Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynės - bendra tema

Naudojom ir nesu nieko prieš...Pradėjo vaikščioti abi 11 mėn. ir ne ant pirštų galų smile.gif
Atsakyti
musu gydytoja nepatare naudoti vaikstynes, nes maziui padidejes raumenu tonusas. Kai bandai pastatyti, i zeme remiasi su pirstukais. Sake, kad paskui ir vaikscios ant pirstu galu.
Atsakyti
QUOTE(Grigė @ 2008 02 18, 13:23)
Mums iki vaikštynės dar toli, bet poliklinikoj sakė, kad priimtas bendras medikų nutarimas - vaikštynės blogai, o kodėl tai net nežinau....  g.gif

Todel kad vaikstyneje vaikutis daugiau eina ant pirstu galu.Mano ,kai pradejo stoveti,tai tik ant pirstu galu. doh.gif Tokiems vaikuciams vaikstyne grieztai draudziama.
Atsakyti
QUOTE(twiggyam @ 2008 02 18, 20:16)
o mes naudojome vaikstyne  thumbup.gif  ir nieko nematau tame bloga. mergaite jau zengia pati pirmuosius zingsnius ir puikiai supranta kad niekas jos nelaiko. yra labai atsargi. kai pradejo jau pati zingsniuoti , jos i vaikstuka net neikisi. dabar ji atsiremia i ji ir stumdo kaip stumduka ir vaiksto. mes labai patenkinti, o vaikstyne gavome dovanu tai nei pinigus i bala ismeteme nei dar ka. vaikstukas su muzikytemis ir uzsiemimais. o aplinka jinai galejo pazinti ir su vaikstuku, puikiai visur privaziuodavo ir prisiparkuodavo lotuliukas.gif

taigi manau jei ne per daug, tai nera kenksminga.
ir as nors minutelei galedavau atsigulti ir paguleti pagaliau akis uzmerkus ir nesijaudinti, kad kazkas negero jai gali nutikti.

mes irgi vaikstyne gavom dovanu, o seip buciau tikrai nepirkus smile.gif bet, kad jau dovanojo tai ..bene laikysi supakuota rolleyes.gif nemanau, kad pusvalandis vaikstyneje labai jau pakenktu ax.gif o ir vaikui koks EFEKTAS, pirmi susipazinimai su aplinka, tiesiog akys blizga is laimes biggrin.gif zinau daug vaikuciu, kurie lakste su vaikstynem, ir nieko...dabar puikiai laksto be ju thumbup.gif turbut vaikstyne tai vienas is daugeliu irengimu, kurie arba gali buti arba ne (kaip maistelio sildytuvai, sterilizatoriai, supynes, nesiokles, migdukai ir tt...)
Atsakyti
joa,aš irgi manau,kad kiek mamų-tiek ir nuomoniųsmile.gif dėl visko kyla diskusijųsmile.gif kai kada mamos nudiskutuoja taip,kaip joms patogiau ir geriau ax.gif pvz. nesodina vaiko į auto kėdutę-neva stuburas krypsta, vaikui ten nepatogu,geriau pas mamą ant rankų...Na,vaikui gal tuo momentu ir geriau pas mamą ant rankų,bet avarijos atveju yra kitaip...Viena mama man net į až rašė,kad jai medikė sakė (ir ne viena),kad nuo kėdutės gali krypti stuburiukas-tai paprašiau kokio tyrimuko,kad tai įrodytų-tyla mirtina smile.gif
Vat man įdomu būtų pasiskaityt,kur kas nors rašo,kad vaikštynės-blogis:) nu kokį straipsniuką ir pan g.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif mes vaikstyne dziaugemes nu 6 menesiuku ir va padarem klaida blush2.gif kai reikejo jos atsisakyti vaikiukas pradejo klisai kojytes statyti ir ant pirstu galiuku vaiksciot blink.gif tada tai parodziau gydytojai ir ji iskart masaziukus prirase,po masazu kurso tos nesamones baiges visiem laikam ir vaikiukas po menesiuko jau labai graziai pats vaiksciojo thumbup.gif sesele sake kad taip buvo del to kad per anksti vaikstyne pradejom naudot,patare to daikto isvis geriau nenaudot.
Atsakyti
Mes naudojam nuo 7 menesiu ir thumbup.gif ,pats padare pirmus zingsnius nuo 10,5men,dabar buna kad stojasi ant pirstu galu,bet gydytoja sake kad cia visiskai normalu,dauguma vaiku pradeda taip vaikciuoti ir vaikstines cia ne prie ko.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2008 02 19, 15:42)
joa,aš irgi manau,kad kiek mamų-tiek ir nuomoniųsmile.gif dėl visko kyla diskusijųsmile.gif kai kada mamos nudiskutuoja taip,kaip joms patogiau ir geriau ax.gif pvz. nesodina vaiko į auto kėdutę-neva stuburas krypsta, vaikui ten nepatogu,geriau pas mamą ant rankų...Na,vaikui gal tuo momentu ir geriau pas mamą ant rankų,bet avarijos atveju yra kitaip...Viena mama man net į až rašė,kad jai medikė sakė (ir ne viena),kad nuo kėdutės gali krypti stuburiukas-tai paprašiau kokio tyrimuko,kad tai įrodytų-tyla mirtina smile.gif
Vat man įdomu būtų pasiskaityt,kur kas nors rašo,kad vaikštynės-blogis:) nu kokį straipsniuką ir pan g.gif

na apie auto-kedute tai dar neteko girdet, kad tai pavojinga doh.gif matyt mazai forume knisuosi blush2.gif
o del vaikstynes tikrai gydytojai nepataria. Pati gyvenu Prancuzijoje, jau pirma karta kai lankemes pas gydytoja buvo duotas lankstinukas, kuriame paaiskinta kodel vaikstyne blogai, straipsniu (prancuziskai) irgi ne viena ir ne du skaiciau. Aisku vaikai uzauga ir su jomis, mano ir sesuo ir brolis saviskius uzaugino su vaikstynemis, dabar beveik jau paaugliai ir vaiksto tikrai normaliai, nei klisi, nei ka, bet auginant kudiki svarbu ne tik tolima ateitis, bet ir 'cia ir dabar' smile.gif
Atsakyti
Aš taip pat negaliu žiūrėti, kai vaikiukus nuo 5 mėn į vaikštynes sodina doh.gif Ir sako "va, mūsų anksti vaikšto ir kojos neklišos". Nesuprantu tokio tėvų požiūrio schmoll.gif Mano nuomonė, vaikštynė nėra gerai (kiek teko skiatyti). Ją mes turime, bet pradėjom naudoti tik dabar (esam 8 mė,)Sūnus gerai sėdi, tai trumpam pasodinu, bet jam pačiam ji nelabai patinka, nes viską nori matyti, ką aš aukštai darau. tad jei šalia ropoju, dar pavaikšto, bet jei ką gaminu - jam daug įdomiau stebėti ax.gif gal priprat viską matytim, nes nešiodavau jį slinge, tad žemai jam vienam - neįdomu schmoll.gif Visiškai pritariu mamoms, kurios sako, kad vaikas nemoka išvengti kliūčių ir kt.
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2008 02 19, 11:55)
Naudojom ir nesu nieko prieš...Pradėjo vaikščioti abi 11 mėn. ir ne ant pirštų galų smile.gif

Ir as ne pries smile.gif Pirmaji sunu i vaikstyne isodinom 6 men.Vaiksciot pats pradejo 8,5 men. ir visai ne pirstu galais schmoll.gif .Antraji taip pat nuo 6 men.-ir nepastebejau kad eitu pirstu galais smile.gif .Jam dabar beveik 8 men.Pats stovi laikydamasis,vaiksto vedamas uz vienos rankytes.Ir nesijauciu as durna,kaip cia viena mamyte rase 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2008 02 05, 02:47)
gal kas zinot, ar yra vaikstyniu su guminiais krastais, kad nebraizytu sienu?
butu idomu kokios firmos gamina tokias vaikstynes?

NAKKO firma.Ju yra ,,Vaikutis,, parduotuveje mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu visom mamytem uz nuomones.Na,pavaiksto mazylis ant pirstu galu,bet atsargus yra.Sedasi graziai,atsistoja.Moka nulipti nuo lovos atsargiai pats.Megsta kartais pastumdyti vaikstyne.O siaip jos mes ir nepirkome.Gavome dovanu krikstynu proga.Is pradziu ji mum l patiko.Tik varinedavom,bet db jau nebe.Tai ir nesodiname.O automobiline kedute naudojam.Tik joje negalim issedeti,kai masina stvi.Pradejus vaziuoti,viskas buna puiku.Megstam dairytis pro langus.
Atsakyti