Įkraunama...
Įkraunama...

"Namų darželis" Jaruzalėje (privatus).Pievų g.4

QUOTE(vaivaj @ 2008 09 26, 18:26)
Programa, aišku, kad svarbi. Kalbame apie tą patį nuoseklųjį ugdymą, tiesiog nesvarbus pavadinimas. Auklėtojos tikrai pasakys, kokia ugdymo programa.

Grupėje dvi auklėtojos, bet dirba po pusdienį, kaip ir visur.

O dėl skirtingo amžiaus vaikų...
Na mažiams tai tikrai gerai - turi į ką lygiuotis. Dičkiai mokosi globoti, o ugdymas vyksta pagal poreikius ir galimybes. Mano galva, pakankamai neblogai ir profesionaliai.

Na kadangi pati dirbu su vaikuciais,tai man tos misrios grupes nelabai,na bet cia mano asmenine nuomone biggrin.gif pati ieskau dukrytei nuo 3,5 metuku darzelio,todel ziuriu visus minusus ir pliusus 4u.gif
Tai zodziu su vaikais uzsiima viena aukletoja?viena iki pietu,kita po pietu?
Kaip suprantu jusu vaikutis lanko si darzeli?
Atsakyti
Perskaiciau jusu diskusijas. Istikruju mes irgi pasilikome darzelyje del nerealiu aukletoju Daivos ir Vaidos. Kaina labai kandziojasi, bet pagalvojus, kad teliko apie 3 metus iki mokyklos, tai gal isgyvensim, jei nepakels kainos dar daugiau 4u.gif

Dabar del pliusu ir minusu... Kiekvienam turbut skirtingai. As asmeniskai neturiu jokiu priekaistu (iskyrus kiemo dydi, bet cia turbut neimanoma to pakeisti).

I mano vaiko individualius poreikius labai gerai atsizvelgiama. Jis sunkiai pasilieka darzelyje rytais, ir ypac rytineje grupeje (dabar lengviau, nes rytine grupe buna musu grupeje). Aukletoja Daiva naujai atejusi i darzeli is karto perprato musu vaika ir kiekviena ryta mano vaikas perduodamas is ranku i rankas (tiesiogine prasme). Tai kas kad vaikui 3.5 metu, bet tokiu budu pasitinkamas jis jauciasi laukiamas, mylimas, saugus. Sitas dalykas buvo komunikuotas visoms aukletojoms, todel nesvarbu ar rytais buna Daiva ar kita aukletoja, jis pasitinkamas va taip. Mano vaikas alergiskas pienui, maistas jam atskirai ruosiamas be sio produkto. Taip pat mano vaikis nepakelia aukstos temperaturos, nes jai pakilus gali prarasti samone, todel kai tik vaikis atrodo itartinai, tai is kart matuojama temperatura. Per atskirus pokalbius su aukletojomis, as ir vyras isreiskiau nora zinoti ka jie veikia per diena, kokia buvo vaiko savijauta. Tik uzteko pareiksti nora, ir jis vykdomas. Sakyciau darzelis ne tik taikosi prie vaiko individualumo bet ir teveliu blush2.gif smile.gif

Manau, kad zinant savo vaiko ypatumus, butina tai pasakyti aukletojoms. Isvis reikia daugiau teveliams iniciatyvos rodyti, tada aukletojos zinos ir kaip vaika aprengti, ir visa kt.

Maista vertinu labai gerai, tokio darzoviu pasirinkimo as ir namie neturiu smile.gif Siaip zinau, kad jis yra ivairus, paskaiciuotas kad per savaite vaikai gautu subalansuota kieki maistiniu medziagu. Meniu sudarytas yra dietologu.

Labai patinka, kad vaikai eina i mini zygius kiekviena savaite. Nemanau, kad tuo metu aukletojos turi kada plepeti. Beje, o jus darbe ar namie nebendraujate, neplepate, neissipasakojate kas jums kiekvienu momentu aktualu??? Manau kiekvienas i tai turime teise, anoks cia nusikaltimas, tai labai zmogiska. Be to nemanau, kad vaikams visa laika bendrauti su aukletojoms idomu, juk yra ir draugu grupeje, su kuriais zaisti, dukti, isradineti, vienam is kito mokytis daug idomiau.

Tiesa pasakius, as i darzeli ziuriu kaip i visuomenini objekta, toki kaip darbas, parduotuve, mokykla ir t.t. Niekas ten aplink vaika nebegios, jam reiks paciam savimi rupintis, kovoti, siekti ir t.t. Tai darzelyje jis turi po truputi priprasti prie to ir zinoti, kad pasaulyje daug zmoniu, visi jie skirtingi, geri ir blogi, sazingi ir apgavikai, svelnus ir grubus...

Dar as darzeli lyginus su namais. Kiek jis daugiau gauna nei budamas namie, ir esu labai patenkinta. Girdejau, kad kai kuriems tevams uzkliuna tai, kad vaikai nuplautas rankas valo i viena ranksluostuka. Ka as zinau, gyvendama su keturiais vyrais, islipus is vonios as dziagiuosi kad isvis randu kazkoki ranksluosti tarp ismetytu drabuziu tongue.gif Taip pat del mazu patalpu... na musu seima didele, o vietos ne tiek ir daug, bet issitenkame. Del vaiku skaiciau grupeje irgi nesiskundziu, juk vaikai skirtingo amziaus, todel bendraamziu turi buti bent 3-4 grupeje. Tai taip ir gaunasi. Be to sarasiniai 15, nevisada buna visi kartu. Aisku man labai patiko kai pernai ziema musu grupe lanke tik 4 vaikai, bet is kitos puses ir liudejau, nes manau kad veikla nebuvo labai aktyvi.

Istikruju as dziaugiuosi labai, kad tokiu darzeliu daugeja. Jie nieko neuzdirba, jie vos issilaiko save ir daro nerealu socialini veiksma, o tai labai svarbu, nes valstybe net nedotuoja tokiu imoniu. Atrodo, kad cia mums tik rupi darzeliou perpildymo, darzeliu renovaciju ir kt. problemos.

Aciu namu darzeliui!
Atsakyti
Aciu uz nuomone! Apie poreikius buvo labai naudinga isgirsti is abieju mamu. Manau, kad reikes daugiau kalbetis su aukletojomis, nors kartais man kai kurie dalykai atrodo labai elementarus ir kazkaip nepatogu joms aiskinti iki smulkmenu kaip reikia aprengti vaika leidziant i lauka.

Del aukletoju lauke, tai nesu nei karto maciusi ju su vaikais ka nors veikiant is visu kartu kiek buvau darzelyje, todel kazkiek buvo neramu.

Del rankluostuku deja niekaip negaliu sutikti smile.gif Manau tiesiog butina keivienam tureti savo! Tai ka darome namuose yra viena (nors mes irgi visi turime atskirus rankluoscius), taciau niekur visuomeninese istaigose nekaba vienas ranksluostis ir tam yra rimtos priezastys. Vienkartiniai popieriniai ranksluosciai sia problema labai lengvai ir greitai issprestu...

Atsakyti
QUOTE(snikeris @ 2008 09 27, 21:16)
Aciu uz nuomone! Apie poreikius buvo labai naudinga isgirsti is abieju mamu.  Manau, kad reikes daugiau kalbetis su aukletojomis, nors kartais man kai kurie dalykai atrodo labai elementarus ir kazkaip nepatogu joms aiskinti iki smulkmenu kaip reikia aprengti vaika leidziant i lauka.

Del aukletoju lauke, tai nesu nei karto maciusi ju su vaikais ka nors veikiant is visu kartu kiek buvau darzelyje, todel kazkiek buvo neramu. 

Del rankluostuku deja niekaip negaliu sutikti smile.gif Manau tiesiog butina keivienam tureti savo!  Tai ka darome namuose yra viena (nors mes irgi visi turime atskirus rankluoscius), taciau niekur visuomeninese istaigose nekaba vienas ranksluostis ir tam yra rimtos priezastys.  Vienkartiniai popieriniai ranksluosciai sia problema labai lengvai ir greitai issprestu...

Kuo daugiau pasakysi, tuo geriau bus tau ir tavo vaikui, cia jau faktas 4u.gif O del ranksluostuku, tai as suprantu, kad tai butu idealu. O popieriniu ranksluosciu vaikai labai nemegsta, matyt cia ir yra problema. Aisku, galetu buti skalbiniu deze ir kruva mazyciu ranksluostuku. Pasisluoste kiekvienas i atskira ir meta i ta deze rolleyes.gif musu grupe jau issake savo nuomone apie tai, tai gal bus kokiu pokyciu ax.gif
Atsakyti
Kaip supratau, IRR Justino mamyte smile.gif As Aleksandro.Labai patiko nuomone issakyta, as irgi beveik taip pat pasisakyciau.

Manau kad sio darzelio mazycius trukumelius atperka nuostabios aukletojos!Mes taip pat kol kas del Daivos ir Vaidos niekur nenorim eit,nors visai netycia gavom vieta kitame vaiku darzelyje.Palikdama maziu siam darzely esu visiskai rami kad jo diena prabegs linksmai, turiningai ir sveikai, o aukletoju demesys ir nuosirdumas neleis buti vienisam, jei kiltu kokiu oziuku ar kitu problemyciu!Kiekviena vakara kai pasiemu vaika is darzelio, man aukletojos papasakoja apie maziuko diena, apie jo gerus darbelius ir blogus, kaip padeti jam isspresti broblemeles taip pat pasidalina kaip jos mano.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milde: 28 rugsėjo 2008 - 19:12
QUOTE(IRR @ 2008 09 28, 19:56)
Kuo daugiau pasakysi, tuo geriau bus tau ir tavo vaikui, cia jau faktas 4u.gif O del ranksluostuku, tai as suprantu, kad tai butu idealu. O popieriniu ranksluosciu vaikai labai nemegsta, matyt cia ir yra problema. Aisku, galetu buti skalbiniu deze ir  kruva mazyciu ranksluostuku. Pasisluoste kiekvienas i atskira ir meta i ta deze rolleyes.gif musu grupe jau issake savo nuomone apie tai, tai gal bus kokiu pokyciu ax.gif

Sveikos, mamos, vonios kambariuose yra vienkartiniu ranksluosciu. Galima pakalbeti su aukletojomis, kad vaikui vienkartinius paduotu arba vaika prie ju pratinti pacioms. Mes praeitais metais si klausima keleme grupeje, tai atsakymas aukletoju buvo logiskas. Jei sukabinti eile ranksluosciu, kur kiekvienas vaikas tures savo, bet jie bus keiciami reciau (pagal higienos normas priklauso kas 10 darbo dienu), tai jie tiesiog prades plekti. Namie juk visi ranksluoscius ant gyvatuku dziaunam, o cia tokio kiekio nepridziausi, jie bus vienas ant kito, vaikai patys negales pasiimti ir pan. Plius tai, kad kiekvienas vaikas turi savo ranksluosti tikrai negarantuoja, kad jis su tuo savo paciu ir valosi:). Bent jau Ia. vonios kambaryje, kiek zinau, yra po 4 ranksluoscius grupei, kur po kiekvieno sluostymosi jie dedami i skalbiniu deze ir paimami nauji, sausi svarus ranksluosciai. Plius yra vienkartiniai, kas nori. Bet vaikai is tiesu i vienkartinius rankyciu sluostytis nenori. Siulyciau si klausima spresti grupes teveliu susirinkime. Jei visi nutarsite, kad kiekv. vaikui turi buti po savo ranksluosti (keiciama reciau), tai tikrai nebus problema i siena susukti kabliukus. Bet cia t.b. bendras sutarimas.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 26, 19:44)
O as manau,kad programa turi didele reiksme..juk vaikuti lavinti,ugdyti reikia sistemingai,tolygiai,tam ir sukurtos programos 4u.gif
Ir dar idomu,jei grupes misrios,kaip suspejama ugdyti  ir metinuka ir 3 metuku zuiki ir 5 metu vaikuti 4u.gif kiek aukletoju vienoje grupeje ax.gif

Po viena aukletoja buna nuo 8 iki 10 val. (pries 10 ateina porininke) ir nuo 16 iki 18 val. Visa kita laika, kai vyksta pagrindine veikla (ryto ratas, dienos veikla, uzsiemimai, rengimasis i kiema, kiemas, pietus, migdymasis ir pan.) aukletojos buna 2.
Kiekviena grupe turi savo programa - musu grupeje kaip tik spalio 1 d. buvo susirinkimas su programos siems metams pristatymu. Viskas labai aisku. Jei tevai nori placiau susipazinti su programa, papraso aukletoju - ji atspausdinta yra grupeje. Kaip supratau, darzelis turi bendras vertybes, poziuri i vaika, o kaip jos atsispindi kiekviena diena, per metus, atsizvelgiant i individualius kiekvienos grupes poreikius (vaiku amziu, temperamenta ir pan.), priklauso nuo kiekvienos grupes aukletoju. Programos kitu grupiu (mes lankome valdorfo), kaip zinau, jungia kelias skirtingas metodikas, bet bendrai darzelis atspindi humanistines pedagogikos linija, isiklausyma i kiekviena vaika atskirai ir bendrai i grupes sociuma; zinau, kad ganetinai daug valdorfo pedagogikos elementu yra ir kitose grupese. Aukletojos juk tarpusavyje dalinasi, kas pasiteisina vienoms, buna ir kitos pabando, jei tas tinka - prigyja.
Zodziu, programos tikrai yra, labai placios ir su argumentacija, kodel ir kaip.
Aukletojos visos su aukstaisiais issilavinimais (pedagoginiais), dauguma ateje is tu paciu valstybiniu darzeliu, todel ne viena "grybo nepjauna" ir labai gerai zino, kas reikalinga vaikui kiekviename amziaus tarpsnyje. Tiesiog cia jos turi galimybe atsirusiuoti ir atsisakyti visu priverstiniu "nesamoniu", kuriu kartais pasitaiko valdiskose institucijose. Iesko nauju, naturalesniu priejimo prie vaiko budu. Daro tai, kuo tiki, kas tinka butent tos grupes vaikams su ju poreikiais. Jei kas musu grupes tevams buna neaisku, mes klausiame aukletoju - atsakyma gauname aisku, glausta ir motyvuota. Del kompetencijos nera jokiu abejoniu.
Kazkaip idomus klausimas del kiemo pasirode. Kazin, kaip Jus isivaizduojate - ar vaikai kieme turetu judeti susikabine uz ranku ir ratu (kaip mano laikais tarybineje mokykloje), aukletojos kieme turetu organizuoti estafetes, su vaikais daryti kulverscius ar zaisti smelio dezeje? Bent kiek as pati esu stebejusi savo vaika ir kitus vaikus kieme, jie visuomet jame turi kuo uzsiimti - stato pilis, palapines, zaidzia gaudyniu, supasi, leidziasi nuo ciuozyklos ir pan. Vasara piesia su kreidelem, maciau, kad patys noriai imasi sluoti kiema (ar imituoti slavima biggrin.gif ), su karuciais vezioti daiktus ir pan. Nemaciau keme ne vieno nuobodziaujancio vaiko, kai salia yra bendraamziu. Man atrodo, kai grupeje yra ganetinai aiskios taisykles ir vaikai "galvomis neina", butent kiemas duoda galimybe didesneje erdveje judeti laisviau, pabegioti, pakrykstauti ir pan. Kai eina i zygi - eina susikabine uz ranku, po kelis, pakeliui surenka kastonus, kankorezius, lapus, stebi sraiges ir pan. Zygis lavina istverme, dirba visi raumenys - ko dar reikia, kad vaikas augtu sveikas ir vaikiskas pagal savo amziu?
Del skirtingo vaiku amziaus grupeje. Musu grupe tokia yra. Vaikai nuo 2,5 iki 5 metu. Tarkim, dirba visi su t.p. medziaga - kuria is, pvz., rudens gerybiu. Tai mazasis ciupineja uogeles, jas "ragauja", kazka bando padaryti pats (daugiau orientuojasi i pojucius ir procesa) ir po 10 min. jau nori eiti zaisti, ka ir padaro. Vyresnieji tuo tarpu jau daro sudetingesnius darbelius, pabaigia, ka pradeje, aukletojos jiems pasiulo sudetingesniu uzduociu, jie naudoja sudetingesnes medziagas, irankius. Ir dirba jie vos ne dvigubai ilgiau, kol pabaigia - patys, savo noru. Juk nera taip, kad visi su svilpuku pradeda ir su t.p. svilpuku vienu metu pabaigia ir daro vienodus dalykus. Kiekvienas pagal savo galimybes ir amziu. Juk jei namie prie t.p. stalo suses visa seima ir uzsiims, tarkim, papuosimu Kaledoms kurimu, juk vyresnieji nedegraduos sioje veikloje vien todel, kad saliai sedes mazasis brolis/sesute? Maziukai orientuojasi i vyresniukus, vyresniukai - i vienas kita, aukletoja, save pati ir savo fantazija padaryti vienaip ar kitaip.
Siaip labai neblogas tekstukas apie "Namu darzelyje" ugdomas kompetencijas yra interneto psl. www.namudarzelis.lt. Pagrindiniame puslapyje reikia rinktis "Musu vertybes" ir ten - "Kompetencijos, ugdomos "Namu darzelyje". Ten labai aisku, kad ruosiantis mokyklai ir rasymui ne vienintele metodine priemone yra tusciaviduriu paveiksliuku spalvinimas. Rankyciu koordinacija galima lavinti ir per pirstukinius zaidimus, ranku darbelius, patiems mokantis uzsiristi batu raistelius ar net mokantis nerti. Mokytis skaiciuoti ar skaityti galima ne "zubrinant" raides, o kurybiskai tai "ivyniojant" i kasdiene dienos veikla: skaiciuojant lekstes ant stalo, kiek vaiku susedo i ryto rata, kiek gelyciu prazydo ir pan. Uzrasant vardus ant piesiniu, sodinamu svogunu ir pan. Labai daug itampos is suaugusiuju yra del vaiku ankstyvo lavinimo aplinkui. O kai pradedi galvoti, ka is tiesu vaikui reikia padaryti iki mokyklos, tai paaiskeja, kad tai yra ganetinai paprasti dalykai, kuriuos be jokios itampos, kurybiskai galima mokytis bezaidziant, muzikuojant ar tiesiog tas iseina naturaliai is bendros veiklos. As pati esu "prikli", reikli mama, pradzioje labai daug svarsciau pries apsisprendziant del valdorfo grupes, turejau tu paciu neramumu. Bet kai pradejau gilintis, nusiraminau. Iki mokyklos nuo 2 metu yra net 4-5 metai, nereikia visko ismokti per menesi ar du, tam yra skirta begales laiko, kiekvienas mokosi savo tempu. Kai ta darai "bezaisdamas", nestresuodamas - viskas vyksta tarsi savaime. Po truputi vaikas jungia informacija, kol galiausiai gaunasi zodziai, ji naturaliai atranda savo vietas "lentynelese". Svarbiausia, kad tai vyksta su dziaugsmu, paciam ismastant, o ne tiesiog "prigrudant" atminti. Turiu kelias drauges, kurios yra persistengiancios tobulos mamos - nuo mazumes tampe vaikus po visokius burelius, uzsiiminejo intensyviai ir su itampa namuose, o siandien dienai vaikai jau nenori eiti i mokykla. Tai kazkur, vadinasi, yra perlenkta? Man asmeniskai butent sio darzelio praktikuojamas priejimo prie vaiko ugdymo budas atrodo daug saugesnis ir sveikesnis.
Atsakyti
Musu sunelis irgi pradejo lankyti si darzeli. Dar kol kas nuomones nesusiformavom smile.gif

Bet ar jus matet teveliai situos postus? radau temoj "privatus darzeliai" g.gif Kaiminysteje esancio namu darzelio. Nes musiskis nesupainiokit, yra Pievu g. 4. Vistiek nepatinka man, nes esu uzmacius nerakinamus vartelius ir pas mus. Ka jus manot? Parasykit!

QUOTE(E.V. @ 2008 09 02, 16:08)
Šiandien teko būti Pievų g., maždaug 12 val. dienos, ir, sunku patikėti, bet pamačiau gatvėje besiblaškantį bliaunantį vaiką ir jokio suaugusiojo aplinkuj. Mažylis (gal kokių 3 metų) jau keliavo žemyn Pievų gatve į Mokyklos g. Apėjom Pievų gatvę ir išaiškėjo, kad jis nuklydęs iš namudinio darželio Pievų g. 8! Ir niekas vaiko nepasigędo, vien jau aš su juo praleidau apie 20 min. Auklėtojos sugebėjo tik iš lementi "O kur jūs jį radot?" Įdomu, ar prisipažins tėvam atiduodant apie šį incidentą? Ir šiaip siūlyčiau tėveliam labiau pasidomėti vaikų saugumu šioje įstaigoje, nes girdėjau atsiliepimų, kad auklėtojos yra užkluptos "lengvai" padauginusios alkoholio....

QUOTE(E.V. @ 2008 09 18, 10:22)
Vaikelio vardo nesužinojau, nes su pačiu vaikeliu susišnekėti nepavyko, vis kartojo tik "ne ne ne mama mama", lyg kažką panašaus pasakė į " Dainius", bet gali būti, kad klystu, nes visą laiką verkšleno. O su aklėtojom išsiaškinti nespėjau, nes vėlavau savo mergaitės pasiimti iš šalimais esančio darželio (buvo pirmą dieną palikta viena). Bet kiek prisiminsiu galiu nupasakoti kaip atrodė. Greičiausiai tai buvo berniukas:) Tiksliai negaliu pasakyti, nes plaukučiai buvo poilgiai, berods lietuviškai pilki,  tokia šukuosena tinka ir mergaitei, ir berniukui : mano vaikystės laikais sakydavom "apkirptas bliūdeliu ". Ką įsidėmėjau, tai ilgos tamsios blakstienos. Aprengtas buvo mėlynais džinsiukais ir raudonu šiltu džemperiu, kiek prisimenu. Ir kažkodėl vaikščiojo su seilinuku. Beje, kai ėjom pro tą darželį, jis kategoriškai atsisakė ten užeiti, tai teko prievarta nusinešti ant rankų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alaplaja: 07 spalio 2008 - 20:57
QUOTE(E.V. @ 2008 09 02, 17:08)
Šiandien teko būti Pievų g., maždaug 12 val. dienos, ir, sunku patikėti, bet pamačiau gatvėje besiblaškantį bliaunantį vaiką ir jokio suaugusiojo aplinkuj. Mažylis (gal kokių 3 metų) jau keliavo žemyn Pievų gatve į Mokyklos g. Apėjom Pievų gatvę ir išaiškėjo, kad jis nuklydęs iš namudinio darželio Pievų g. 8! Ir niekas vaiko nepasigędo, vien jau aš su juo praleidau apie 20 min. Auklėtojos sugebėjo tik iš lementi "O kur jūs jį radot?" Įdomu, ar prisipažins tėvam atiduodant apie šį incidentą? Ir šiaip siūlyčiau tėveliam labiau pasidomėti vaikų saugumu šioje įstaigoje, nes girdėjau atsiliepimų, kad auklėtojos yra užkluptos "lengvai" padauginusios alkoholio....

Patikėkit, man tada gerokai palengvėjo (tebūnie tai savanaudiškas jausmas), kai išsiaiškinau, kad vaikelis ne iš "Namų darželio" Pievų g. 4, nes mano mergaitė jį lanko. Oi nežinau, ką būčiau darius....

O dėl paliekamų atvirų vartelių, tai pastebėjau, kad labiausiai kalti patys tėveliai. Atvedę ryte mažylius ar vakare pasiimdami tiesiog patingi gerai užtrenkti, nes tuo metu vaikų paprastai nebūna lauke ir gal kam pasirodo nesvarbu uždaryti vartus, juk nėra kam pabėgti. Bet juk niekada negali žinoti kas kokiam mažyliui šaus į galvelę ir susiruoš mamos ieškoti....
Atsakyti
As taip pat manau, kad neuzdaryti varteliai dienos metu yra dazniausiai teveliu neapsiziurejimas.
Atsakyti
Sveikos,

Mano sunus irgi lanko si darzeli. Ziema jau leisiu ir antraji ten pat, i ta pacia grupe kartu su broliu ax.gif Labai dziaugiames, kad atradom si puiku darzeli, ir zinoma nuostabias aukletojas.

Del varteliu, patikekit, tai tikrai teveliu neapsiziurejimas, nes ne viena karta teko matyt kaip skubantis tevelis pamirsta uzsklesti vartelius. Ir kiek maciau, tai aukletojos isvedusios vaikus i lauka visad tuos vartelius priziuri ar jie uztrenkti. Taip kad manau cia reiketu but demesingesniems teveliams, ypac vakare, kai vaikiukai visi vel lauke buna, o mes viens po kito atvaziuojam ju pasiimt.
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2008 09 28, 20:11)
Kaip supratau, IRR Justino mamyte smile.gif As Aleksandro.Labai patiko nuomone issakyta, as irgi beveik taip pat pasisakyciau.

aha drinks_cheers.gif

QUOTE(Verdene @ 2008 10 06, 13:01)
Po viena aukletoja buna nuo 8 iki 10 val. (pries 10 ateina porininke) ir nuo 16 iki 18 val. Visa kita laika, kai vyksta pagrindine veikla (ryto ratas, dienos veikla, uzsiemimai, rengimasis i kiema, kiemas, pietus, migdymasis ir pan.) aukletojos buna 2.
...

super thumbup.gif nu bet netingeti tiek prirasyti lotuliukas.gif

QUOTE(Zaliaake @ 2008 10 08, 15:58)
Sveikos,

Mano sunus irgi lanko si darzeli. Ziema jau leisiu ir antraji ten pat, i ta pacia grupe kartu su broliu  ax.gif Labai dziaugiames, kad atradom si puiku darzeli, ir zinoma nuostabias aukletojas.

Del varteliu, patikekit, tai tikrai teveliu neapsiziurejimas, nes ne viena karta teko matyt kaip skubantis tevelis pamirsta uzsklesti vartelius. Ir kiek maciau, tai aukletojos isvedusios vaikus i lauka visad tuos vartelius priziuri ar jie uztrenkti. Taip kad manau cia reiketu but demesingesniems teveliams, ypac vakare, kai vaikiukai visi vel lauke buna, o mes viens po kito atvaziuojam ju  pasiimt.

Ups unsure.gif man atrodo, kad ir as tokia isgverusi nevisada uzdarau varteliu doh.gif Pasizadu pasitaisyti biggrin.gif

O del to pasiklydusio vaikiuko tai labai nesmagu verysad.gif Suzinojusi apie tokius bajerius.... cool.gif nesakysiu biggrin.gif
Atsakyti