Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai apie žindymą


Jei normaliai sergate mėnesinėm,kol kas prolaktino galit netirti.Bet jei ir po gero pusmečio būtų išskyrų iš krūtų,vertėtų.Daroma visose privačiose laboratorijose.Pvz.:Medicinos stebuklas Sėlių g.,Laboratorija Trakų 8,Geromeda Naugarduko g.
Atsakyti
Aš sergu mastopatija ir gydytoja patarė gimdyt,kad ji išnyktų.Ar čia yra teisybė?Aš žinau kelias moteris ,jos sakė,kad turi kelis vaikus ir serga mastopatija.Ir ar galima visiškai nuo jos pagyti?Nes aš jau sergu 4 metai.Ir dar vienas klausimas .Mano Rh-,vaiko irgi,o vyro Rh+.Kai pagimdžiau man neleido globulino,nors ampulę turėjau.Ar antram vaikučiui nekiltų to rezus konflikto?Kaip suprantu per pirmą nėštumą antikūnių nebuvo.Ačiū.
Atsakyti


Nuo mastopatijos nepasveiksite.
Sekančio nėštumo metu Jums seks Rh antikūnus kraujyje.Jų nesant,28 savaičių nėštume bus atlikta imunoprofilaktika.Nors teoriškai,jei nėštumų daugiau netirėjote,antikūnai susidaryti neturėtų.
Atsakyti
Noreciau paklausti ar reikia vartoti kokius vaistus pieno nutraukimui ar jis savaime baigsis.Maitinau iki 1metu,dabar jo bega labai mazai tai noriu visiskai nutraukti,nes maze visai i mano kruti net paziureti nenori ir nutrakta negeria.truputi dar krutine paskausts.Dekui.
Atsakyti
Sveiki,
Galima bandyti nutraukti laktaciją , nevartojant vaistų.Tuomet reikėtų suveržti krūtinę, nemaitinti, jokiu būdu nenutraukinėti pieno, riboti išgeriamo skysčio kiekį
(iki 1 litro per dieną). Per savaitę pienas turėtų baigtis. Jei tai nepadėtų, prie visų šių priemonių reikės naudoti ir medikamentus, kurie parduodami tik pagal receptą.
Juos išrašys ginekologas arba šeimos gydytojas.
Pagarbiai,
Gyd. ginekologė R.Žiobakienė
Atsakyti
Laba diena, jau mėnuo ir savaitė kaip nebemaitinu durtytės, pastarąsias tris dienas pasirodo rusvos spalvos išskyros( o buvo ir kraujingos tik labai nedaug). Pieno krūtyse lašiukas dar yra. Įdomu, kodėl nesusergu normaliai (nes po pirmos mergytės susirgau be jokių tepliojimų lygiai po mėnesio kai nustojau maitinti, tiesa, kiek pamenu, pieno tada jau visai nebebuvo krūtyse).
Ar dar palaukti, ar čia kažkokio negerumo pradžia??
Atsakyti
Manau, kad dar galite šiek tiek palaukti.Jei mėnesinės nesusireguliuos dar 2-3 mėn. reikėtų kreiptis į gydytoją.
Atsakyti
Labas vakaras. Norejau paklausti, ka daryti su krutine, kai baigi maitinti. Jau antra para neduodu vaikui papuko, pienuka po truputi nutraukineju kai skaudet pradeda.
Nezinau ar reikia, gal taip niekada jis nedings. Gal galite patarti.
Atsakyti
Jei pienuko daug,geriausia būtų laktacija slopinantys vaistai.Jei pastebite,kad pienelio mažėja,vaistų galite ir negerti,tačiau pieno nenutraukinėkite-taip vėl stimuliuojama jo gamyba.
Atsakyti
visai neseniai pastebejau ant savo speneliu geltonus taskelius, kurie atrodo lyg karputes ar kas, rodos, kad nesveiki speneliai - suskirde nezymiai, nes jie juk turetu buti raudoni, be jokiu priemaisu... nzn, kazkaip siek tiek baisoka, kas cia galetu buti ? aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Nemačius,sunku pasakyti,kas tai galėtų būti.Gal deginotės nuogomis krūtomis,ar šiaip buvo kokių nors nepalankių faktorių.Nemanau,kad vera labai nerimauti.Tiesiog stenkitės spenelius pasaugoti,patepkite švelniu,neutraliu kremu.
Atsakyti
Gimdžiau prieš 2 mėn. Maždaug prieš 1mėn. pastebėjau, kad viena krūtis pastebimai didesnė už kitą. Ir iš jos žįsti kūdikis dabar jau atsisako (jau senokai primaitinu mišinėliais, nes, deja, nepavyko padidinti pieno, kad užtektų kūdikiui)Skausmo krūty nėra, guziukų neapčiuopiu. Taigi, kol dar yra pienuko, duodu bent tą krūtį, kurią kūdikis ima, o iš antrosios tik truputį pienuko nutraukiu. Ar turėčiau susirūpinti dėl tos krūties? Taip pat domina ir estetinė pusė. Ar po žindymo krūtų dydžio skirtumas liks toks pat pastebimas. Būsiu dėkinga už atsakymą.
Atsakyti