Įkraunama...
Įkraunama...

"Namų darželis" Jaruzalėje (privatus).Pievų g.4

QUOTE(Elfukas @ 2008 09 17, 14:19)
Mūsų mažiukas pradėjo lankyti Jolantos ir Boženos grupę. Visai man patinka. Kokie kitų mamyčių atsiliepimai?

Mano mažoji lanko Jolantos ir Boženos grupę nuo šio rugsėjo 1 d. Pradžia buvo sunkoka, bet dabar visai neblogai sekasi. Kadangi ji iki daržo su niekuo niekada nebuvo paliekama viena, o Namų darželyje pakankamai greitai apsiprato, manau, kad atmosfera grupėje yra tikrai puiki. Ir tikrai labai dėkinga auklėtojoms už supratingumą ir kantrybę su mano mažyle (manau, ir su visais kitais vaikais)!
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 09 17, 20:39)
O prieš kiek laiko reikia tartis dėl darželio lankymo? Lengvai papuolama? Gal kas iš patirties pasakys..
Rašiau darželiui, bet nieko rimto neatsakė, abstrakčiai: kontaktus, atvirų durų dieną ir pan. Tą aš ir jų tinklalapyje randu, man iš patirties įdomu kada pradėt rūpintis patekimu į darželį ax.gif

As irgi siulau pasiskambinti tiesiogiai direktorei Audronei. Jos mobilus 8*652 03 099. Paprastai ji pasikviecia i svecius, aprodo darzeli, papasakoja, kaip kas ir kur bei uzraso i eile. Mano drauge jau uzsirase i si darzeli nuo 2009 metu rudens, tai sake, kad sarasas ilgas kitu metu rudeniui. Netempkite gumos - nauju darzeliu taip greitai neatsiras, o esami labai jau uzsipilde. O sitam kokybes prasme priekaistu neturime. Sekmes! biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(belosneska @ 2008 06 12, 12:32)
na taip 800 dar dar gera kaina ,bet jau 1200 doh.gif geriau ieskosiu aukles mokesiu 1000,vaikas nors nesirgs taip daznai kaip budamas tokioje kompanijoje smile.gif

Idomu, kur ir kokios "kokybes" uz tokia kaina aukle zadate rasti? Geros aukles be 1.500 lt nepaimsi, o kvalifikuotos jau ir 2.000 Lt praso...
Jei turite kontakta - parasykite. Mano labai gera drauge daugiau pusmeti iesko ir neranda savo 1m. pypliui.
O kai vaikui ateina laikas eiti i darzeli, jokios aukles kitu vaiku ir bendravimo neatstos. Uzdarai vaika t.t. raidos etape ir tiek.
Nu bet cia kiekvienam spresti, kas jam geriau.
Atsakyti
O gal galite patikslinti kaip suprantate darzelio kokybe? Kazkaip perskaiciusi tema lyg ir dideliu nusiskundimu neradau apie si darzeli. Mes pradejome si rugseji lankyti ir kazkaip nesame labai patenktinti... Tai vis galvoju ar cia musu problema ir mes per daug reikalaujame, ar tikrai ne viskas taip jau ir gerai darzelyje. Tiesiog kviesciau tiksliau apibrezti kas siame darzelyje tikrai mamoms patinka. Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Verdene @ 2008 09 25, 17:22)
Idomu, kur ir kokios "kokybes" uz tokia kaina aukle zadate rasti? Geros aukles be 1.500 lt nepaimsi, o kvalifikuotos jau ir 2.000 Lt praso...
Jei turite kontakta - parasykite. Mano labai gera drauge daugiau pusmeti iesko ir neranda savo 1m. pypliui.
O kai vaikui ateina laikas eiti i darzeli, jokios aukles kitu vaiku ir bendravimo neatstos. Uzdarai vaika t.t. raidos etape ir tiek.
Nu bet cia kiekvienam spresti, kas jam geriau.

Nereikia cia perdeti..juk ne auksta aukles kaina(1500-2000lt)pasako,kad ji kvalifikuota cool.gif Ir tikrai vienetai,kur moka tokias sumas auklei..dauguma aukliu kainos 1000-1200lt ir tikrai nedrisciau sakyti,kad jos nekvalifikuotos ar prastai uzsiima su vaikais...yra aukliu,kurios po 2-3 vaikucius priziuri,tai irgi geras variantas,vaiku sergamumas mazas,jie bendrauja su bendraamziais ir jei aukle normali ji kokybiskai atliks savo darba.
Idomu kiek sitame darzelyje grupeje vaikuciu,ar grupes suskirstytos pagal amziu?Pagal kokia programa dirba darzelis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 26 rugsėjo 2008 - 12:17
Snikers,

parašykite, kas jums nelabai patinka. Tada gal lengviau bus parašyti, kas patinka. na aš tikrai pasižadu surašyti savo nuomonę 4u.gif
Atsakyti
Aciu smile.gif Na, kazkaip nesinori cia vardinti kas nepatinka, nes gal kitiems tai visai ne problema??? Gal tada klausimu forma paklausiu:

- ar manote, kad yra isiklausoma i jusu vaiko individualius poreikius (ne kazkokius specialius, bet paprasciausios rutinos, pvz. kiekvienas vaikas kazkiek skirtingai uzmiega)?
- ar daug komunikavote su aukletojomis, kai jusu vaikas JAU pradejo lankyti darzeli, apie tai kokie yra jusu vaiko individualus poreikiai (neiskaitant vieno pokalbio pries pradedant lankyti), pavyzdziui apie tai, kaip reikia vaika aprengti vedant i lauka?
- ka aukletojos dazniausiai veikia, kai buna su vaikais lauke?
- kaip vertinate maista darzelyje?
- ar pastebejote kazkokius jusu vaiko pasiekimus po metu lankymo (cia labiau domina vaiko igudziu ir kompetenciju raida, o ne rutinos dalykai, kaip kad pradejo pats valgyti ir t.t.)
Atsakyti
QUOTE(snikeris @ 2008 09 26, 13:25)
Aciu smile.gif  Na, kazkaip nesinori cia vardinti kas nepatinka, nes gal kitiems tai visai ne problema???  Gal tada klausimu forma paklausiu:

- ar manote, kad yra isiklausoma i jusu vaiko individualius poreikius (ne kazkokius specialius, bet paprasciausios rutinos, pvz. kiekvienas vaikas kazkiek skirtingai uzmiega)?
- ar daug komunikavote su aukletojomis, kai jusu vaikas JAU pradejo lankyti darzeli, apie tai kokie yra jusu vaiko individualus poreikiai (neiskaitant vieno pokalbio pries pradedant lankyti), pavyzdziui apie tai, kaip reikia vaika aprengti vedant i lauka?
- ka aukletojos dazniausiai veikia, kai buna su vaikais lauke?
- kaip vertinate maista darzelyje?
- ar pastebejote kazkokius jusu vaiko pasiekimus po metu lankymo (cia labiau domina vaiko igudziu ir kompetenciju raida, o ne rutinos dalykai, kaip kad pradejo pats valgyti ir t.t.)

1.Manau, kad kiek įmanoma kolektyve, į individualius poreiukius tikrai atsižvelgiama. Būna, kad maniškis pamiega trumpaiu. Tada jis kelias, su auklėtoja piešia ar pan. Pati esu mačiusi vaikiuką, kuris laabai norėjo miego, miegojo ir tada, kai visi vaikai jau buvo atsikėlę.

2. Dėl maisto ir maitinimo režimo. Matinimo laikas mane visiškai tenkina, kadangi, bent kiek esu domėjusis, gerai atitinka vaikų organizmo poreikius. t.y. pusryčiaujama šiek tiek vėliau, kai jau pabunda, o ne apsnūdusi organizmą prikiša. Pietūs ir pavakariai irgi, manyčiau tinkamu laiku. Dėl maisto kokybės ir pasirinkimo. Maniškis nevalgydavo jokių daržovių, o juolab kokių nors salotų. Po truputį tai pradeda daryti, lygiai tas pats su žuvimi. Nesu pastebėjus, kad vaikui būtų grūdama. Jei jis nenori, na tai ką gi padarysi. Nelabai man patinka, kad vaikams duodami sumuštiniai, nes pati stengiuosi to vengti, bet tai nėra nuolatos. O ir namuose juk kartais nusižengiame griežtam "ne" sumuštiniams blush2.gif
Daržovių vaikai, manau, gauna pakankamai. Dėl vaisių nesu tikra, bet jei tik galiu, pati į grupę atnešu savo sodo gėrybių.

3. Auklėtojos lauke. Niekada realiai nemačiau. Nes kai ateini pasiimti vaiko, pakalbini auklėtoją, o ji tada tikrai ne su vaikais žaidžia, bet kalbasi su tėvais. Dieną, kai eina į žygius, manau, tikrai ne pliurpologija užsiima. Kita vertus, vaikai turi po truputį pratintis žaisti patys. Vis galvojau, ką gi tokio ypatingo aš pati veikiu su vaiku lauke? Ogi nieko tokio, didelei mano gėdai. Tiesiog žiūriu, kad vaikai žaistų saugiai. Taigi apie auklėtojų veiklą lauke klausiu retoriškai: o ką jos turėtų veikti?

4. Dėl bendravimo su auklėtojomis. Manau, tai labai daug priklauso nuo tėvų. Aš žinau, kad mano vaikas labai prakaituoja, taigi ir paprašiau, kad vis žvilgteltų, ar jis ne per šiltai apsirengia, kad kiek pakoreguotų rengimąsi. tai ir yra daromi. Netgi miegoti jis eina, auklėtojoms parekomendavus, be pižamos. Ir viskas puiku. Aš gal esu kiek išprotėjusi mama, bet visuomet auklėtojų paklausiu, kaip sekėsi, kas buvo gerai, kas ne. Tada galima bendrai kryptingai, tinkamai ugdyti vaiką.
jei yra noro, visada galima susitikti su auklėtojomis individualsaus pokalbio. Tai irgi padarėme. Sužinojau apie saviškį ir naujų dalykų, kita vertus, auklėtojos turi daug patirties, taigi jų požiūris į kai kuriuos dalykus yra kitoks. O juk taip naudinga girdėti ne tik savo nuomonę.

5. Dėl įgūdžių lavinimo.
Puikiai lavėja piešimo įgūdžiai.
Iš to, kokius eilėraštukus ir daineles dainuoju, matau, kad per šiuos dalykus yra lavinami motorikos dalykai. O tai be galo puikus pasiruošimas rašymo mokymuisi.
Norėtųsi, kad būtų galimybė lavinti ir kitaip, pvz., muzikuoti (mums gal ir nelabai aktualu, nes lankome Yamahos mokyklėlę), jei būtų galimybės šokti, irgi būtų puiku. Galėtų ir pasportuoti daugiau (nors lyg kažkas ir vyksta, tik kad aš iš saviškio neišpešu, o auklėtojų vis pamirštu paklausti).
kadangi maniškis jau beveik penkiametis, norėtųsi ir rimtesnio skaitymo mokymo, nors skaičiuoti ir raidelių žaidžiant tikrai yra mokoma.
Mums buvo ir yra aktualu logopedo paslaugos. Kiek žinau, logopedė buvo atėjusi pasižiūrėti. Aišku, jei bus tik mūsų vaikas, kuriam reikia logopedinės pagalbos, darželyje logopedo nebus. Bet jei atsiras ir daugiau tėvelių, vietoje gausime šią paslaugą.

Reziume, kodėl mes šiame darželyje:
1. Valdiškuose nebuvo vietų.
2. Patogi vieta (beveik prie pat namų).
3. Vaikas jaučiasi labai gerai ir eina į darželį noriai.
4. Puikios auklėtojos, kurios domisi mano vaiku.
5. Darželį, o ne auklę pasirinkome todėl, kad bent jau mūsiškiui labai reikia komunikavimo. Be jo jis lyg be oro doh.gif

Atsakyti
Vaivaj..gal jus atsakysite.....po kiek vaikuciu grupeje buna,ar vaikuciai buna suskirstyti grupese pagal amziu...pagal kokia programa aukletojos dirba su vaikuciais?
Atsakyti
Aciu!
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 26, 14:26)
Vaivaj..gal jus atsakysite.....po kiek vaikuciu grupeje buna,ar vaikuciai buna suskirstyti grupese pagal amziu...pagal kokia programa aukletojos dirba su vaikuciais?

Kiek žinau, grupėje max 15 vaikų. Grupės mišrios, pagal amžių neskirstoma.
yra viena Valdorfo grupės, kitos - tradicinės. Pagal kokią programą dirba, net nežinau. Bet juk ne programa esmė, svarbu, kad tinkamai būtų pasiektas tikslas - vaikas ugdomas tolygiai, tinkamai, pagal jo amžiaus tarpsniui būtinus dalykus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivaj @ 2008 09 26, 13:42)
Kiek žinau, grupėje max 15 vaikų. Grupės mišrios, pagal amžių neskirstoma.
yra viena Valdorfo grupės, kitos - tradicinės. Pagal kokią programą dirba, net nežinau. Bet juk ne programa esmė, svarbu, kad tinkamai būtų pasiektas tikslas - vaikas ugdomas tolygiai, tinkamai, pagal jo amžiaus tarpsniui būtinus dalykus.  4u.gif

O as manau,kad programa turi didele reiksme..juk vaikuti lavinti,ugdyti reikia sistemingai,tolygiai,tam ir sukurtos programos 4u.gif
Ir dar idomu,jei grupes misrios,kaip suspejama ugdyti ir metinuka ir 3 metuku zuiki ir 5 metu vaikuti 4u.gif kiek aukletoju vienoje grupeje ax.gif
Atsakyti
Programa, aišku, kad svarbi. Kalbame apie tą patį nuoseklųjį ugdymą, tiesiog nesvarbus pavadinimas. Auklėtojos tikrai pasakys, kokia ugdymo programa.

Grupėje dvi auklėtojos, bet dirba po pusdienį, kaip ir visur.

O dėl skirtingo amžiaus vaikų...
Na mažiams tai tikrai gerai - turi į ką lygiuotis. Dičkiai mokosi globoti, o ugdymas vyksta pagal poreikius ir galimybes. Mano galva, pakankamai neblogai ir profesionaliai.
Atsakyti