QUOTE(julima @ 2008 02 04, 21:20)
mes neturim.pirkti irgi nezadu.
Leidziu maziui tiesiog laisvai replinet.jei reikia kad netrukdytu "ikisu " i gardeli.
o ką daryt, jei "gardely" nesėdi? nemanau, kad būtų problema, jei pats vaikutis norėtų su savim užsiimti kokiam gardely. o jei vaikas nori visada būti šalia tavęs, o tu ant rankų negali jo nulaikyti?..
lengva švaistytis patarimais, kai nesusiduri su tam tikrom situacijom.
maniškis ropot išmoko beveik tuo pačiu metu kaip ir vaikščiot, o šliaužiot visą dieną neišliaužiodavo, daugiausia reikdavo viską matyt būnant man ant rankų. vaikštynė šiuo atveju pagelbėdavo - pats mokydavosi tyrinėt aplinką vertikalioj pozicijoj.
aš vaikštynę naudot pradėjau tik kai vaikas tvirtai remdavosi kojom (pėdom) į žemę, ir kai pats jau nustovėdavo pasirėmęs į sofas. vaikštynė man buvo skatinamoji priemonė spirtis ir žingsniuot.
manau reikia labai atitaikyt vaikštynės aukštį, kad vaikas nekabotų (liestųsi pilnai pėdute), ir ne per žemai, kad nevalkiotų pėdučių, pakibęs ant "kėdutės".
Be to, į vaikštynę kišdavau vaiką apavus BATAIS. nes pirmą kartą įkišus pamačiau, kad nelabai nori pilna pėdute statytis. tad nupirkau normalius, ortopedinisu reikalavimus atitinkančius, batus.
QUOTE(dabej @ 2008 02 05, 00:47)
gal kas zinot, ar yra vaikstyniu su guminiais krastais, kad nebraizytu sienu?
butu idomu kokios firmos gamina tokias vaikstynes?
aha yra. mes turėjom draugės skolintą NAKKO vaikštynę. pagumuotas bortas, ir, svarbiausiai, 8 ratukai. vaikštynės, kurios turi mažiau ratukų, gali lengvai apsiversti bandant vaikučiui persisverti per bortelį.
tai tiek