Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

kam tos arbateles as nesuprantu fool.gif juk motinos pienas yra ne tik maistas bet ir atsigerimas, jei tavo vaikeliui noreis gerti ir ji troskins tai paprasys kruties ir atsigers.

ir is vis nesuprantu kaip gydytoja gali liepti virinti motinos piena ir girdyti vaikui? juk ji isivirinus ten nelieka nieko naudingo...jau jei tokia baisi liga tai geriau piena nusitraukti ir ispilti o vaikui misinelio pasiulyti g.gif

o prie buteliuko tikrai nereikia pratinti o tiai priptarinus prie buteliuko reiks pratinti kad kruti imtu. maitink sauksteliu ar pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 18 liepos 2007 - 21:15
QUOTE(Margareta @ 2007 07 18, 22:13)
kam tos arbateles as nesuprantu  fool.gif juk motinos pienas yra ne tik maistas bet ir atsigerimas, jei tavo vaikeliui noreis gerti ir ji troskins tai paprasys kruties ir atsigers.

ir is vis nesuprantu kaip gydytoja gali liepti virinti motinos piena ir girdyti vaikui? juk ji isivirinus ten nelieka nieko naudingo...jau jei tokia baisi liga tai geriau piena nusitraukti ir ispilti o vaikui misinelio pasiulyti  g.gif

o prie buteliuko tikrai nereikia pratinti o tiai priptarinus prie buteliuko reiks pratinti kad kruti imtu. maitink sauksteliu ar pan.

su šaukšteliu vaiko nepamaitinsi normaliai nepasisotins, o kaip mišinuką duot jei nemoka gerti iš buteliuko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2007 07 18, 22:13)
kam tos arbateles as nesuprantu  fool.gif juk motinos pienas yra ne tik maistas bet ir atsigerimas, jei tavo vaikeliui noreis gerti ir ji troskins tai paprasys kruties ir atsigers.

Ne visi vaikai gimsta kaip vadovėlio iliustracjoje. Maniškiui pienukas iki šiol yra tik maistas. Jeigu bandydavau jo įkišti tuomet, kai jis žagsi ar labai karšta, sulaukdavau didelio protesto. Vandenuką mielai geria iš puoduko.
Atsakyti
ką reiktų daryt jei staiga dingtų pienukas, o ji reikalautų jo? tada reiktų mišinį duot, o gert nemoka
Atsakyti
QUOTE(Ewe @ 2007 07 20, 13:45)
ką reiktų daryt jei staiga dingtų pienukas, o ji reikalautų jo? tada reiktų mišinį duot, o gert nemoka

net neturėk minčių, kad pieno nebus.tu šaunuolė, kad maitini, taip ir toliau daryk
o jei reikės gerti iš buteliuko, tai išmoks, o dabar manau, tau nėra reikalo dėl to sukti galvą.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2007 07 20, 18:33)
net neturėk minčių, kad pieno nebus.tu šaunuolė, kad maitini, taip ir toliau daryk
o jei reikės gerti iš buteliuko, tai išmoks, o dabar manau, tau nėra reikalo dėl to sukti galvą.

Ruste, ačiū už palaikymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewe @ 2007 07 20, 14:45)

Ji nenemoka, ji nenori. turiu 2 drauges, abi turi vaikelius- vienos kai pradėjo gerti iš buteliuko tai iš karto atsisakė krūties, kitos vaikeliui buteliuko net per prievartą neįkšo, bandė net puse dienos tik iš buteliuko duot- galiausiai pasidavė- klykė springo, bet negėrė. Maniškė kaip iš vadovėlio hihihi.gif galiu duoti, tiek buteliuką tiek krūtį- ima abu su mielu noru- tik išalkti reikia. Dabar vat užsispyrė tai pagaliau pamatėm, kad buteliuke gi skylutės jai nebetinka, jau jau 5mėn eina o mes su 0 skylutėm jai duodavom (tiksliau vyras kai aš išlekiu mano nusitrauktą pienuką maitindavo), bet aš iš buteliuko pradėjau bandyti duoti nuo 1mėnesiuko, kad priprastų.

Dėl temperatūros ir maitinimo, negerai patarė gydytoja- juk jeigu tu sergi vaikiukas su tavo pienuku visus antikūnius gauna. Jei temperatūra viršija 38,5 tai reikia daryti taip: nusitrauki pienuką ir jį truputį pašildai bei leidi atvėsti tada žiūri- jei jis nesugižo drąsiai gali duoti krūtį- pakilus dar aukščiau temperatūrai procedūrą kartoji. Mano brolienei gydytoja taip patarė. Šį patarimą ir aš panaudojau- man buvo prasidėjęs kaip ir krūties uždegimas ar kas nežinau- per šventes- nei gydytojos nėra nei poliklinika veikia. Susiformavo krūtyje didžiausias guzas, ji ištino, paraudo ir temperatūra pakilo iki 39. Gėriau paracetamolį ir maitinau kuo dažniau iš tos krūties. Vaikas tik truputį irzlesnis pasidarė, bet jai temperatūros nebuvo, o ir miegojo taip pat, tik kad kai pabusdavo labai irzli būdavo (aš matyt labai jaudinausi, kad pienukas sudegs) dabar mažiukei 4 mėnesiukai- pienuko turiu, mažoji sveria 7kg (gimė 2,980g) manau, kad bvisai neblogai ax.gif
Atsakyti
nesuprantu, ka reiskia "sudegs" pienas? g.gif as taip pat turejau pienostazes kruty ir temperatura buvo apie 39 taciau davaiu kruti ir ir nieks neatsitiko...gerai jei turt laiko ziasti su tuo pienu...bet man asmeniskai tai temperatura pakyla labai staigiai o kruyis skaudi, pilna pieno....ir tik duodu kad ta piena istrauktu su visu guzu..nei jokia gydytoja nesake (nei masaziste kuria buvau isikvietus) kad negalima duoti kruties esant temperaturai...negalima tik tada jei bega puliai.
Atsakyti
oj maniske jai metukaii neima buteliuko neis ciulptuko o tik pamno piena geria smile.gif , ji istikruju ne nemoka o NENORI, kaip sakau gumos nepripazysta doh.gif
Atsakyti
Mnaiskei irgi ne per kur buteliukas jau 5 zinduka isbandinejam, ir nieko doh.gif
Atsakyti
Mano dukrelei irgi is pradziu jokiu budu neisiulysi buteliuko, bet kai man teko gultis i ligonine, ja priziurejo broliene, kuri savo vaika uzauginusi vien tik misineliais, tai ji kazkaip sugebejo isiulyti dukrytei buteliuka. Dabar dukrytei jau gali isiulyti buteliuka. Kai grizau is ligonines mano kruties dukryte neatsisake, taciau pradejo ja netaisyklingai zisti, daznai suzaloja man spenelius, nuciulpia, nukramto, tai dabar nezinau kaip ja taisyklingai ismokyti zisti. Baisu pagalvoti kas bus kai dantukai ims dygti, ka tada reiks daryti
Atsakyti
Mano irgi negėrė iš buteliuko, tiesiog nemokėjo, griauždavo soskę ir juokdavosi. Išmoko savaime, turbūt nuo septinto mėnesio.
Atsakyti