Domina, gali būti ir atvirkštinis variantas: valdiškoje ligoninėje dirbantis gydytojas stengiasi kuo greičiau "atsikratyti" gimdyvės, kad spėtų į darbą privačiuose gimd. namuose, nes ten jam daugiau moka ir varžo pasirašyta sutartis?

Čia tik teorinis variantas, aš pati tikrai su tuo nesutinku. Manau, kad visus darbus ir budėjimus gyd. susiderina. Mano mama akušeriniam - ginekologiniam skyriuj dirbo visą gyvenimą, tad tikrai žinau, kad tuos budėjimus labai lengva su kolegomis susikeisti...
Nenoriu sutikti, kad gimdydama privačiuose GN moteris rizikuoja savo ar vaiko sveikata. Patikėčiau tik tada, jei kas nors papasakotų atvejį iš savo patirties. Kiek teko skaityti atsiliepimų, apie privačius gimdymo namus visi kalba tik geriausius žodžius. Beje, kelios mano pažįstamos naudojosi BAK paslaugomis (tiesa, ne gimdymo) - liko labai patenkintos.
Gydytojai visur dirba tie patys (aš tikiu, kad akušeriai yra visose ligoninėse tikrai profesionalūs). Ir tikrai nemanau, kad privatūs GN neįstengia kokios nors aparatūros ar prietaisų nusipirkti. Apie vaistus... Mano gyd. (dirba BAK ir ne BAK) sakė, kad prieš epidūrą pvz., jei moteris nori, jai gali suleisti raminamųjų (paiškina kokių ir kaip jie veikia). Bet tik tada, jei moteris NORI. Jei NENORI, prie prievartą tikrai nieko tau neleis. Apie skatinamuosius... Man atrodo priklauso nuo gyd. Valdiškuose GN nuo jų irgi niekas neapsaugotas. Be to, o gal jų tikrai reikia tuo atveju?
Skirtumas tik kaina - privačiuose GN dar reikia susimokėti ir už jaukesnę aplinką...