Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate patenkintos gyvendamos užsienyje...

QUOTE(Kaliope76 @ 2009 09 19, 10:15)
Dėkui už išsakytas mintis smile.gif Nu žiūriu situacija tokia,kad vis daugiau šeimymų emigruoja g.gif Prieš gerus pusantrų metų,net minties nebuvo,kad reiks rinktis gyvent čia ar emigruot 4u.gif
Papildyta:
Nu aš tikiuosi,gal atsiras merginų kurios buvę kaip aš,tokioje situacijoje,nu turiu omeny nu nevisai jaunuciai ir su daugiau vaikučių yra išvykę.Pasidalinkite savo patirtimi 4u.gif

Kaliope, jei dar skaitai temuke noriu pasidalinti savo planais. Man 43 metai, vyresnysis sunus suauges (baigs mokslus cia neuzilgo ir planuoja testi studijas Londone), mazieji mano vaikuciai - 3 ir 1.4 metuku. Vyrui 45. Artimiausiu metu ruosiames visam laikui emigruoti i Londona. Is pradziu irgi gasdino mintis kaip pradeti vel gyvenima nuo nulio, bet gerai pagalvojus mums cia jau seniai nulis. Pavargom nuo Lietuvos, "bijom" jos, provincialumas ir kulturinis lygis jau seniai varo i nevilti. Taigi bandysim laime kitur ir esu na beveik isitikinus, kad mums pasiseks.
Beje, padeti Londone nelabai yra kam, bet manau kad amzius turi ir nemazu privalumu - pakankamai isminties ir ryzto pasiekti savo. Beje, galvoju net apie naujas studijas Londone - kodel gi ne...cia tik Lietuvoj 40 metu jau senatve.
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2009 11 05, 11:54)
Kaliope, jei dar skaitai temuke noriu pasidalinti savo planais. Man 43 metai, vyresnysis sunus suauges (baigs mokslus cia neuzilgo ir planuoja testi studijas Londone), mazieji mano vaikuciai - 3 ir 1.4 metuku. Vyrui 45. Artimiausiu metu ruosiames visam laikui emigruoti i Londona. Is pradziu irgi gasdino mintis kaip pradeti vel gyvenima nuo nulio, bet gerai pagalvojus mums cia jau seniai nulis. Pavargom nuo Lietuvos, "bijom" jos, provincialumas ir kulturinis lygis jau seniai varo i nevilti. Taigi bandysim laime kitur ir esu na beveik isitikinus, kad mums pasiseks.
Beje, padeti Londone nelabai yra kam, bet manau kad amzius turi ir nemazu privalumu - pakankamai isminties ir ryzto pasiekti savo. Beje, galvoju net apie naujas studijas Londone - kodel gi ne...cia tik Lietuvoj 40 metu jau senatve.

Nu tesiog šaunu thumbup.gif Kad ir jūsų šeimynėlė apsispredė tokiam žingsniui,linkiu ko geriausios kloties jums drinks_cheers.gif Nu pas mus jau lyg ir nuspręsta,vyras išvažiuoja sausio mėnesį,mes su mergytėm truputuką vėliau,na tuo labiau,kad ten nuvykus petį į ką atremt yra,kol suiskursim tvirtesnį padą po kojom 4u.gif Du broliai ten mano,ir siaip nemažai giminių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2009 11 05, 08:54)

Va kaip zmones protingai elgiasi o man vienoje temoje norejo irodyti kad LT gyvenymas labai grazus,nu niekaip nepatikeciau kad geriau uz kokia nors uzsenio sali wub.gif sveikinimai is mano puses ir sekmes begalines thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif . uzejau paskaitineti taip nedrasiai, bet ziuriu cia taip kaip as galvoja dauguma smile.gif .
Pas mus taip pat planai emigruoti i Anglija. Vyras ismins pavasari, o as su vaikais prisijungsiu kai baigsis dukrai mokslai (vasara). Siaip baimes turiu labai daug, nes didziausia kliutis - anglu kalba doh.gif . Labai idomu kaip jus ruosiates tokiems "zygiams" , ar nebaisu... as bijau visko kaip reikes vaika i mokykla uzrasyti, kaip susitvarkyti socialini pagrinda, kad viskas butu legalu ir kaip priklauso ax.gif . Vienu zodziu biski panikuoju. Kaip rusai sako "i chocica i kolica'.
Atsakyti
Dekui merginos uz palaikyma wub.gif

Ingeborga, man irgi baisu, bet nusprendziau ir taskas.
Anglu kalba musu irgi neblizga, suprantam, butiniam lygyje susikalbam, bet nedrasiai. Vyrui jau ieskau repetitoriaus, ji pirma siusiu. As bandysiu dar nedibt, kol Lietuva pasalpa moka. Jei reikes visgi eit dirbt, tuomet is karto vesiuos mama priziuret vaikus, o pati eisiu dirbt, planuoju ieskotis kad ir nekvalifikuociausiu darbu, kad isikabint, kalba prasilavinti, apsiprasti su viskuo tenai. Tuomet bandysiu ieskotis kokio geresnio darbo. Siaip mintys sukasi apie slauga ligoninej paraleliai mokantis - tiesiog labai patinka sita sritis. Ryt bandysiu su drauges pagalba issiusti paraiskas i universitetus ar koledzus, o gal kur priims, iki rudens tada mokysiuos ir stengsiuos islaikyti IELTS. Kaskaip bet kokiu atveju man atrodo, kad blogiau nei dabar Lietuvoje nebus. Be to, man baisu del vaiku - nuojauta sako, kad labai greitai cia bus smarkiai nesaugu.

Beje, kazkaip lyg ir ne visai i tema mes, bet taip norisi paplepet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingeborga2 @ 2009 11 05, 14:44)
Sveikos  4u.gif . uzejau paskaitineti taip nedrasiai, bet ziuriu cia taip kaip as galvoja dauguma  smile.gif .
Pas mus taip pat planai emigruoti i Anglija. Vyras ismins pavasari, o as su vaikais prisijungsiu kai baigsis dukrai mokslai (vasara). Siaip baimes turiu labai daug, nes didziausia kliutis - anglu kalba  doh.gif . Labai idomu kaip jus ruosiates tokiems "zygiams" , ar nebaisu... as bijau visko kaip reikes vaika i mokykla uzrasyti, kaip susitvarkyti socialini pagrinda, kad viskas butu legalu ir kaip priklauso  ax.gif . Vienu zodziu biski panikuoju. Kaip rusai sako "i chocica i kolica'.

Nieko nebijok viskas bus gerai 4u.gif jei tik noro turite ir tam pasiryzimo pradzioje sunku ,bet paskui po biskiuka viskas susitvarkys oi as kaip pamenu kaip pradzioje buvo doh.gif ,be anglu kalbos ,nors ir dabar ne labai as ja kalbu nes mazai su kuom bendrauju angliskai tai rankom kojom ,bet viska issaiskinu ,ir sedziu patenkinta wub.gif
Papildyta:
QUOTE(exDaiva @ 2009 11 05, 15:06)
Dekui merginos uz palaikyma wub.gif

Ingeborga, man irgi baisu, bet nusprendziau ir taskas.
Anglu kalba musu irgi neblizga, suprantam, butiniam lygyje susikalbam, bet nedrasiai. Vyrui jau ieskau repetitoriaus, ji pirma siusiu. As bandysiu dar nedibt, kol Lietuva pasalpa moka. Jei reikes visgi eit dirbt, tuomet is karto vesiuos mama priziuret vaikus, o pati eisiu dirbt, planuoju ieskotis kad ir nekvalifikuociausiu darbu, kad isikabint, kalba prasilavinti, apsiprasti su viskuo tenai. Tuomet bandysiu ieskotis kokio geresnio darbo. Siaip mintys sukasi apie slauga ligoninej paraleliai mokantis - tiesiog labai patinka sita sritis. Ryt bandysiu su drauges pagalba issiusti paraiskas i universitetus ar koledzus, o gal kur priims, iki rudens tada mokysiuos ir stengsiuos islaikyti IELTS. Kaskaip bet kokiu atveju man atrodo, kad blogiau nei dabar Lietuvoje nebus. Be to, man baisu del vaiku - nuojauta sako, kad labai greitai cia bus smarkiai nesaugu.

Beje, kazkaip lyg ir ne visai i tema mes, bet taip norisi paplepet  smile.gif

Viskas cia i tema ,jo lietuveleje ne pyragai isikabinsite jus tam uzsenyje be jokiu problemu ,nesakau kad lengva bus ,bet paskui pajusite didziuli skirtuma ,ir tikrai liksite patenkinti is asmenines patirties sakau
Atsakyti
QUOTE(Raseliote @ 2005 03 10, 02:43)
Jei Lietuvoje gerai,tai nera ko i ta uzsieni vaziuoti mirksiukas.gif
Bet jei vyrui pasiule gera darba,galite pabandyti,pasiimk darbe atostogu,bet neiseik galutinai mirksiukas.gif
Va musu draugams Amerikoje,pasiule labai gera darba Lietuvoje,tai jie kraunasi cemodanus atgal i Lietuvele ax.gif ,o jie jau Amerikos pilieciai unsure.gif
Ziurek ,kaip jums su vyru geriau 4u.gif

Nerealu, dėl kažkokio darbo Lietuvoje palikti Amerika....
Nejau ten blogiau nei čia?
Atsakyti
Aciu merginos uz palaikyma. Cia paskaicius tikrai drasiau darosi, matau, kad as ne vienas virs 30 metu rosiuos gyvenima keist is pagrindu ax.gif . Pasiklausius ekonomistu tai reikia begti kiek kojos nesa, jeigu norim uztikrinti vaikams ateiti, o dar kazkaip ir patys norim pagyventi rolleyes.gif . Gal kuri zinote kur galiu paskaitineti apie uzrasyma vaiko i mokykla, kokia ten tvarka. Cia nebedristu tersti eterio ne i tema, bet kazkaip nerandu tokiu temu blush2.gif . Ir kur pirmiausia kreiptis nuvykus i Anglija del visu formalumu, vienu zodziu kokie pirmi zingsniai.
Atsakyti
QUOTE(ingeborga2 @ 2009 11 06, 08:59)
Aciu merginos uz palaikyma. Cia paskaicius tikrai drasiau darosi, matau, kad as ne vienas virs 30 metu rosiuos gyvenima keist is pagrindu ax.gif . Pasiklausius ekonomistu tai reikia begti kiek kojos nesa, jeigu norim uztikrinti vaikams ateiti, o dar kazkaip ir patys norim pagyventi  rolleyes.gif . Gal kuri zinote kur galiu paskaitineti apie uzrasyma vaiko i mokykla, kokia ten tvarka. Cia nebedristu tersti eterio ne i tema, bet kazkaip nerandu tokiu temu  blush2.gif . Ir  kur pirmiausia kreiptis nuvykus i Anglija del visu formalumu, vienu zodziu kokie pirmi zingsniai.

Mane taip pat domintu uzrasymas i mokyklas ir darzelius Anglijoje.
Atsakyti
QUOTE(ingeborga2 @ 2009 11 06, 06:59)
Aciu merginos uz palaikyma. Cia paskaicius tikrai drasiau darosi, matau, kad as ne vienas virs 30 metu rosiuos gyvenima keist is pagrindu ax.gif . Pasiklausius ekonomistu tai reikia begti kiek kojos nesa, jeigu norim uztikrinti vaikams ateiti, o dar kazkaip ir patys norim pagyventi  rolleyes.gif . Gal kuri zinote kur galiu paskaitineti apie uzrasyma vaiko i mokykla, kokia ten tvarka. Cia nebedristu tersti eterio ne i tema, bet kazkaip nerandu tokiu temu  blush2.gif . Ir  kur pirmiausia kreiptis nuvykus i Anglija del visu formalumu, vienu zodziu kokie pirmi zingsniai.

QUOTE(deimantinė @ 2009 11 06, 07:55)

Merginos pabandykite susirasti kur kalba anglijos pleputes ir ten pasiklauskite tikrai manau kad pades su atsakymu ,be jokiu problemu.
Papildyta:
va radau bandykite cia teirautis

http://www.supermama...howtopic=508351
Atsakyti
QUOTE(Kaliope76 @ 2009 09 18, 20:39)
važiuot ar ne.

O brolis su seima gyvena? Jei taip, kokia jo seimos nuomone del jusu atvaziavimo? Net geriausius santykius gadina trintis kartu gyvenant doh.gif . Seima didele, reiks nemazu pastangu isikurt, bet isikurus, turetu but viskas didis.gif

Atsakyti
QUOTE(deimantinė @ 2009 11 06, 06:55)

Yra tema apie tai smile.gif
Atsakyti