Įkraunama...
Įkraunama...

"Namų darželis" Jaruzalėje (privatus).Pievų g.4

QUOTE(Marinda @ 2007 12 14, 16:13)
Chebryte, gal baigiam ziasti kas ka pasake? Kaip vaiku darzelyje  g.gif  Gal suvaikejom?  rolleyes.gif Zodziu is savo pastabu apie si foruma turiu va viena pacia baisiausia- kad kai ieskai informacijos apie kazka, tai is 40 psl. jos randi gal tik dvejuose, o visa kita, tai kodel tu taip pasakei, o tu man taip parasei... As issakiau savo argumentus, zinias apie situacija ir savo nuomone. Galbut ne visoms mamoms yra iki lemputes ar visi popieriai yra tvarkoj ir pan. Todel manau si tema ir buvo uzvesta, kad nesikabinetume prie nuomoniu ir zodziu, o issakytume savo argumentus APIE DARZELI, o ne kitu vaikus ar juos pacius. Tad man daug idomiau butu suzinoti, kaip jus, kurie lankote darzeli darote su pusryciais, kaip vaikai atsikelia ryte - ar sunku ar ne. Kaip miega vaikai pietu meigo? Jei vaikas nemiega, ar ji per prievarta guldo gulet ar palieka zaisti? Ar uztenka 3 maitinimu?
Ar daznai vaikai serga? KOkio amziaus vaikai eina i grupes? Kodel apie tokius paprastus, bet kiekvienam svarbius dienos klausimus yra nekalbama, o tiesiog numetamos frazes- faina, nuostabu ir pan.? Tad labai  lauksiu Jusu issamiu atsakymu  smile.gif ir gero ir jaukaus savaitgalio  mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Verdene @ 2007 12 18, 10:03)

Sveika, Marinda, vaikui valgyti kas 4 valandas yra normalu ir uztenka. O keltis ryte yra ziauru. Net tik vaikams, labiausiai - suaugusiems;-). As vat pati nebezinau, kokius "fintus" sau susigalvoti. Nepadeda nei zadintuvas, nei sunys, nei vaikas ant galvos:). Ar vaikas valgo namie pusrycius, ar ne, pastebejau, kad labiausiai priklauso nuo teveliu. Jei jie is ryto pries darba pusryciauja, tuomet ir vaikas valgo pusrycius. Tie, kurie nepusryciauja - nevalgo ir ju vaikas;-). Man asmeniskai pusryciai yra sventas reikalas pries iseinant i darba, tai pas mus viskas paprasta, tik keltis reikia anksciau schmoll.gif
Paprastai "Namud arzelyje" pusryciaujama po 9, iki 9:30, bet dabar pries Kaledu svente visi vaikai renkasi i salyte ruostis sventei, zaisti sventinius zaidimus, repetuoti spektakliuka. Tai pastebejau, kad siek tiek pasivelina pusryciai iki 10. Bet jei namie vaikas uzkanda, tai nieko tokio. Pries zibintu svente, kai vyko ruosimasis irgi taip buvo. Nezinau kaip kitoms mamoms, man tai toks ritmas labai tinka. Kas nespeja pavalgyti namuose, tiems gal kyla klausimu.
Del pietu miegojimo taisykle paprasta - per prievarta niekas juk neuzmigs, bet paguleti ir pailseti reikia. Galima, kiek zinau, tuomet zaisti pirstuku zaidimus, nestis zaisla i lovele, svarbiausia, kad butu netrukdomas kitu vaiku miegas. O uzmigti paprastai padeda bendras ritualas (bent jau kiek man pasakojo aukletojos - turetu buti nuostabu;-): pries miegeli sekama pasaka, po to vaikuciams i delniukus ilasinama po laseli levandu aliejus, jie svelniai pamasazuojami, vaikai apklostomi, o visa tai vyksta niuniuojant lopsine...
Grupes yra misraus amziaus. Vaikai nuo 2,5 iki 6 metu, kiekvienoje grupeje po maza grupyte is kiekvieno amziaus vaiku. Bet kazkaip didziukai bendrauja ir su maziukais, jais rupinasi, globoja. Tokia gaunasi didele seima;-). O serga vaikai kaip ir visur. Pradzioje, kai tik pradejo lankyti - daugiau, dabar, kai virusais jau apsikeite - maziau. Kazkur skaiciau, kad iki mokyklos vaikui formuojasi imunitetas, tai per metus sirgti 5-6 kartus yra normalu. Tai vos nepaspringau perskaiciusi ta fraze. Labai tikiuosi, kad mes busime isimtis biggrin.gif
Atsakyti
Mano nuomone tokia : jokio skirtumo ar tai valdiskas darzelis ar privatus, ir viename ir kitame yra savu pliusu ir minusu. Manau esme kas dirba su musu vaikais!!!!! Jei tai zmogus atsidaves vaikams, nebus didelio skirtumo koks darzelis!!!! svarbu atmosfera ir nuotaika darzelyje !!!!!!
Atsakyti
QUOTE(Marinda @ 2007 12 14, 16:13)
Chebryte, gal baigiam ziasti kas ka pasake? Kaip vaiku darzelyje  g.gif  Gal suvaikejom?  rolleyes.gif Zodziu is savo pastabu apie si foruma turiu va viena pacia baisiausia- kad kai ieskai informacijos apie kazka, tai is 40 psl. jos randi gal tik dvejuose, o visa kita, tai kodel tu taip pasakei, o tu man taip parasei... As issakiau savo argumentus, zinias apie situacija ir savo nuomone. Galbut ne visoms mamoms yra iki lemputes ar visi popieriai yra tvarkoj ir pan. Todel manau si tema ir buvo uzvesta, kad nesikabinetume prie nuomoniu ir zodziu, o issakytume savo argumentus APIE DARZELI, o ne kitu vaikus ar juos pacius. Tad man daug idomiau butu suzinoti, kaip jus, kurie lankote darzeli darote su pusryciais, kaip vaikai atsikelia ryte - ar sunku ar ne. Kaip miega vaikai pietu meigo? Jei vaikas nemiega, ar ji per prievarta guldo gulet ar palieka zaisti? Ar uztenka 3 maitinimu?
Ar daznai vaikai serga? KOkio amziaus vaikai eina i grupes? Kodel apie tokius paprastus, bet kiekvienam svarbius dienos klausimus yra nekalbama, o tiesiog numetamos frazes- faina, nuostabu ir pan.? Tad labai  lauksiu Jusu issamiu atsakymu  smile.gif ir gero ir jaukaus savaitgalio  mirksiukas.gif

o koki jus darzeli lankot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ZANUSSI @ 2007 12 20, 14:50)
o koki jus darzeli lankot?  ax.gif

Tikrai, Marinda, kokį Jūs darželį lankote? Pasidalinkite savo gerais įspūdžiais, kas Jums ten patinka?
Atsakyti
Nu jau vakar kokia smagi kaledine svente buvo darzelyje. Juokas per asaras. Aisku maniskis tai sedejo ant keliu ir vaidino ziurova. Mane asmeniskai, tai ziauriai nervino fotoaparatu blyksniai. Nu per tokia svente biski gal i tema, bet gal ir ne visai. Manau kita karta reiks pagalvoti ir pasiulyti varianta, kad koks nors vienas is teveliu fotografuotu ir veliau pasidalintume. Vaikus, bent jau mazuosius ir taip trukdo tas gausus burys tevu. Gaila, kad nesusiorganizavome ir niekam nekilo arba per velai kilo ideja pasveikinti aukletojas. Kazin kaip tokios progos pazymimos kitose darzeliuose.
Atsakyti
Gal žinot, ar lengvai galima pakliūt į šitą daržą? pvz. jei dabar užrašyčiau, kada galėtų pradėt lankyt? kokia kaina/mėn?
Atsakyti
www.namudarzelis.lt rasi ir kainas, ir el.pasta, kuriuo parasiusi suzinosi, kada gali priimti. O aukletojoms paprastai darzeliuose per Kaledas simboliskai kazkas dovanojama - kas ir uz kiek priklauso nuo tevu susitarimo.
Atsakyti
QUOTE(Verdene @ 2007 12 20, 17:26)
Tikrai, Marinda, kokį Jūs darželį lankote? Pasidalinkite savo gerais įspūdžiais, kas Jums ten patinka?

smile.gif mes dar nelankom, bet jau moraliskai ruosiames, kad reiks pradet.
Atsakyti
QUOTE(Mama Reda @ 2007 12 22, 12:40)
Nu jau vakar kokia smagi kaledine svente buvo darzelyje. Juokas per asaras. Aisku maniskis tai sedejo ant keliu ir vaidino ziurova. Mane asmeniskai, tai ziauriai nervino fotoaparatu blyksniai. Nu per tokia svente biski gal i tema, bet gal ir ne visai. Manau kita karta reiks pagalvoti ir pasiulyti varianta, kad koks nors vienas is teveliu fotografuotu ir veliau pasidalintume. Vaikus, bent jau mazuosius ir taip trukdo tas gausus burys tevu. Gaila, kad nesusiorganizavome ir niekam nekilo arba per velai kilo ideja pasveikinti aukletojas. Kazin kaip tokios progos pazymimos kitose darzeliuose.

Sveika, Reda, mes susirgom ir svente praziopsojom - papasakokite daugiau! Taip gaila buvo praleisti, taip laukem! Sprendziant pagal "Zibintu svente", tikejomes, kad po tos sventes ateis tikras Kaledu jausmas i namus...
Ir kas ten tokio smagaus ir juokingo buvo?smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pirania @ 2007 12 22, 14:54)
Gal žinot, ar lengvai galima pakliūt į šitą daržą? pvz. jei dabar užrašyčiau, kada  galėtų pradėt lankyt? kokia kaina/mėn?

Vietu lyg ir yra: Pievose - 2a. grupeje, del Fabijoniskiu nezinau. Kaina menesiui 790 Lt, po uzsirasymo galima pradeti lankyti mazdaug po sav. Ten pries lankant duoda toki ilga klausimyna apie vaika pildyti, o po to dar buna motyvacinis pokalbis su teveliais. Zodziu, ruosiasi darbui su vaiku rimtai:).
Atsakyti
Fabijoniškių g. didesnių grupėse vietų dar yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif,

Kadangi nezinau kaip viskas vyksta ivairiuose darzeliuose, tai tiesiog noriu pasidalinti savo ispudziais 4u.gif

Mano vyresnieji isvis nelanke darzelio, todel buvo labai sunku, kai buvom priversti vesti savo mazaji i darzeli. Kadangi toks sprendimas buvo priimtas labai greitai, tai mums darzelio reikejo skubiai (iki to laiko galvojau, kad ir treciasis bus su aukle iki mokyklos). Visi darzeliai, i kuriuos mes kreipemes, atsisake mus priimti (priezastys buvo skirtingos).
Suzinojusi apie si namu darzeli labai apsidziaugiau - prieme iskarto, pries pradedant lankyti darzeli reikejo issamiai uzpildyti anketa apie savo vaika ir visa seima, akcentuojant svarbius niuansus, viskas detaliau issiaiskinta pokalbio su aukletojoms metu (manau tai buvo labai svarbu, nes matesi noras issiaiskinti, pazinti vaika nuo A iki Z); mokestis daug mazesnis nei samdant aukle (auklei reiktu moketi 1000-1500lt, o cia mokestis 790lt); darzelyje labai silta atmosfera, jautiesi kaip namuose visomis prasmemis; vaikai matinami suderintu maistu atsizvelgiant i dietologes rekomendcijas (galto maisto ir mazokai mano labai gerai valganciam vaikui, bet zinau, kad jis tikrai kokybiskas), be to asmeniskai as nevisada turiu laiko padaryti zele torta, namini pyraga su obuoliais ir pagaminti namine uogiene bei pridziovinti tiek rusiu zoleliu arbatoms gaminti; vaikams neutraliais budais akcentuojami visi gyvenimo mums savaime suprantami dalykai (vaikas tapo savarankiskesnis, atsirado poreikis tvarkytis, bendrauti su vaikais ir t.t.); o labiausiai nustebau, kad mano vaikas per pietus yra migdomas aukletojai gulint salia, glostant nugaryte ir trinant padukus aliejumi; labai patiko sprendimas - mamoms issiuvineti kazka mielo ant patalynes, kad tai primintu namus ar tevus; zaislai yra naturalus, ne tokie kaip namuose, manau gerai kai vaikui suteikiama galimybe zaisti ivairiais zaislais; lauke vaikui leidziama beveik viskas - is drabuziu svarumo matosi doh.gif
Pradejus lankyti darzeli, mano vaikui sunkiausia atsikelti 6.30, nes gyvename gana toli nuo darzelio, aukletojos pasakoja, kad jis daznai uzmiega rytineje grupeje. Adaptavosi gana sunkiai, jau veliau aukletojos pasake, kad ilgai verkdavo aukletoja apsikabines. Zingsnis atgal buvo, kai buvo sudaryta rytine grupe - pasikeite aplinka, kasryta buna vis kita aukletoja. Dar viena vaikui netektis buvo - kai po 1-2men isejo aukletoja, prie kurios jis buvo labai prisirises ir dar iki dabar apie ja kalba. O didziausias minusas, kad darzelis dirba tik nuo 7.30, nors per atidaryma buvo kalbama, kad darzelis dirbs nuo 7 iki 18 val., o uz papildomas valandas mokama atskirai.

Dar daug ka galima butu pasakyti, tik sunku rastu isdestyti kas sukasi mintyse biggrin.gif

Zodziu is esmes siame darzelyje radau ta, ko tikrai nestikejau, ir visa mano seima yra patenkinta, nepaisant kai kuriu smulkmenu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IRR: 08 sausio 2008 - 21:30