Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasarinė sėja

QUOTE(klevo sula @ 2012 02 27, 13:56)
Tai reikia mažiukus suvalgyti, nelaukti kol atsiras žyduoliai  mirksiukas.gif

Aš ir nelaukiu, pas mus greitai jie dingsta essen.gif. BUvo daug tokių, kurie dar mažukiukai, beveik ir ridikiuko nesuformuoja, o jau stiebiasi su žiedais. O paskui išskaičiau kažkur, kad per anksti sėti irgi negerai, jeigu dar šalčių kartais stipresnių užkabina. Analogiškai buvo, kai iš rudens darže ridikėlių pasisėjau.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 02 26, 21:46)
O aš pastebėjau, kad per anksti pasėjus labai daug žyduolių būna.

Labu, hmm, o man atvirkščiai-kai per vėlai pasėju.
Lisbetai, manau pabrinko kiek ir sodink 26-28d. mėnulis jaučio ženkle, tad sako labai gerai.(čia iš tos temos kur apie astrologija, pasiskaityk jei įdomu.)Aš sėsiu šiandien, porą val. pamerksiu ir sodinimo griovelį gerai suliesiu, ir nesuksiu sau galvos. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 27 vasario 2012 - 14:52
Aciu labai uz atsakyma butinsi pasesiu.
Atsakyti
tai čia pas jus seja šiltnamyje bus?
Atsakyti
Jeigu manes klausete tai ne, nes mane siltnamis nesildomas. O siaip su mielu noru seciau bent palanges nebutu nukrautos. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes daržo mylėtojos 4u.gif aš esu naujokė daržo auginime nes neseniai tik isigijome sodelį tad paskaitinėju tai vienoj temoj tai kitoj ir po truputį baigiu namuose nukrauti palanges dėžutėmis biggrin.gif prie kompiuterio sąrašas kas kada sejasi ,kas ant palangės, kas tiesiai daržan keliaus biggrin.gif bet tai ir neradau kada reikia sėti porus , ar tokiu pačiu laiku kaip ir svogūnus iš sėklikių g.gif t.y. kovo-balandžio mėn. ,o paskiau gegužę išpikiuoti daržan ?Va ir čia neseniai buvo klausta , o atsakyta tik apie svogūnus doh.gif arba aš žliba [COLOR=yellow]
Atsakyti
QUOTE(erete @ 2012 02 29, 07:56)
Sveikutes daržo mylėtojos  4u.gif  aš esu naujokė daržo auginime nes neseniai tik isigijome sodelį tad paskaitinėju tai vienoj temoj tai kitoj ir po truputį baigiu namuose nukrauti palanges dėžutėmis  biggrin.gif  prie kompiuterio sąrašas kas kada sejasi ,kas ant palangės, kas  tiesiai daržan keliaus  biggrin.gif  bet tai ir neradau kada reikia sėti porus , ar tokiu pačiu laiku kaip ir svogūnus iš sėklikių  g.gif t.y. kovo-balandžio mėn. ,o paskiau gegužę išpikiuoti daržan ?Va ir čia neseniai buvo klausta , o atsakyta tik apie svogūnus  doh.gif  arba aš žliba [COLOR=yellow]

taip, porus sejam i dezutes.mano senoj knygoj raso kovo 1-15 dienom
Atsakyti
Paprastai ant pokelio sėklų būna rašo kada sėti, ir kaip rodo patirtis, vistiktai beveik visada tie terminai pasitvirtina. Anksčiau prisisėji, įsivaizduoji apie ankstyvą derlių, o gaunasi išstypę daigai ir nekažinkoks derlius. O žiūrėk sėji be skubos - auga tvirtučiai, gražučiai daigeliai, dar ir ankstyvus prisiveja.
Atsakyti
Ačiū jums mergaitės 4u.gif reiškiasi jokios skubos dar nėra ir ramiai sau toliau dėliosiuosi savo sarašiukus biggrin.gif
Atsakyti
su pavasariu mielosios 4u.gif

man irgi niežti nagai greičiau porus sukišti, bet vis laukiu. vis suku galvą kur juos geriau daiginti, kad būtų praktiška.

o jei aš į kartoninę dėžutę įtiesčiau maišą nuo žemių, ar gerai būtų?
Atsakyti
Sveikos, merginos.
Pakartosiu klausimą šitoj temoj, nes kitoj liko neatsakytas.
Auginu lauke pomidorus tris metus. Šiemet paskaičiau ir prieš sėją sėklas įdėjau grūdinti į šaldytuvą. Ir noriu paklausti, ar taip grūdinti reikia tik pomidorų sėklas, ar galima ir kitų augalų - agurkų, cukinijų ir pan.?
Atsakyti
o man iškilo tokia dilema- esu į plastmasinę dėžutę nuo sausainių su dangteliu turiu pasisėjusi žemuogių, kol kas nieks ten nevyksta schmoll.gif Kasdien palaistau, pravedinu atidariusi dangčiuką.
Šį savaitgalį turiu kelioms dienoms išvykti. Ką daryt? ar tą savo šiltnamiuką palikti kelioms dienoms atvirą, ar uždarytą g.gif
Atsakyti