Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

QUOTE(Kribuk @ 2007 07 24, 19:00)
Mano irgi negėrė iš buteliuko, tiesiog nemokėjo, griauždavo soskę ir juokdavosi. Išmoko savaime, turbūt nuo septinto mėnesio.

va va maniškė irgi griaužia tą soskę ir viskas. iš pradžių juokiasi, po to pradeda nervuotis ir tada jau rėkia, isterikuoja schmoll.gif
Atsakyti
as tai vaikui duodavau kt skysciu is saukstelio, o pazystamos mergaite niekada nepripazino buteliuko, tai ji maitindavo is svirkstuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kribuk @ 2007 07 24, 19:00)
Mano irgi negėrė iš buteliuko, tiesiog nemokėjo, griauždavo soskę ir juokdavosi. Išmoko savaime, turbūt nuo septinto mėnesio.

Mano abi ukros lygiai taip pat smile.gif
Jei kūdikis nepripažįsta buteliukų, tai ir ereik per prievartą kišti ir mokinti iš jo gerti
Atsakyti
mano mergytė irgi negeria iš buteliuko, bet tai labai baisu, nes per 3 mėn. priaugo tik 200g.matyt nebeužtenka mano pieno.išbandėm jau keleta ''soskių '', bet ji vistiek negeria,pakramto tą gumą ir viskas.nebežinau kaip ją išmokyti...
Atsakyti
Dabar pagal naujausias rekomendacijas iki 6 mėn. kūdikiui patenkinti maisto poreikius visiškai pakanka motinos pieno. Šios pozicijos ir aš laikiausi, o kai užplūdo pirmoji karščio banga, buvau šiek tiek sunerimusi, kaip dėl to atsigėrimo. Tačiau moters organizmas prisitaiko ir prie karštos atmosferos - pienas tampa vandeningesnis. Tai kad nusiraminau ir viskas buvo čiki.

O dėl to, kad neima buteliuko, tai gali būti labai įvairios priežastys. Netinka žindukas, o gal užuodžia mamą tongue.gif
Atsakyti
as buvau kategoriskai pries zinduka ir labai supykau kai vyras maziukei padave ji. Veliau supratau, kad iseities nera, nieks nepadejo nei kalbinimai, nei krutis, iskart supykdavo, kad bega pienas ir mesdavo kruti, taciau ir vel ieskodavo zisti. Po kelias valandas as ja tasydavau ant ranku ir snekindavau ir sokdavom mudvi ir kruti duodavau, bet vis pykdavo. Kai gavo zinduka daug ramesne tapo
Atsakyti
QUOTE(kaari @ 2007 08 13, 09:30)
Dabar pagal naujausias rekomendacijas  iki 6 mėn. kūdikiui patenkinti maisto poreikius visiškai pakanka motinos pieno. Šios pozicijos ir aš laikiausi, o kai užplūdo pirmoji karščio banga, buvau šiek tiek sunerimusi, kaip dėl to atsigėrimo. Tačiau moters organizmas prisitaiko ir prie karštos atmosferos - pienas tampa vandeningesnis. Tai kad nusiraminau ir viskas buvo čiki.

O dėl to, kad neima buteliuko, tai gali būti labai įvairios priežastys. Netinka žindukas, o gal užuodžia mamą  tongue.gif

nu išbandėm tų žindukų visą galybę ir nei vienas netinka... ar gali taip būt? g.gif sakau gal per mažos skylutės ir neištraukia tiek? nes kaip iš krūties maitinu tai pienukas pats bėga, jai belieka tik ryti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewe @ 2007 07 25, 11:04)
va va maniškė irgi griaužia tą soskę ir viskas. iš pradžių juokiasi, po to pradeda nervuotis ir tada jau rėkia, isterikuoja  schmoll.gif

Pas mus tokia pati istorija. doh.gif

O maitinti ne krūtimi tuoj reikės todėl, kad eisiu pusdieniui į kursus ir vaiką palikinėsiu auklei.
Tai kaip patarti auklei sumaitinti tą mano nutrauktą pieną? Iš puoduko su snapeliu? Iš šaukštelio? Iš paprasto puodelio?

Gal kas jau išsprendėt panašią problemą?

Mažiukui tuoj 4 mėnesiai, tai paprastas puodelis vargu ar tiks, juk jis patogus tik sėdinčiam vaikui. g.gif
Atsakyti
pati maitinau mp ir tokios kaip soskes ir buteliukai tai man nereikalingi nes vaikas puikiai ismoko gert mazais gurksniukais is stiklinytes kartais saukstelio ir jau 8menesiu sekmingai naudojomes puodeliu aisku ne pats laiko kaip buteliuka bet padedant
Atsakyti
cia viena mamyte labai teisingai pasake kad kol pienas susireguliuoja soskes nevertas siulyti ir dar pasakysiu kad kudikis auga ir kiekviena menesi buna kitaip t y pirma menesi jis ten kabo tiesiog prie mamos o tas pasts vaikas metu gali penkias minutes ir sotus taip kad kai maytes raso daviau soske konkreciau nuo kada ne nes tik gimusiam padavus gali but problemu ir nemenku o jau menesio ar dvieju vel kitaip vaikutis reguoja bet jei nera butinybes tai geriau ir nesiulyti,
Atsakyti
Nemanau, kad soskė įtakoja žindymą. Pirmą mėnesį soskės nedaviau, bet vėliau paduodavau tik prieš miegą. Manau, geriau soskę, nei leisti vaikui ilgai neužmigti. Juk vaikas turi įgimta čiulpimi refleksą ir jį būtina patenkinti. Mano krūtinės minkštos ir pieno turiu daug, tad kai vaikutis jau yra sotus, bet dar nori žįsti, iš krūtinės bėga pienas ir jis pyksta, ilgai neužmiega, blaškosi. Tuomet ir padaviau soskę, bet migdau prie savęs. Jis kuo ramiausiai užmiega ir užmigęs soskę išspjauna. O kai nemiega, jam jos nė nereikia, spjauna jei bandau duoti. Ir nuo to nei pieno nesumažėjo, nei jis krūties atsisakė.
Atsakyti
Mielos mamytės,
patarkite, kaip pripratinti kūdikį gerti pienuką iš buteliuko. Kategoriškai atsisako. Kol kas dar maitinu pati, bet jau noriu pradėti darbuotis. Galėčiau palikinėti nutraukto pienuko, bet nė pro kur nepatinka buteliukas. Ką daryti?
Atsakyti