Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasarinė sėja

QUOTE(Regila @ 2013 01 23, 18:16)
dalis viršaus ir šaknų nukerpama prieš sodinimą,

Sito tai nezinojau blush2.gif,
Pirmi metai mano sodininkystes , o seklu prisipirkau kaip patyrusi smile.gif
Man labai svarbus jusu patarimai.
As dar ir brokoliu noriu pasisodinti biggrin.gif

Atsakyti
Brokolius, žiedinius, briuselio ir kitus kopūstus sėjam į stiklinį šiltnamį. Jie užauga iki reikia sodinti pomidorų daigus. Tada anuos išraunam ir sodinam pomidorus.
Šiltnamyje sėjam daug salotų, ridikų, įv gėlių sėklas.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 01 23, 18:50)
sėjam į stiklinį šiltnamį.

o dengtas plevele netinka? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(visadaten @ 2013 01 23, 19:54)
o dengtas plevele netinka? blush2.gif

tinka bet koks...ir inspektas,tuneliukas tinka...svarbu,kad butu silciau nei lauke
Atsakyti
Plėvelinis ilgiau šyla, tad sėti į jį galima, bet vėliau, nei į stiklinį (2-3savaitėm). Dažniausiai neužauga tiek, kad būtų galima iš jo raut tada, kai reikia pomidorus sodint. Esam ir į plėvelinį sėję ..ir gavęsi, nei vienus išraut gali, nei kitus sodint.
Kitąmet esam sėję paliekant pomidoram vietas - tada jau buvo kitas reikalas..Tarp pomidorų žaliavo visa kita žaluma iki suaugo iki galimybės išsodinti.
Per daugelį metų visokių eksperimentų buvę.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 01 23, 21:11)

Kitąmet esam sėję paliekant pomidoram vietas - tada jau buvo kitas reikalas..Tarp pomidorų žaliavo visa kita žaluma iki suaugo iki galimybės išsodinti.
Per daugelį metų visokių eksperimentų buvę.

drinks_cheers.gif sėdama visada palieku vietas pomidorams, agurkams ir paprikai.
Atsakyti
Siais metais teks su dengtu plevele tenkintis, o kitais metais tai tikiuosiu turesim ir stiklini. cool.gif
Papildyta:
thumbup.gif patarimai
Atsakyti
Labas,
Ka merginos jau pasejot? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuciukas @ 2013 01 24, 14:41)
Labas,
Ka  merginos  jau pasejot? mirksiukas.gif

Labas, ar klausiate iš prieskoniukų, ar iš gėlių? Aš prieskonių ar daržovių šiais metais vazonėliuose nesėsiu, viską lauke pavasarį smile.gif Tik kai ką iš gėliukų jau susėjau (truputį petunijų, lobelijų, begonijų) 4u.gif mirksiukas.gif o ką jūs jau pasėjote, smagu išgirsti būtų 4u.gif
Atsakyti
Aš šiandiena pasėjau gvazdikėlius (serenčius), ir ledinukus. Anksti sodinu, nes labai gerai ankstų pavasarį į kapus pasodinti. smile.gif Gvazdikėlių sėklų pati prisirenku, o ledinukų nusipirkau. Daržoves sėsiu vasario pabaigoje, kovo pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(mikuciukas @ 2013 01 24, 20:53)
Aš šiandiena pasėjau gvazdikėlius (serenčius), ir ledinukus. Anksti sodinu, nes labai gerai ankstų pavasarį į kapus pasodinti.  smile.gif  Gvazdikėlių sėklų pati prisirenku, o ledinukų nusipirkau. Daržoves  sėsiu vasario pabaigoje, kovo pradžioje.

Juk serenčiai labai greitai auga, iki balandžio mėnesio taip išaugs, kad ..... unsure.gif
Atsakyti
Prieš savaitę pasėjau bazilikų, jau sudygę. Bus auginami vazonėlyje pavasarį, kasmet taip darau. Vėliau pasėsiu šiltnamyje. Ačiū, kad priminėt apie serenčius, reikės pasėti nedidelį kiekį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 24 sausio 2013 - 19:13