Įkraunama...
Įkraunama...

"Namų darželis" Jaruzalėje (privatus).Pievų g.4

QUOTE(zuikispuikis @ 2008 01 11, 16:10)
sveikutes lankancios si darzeli, kazkaip pradzioj labai skeptiskai i ji ziurejau, bet kuo toliau, tuo labaiu keiciasi nuomone skaitant atsiliepimus. Na vis pamastau apie si darzeli, todel lankanciu noreciau paklaust
po kiek grupeje vaikuciu- ar tikrai kaip planavo po 20, na max kiek sarasiniu yra
ar pradzioj kol vaikas adaptuojasi leidziama buti ir mamai,

Sveikute, zinok, kad vienoje grupeje yra maksimumas vaiku - 15 sarasiniu ir nauju ten nebepriimineja, nors daug kas labai nori:). O kitose grupese yra maziau vaiku - iki 10 ir vis po viena naujoka iveda. Tai toj, kur 15, kiekviena diena apie 10-12 buna, pats tas.
Adaptacine buna viena sav.: pirma diena vaikas ateina kartu su teveliais (i svecius), kartu pasilieka gera valanda ir pavalgo visi kartu pusrycius. Antra diena t.p. pakartojama jau palikus viena vaika - teveliu prasoma pasiimti iskart po pusryciu. Trecia, ketvirta - vaikas paliekamas iki pietu miego. O penkta jau migdomas ir paimamas iskart po pietu miegelio. Tai tokiu budu palaipsniui, bet neuztempiant, vaikas pratinamas prie grupes, ganetinai greitai supranta dienos ritma. O per savaitgali "apsivirskines" jau pradeda antra - normalia savaite. Sako, kad su retom isimtim si sistema veikia puikiai, mano vaikui ji t.p. labai "lipo" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saules @ 2008 01 23, 10:46)
Vienas berniukas mažių grupėje kažkaip pabudo, nes mažai miega kaip suprantu, tai auklytė iškart ant rankų paėmė. na man fainiai pasirodė smile.gif

Maniškis, ryškiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Norima @ 2008 01 24, 11:05)
Maniškis, ryškiai biggrin.gif

blush2.gif fainulka tikrai smile.gif
Atsakyti
As savo bernuzeli irgi zadu leisti i si fabijoniskiu darzeli nuo rugpjucio men. smile.gif Tik paskambinus nelabai supratau, ar pas juos nereikia uzsirasyti? Ir kada ta sutartis pasirasoma, ar pries einat vaikui i darzeli, ar is anksciau? blush2.gif Tai jei kas galit, apsvieskit mane kaip ten su tuo priemimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rysa @ 2008 01 26, 15:35)
As savo bernuzeli irgi zadu leisti i si fabijoniskiu darzeli nuo rugpjucio men. smile.gif  Tik paskambinus nelabai supratau, ar pas juos nereikia uzsirasyti? Ir kada ta sutartis pasirasoma, ar pries einat vaikui i darzeli, ar is anksciau? blush2.gif Tai jei kas galit, apsvieskit mane kaip ten su tuo priemimu  4u.gif

Galima sutartį pasirašyti iš anksto, sumokėtį avansą ir ramiai tada laukti tos dienos, o galima ir atėjus laikui rašytis, bet tik tiek, kad tada nieks visgi negali garantuoti, ar bus vietų tuo metu mirksiukas.gif
Atsakyti
Buvau siandien pokalbi su direktore Audrone,nuostabi moteris.pasikalbejom kiek galimybes leido,nes mano mazasis labai pas vaikus verzesi.Pazaide su jais lauke,poto drabuzinei siek tiek pazaide kol visi rengesi.Tai nuo kovo galesim pradet lankyt thumbup.gif
Atsakyti
Mes irgi lankome šį darželį. Labiausiai džiaugiuosi tuo, kad vaikas mokosi bendravimo kultūros, tobulina savo kūrybinius gebėjimus ir... pats veržiasi į darželį. Turime ir kitokios patirities (iš valstybinio darželio).
Tiesa, kiek sirguliuoajme, bet tikrai ne tiek, kiek sirgdavome pernai, kai bandėme eiti į valstybinį darželį.
Auklėtojos super. tokioms nebaisu palikti savo mažių. Galiu ramiai dirbti.

O čia keletas foto iš darželio švenčių. Čia šviežiausios, iš Užgavėnių ir kelios iš šv. Kalėdų.
Kalėdos
http://picasaweb.goo...978729653338098

Užgavėnės
http://picasaweb.goo...344591742406130

Auklėtojos pačios vaidino vaikams spektaklį wub.gif
http://picasaweb.goo...344600332340738

http://picasaweb.goo...346120750763538
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaivaj: 07 vasario 2008 - 23:08
vakar kaip tik mano mazasis su sitais vaikais ir zaide thumbup.gif
Atsakyti
labas, sis darzelis ir aukletojos man pasirode thumbup.gif , bet gal galetumet daugiau komentaru del maisto, nes man keptos bulves ir pyrageliai is riebios teslos kazkaip g.gif as pati tokiu pyrageliu nevalgau, o cia vaikams... doh.gif
aciu
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2008 02 08, 14:07)
labas, sis darzelis ir aukletojos man pasirode thumbup.gif , bet gal galetumet daugiau komentaru del maisto, nes man keptos bulves ir pyrageliai is riebios teslos kazkaip g.gif as pati tokiu pyrageliu nevalgau, o cia vaikams... doh.gif
aciu

Apie keptas bulves nieko nežinau, maniškis dar tiek daug nekalba, kad meniu nupasakotų, biggrin.gif o pati kiek mačiau, tai keptų bulvių nebuvo biggrin.gif O riebi tešla, tai čia kokia? Buvau vaišinama kol kas tik kučiukais ir pyragu su obuoliais, nieko riebaus ten nebuvo. Šiaip ar taip meniu tikrai dabar nebežinau, vaikas dar nepasakoja, pati auklėtojų irgi neklausinėjų, kas tą dieną buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano vaiko komentarai: keptos bulvės su odele. Na aų nematau nieko blogo, juolab, kad meniu, kurį mačiau, man pasirodė visavertis. Obuolių pyragas, kurš vaikai kepa, l.skanus.

Šiaip, kiek žinau, galima kalbėtis dėl maisto.Mūsų grupėj yra berniukas iš vegetarų šeimos, tai, kiek žinau, laikomasi tėvų pageidavimų.
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2008 02 08, 15:07)
aciu

Sveika, kiek zinau, ketvirtadieniais is ryto vaikai grupeje pyraga gamina, o vakare virtuveje ji iskepa. Tai koki pasidaro, toki ir valgo mirksiukas.gif Matyt, kiekvienakart vis kitaip gaunasi, o ir kartais vietoje pyrago padaro bandeles. Zodziu, cia dalis ugdomosios veiklos biggrin.gif
Pietums kiekviena diena vis kitas karstas patiekalas buna: tai varskes apkepas, tai zuvis, tai mesos patiekalas (kiek supratau, is vistienos, kalakutienos, versienos), tai troskinys. Daug darzoviu, sveiku priedu: i salotas riesutu, saulegrazu deda, visokiu semenu, gemalu ir pan., kad butu visaverte mityba. Lyg pamenu, kad viena diena meniu buvo orkaiteje keptos bulves su kepintu morku garnyru ir svieziomis salotomis. Ir sriuba su kalakutienos gabaliukais.
Kazkada, kai dar adaptavomes ir pirma diena valgiau kartu, pietums buvo guliasas su salotomis. Salotos isvis prabangios buvo: aisberg salota, morkos, agurkai, graikiski riesutai, alyvuogiu aliejus. Pirmam - trinta spinatu sriubyte. Fantastiskai skanu:D .
Atsakyti