Įkraunama...
Įkraunama...

"Namų darželis" Jaruzalėje (privatus).Pievų g.4

QUOTE(norako @ 2007 12 13, 15:31)
Taip, yra kai kurių skirtumų, bet svarbiausia yra aklėtoja, mums labai pasisekė valstybinam daržely.

O va šitas 'Milde' sakinys tai visai  schmoll.gif , jei lyginat darželius, tai ir lyginkit, bet vaikų lygint tiesiog..na tiesiog nederėtų... Kokie vaikučiai ten eina? Ten eina du mano sūnūs - labai geri berniukai! Kaip spėju ir jūsų vaikas ...  g.gif

Papildyta:

Papildyta:

Pala, stop, nuleidžiam gazą, kiek jūsų vaikų lanko valstybinį darželįg.gif
Aš esu patyrus, dukra lankė valdorfo darželį, kai spėju, daugelis iš čia diskutuojančių dar nežinojo nė tokio pavadinimo ir...žemai lenkiu galvą prieš juos, auklėtojas, filosofiją, viską, esu jiems be galo, be proto dėkinga, už vaiko vedimą, už mano ten rastas žinias. AČIŪ.
Šiuo metu neturiu galimybės vesti vaikų į valdorfo darželį, tad nuvedžiau į valstybinį, prieš porą metų netiko mums...mažas mano vaikis buvo, nerado savęs, užsisklendė, bandėm dar kartą šiemet, ir PUIKU  bigsmile.gif  , vaikas patenkintas, o man širdis net sąla iš džiaugsmo. Tad pasakysiu jums iš patirties, jokių plastmasinių šautuvų ten NĖRA ! ir nustokit gi vieną kartą kalbėti to, ko nežinot ir dar taip kategoriškai. Ir dar žinot, ką pasakysiu, pasaksyiu, kad ieškodama darželio aplankiau ne vieną alia "valdorfinę" grupę, nu pilna medinių žaislų ir ...medinių auklėtojų, jums vis dar atrodo, kad esmė mediniusoe žaisluose? (ne, kaip, beje, ir legalumą įrodančiuose popieriuose...) Linkiu surasti daug gražių dalykų gyvenime ir neatsiriboti nuostatom...tai rėmai.
Beje dėl maldelių...taip, yra puikių dainuojamųjų formų keičiant veiklą ir pan. bet yra ir maldelių, ir žibintų šventė turi prasmę, jei kas vis tik domisi, verta pasidomėti daugiau.....

nekalbu as apie tavo vaikus konkreciai...ka patyreme valstybiniame darzelyje pries einant i si, tai niekam nelinkeciau...
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2007 12 14, 07:06)
nekalbu as apie tavo vaikus konkreciai...ka patyreme valstybiniame darzelyje pries einant i si, tai niekam nelinkeciau...

Aš tiesiog jus pacitavau, ir jūs rašėt bendrai apie einančius į valstybinį darželį vaikus, tad tik norėjau pastebėti, kad nederėtų daryti apibendrinimų ir globalių išvadų, ir atsakingai kalbėti 4u.gif
Dėl jus ištikusių bėdų užjaučiu unsure.gif , pati esu daug kur gyvenime mačius ir juodo ir balto, bet vis tiek esu prieš apibendrinimus schmoll.gif
Beje, pabandykit dabar jau po visko pažvelgti į tai pozityviai, juk per tai radot šį - jums taip patinkantį darželį bigsmile.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Verdene @ 2007 12 14, 00:00)
O geru ir teisingu zmoniu tikrai yra visur.
Tik valstybiniuose darzuose juos gal sunkiau atrasti biggrin.gif

Yra visur. biggrin.gif
O rasti valstybiniuose gal sunkiau, nes tųjų valstybinių yra šitą kart daugiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 14 gruodžio 2007 - 09:39
Sveikos, pameciau minti apie ka mes cia diskutuojame. Matau, kad apie pievas, bet ne apie pievu g. darzeli.
Atsakyti
QUOTE(Mama Reda @ 2007 12 14, 11:52)
Sveikos, pameciau minti apie ka mes cia diskutuojame. Matau, kad apie pievas, bet ne apie pievu g. darzeli.

Aš vis įsikišu, bet...diskutuoti galima, jei nuomonės yra įvairios, jei jos sutampa, galima pasidalinti, kaip viskas gerai biggrin.gif , bet diskusijos nelabai ir bus. Tad jei yra pievų, tai visad erdvė pamąstymams, o po jų gali sekti išvada, kuri tik dar tvirčiau sutvirtins nuomonę, nuostatą, tarkim, kad jūsų pasirinktas darželis tikria puikus, tad jei kas prieštarauja, ar abejoja šio darželio gerumu, jums suteikia progą tik dar kartą įsitikinti, įvertinti jį ,aip gerą, sau gi ieškoti atsakymų į klausimus, kurių gal dar ir nekėlėt. Tarkim dėl religijos vietos daržely ar pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2007 12 12, 16:22)
O ja... apie sauguma irgi pakalbet butu galima....maciau as "saugiu" valstybiniu darzeliu...jau vien paziurejus kas per vaikuciai ten eina, tai jau baisu vest savo vaika...tad sekmes , Marinda, ieskant gero darzelio uz 130 litu:)

As pradzioj labai abejojau del kainos, leidziant vaika i si darzeli, o dabar tikrai negeila, nes vaikas tikrai yra priziurimas.Musiskiui ten labai patinka, jis ten ir zaidzia ir kuria ir yra mokomas:) Ne anglu kalbos, keip dabar mada vaiku darzeliuose, o mokomas gyventi: pavalgius pasakyti aciu, paguosti kai kam blogai, sudeti daiktelius i vieta, po valgio nusiplauti rankytes smile.gif Manau kad to ir reikia musu pypliams>Kai prades lankyti mokykla, gales ismokti ir anglu kalbos, reikia leisti vaikams pasidziaugti vaikyste, nes priesaky jiems kruvos mokslu..

Nu atsiprasau blink.gif Galima paklaust, kuo Jusu vaikas ipatingas, geresnis uz mano sunu, einanti i valstybini darzeli? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Viga @ 2007 12 14, 12:45)
Nu atsiprasau blink.gif  Galima paklaust, kuo Jusu vaikas ipatingas, geresnis uz mano sunu, einanti i valstybini darzeli? g.gif

O kas cia ka lygina. Ir is vis ne i tema tas palyginimas. Gal reiketu susitikti? Pamatuoti ugi svori smile.gif Prie ko cia geresnis, ypatingesnis. Ar tik darzelis viso sito moko. O tevu auklejimas, tradicijos, mokymai ci jau nebeturi reiksmes. Pikta, kad rasau bele kad rasyt. Atsimink, kad tavo vaikas toks unikalus, kaip ir visi kiti.
Atsakyti
Chebryte, gal baigiam ziasti kas ka pasake? Kaip vaiku darzelyje g.gif Gal suvaikejom? rolleyes.gif Zodziu is savo pastabu apie si foruma turiu va viena pacia baisiausia- kad kai ieskai informacijos apie kazka, tai is 40 psl. jos randi gal tik dvejuose, o visa kita, tai kodel tu taip pasakei, o tu man taip parasei... As issakiau savo argumentus, zinias apie situacija ir savo nuomone. Galbut ne visoms mamoms yra iki lemputes ar visi popieriai yra tvarkoj ir pan. Todel manau si tema ir buvo uzvesta, kad nesikabinetume prie nuomoniu ir zodziu, o issakytume savo argumentus APIE DARZELI, o ne kitu vaikus ar juos pacius. Tad man daug idomiau butu suzinoti, kaip jus, kurie lankote darzeli darote su pusryciais, kaip vaikai atsikelia ryte - ar sunku ar ne. Kaip miega vaikai pietu meigo? Jei vaikas nemiega, ar ji per prievarta guldo gulet ar palieka zaisti? Ar uztenka 3 maitinimu?
Ar daznai vaikai serga? KOkio amziaus vaikai eina i grupes? Kodel apie tokius paprastus, bet kiekvienam svarbius dienos klausimus yra nekalbama, o tiesiog numetamos frazes- faina, nuostabu ir pan.? Tad labai lauksiu Jusu issamiu atsakymu smile.gif ir gero ir jaukaus savaitgalio mirksiukas.gif
Atsakyti
butu suzinoti, kaip jus, kurie lankote darzeli darote su pusryciais, kaip vaikai atsikelia ryte - ar sunku ar ne. Kaip miega vaikai pietu meigo? Jei vaikas nemiega, ar ji per prievarta guldo gulet ar palieka zaisti? Ar uztenka 3 maitinimu?
Ar daznai vaikai serga?

Mano vaikai keliasi namie 8 valanda, tada visas tris nuprausiu, aprengiu, na dickes pacios bando rengtis, tai i darzeli nuvezu apie 9, 9.30. Pusryteliai buna 10 valanda.
Su miegojimo pas mus taip: pas Emile visada "ateina miegelis",pas Benita kartais ateina, o kartais ir ne, jei neateina miegelis, tai ateina "pailsejimas".
Triju maitinimu uztenka, del maitinimo konsultavosi darzelis su zymia dietologe Edita Gaveliene.O vat su sirgimais, tai mano dar nei karto nesirgo...O siaip grupeje tai visko buna, kaip ir visur...
O kaip pas jus Marinda?
Atsakyti
O mums tai truputeli prasciau. Keltis reikia 6.30, o isvaziuojam 7 val. Kadangi is antakalnio per jeruzale reikia i darba patekti seimyniskiu g. tai ir taip veluoju pastoviai. Dabar taip priprato anksti keltis, kad savaitgali 7 val jau buna "labas rytas". Pusryciu namuose tai nespejam pavalgyti, o manau kad ir nenoretu, nu kartais kad kelias nepraigtu banana suvalgo masinoje. O su maistu tai nezinau kai ten su trim kartais, jeigu po darzelio sugeba suvalgyti 4 kotletus tai manau kad kartais truksta.
Atsakyti
QUOTE(Mama Reda @ 2007 12 14, 16:06)
O mums tai truputeli prasciau. Keltis reikia 6.30, o isvaziuojam 7 val. Kadangi is antakalnio per jeruzale reikia i darba patekti seimyniskiu g. tai ir taip veluoju pastoviai. Dabar taip priprato anksti keltis, kad savaitgali 7 val jau buna "labas rytas". Pusryciu namuose tai nespejam pavalgyti, o manau kad ir nenoretu, nu kartais kad kelias nepraigtu banana suvalgo masinoje. O su maistu tai nezinau kai ten su trim kartais, jeigu po darzelio sugeba suvalgyti 4 kotletus tai manau kad kartais truksta.

mirksiukas.gif labutis! Pavydziu tavo zuikucio apetitu thumbup.gif Bet ,kad toks mazas suvalgo tiek kotletu g.gif ,na nebent jie pirsto didumo. schmoll.gif
Atsakyti
apetitu nesiskundzia niekada. Jau sakiau ims darzelyje didesni mokesti, nes vis nori pakartoti.
Atsakyti
QUOTE(Marinda @ 2007 12 14, 16:13)
Chebryte, gal baigiam ziasti kas ka pasake? Kaip vaiku darzelyje  g.gif  Gal suvaikejom?  rolleyes.gif Zodziu is savo pastabu apie si foruma turiu va viena pacia baisiausia- kad kai ieskai informacijos apie kazka, tai is 40 psl. jos randi gal tik dvejuose, o visa kita, tai kodel tu taip pasakei, o tu man taip parasei... As issakiau savo argumentus, zinias apie situacija ir savo nuomone. Galbut ne visoms mamoms yra iki lemputes ar visi popieriai yra tvarkoj ir pan. Todel manau si tema ir buvo uzvesta, kad nesikabinetume prie nuomoniu ir zodziu, o issakytume savo argumentus APIE DARZELI, o ne kitu vaikus ar juos pacius. Tad man daug idomiau butu suzinoti, kaip jus, kurie lankote darzeli darote su pusryciais, kaip vaikai atsikelia ryte - ar sunku ar ne. Kaip miega vaikai pietu meigo? Jei vaikas nemiega, ar ji per prievarta guldo gulet ar palieka zaisti? Ar uztenka 3 maitinimu?
Ar daznai vaikai serga? KOkio amziaus vaikai eina i grupes? Kodel apie tokius paprastus, bet kiekvienam svarbius dienos klausimus yra nekalbama, o tiesiog numetamos frazes- faina, nuostabu ir pan.? Tad labai  lauksiu Jusu issamiu atsakymu  smile.gif ir gero ir jaukaus savaitgalio  mirksiukas.gif

Atsakyti