O mes vaikstyne visai nesinaudojam nors ir turim, manau kad tai visai nereikalingas daiktas, na bent jau mums
vaikas pats turi ismokti stoveti ir vaikscioti, o vaikstyne tik varzo jo judesius ir neleidzia paciam susipazinti su aplinka, juk lb daznai mazyliai budami vaikstynese net neismoksta ropoti.

as retsykiais idedu pasiklausyti muzikos,pazaisti,man labai patogu,kaip ka nors darau as pradejau ja deti nuo 4men,bet tik keliom minutem,ji graziai perstumia ja nuo vieno galo iki kito ir tuom p[asibaigia,ilgiau neleidziu
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2007 11 14, 12:34)
as ir panasiai sodinu tik tada kai kazka veikiu o siaip dazniausia ant ranku, taciau vaikelis jau pts stovi tai manau kad vaikstyne jau nereikalinga tada jau geriau stumdukas.
o NUO KADA PRADEJAI DETI I STUMDUKA,AR VAIKUCIAUI PTINKA???? as noriu savo mazyeli kaledomsnupirkti,bet vis dvejoju ar jai patiks,kad netektu i spinta padeti

Papildyta:
QUOTE(shara @ 2007 11 14, 14:18)
O mes vaikstyne visai nesinaudojam nors ir turim, manau kad tai visai nereikalingas daiktas, na bent jau mums
vaikas pats turi ismokti stoveti ir vaikscioti, o vaikstyne tik varzo jo judesius ir neleidzia paciam susipazinti su aplinka, juk lb daznai mazyliai budami vaikstynese net neismoksta ropoti.

Bet en visi vaikuciai ropoja. Yra atveju,akd vaika svisai neropoja arba pirk=ma pardeda vaikscioti,tik tada ropoti
Mes naudojame vaikstyne jau nuo 6men nu mum tai nepamainomas dalykas ji visur su ja prieina kur jai reikia man laisvos rankos ir megsta ji labai ta vaikstyne nes ropot nemoka gulet nenori o nesiot istisai man labai sunku.
QUOTE(iloniux @ 2007 11 14, 23:28)
Mes naudojame vaikstyne jau nuo 6men nu mum tai nepamainomas dalykas ji visur su ja prieina kur jai reikia man laisvos rankos ir megsta ji labai ta vaikstyne nes ropot nemoka gulet nenori o nesiot istisai man labai sunku.
Mums irgi buvo nepakeiciamas daiktas. Sededavo ilgai, niekada neziurejau i laikrodi kiek laiko buna. Kai jai paciai atsibosdavo isimdavau.
QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 11 14, 20:32)
o NUO KADA PRADEJAI DETI I STUMDUKA,AR VAIKUCIAUI PTINKA???? as noriu savo mazyeli kaledomsnupirkti,bet vis dvejoju ar jai patiks,kad netektu i spinta padeti 
Papildyta:
sunelis kol kas pats nestovi tai ir stumduko nenaudoju, o mergyte tiksliai nepamenu nuo keliu menesiu bet jau kai paemus uz ranku bandydavo zengti tai ir pirkau stumduka tiesa is pradziu labai mazai su juo vaiksciojo vos pora zingsneliu tai nors zaisdavo kai isskleisdavau
Bet en visi vaikuciai ropoja. Yra atveju,akd vaika svisai neropoja arba pirk=ma pardeda vaikscioti,tik tada ropoti

Papildyta:
sunelis kol kas pats nestovi tai ir stumduko nenaudoju, o mergyte tiksliai nepamenu nuo keliu menesiu bet jau kai paemus uz ranku bandydavo zengti tai ir pirkau stumduka tiesa is pradziu labai mazai su juo vaiksciojo vos pora zingsneliu tai nors zaisdavo kai isskleisdavau
su mano mergyte tas pats buvo kai jau vaiksciojo pradejo ropoti tada pamate kad lengviau keturiom nei ant dvieju, tai tekdavo eiti is paskos ir vis priminti kad reikia atsistoti net ir nuotraukose matosi keliai melyni

O aš į vaikštynę nededu ir nedėsiu. Taigi net ir neturim jos.
Teko girdėti ir skaityti labai daug prieštaringų nuomonių apie vaikštynes, todėl nusprendžiau, kad jos mums nereikia.
Nuo 4 mėn?
JOKIU BŪDU negalima, mažų mažiausiai,kol išmoks savarankiškai sėdėti. Su tokiais "pasipatoginimais" mamai vėliau turėsit rimtų bėdų su stuburiuku. Juk dabartinis laikas yra pats svarbiausias stuburui, nes formuojasi jo linkiai.
Papildyta:
Tema apie vaikštynes jau yra, netingėkit pasinaudoti paieška.
Teko girdėti ir skaityti labai daug prieštaringų nuomonių apie vaikštynes, todėl nusprendžiau, kad jos mums nereikia.
QUOTE(linciukasok @ 2007 11 14, 17:32)
as retsykiais idedu pasiklausyti muzikos,pazaisti,man labai patogu,kaip ka nors darau as pradejau ja deti nuo 4men,bet tik keliom minutem,ji graziai perstumia ja nuo vieno galo iki kito ir tuom p[asibaigia,ilgiau neleidziu
Nuo 4 mėn?

Papildyta:
QUOTE(JSedbaraite @ 2007 11 13, 21:14)
laba, noreciau pasiteirauti, kada pradejote deti i vaikstyne? Aciu
Tema apie vaikštynes jau yra, netingėkit pasinaudoti paieška.
Daug skirtingų nuomonių apie vaikštynes ir mes girdėjom
bet mums ji reikalinga.Nuo 6mėn. mažiuką paleidau ant žemės ropinėti nes taip buvo saugiau ir vietos daugiau.O vaikštynę naudoti pradėjom kiek vėliau.Nėra ji blogai
svarbu tik nepalikti joje vaiko visai dienai

Daug nuomoniu apie vaikstynes,bet jei gu jo skenkia,kam tada yra gaminamos ir tt.Daug kas vaikui kenkia ir miesto uzterstas oras,ir nieko nepakeisi,i miska nevaziuosi gyventi kol maziukai uzaugs. Mano jau ismoko ropoti,tai i vaikstyne retai idedu,kai ka nors darau. Tikrai nepakenke mano mazylei

\mes turejom vaikstyne nuo 8 menesiu ir jau nebeturim - sudevejom
vaikas laisvai keliavo po kambarius, neverke kai likdavo vienas kambary, nes mus rasdavo - ateidavo. Kai vaikstyne suplyso, nupirkom dabar kaledoms stumduka, dar anksciau - masina-paspirtuka. kol kas nei vienas netinka

vaikas laisvai keliavo po kambarius, neverke kai likdavo vienas kambary, nes mus rasdavo - ateidavo. Kai vaikstyne suplyso, nupirkom dabar kaledoms stumduka, dar anksciau - masina-paspirtuka. kol kas nei vienas netinka

QUOTE(shara @ 2007 11 14, 14:18)

Pritariu

Na nera gerai tos vaikstynes bet juk nesedi joje vaikas istisas dienas idedu tik tada kai reikia ir jai labai patinka. Gydytojai nerekomenduoja, bet jie daug ko nerekomenduoja o visko tikrai taip nedarom kaip liepia gydytojai. O dedama i vaikstyne visada apaunu batukus tai ji nesistoja ant pirstu galu.