Įkraunama...
Įkraunama...

Aš - Jūsų idealus kelionių agentas

QUOTE(MEŠKA @ 2005 09 15, 08:11)
.. Arba Italijoje mažame miestuke vaikštai centru, turistų nė kvapo, - ir atsiskleidžia jų, vietinių, bendravimo stilius. Tos mažos krautuvėlės, jų šeimininkės, išėję į lauką garsiai susišukauja nuo savo krautuvėlių prieigų  "Bon giorno, senjora....bla bla bla"

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif pritariu 1000 procentų
man irgi patys šilčiausi prisiminimai, kai nukrypsti kur nors nuo turistinio maršruto... Portugalijoj esam užklydę į mažo kaimelio vyno šventę, tiesiog išsukom iš pagrindinio kelio pablūdyt ir pataikėm netyčia wub.gif wub.gif Nebuvo jokių šou elementų, bet įspūdį sunku ir apsakyt
Atsakyti
QUOTE(vietra @ 2005 09 15, 00:00)
ir dar l. patiktu vienia kita vakariene  vietiniais motyvais ( pats ne visada zinai kas budinga tam krastui) bo  gryzo va  pazystami is Bretanes o crepu ir sidro neparagavo unsure.gif

Ir Paryžiuj galima paragaut tikrų bretoniškų galettes, crepes ir sidro, bet tik bretonų "taškuose" drinks_cheers.gif . Niam niam smile.gif

Pritariu, kad labai svarbu nukrypt nuo tradicinių maršrutų ir į šalies ritmą įsitraukt. Maži miesteliai ar didžiųjų miestų "nematoma" pusė wub.gif . Rytai, kai, įsivyniojusi į pledą, geri kavą balkone ir susimojuoji, pasisveikini su priešakinių namų kaimynais rolleyes.gif . Vakariniai blūdijimai ir pašnekesiai "apie gyvenimą" su vietos gyventojais rolleyes.gif. Tradicinė virtuvė drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 16 rugsėjo 2005 - 13:15
QUOTE(MEŠKA @ 2005 09 05, 17:25)
Visose srityse tas pats. Pasitaiko koks klientėlis, tai už kelis Lt tiek tenka pavargti, kad oho

Kas teisybe tai teisybe, kokiu tik zmoniu pasauly nebuna blink.gif Net galva kartais neisnesa, kokiu klientu pasitaiko, tarkim ateina zmogus i viesbuti, o ten-kambarys per mazas/per didelis, per triuksmingas/per tylus, per karsta/per salta, personalas nerupestingas/per daug rupestingas wacko.gif wacko.gif wacko.gif Labiausiai pavargsti darbe ne del darbo valandu, o del bandymo tokiems itikti doh.gif
Atsakyti
Labas Virdzinija mirksiukas.gif

Perkračiau atmintyje visas savo keliones ir ką - įdomiausi įspūdžiai, kada nusuki į kokią siaurą gatvelę, pasikalbi su vietiniais gyventojais arba pusryčiauji paprastoje kavinukėje, kur turistų nė kvapo. Tad ekskliuzyvinis maršrutas man būtų toks, kuris garantuotų, jog galėsiu pamatyti to krašto autentiškumą.

Kalbant apie Meksiką, nedomintų muziejai ir visokios šou programos skirtos išimtinai turistams schmoll.gif Norėčiau apsigyventi net ne viešbutyje, o kokiame namuke (kur turistams būtų skirti max 5 kambariai, likusiuose gyventų meksikiečiai). Rytais visi kartu bėgtume pusryčiauti į kokią jaukią kavinukę, arba kieme išsineštume stalą ir ragautume meksikietiškus patiekalus. Paskui visi pasivaikščiotume po miesto centrą, pasivažinėtume metro. Galima daryti įvairias išvykas, nuvykti apžiūrėti Meksikos įdomybių. 4u.gif

nežinau tik kiek tai įmanoma dėl saugumo g.gif
Atsakyti
O aš šiemet pakeičiau kelionių agentūrą. Penkerius metus sakiausi keliones per Baltic Cliperį. Bet labai pavargau. Aš įsivaizduoju, kad užtenka pasakyti į kokią šalį nori važiuoti ilsėtis, triukšmingai ar ramiai, nurodai kainą kokios pageidautum, ir agentas pateikia visus įmanomus variantus iš visų kelionių organizatorių, kuriems agentas atstovauja. Ypač pavykusį susirašinėjimą turėjau vasaros pradžioje. Parašiau, kad noriu ramaus poilsio su šeima, nurodžiau kainą ir t. t. Atsiuntė vieną vienintelį pasiūlymą į vieną Ispanijos viešbutį. Susiradau viešbučio aprašymą, kuriame parašyta, kad triukšminga dėl šalia esančio geležinkelio. Nurašiau, kad ten triukšminga, o mes norim ramaus poilsio. O man atrašo: ne ten visai netriukšminga. Ir viskas.
Arba kitas atvejis: vyras suorganizavo 18 žmonių kelionę į kalnus į Italiją. Nuolaidos jokios. Dar už viešbutį turėjo susimokėti patys, nes agentūra nesugebėjo laiku pervesti pinigų.
Dabar jau antrą kelionę organizuojuosi per kitą agentūrą. Paslaugos tenkina. Po pirmos kelionės ir nuolaidų kortelę gavau.
O dėl lietuvių kaprizų... Tai nebūtinai lietuviška. Pasiskaičiau ir rusų atsiliepimų apie Tezturo viešbučius. Vieniems tas pats viešbutis super, kitiems - absoliutus šlamštas. Kiek žmonių, tiek nuomonių.
Prisimenu ir aš vieną Novaturo autobusinę kelionę į Italiją. Tie, kurie keliavo šeimomis viešbučio administracija išskirstė į dviviečius (ne šeimyninius, t. y. su atskirom lovom), na, o moteris, tame tarpe ir mane su drauge, išskirstė į šeimyninius kambarius - po bendra anklode. Tada pasijautėme labai įsižeidusios. O dabar baisiai juokinga.
Atsakyti
na man dar nedaug teko keliauti, bet galiu pasakyti kas įdomu man... vietinė virtuvė, vietinės gamtos ypatumai-to ko nepamatytum pas mus, tradicijos-ir visa autentika, kaip dauguma minėjo-pamatyti tikrą kaimo ar mažų miestelių gyvenimą... taip pat man įdomu ir miestų ar aplamai, to krašto architektūra... muziejai? muziejus nelygu muziejui-jie turėtų taip kažkuom būti ypatingi, nes pvz kokia nors paveikslų galerija manęs nesudomintų schmoll.gif nebent tai būtų pats Luvras ar Ermitažas blush2.gif man visada įdomu užeiti į bažnyčią rolleyes.gif galbūt net stebėti kokias nors šventes, kaip vestuvės, laidotuvės ar krikštynos blush2.gif sudalyvauti kokioj kaimo gegužinėj blush2.gif tiesiog pajusti to krašto dvasią... kas liečia prekybinius taškus-tai man įdomu turgus ir mažos firminės parduotuvėlės, o ne versačio ar pan. salonai... schmoll.gif
Virdžinija, o bendrai kalbant, tai tokiam tolimam krašte viskas įdomu wink.gif vat kažkaip pagalvojau, kad pvz koks eifelio bokštas visai neįdomus būtų g.gif nes jau iš TV mintinai žinai kaip atrodo... arba kaip mano vyras sako-nu nenoriu aš į tą egiptą-tose piramidėse su TV pagalba šimtą kartų buvau... nebeįdomu, o tik dėl to kad pliusiuką užsidėt-neverta....wink.gif
Atsakyti
Kaip tik turėjau mintį iškelt šią temą į viršų, bet pirmoji tai padarė Evid..

ką gi, aš pasinaudosiu ir užduosiu man rūpimą klausimą.. (kuris gal ne visai atitinka temos pavadinimą, bet nenorėjau naujos užvedinėt unsure.gif )

kaip ne kai kuriems čia jau nepaslaptis, po savaitės pradedu dirbt gidės darbą, kurio iki šiol niekada nedirbau.. ax.gif

taigi, gerbiamosios/-ieji, papasakokit man, ko paprastai žmonės nori iš gido? kokias jo savybes ir žinias vertina, kurios jai/jam prideda minusų? ką gidas privalo žinoti (teoriškai aš tai žinau, bet įdomi paprastų turistų nuomonė), o kas nebūtina? ko bendrąja prasme turistai tikisi iš gido?(nenaudoju žodžio "keliautojas", todėl kad manau, kad šio tipo žmonėms gidai išvis nereikalingi ax.gif g.gif )
pašnekėkim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 02 birželio 2007 - 16:54
Labas Saltmete 4u.gif
Kadangi planuoju dirbt toki darba kaip kad dabar pasiseke tau (juk galiu taip kreiptis, ar ne? ax.gif ), tai jau isivaizduoju ka sakyciau... As pats su tais gidais prikeliaves nemazai ir zinau, ka dirbdamas (duok D. kad taip ir butu) iskart pasakyciau keleiviams: Laba diena, kilus kad ir menkiausiai problemai ar klausimui, nepasitenkinimui - kreipkites i mane, aptarsim viska kartu, o nelaikykit to viduje (o poto va tokie nepatenkinti tyleniai gryzta namo ir sako, ajajaj koks gidas nerupestingas biggrin.gif)..
Tai kolkas tiek, katik pilna minciu turejau tai galvojau ajajai kiek prirasysiu, o dabar viskas isgaravo. Ech, uzsisvajojau matyt wub.gif
Atsakyti
Dar galiu pasakyt, kad istorine prasme mane pvz domina idomioji istorija, o ne su datom, didvyriais, politika, valdzia doh.gif Pvz istrigo keliones i Kroatija gides zodziai, kad sioj saly tusinukas israstas ir Dalmatijos regione kilo dalmatinu veisles sunys ax.gif
Keliones po Tunisa metu gide visa diena pasako vietiniu gyventoju paprocius thumbup.gif kaip svenciamos vestuves, kaip priimami sveciai,kokie pas juos mums neiprasti paprociai... Dar daug pasakojo ispudziu is savo praejusiu ekskursiju ir kelioniu po Tunisa - Visi klause tylut tyledami... bigsmile.gif
Saltmete, kadangi Kretoj esi buvus ne karta, tai vat ir savo keliones galetum apipasakot topsecret.gif Visus dar labai pamalonino gides isdalinti zemelapiukai su marsrutu - ka pamatysim, ka darysim, pro kur vaziuosim... Taip pat aukso verti asmeniniai patarimai kur tame kurorte skanu, kur reikia apsilankyt, ka pamatyt mirksiukas.gif Na nezinau ka dar pasakyt, mmm? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 02, 18:50)
Kaip tik turėjau mintį iškelt šią temą į viršų, bet pirmoji tai padarė Evid..

ką gi, aš pasinaudosiu ir užduosiu man rūpimą klausimą.. (kuris gal ne visai atitinka temos pavadinimą, bet nenorėjau naujos užvedinėt unsure.gif  )

kaip ne kai kuriems čia jau nepaslaptis, po savaitės pradedu dirbt gidės darbą, kurio iki šiol niekada nedirbau.. ax.gif

taigi, gerbiamosios/-ieji, papasakokit man, ko paprastai žmonės nori iš gido? kokias jo savybes ir žinias vertina, kurios jai/jam prideda minusų? ką gidas privalo žinoti (teoriškai aš tai žinau, bet įdomi paprastų turistų nuomonė), o kas nebūtina? ko bendrąja prasme turistai tikisi iš gido?(nenaudoju žodžio "keliautojas", todėl kad manau, kad šio tipo žmonėms gidai išvis nereikalingi ax.gif  g.gif )
pašnekėkim mirksiukas.gif

Oi tik tu nesijaudink:) Horizontu fainos mergicos, tikrai pades:) As va trecia diena su jomis dirbu, nes kaip ir zadejau sedziu kretoje su grupe. Del ko tikisi is taves zmones - kad Tu busi ju pagalbininkas. Tai tiek:) Aisku, pradziai viska idomiai papasakosi, bet kadangi Tu turi didele Kretos patirti, tai manau viskas bus ok:) Kaip as sakau - svarbu nesijaudinti ir gerai maintintis:)))
Papildyta:
QUOTE(evid @ 2007 06 02, 14:07)
Gal atsiras draugiškai nusiteikusių turizmo srities darbuotojų, kurie galėtų padėti. Nusimato galimybė padirbėti naujai atsidarančioje kelionių agentūroje(pardavinės
keliones) Visų pirmą ką turėčiau išmanyti ( nes tokio darbo nesu dirbusi, tiesiog kelionės mano hobis) Gal yra kokie kursai? Na ir jeigu dirbčiau nepilną darbo dieną tai kiek gi tada pavyktų užsidirbti . Ir šiaip koks gi Jūsų kelionių agentai kasdienės pareigos? Ir iš viso ar sugebėčiau gerai atlikti tokį darbą be ankstesnės darbo patirties?

Na cia reikia keliu savybiu:
1. moketi pardavineti
2. moketi logiskai mastyti
3. moketi operatyviai rasti informacija
Patirtis turizme nebutina:)
Atsakyti
QUOTE(Panamira @ 2007 07 25, 12:08)
tai mum ta pati problema - agentura nesileidzia i jokias "platesnes kalbas" ar patarimus, nors kelionei ruoshiames su mazu vaiku doh.gif o savu zmogiuku-keliauninku su patyrimais ir mazais zmogiukais nerasta verysad.gif

Nepyki, bet visu viesbuciu neimanona zinoti... Pagalvokite patys, vien i Turkija Teztour grupe veza i 5 kryptis, kiekvienoje kryptyje ne maziau kaip 20 viesbuciu... O kur dar kreta , kur dar kiti kelioniu organizatoriai... Galite sakyti kad yra info turai, bet is kur gali garantuoti, kad mums parodys viena atremontuota kambari, o kiti buis nusepe? Taip, bent as stengiuosi gauti visa info, bet pagrindiniai saltiniai lieka internetas bei organizatoriaus nuomone...
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 04 01, 22:42)
Kurioj vietoj neperdėti  blink.gif
Kad Udriaus neprašysiu darbo ar kad aš jau darbą gavau  g.gif Beliko pilnametystės sulaukti smile.gif

sakau neperdegti, nes kai pasiskaitau tu tiek visko veiki, kad ogogo bigsmile.gif ir keliones ir mokslai, ir rasymas... ax.gif Šaunu iš vieno pusės, bet pirma baik mokslus, o tada galėsi manau Udriui sudaryti konkurencija biggrin.gif Udriau, auga stipri karta biggrin.gif
Atsakyti