.... papaskokit, kaip jums sekasi tavrkytis su tokio amziaus mazyliais...

zinot, iskilo toks klausimas ar man cia vienai jau i depresija varo tas tvarkymasis ir pastovus ''BARDAKAS'' ar yra ir daugiau tokiu. Gyvenam nuosavame name, kuriame tarp kambariu nera duru, tai visuos kampuos ir apversta... visos spinteles isverstos ir viskas ismetyta.... kai mazoji uzmiega susitvarkau, bet tai atima labai daug laiko, dar mokinuos, tai neber net laiko ne pasimokint, o ka jau kalbet apie pailsejima... ir taip kartais pavargstu vien nuo tos netvarkos, kai gali tvarkytis ir tvarkytis.... kaip jus su tuo susitvarkot? ar neapsesta kasdienine depresija? o gal as per daug smulkmeniska?

Nervina kartais, kai per žaislus neina kojos padėt net, bet pedantiškai nesitvarkau ir nelakstau paskui vaiką. Karts nuo karto surenku žaislus, juk jų išvertimas iš dėžės- vienas iš malonumų

na kartais pavargstu tas patc per ta pati ir tai kiekviena diena
"UŽKNISA" tas tvarkymas
Bet ką darysi, tenka. Rimčiau tvarkausi kai turtas žiūri "Teletabius" arba tėtis būna grįžęs po darbo. Tvarkausi ir kai miega, nors tą metą stengiuosi skirti sau.
Nors ir kiek besitvarkytum, vistiek su tokio amžiaus vaiku betvarkės bus
, taigi, stengiuosi į ją kreipti mažiau dėmesio ir džiaugtis gyvenimu ir vaiku.
Jei žiūrėsim tik į dulkes, tai nematysim tų nuostabių akimirkų praleistų su vaiku. Vaikai užaugs, o dulkės liks. Ideale tvarka pasirūpinsiu, kai vaikas paaugs.

Viska as tavrkausi,akd a mazyle miega,niekas nesimaiso irpriesmiegavaiko tavrka sutvarkau
As irgi nemegstu betvarkes kaip ir , pratinu savo mazyle susideti zaislus, nors ne visada iseina, tai buna, kad ir parekiu. O dabar kai dar mokytis pradejau, tai jau reciau tvarkausi. Bet grindis plaunu kas antra diena, o dulkes karta i savaite valau, kartais dazniau, ziurint, kiek laiko turiu.
as apsitvarkau ryte, kai dar vaikas nepavarges ir zaidzia vienas, jei reikia ka rimciau patvarkyt, laukiu kol jis uzmigs.zaislu tvarkyti retai tenka, nes jis su jeis retai ir zaidzia, bet mes irgi turim zaislu deze.maniskis lb megsta padeti man tvarkitis, jei as spinteles valau, tai jis neva indus plauna, atsuku vandeni duodu jo neduztancius indus ir jis darbuojasi:)jei pati indus plaunu, paprasau,kad jis pasluotu:)aisku tai tik zaidimas, bet kaip kitaip vaikas ismoks, beto kaip jis uzsiemes, tai greiciau ir as susitvarkau:)