Įkraunama...
Įkraunama...

"Namų darželis" Jaruzalėje (privatus).Pievų g.4

QUOTE(Alchemie @ 2008 01 14, 14:01)
Neivertinsi darzeliu, nei privaciu, nei valstybiniu, nes kekvienas turi savo pliusus ir minusus. o svarbiausia, ten dirbantys zmones, ju poziuris ir pasiruosimas siam darbui.
Norejau tik paklasuti mamyciu, ar sitam pievu g. esanciam darzelyje, kaip ir kituose valdorfo tipo darzeliuose yra atostogos  2 savaites per Kaledas, savaite per Velines, savaite per Velykas ir du menesiai vasara?
Nes tos atostogos, kol lankeme toki darzlei mane vare i nevilti, nes vaiko nera su kuo palikti, o jei imi atostogas bendrai per metus, tai vasarai nieko nelieka ir vasara, mes pvz. irgi neturedavomesu kuo palikti vaiko, taigi vos ne vaikas turi dirbti kartu su tevais per vasara.
Del aukletoju, tai galiu pasakyti, kad ir valstybiniame darzelyje buvo nekompetetingu ir valdorfiniame, kol radome valstybini, kur vaika suprato, nors darzelio jis po siai dienai nenori prisiminti, mokykla daug labiau patinka.
Norejau tik atkreitpi mamu demesi del logopedes pasiulymo. Vaiku kalba reiktu aptikrinti ir iki 3 metu. Galima pamatyti, kad vaikui jau yra kazkokie gal suleteje kalbos igudziu vystymaisi, logopedas teikia pagalba ne tik mokydamas istarti "r" raide, logopedas suteikia labai placia pagalba ir kuo anksciau pastebima, tuo greiciau galima istaisyti, nes maziukai imlesni. O jei kalbos vystymasis suletejes, ar kazkur uzkliuves, tai salia atsiranda ir emociniu problemu. Butent del kalbos ir salia esanciu emociniu problemu mums teko pakeisti keleta darzeliu ir manau, kad tokiame privaciame darzleyje, jei kartais apsilankytu logopedas, butu tik didelis pliusas, nes logopedu truksta ir net ne visuose valstybiniuose si pagalba teikiama.

Papildyta:
"Namu darzelis" dirbs visus metus, tiesa, vasara sake, kad diele tikimybe, jog grupes bus apjungtos, nes aukletojos paeiliui atostogaus. O siaip darzelis dirba tokiu pat grafiku kaip ir teveliai smile.gif
Kazkuri mama, maciau, rase, kad per metus priklauso menuo nemokamu atostogu - tai musu sutartyje tokio punkto nera. Greiciausiai tokios sut. buvo tik patiems pirmiesiems unsure.gif
Ir dar - "Namu darzelis" Pievu g. turi tik viena valdorfo grupe. Likusios 3 nedirba pagal valdorfo metodika, tik naudoja kai kuriuos elementus. Bet, aisku, zaislai visi rankomis siutis/megzti, drozti, visose grupese tokia ganetinai skandinaviska aplinka. Labai jauku ir grazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mea @ 2008 01 11, 12:28)
gal kuri nors leidžiate savo vaikučius į mažiukų 1-2 metukų grupę? unsure.gif būtų įdomūs jūsų atsiliepimai 4u.gif

Mano sūnelis lanko mažiukų grupę. Mums tinka ir patinka, nors mažius labai prie tėvų prisirišęs, jautrus, sunkiai prisileisdavo svetimus, galvojom, kad tikrai darželiui netiks, bet pasirodo klydom. Aišku adaptacija vis dar vyksta, kasryt išsiskiriant rieda ašarytės, bet atėjusi pasiimti visada randu laimingą vaiką. O pažanga akyse matyti thumbup.gif Pradėjo kalbėti puikiai, per kelias savaites, išmoko pats valgyti, o ankščiau visai nemokėjo, išmoko bendrauti su vaikais, pats jau beveik apsirengia ir t.t. bigsmile.gif
Atsakyti
susisiekiau su namu darzeliu,tai ten kaina tokia pati kaip privaciam darzeli-790lt,jie ten arti vienas kito kaip supratau,tai kuris dabar geresnis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2008 01 22, 13:33)
susisiekiau su namu darzeliu,tai ten kaina tokia pati kaip privaciam darzeli-790lt,jie ten arti vienas kito kaip supratau,tai kuris dabar geresnis? g.gif

Tu čia apie ką? Nieko nesuprantu g.gif Apie kokį privatų čia šneki?
Atsakyti
QUOTE(Norima @ 2008 01 22, 11:50)
Mano sūnelis lanko mažiukų grupę. Mums tinka ir patinka, nors mažius labai prie tėvų prisirišęs, jautrus, sunkiai prisileisdavo svetimus, galvojom, kad tikrai darželiui netiks, bet pasirodo klydom. Aišku adaptacija vis dar vyksta, kasryt išsiskiriant rieda ašarytės, bet atėjusi pasiimti visada randu laimingą vaiką. O pažanga akyse matyti thumbup.gif Pradėjo kalbėti puikiai, per kelias savaites, išmoko pats valgyti, o ankščiau visai nemokėjo, išmoko bendrauti su vaikais, pats jau beveik apsirengia ir t.t. bigsmile.gif

ačiū. džiaugiuosi, kad vis tik pasiteisino.. bet taip bijau tos adaptacijos doh.gif mano dukra irgi labai prisirišus doh.gif ir iki šiol dar verkia? verysad.gif vajei, gaila bus vaiko unsure.gif

o kitoj grupėj bus penkios mergaitės biggrin.gif smagu ax.gif
Atsakyti
Na aš šiandien irgi apsilankiau fabijoniškių darželį, man tai patiko. Vaikučio verkiančio nė vieno negirdėjau, visi patenkinti. Bet norėtūsi išgirsti daugiau mamyčių pasisakymų apie tą darželį.. Man tas keistai kad vaikučiai ant žemės miega, bet gal tai ir normalu unsure.gif
o visa kita tai man sudarė šiltą jaukų įspūdį..
Atsakyti
QUOTE(saules @ 2008 01 22, 22:45)
Na aš šiandien irgi apsilankiau fabijoniškių darželį, man tai patiko. Vaikučio verkiančio nė vieno negirdėjau, visi patenkinti. Bet norėtūsi išgirsti daugiau mamyčių pasisakymų apie tą darželį.. Man tas keistai kad vaikučiai ant žemės miega, bet gal tai ir normalu unsure.gif

Miegojimas ant žemės yra fainas dalykas, žinok vaikams patinka biggrin.gif Nebaisu kad iškris, ir net patys mažiausieji gali lengvai atsigulti ir atsikelti. O grindys ten šiltos, todėl jokios čia bėdos tikrai nėra mirksiukas.gif Beja, užsienyj miegojimas ant čiužinukų ganėtinai paplitęs ir normalus dalykas.
Papildyta:
QUOTE(Mea @ 2008 01 22, 17:18)
ačiū. džiaugiuosi, kad vis tik pasiteisino.. bet taip bijau tos adaptacijos doh.gif mano dukra irgi labai prisirišus doh.gif ir iki šiol dar verkia? verysad.gif vajei, gaila bus vaiko unsure.gif

Maniškis palikimo momentu visada verkšlenti pradeda, bet jis net pas mylimiausią močiutę paliekamas apsiverkia, tiesiog taip jau yra ir mes su tuo susitaikę. O tik išėjus ir nurimsta. Ir ok būna jau visa dieną.
Atsakyti
QUOTE(saules @ 2008 01 22, 22:45)

mes pradėsim lankyti tik nuo kitos savaitės, gal tada turėsiu daugiau ką papasakot smile.gif
o tas miegojimas man tiesą sakant nė kiek neužkliuvo schmoll.gif netgi visai jauku pasirodė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Norima @ 2008 01 23, 09:05)
Miegojimas ant žemės yra fainas dalykas, žinok vaikams patinka biggrin.gif Nebaisu kad iškris, ir net patys mažiausieji gali lengvai atsigulti ir atsikelti. O grindys ten šiltos, todėl jokios čia bėdos tikrai nėra mirksiukas.gif Beja, užsienyj miegojimas ant čiužinukų ganėtinai paplitęs ir normalus dalykas.
Papildyta:
Maniškis palikimo momentu visada verkšlenti pradeda, bet jis net pas mylimiausią močiutę paliekamas apsiverkia, tiesiog taip jau yra ir mes su tuo susitaikę. O tik išėjus ir nurimsta. Ir ok būna jau visa dieną.

drinks_cheers.gif dėl miegojimo

na teisingai, manoji pas močiutę irgi iš pradžių veršlena šiek tiek.. reiškia viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Papildyta:

4u.gif na aš tik pasidalinau savo įspūdžiais. Jei niekas nepasikeis mes vasarą pradėsime lankyti. Man iš esmės fainiai pasirodė. Ir vaikučiai visi tokie fainulkos smile.gif čia komplimentas mamytėms kurios veda į šį darželį atžalėles. Vienas berniukas mažių grupėje kažkaip pabudo, nes mažai miega kaip suprantu, tai auklytė iškart ant rankų paėmė. na man fainiai pasirodė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mea @ 2008 01 22, 17:18)

o kitoj grupėj bus penkios mergaitės biggrin.gif smagu ax.gif

aha, viena iš tų penkių - manoji.. mirksiukas.gif lotuliukas.gif sakė, į pavasarį vieną kadrelį atves... lotuliukas.gif

Papildyta:

dėl miegojimo drinks_cheers.gif , mano krikštasūnis užsienyje gimęs ir augęs, tai ten visi daržai tą praktikuoja.
Atsakyti
Del miegojimo ant ciuzinuku tai tikrai nera nieko blogo, patalelis svarus, pries tai mamytem duodamas i namus, kad butu kas nors issiuvineta, kas vaikuciui primintu kad tai jo patalelis. Maniskes abi miega ant ciuzinuku labai smagiai, ciuzinukai geri, ir vietos tos lovos neuzima,nes po miego visi sudedami i viena kruva.
Taip kad viskas ten gerai, esam be galo patenkinti smile.gif
Siandien turesime susirinkima turbut del artejanciu svenciu uzgaveniu:)
Atsakyti
QUOTE(drakosa @ 2008 01 23, 13:26)
aha, viena iš tų penkių - manoji.. mirksiukas.gif  lotuliukas.gif  sakė, į pavasarį vieną kadrelį atves... lotuliukas.gif

o tai susitiksim rytoj susirinkime mirksiukas.gif
Atsakyti