Ilgai galvojau ar rašyti man čia, ar pasakoti savo istoriją. Bet draugė įkalbėjo, tai susikaupiau ir rašau.
Taigi, kai pardėjome planuoti vaikiuką - manėme, kad viskas pavyks iš karto. Mėnuo, du, trys - pradėjau nerimauti. Norėjau iš karto kreiptis į daktarus, bet mama atkalbinėjo, tipo dar anksti, dar jauna, spėsi. Bet atradau šį forumą, pradėjome kalbėtis su merginomis. Sulaukiau daug patarimų, daug palaikymo ir padrąsinimo. Po metų nepastojimo kreipiausi į polikliniką, dešinėje kiaušidėje "atrado guziuką", bet daktarės manymu, tai buvo uždegimas ir 1,5 mėnesio ji mane gydė. Tai tabletėm, tai kitom tabletėm, tai "ukolais". Visas užpakaliukas buvo subadytas. Tuomet viena forumietė įkalbėjo neterliotis su tom poliklinikos gydytojom ir kreiptis į dr. V.Klimą. Jis iš karto pasakė, kad jokio uždegimo pas mane nėra, o yra "darinys" neaiškus kiaušidėje. Taip pat nepaminėjau, kad prieš tai, porą metų atgal pabudau ryte su žiauru skausmu dešiniajame šone, daktarai įtarė apendicitą, ginekologai apžiūrėjo ir pasakė, kad iš jų pusės viskas čiki, todėl vėl išsiuntė pas chirurgus. Ir ką manote, apendicitas buvo tvarkoje, rado įplyšusią kaiušidę. Dėl ko ji įplyšo - niekas man taip ir nepaaiškino. Man išpjovė apendicitą ir chirurgai patys susiuvo kiaušidę. Tik vėliau sužinojau, kad chirurgai ir ginekologai siuva skirtingai. Po kelių dienų mane išleido namo, dar po kelių dienų atvežė mane vėl į tą pačią ligoninę su temp. 40, kračiausi visa. Apžiūrėjo chirurgas (jau kitas, nes mane operavęs atostogavo) ir iki šiol atsimenu kaip šaukė seselei, kad tuč tuojau ruoštų operacinę, kad skubiai reikia operuoti. Nes viduje viskas pūliavo, pasirodo pirmos operacijos metu įnešė man infekciją. Bet operacijos teko laukti gal 2 valandas, nes atvežė du pacientus su apendicitais, o jie abu su širdimi turi problemų. Jie buvo svarbesni. Tos dvi valandos laukimo - pačios baisiausios mano gyvenime. Man skaudėjo visą odą, plyšo galva, prie mano odos niekas negalėjo prisiliesti, rėkiau iš skausmo, lyg mane gyvai pjautų. Kai seselė atėjo su dviem švirkštais, maniau - iškesiu. Bet kai leido vaistus - net tėvas apsiverkė ir išėjo iš palatos. Aš jau pradėjau prarasti sąmonę, dar ir susirgau tą dieną, ėjau iki WC su mama - atgal prie pat lovos praradau sąmonę ir tuoj pat vėl asigavau. Kai pagaliau mane vežė į operacinę - su tėvais atsisveikinau. Sunkios valandos buvo, mačiau, kaip koridoriuje tolsta tėvai, jie verkė apsikabinę. O mane vežė... Po operacijos gydytojas man pasakė, kad jei mane atvežtų į ligoninę kitą dieną - būtų per vėlu. Klausiau kas tada būtų, bet nenorėjo jis nieko sakyti. Tik tėvai man aiškino, kad infekcija būtų nuėjusi jau į kitus organus, karujas ją išneštų per visą organizmą.
Žodžiu, sunkiai atsigavau po operacijos, bet tuomet negalvojau apie vaikus, džiaugiausi, kad pagaliau bus viskas gerai.
Tai va grįšiu jau prie dr. V.Klimo. Jis stebėjo mane kelis mėnesius, o "darinys" kiaušidėje nenyko. Ir jis pasakė, kad be laparaskopijos neapseisiu. Gimdos nuotraukos ačiū dievui, nereikėjo daryti. Operavo mane Greitosios pagalbos ligoninėje. Viskas praėjo gerai, rado sąaugas, jas pašalino. rado I stadijos endometriozę, visus židinius pridegino, o "darinys" kiaušidėje ir buvo didelis endometriozės židinys. Operavo mane liepos mėn. Rugpjūtį ilsėjausi, rugsėjį gyd. V.Klimas atostogavo. Kai apsilankiau rugsėjo pabaigoje, kiaušidėje (ir vėl gi dešinėje) rado subrendusi folikulą. Kelis kartus leidau Ovitrelį, bet nesprogo tas folikulas, tada teko ciklą praleisti, kad jis išeitų. Taip pat gyd. pasiūlė hormonus pasitikrinti, buvo padidėjęs PRL, gėriau bromokryptiną. atėjau po mėnesio ir pamatė daktars, kad auga jau nauji folikuliukai. Mėnesio viduryje pridaviau kraują, bet gydytojas pasakė, kad ovuliacijos nebuvo. Aš įtikinėjau jį, kad buvo, nes visada jaučiau ovuliaciją. Išsiprašiau pakartoti kraujo tyrimą po kelių dienų. Ir ką gi - buvau teisi, ovuliacija įvyko. Tada liepė laukti arba nelaukti mmm. Negalėjau taip ilgai laukti ir tą dieną, kai turėjau susirgti pasidariau testą, viena ryški, kita vos vos matėsi. Dar vyras sakė, kad tik viena I yra, prašiau žiūrėti dar, dar ir dar. Vis gi sutiko su manimi, kad yra dar viena I, tik vos vos matėsi. Vėl į forumą įlindau, merginos įtikino nuvaryti priduoti HCG, o čia buvo šeštadienis, kai visi dirbo prieš šventes. Lėkėme su vyru, kad tik spėtume, po valandos paskambinu ir man pasake, kad HCG 19,93, kad tai vienos savaitės neštumas. Taigi, aš jau 17 sav.

Vaikiukas jau spardosi. Teko ir dufastoną gerti, nes gimda norėjo "išspjauti" vaikiuką, nepatiko jai. Bet tikėjau, kad viskas bus ok. Gimdyti man liepą, beveik tą pačią dieną, kai darė man laparaskopiją. Turbūt liepos mėn. man neša laimę.
Linkiu ir jums visoms laimės...

Svarbu, tikėti. Aš save įkalbinėjau tiesiog, kad VISKAS BUS GERAI, tiesiog įtikinau pati save. Nors buvo visko, net vyrą vos nepraradau, bet ... dabar mes laimingi... Linkiu ir jums to paties...