Šiandien lęšių sriuba

QUOTE(airv @ 2008 02 24, 01:15)
gal receptuka, jei ne paslaptis

nu kokia kose viriau vaikams
(cia turbut tik man naujiena
) - silkine. verdi perlines kruopas ilgai, o po to truputi tarkiu pries gala idedi

QUOTE(aurelija_ma @ 2008 02 24, 00:21)
mat as lesius tik misrainei tenaudoju
Ar galetum parasyti, kaip ruosi sia misraine? Po savaites pradesiu dirbti, pietus nesiuosi i darba, tai lesiu misraine man butu pats tas.
Pietums siandiena kepsiu kiaules ispjova orakaiteje (pirkau 2 sumazinta kaina, uztat isejo gana nebrangiai), ten pat (orkaiteje) iskepsiu bulves ir padarysiu burokeliu misraine su obuoliais ir majonezu.
Vakarienei velgi nezinau, ka darysiu

QUOTE(aurelija_ma @ 2008 02 24, 00:21)
gal receptuka, jei ne paslaptis
mat as lesius tik misrainei tenaudoju, tai net nezinau kokia galima sriuba isvirti, o dar kai tokia is manes kulinare, tai dar kad ir valgoma gautusi, tai is vis neisivaizduoju 

Lęšių sriubos receptukas:
Sudedu į puodą ir verdu lęšius, tuo tarpu susipjaustau svoguno galva smulkiai, sutarkuoju morka, sujaustau labai smulkiai vistos krutinele ir dedu i keputuve - is pradziu darzoves, kai apkepa jos - vistos krutinele Pabarstau prieskoniais, kokius megstu ir dar pakepu. Pagbaigoj as dar kepuco biski sliuskteliu kad spalva igautu raudona visa ta mase

oi didelis aciu airv
niu reikes bandyti daryti
Pireja o as lesius tai paprastai isverdu, aisku nusunkiu vandeni, sudedu koncervuotus kukuruzus ir dar desrytes smulkiai papjaustytos (man skaniausiai nusprendziau kad nors kiek butu parukyta), santykio negaliu pasakyti dedu viska is akies, (niu kaip kad balta misraine darome, juk nededam visko gramais atmatuota), ir viska smaisome su majonezu, niu dar druskytes jei truksta, gali pabandyti nusipirkti rimi yra, pabandysi ar patiks
, tai as is ten ir nusiziurejau receptuka

Pireja o as lesius tai paprastai isverdu, aisku nusunkiu vandeni, sudedu koncervuotus kukuruzus ir dar desrytes smulkiai papjaustytos (man skaniausiai nusprendziau kad nors kiek butu parukyta), santykio negaliu pasakyti dedu viska is akies, (niu kaip kad balta misraine darome, juk nededam visko gramais atmatuota), ir viska smaisome su majonezu, niu dar druskytes jei truksta, gali pabandyti nusipirkti rimi yra, pabandysi ar patiks

Aurelija_ma, aciu uz recepta. Esu kazkada ragavusi tokios (ar panasios) misraines is maximos, man patiko, bet pati taip niekada ir nebandziau pasidaryti. Nusipirkti ir isbandyti dar karta neturiu galimybes, nes gyvenu nebe Lietuvoje.
Turiu siek tiek vistos keptos, nuo kaulu nugramdytos vistos
Virsiu siandiena lesiu sriuba pagal airv recepta. Dar yra likusi viena ispjova (minejau, kad pirkau dvi sumazinta kaina), tai pjaustysiu ja skersai, kaip kepsniukams, ir apkepsiu su smulkintom petrazolem ir cesnaku. Tai cia bus pietus. O vakarienei, turbut, virsiu spageti.
Turiu siek tiek vistos keptos, nuo kaulu nugramdytos vistos

QUOTE(Pireja @ 2008 02 25, 10:30)
Aurelija_ma, aciu uz recepta. Esu kazkada ragavusi tokios (ar panasios) misraines is maximos, man patiko, bet pati taip niekada ir nebandziau pasidaryti. Nusipirkti ir isbandyti dar karta neturiu galimybes, nes gyvenu nebe Lietuvoje.
vat as tai maximos ir nusiziurejau

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 02 25, 12:05)
vat as tai maximos ir nusiziurejau
virti lesiai, kubeliais pjaustyti kiausiniai ir daktariska desra arba rukytas kumpelis ir majonezas. labai paprasta, skanu ir pigu 

aga skanumelis, tik va be kiausiniu ma skaniau pasirode, bet kukuruzai marinuoti jose tai

o siandien kotleciukai nusimato, vakar urejo buti, bet taip gavosi, kad bus siandienai, jau nori nenori reikes kepti, nes mesa stovi paruosta, ir valgysim muset su bulvem ir svarbiausiai su marinuotais agurkeliais

Šiandien pietums ir vakarienei paukštienos troškinukas su ryžiais ir salotomis.