Nežinau, kaip kitų grupių auklėtojos, bet Jolanta su Ana - nereali komanda. Tiesą pasakius, būtent jos buvo viena iš priežasčių, kodėl gerokai pakilus kaina nusprendėme likti šiame darželyje...
kaip ir Ruta su Zivile, jei ne jos ieskotume kito darziuko, vis el kainos....
As tai nesuprantu uz ka tokius pinigus plesia. Savo puslapy raso, kad grupes mazos, kaip seimoj. Nu nezinau kur tokias seimas galima rast su 15 vaiku....
QUOTE(kvazi @ 2008 08 21, 13:00)
namu darzelyje man kaip tik pasirode, kad aukletojos nelabai rado rysi su vaikais, jos sau, vaikai sau.....valstybiniame man labiau patiko kaip aukletojos uzsiima su vaikais, net stebiuosi is kur pas jas tiek energijos ir kantrybes su lopselinukais!
Aga, man irgi tas dalykas pradeda kliūti - kažkaip nemaloniai pastebėjau, kad auklėtojos bla bla bla sau plepa, lyg tai neatsiplepėjusios viena su kita, o vaikams tik pastabas mėto - nedaryk to, ano... Net nesmagu paliko, tokį vaizdelį išvydus...
Bet kadangi maniškis lanko pas Živilę su Rūta, o joms priekaištų neturiu
Ai, tai čia slankiodama lauke pastebėjau - juk vakare, jei tik geras oras, auklėtojos vedasi vaikus į kiemą ir ten laukia tėvų.
Parašiau apie tuos paplepėjimus ir sąžinė prabilo
Nes pasigavau vieną kitą momentą ir pasidariau išvadą
Tiesiog baiminuosi, kad kiekybė nenusvertų kokybės. Kol grupių buvo mažiau, atmosfera savesnė buvo... Ir, kai kitų auklėtojų nepažįsti, kažkaip įtariai ir žiūri...
Anyway, dėl to kontaktų su vaikais ieškojimo, galiu pasakyti, kad iš esmės viskas ten yra gerai, bent jau, sakau, Živilės ir Rūtos grupėj. Mane asmeniškai papirko, kad atsižvelgia į kiekvieno vaiko poreikius, netgi tokiam lygmeny, jog maistą, jei negali kokių produktų vartoti, gamina atskirai. Be to, auklėtojos asmeniškai daug ir nuolat bendrauja su tėvais, vyksta jaukūs susirinkimai, rašomas grupės dienoraštis. Prieš atvedant vaiką į darželį, surašomas diiiidžiulis klausimynas apie vaiką nuo pirmo dantuko iki dabartinių pomėgių, taip, kad, į vaiko asmenybę yra gilinamąsi ir tikrai atsižvelgiama. Dirba darželyje ir psichologė, auklėtojos nuolat stažuojasi, žodžiu, viskas su tuo ten tvarkoj. Jei taip nebūtų, savo vaiko neleisčiau, turiu ir daugiau kur pinigus dėti. Maža to, netrukus ramia širdimi patikėsiu Živilei su Rūta ir antrą, kuriam be penkių minučių du metukai. Nors nemoka dar apsieiti su puodu, jau nėra ko kalbėti apie savarankišką rengimąsi, iš anksto džiaugiuosi, kad greitai tai išmoks daryti. Esu dėl to taip įsitikinusi, nes prisimenu pirmojo sūnaus pažangą, pradėjus lankyti namų darželį.
Va, kokią panegiriką surašiau
Dabar sąžinė ramesnė bus
Parašiau apie tuos paplepėjimus ir sąžinė prabilo
Anyway, dėl to kontaktų su vaikais ieškojimo, galiu pasakyti, kad iš esmės viskas ten yra gerai, bent jau, sakau, Živilės ir Rūtos grupėj. Mane asmeniškai papirko, kad atsižvelgia į kiekvieno vaiko poreikius, netgi tokiam lygmeny, jog maistą, jei negali kokių produktų vartoti, gamina atskirai. Be to, auklėtojos asmeniškai daug ir nuolat bendrauja su tėvais, vyksta jaukūs susirinkimai, rašomas grupės dienoraštis. Prieš atvedant vaiką į darželį, surašomas diiiidžiulis klausimynas apie vaiką nuo pirmo dantuko iki dabartinių pomėgių, taip, kad, į vaiko asmenybę yra gilinamąsi ir tikrai atsižvelgiama. Dirba darželyje ir psichologė, auklėtojos nuolat stažuojasi, žodžiu, viskas su tuo ten tvarkoj. Jei taip nebūtų, savo vaiko neleisčiau, turiu ir daugiau kur pinigus dėti. Maža to, netrukus ramia širdimi patikėsiu Živilei su Rūta ir antrą, kuriam be penkių minučių du metukai. Nors nemoka dar apsieiti su puodu, jau nėra ko kalbėti apie savarankišką rengimąsi, iš anksto džiaugiuosi, kad greitai tai išmoks daryti. Esu dėl to taip įsitikinusi, nes prisimenu pirmojo sūnaus pažangą, pradėjus lankyti namų darželį.
Va, kokią panegiriką surašiau
labas vakaras,
Norejau paklausti, kaip jusu vaikuciams sekasi fabijoniskiu namu darzelyje, ar visos esate patenkintos? ryt eisiu i pokalbi del darzelio, dar nezinau ar mus priims, nes mums tik 1 metukai ir 9 menesiai, bet jei priims, tai eisim, nes nera kitos iseities, valstybiniai nepriima, nes nera vietu.
kaip aukletojos, ka reikia nestis i darzeli? mums pirmas kartas tai nieko nezinau
Norejau paklausti, kaip jusu vaikuciams sekasi fabijoniskiu namu darzelyje, ar visos esate patenkintos? ryt eisiu i pokalbi del darzelio, dar nezinau ar mus priims, nes mums tik 1 metukai ir 9 menesiai, bet jei priims, tai eisim, nes nera kitos iseities, valstybiniai nepriima, nes nera vietu.
Mūsų mažiukas pradėjo lankyti Jolantos ir Boženos grupę. Visai man patinka. Kokie kitų mamyčių atsiliepimai?
O prieš kiek laiko reikia tartis dėl darželio lankymo? Lengvai papuolama? Gal kas iš patirties pasakys..
Rašiau darželiui, bet nieko rimto neatsakė, abstrakčiai: kontaktus, atvirų durų dieną ir pan. Tą aš ir jų tinklalapyje randu, man iš patirties įdomu kada pradėt rūpintis patekimu į darželį
Rašiau darželiui, bet nieko rimto neatsakė, abstrakčiai: kontaktus, atvirų durų dieną ir pan. Tą aš ir jų tinklalapyje randu, man iš patirties įdomu kada pradėt rūpintis patekimu į darželį
Rasma,
grupės vis pilnėja. Aš siūlyčiau pasiskambinti tiesiai direktorei Audronei ir su ja pasikalbėti. Ji žino tiklsiausią situaciją ir gali suteikti daugiausia informacijos
grupės vis pilnėja. Aš siūlyčiau pasiskambinti tiesiai direktorei Audronei ir su ja pasikalbėti. Ji žino tiklsiausią situaciją ir gali suteikti daugiausia informacijos
visuose darzeliuose siais metais grupes perpildytos. Lopselinuku grupese po 20 vaiku
QUOTE(Rasma @ 2008 09 17, 20:39)
O prieš kiek laiko reikia tartis dėl darželio lankymo? Lengvai papuolama? Gal kas iš patirties pasakys..
Rasma, kaip suprantu, nelabai dar skubate su darzeliu? Siaip teveliai pasiraso sutartis metams. Gali bet kada jas nutraukti. As galvoju, kad reikia pasakyti direktorei, kad norite lankyti darzeli. O vieta vistiek anksciau ar veliau atlaisves. Siaip pasiruosimas lankymui gana ilgas, kelis menesius gali uztrukti. Todel reikia kuo anksciau rupintis.