Grūdų kotletai
kviečiai;
miltai;
vanduo;
druska,
prieskoniai,
aliejaus kepimui.
Kviečiai mirkomi visą parą (galima ir ilgiau), tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale (naudojau smulkiausią tinklelį). Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepti kol gražiai apskrus.

Kuskusas su daržovėmis
morkos;
įvairios daržovės (cukinija, žirneliai ar šparaginės pupelės, brokoliai ir pan.).
druskos,
prieskonių (naudoju kurkumą);
sviesto ar aliejaus apkepimui;
kuskuso kruopos.
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti svieste. Įpilti vandens ir keletą minučių patroškinti, tuomet sudėti žalius žirnelius ar kitas daržoves (dedama pagal tai kiek laiko verda, paskutines dėti cukinijas), pasūdom, įdedam prieskonių ir dar porą minučių patroškinam, kol daržovės bus minkštos. Vėliausiai suberiame kuskuso kruopas (jeigu trūksta vandens, pripilti), gerai išmaišyti ir po minutės nukelti nuo ugnies, uždengti ir palaukti kol išbrinks.
Vegetariškas plovas
2 st. nuplautų ryžių;
3 vidutinės morkos;
maltas muškatas;
kvepiantys malti pipirai,
keli šaukštai aliejaus;
1 a.š. kurkumos;
0,5 a.š. cinamono;
4-5 st. šalto vandens;
200 g šaldytų žirnelių;
100 g nuplautų ir perpjautų pusiau džiovintų slyvų;
2 raudonosios paprikos;
0,5 cukinijos.
Puode įpilti aliejaus, įberti malto muškato ir kvapniųjų pipirų. Supilam ryžius, griežinėliais supjaustytas morkas ir 5 min pakepinam. Supilam vandenį. Įdedam kurkumos ir cinamono. Gerai nuo dugno išmaišom, uždengiam ir verdam ant silpnos ugnies. Už kelių minučių suberiam šaldytus žirnelius, dar už kelių minučių džiovintas slyvas. Beveik baigiant virti sudedam smulkiai supaistytas paprikas ir cukiniją. Dar 5 minutes patroškinam. Patiekiama su citrina.
